Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@06:26:58 GMT

گردشگری مازندران در کما؛ وعده های قطره چکانی دوا نشد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۷۴۳۴

گردشگری مازندران در کما؛ وعده های قطره چکانی دوا نشد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: جلوی گردشگران و مسافران نه تنها در مازندران بلکه در جای جای ایران زمین در دوران کرونا گرفته می‌شود و با صنعت گردشگری که طی سال‌های اخیر اندکی نفس تازه کرده بود، با شیوع این بیماری رفته رفته فراموش شده است.

تأسیسات گردشگری مازندران یا تعطیل و یا نیمه فعال هستند و دیگر رونق و رمق گذشته را ندارند، رستوران‌ها بیرون بر شدند، تالارها چراغ خاموش فعالیت می‌کنند و هتل‌ها با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد روزگار سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه نوروز امسال دروازه‌های مازندران به روی مسافران باز شد اما این استان یکماه پس از نوروز درگیر این سفرهای بی برنامه و افسارگسیخته بود و هفته‌های متعددی اصناف مختلف از جمله تأسیسات گردشگری تعطیل شدند.

محمدعلی محسنی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس با بیان اینکه کرونا بسیاری از مشاغل از جمله گردشگری را به تعطیلی کشانده است، افزود. مشاغل نوپایی همانند گردشگری که تا قبل از کرونا تاحدودی جان گرفته بودند با شیوع این بیماری به کما رفته است.

مشاغل نوپایی همانند گردشگری که تا قبل از کرونا تاحدودی جان گرفته بودند با شیوع این بیماری به کما رفته است

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه پارسال برای فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی خوشایند نبود و وعده‌های محقق نشده گریبان این صنعت را گرفته است، ادامه داد: این مسائل سبب از دست رفتن مشاغل زیادی در حوزه گردشگری شده است.

وی کاهش تولید، نبود فروش، سود ناچیز، نوسانات اقتصادی و کمبود سرمایه در گردش از جمله مسائل و چالش‌های فراروی صنایع مختلف از جمله گردشگری و صنایع دستی در دوران کرونا استف ادامه داد: متأسفانه بسیاری از وعده‌های دولت برای حمایت از صنعت گردشگری و فعالان آنن نتیجه بخش نبوده است و این مسئله نابسامانی‌ها را بیشتر کرده است.

محسنی ارائه زمان بیشتر برای پرداخت حق بیمه به سازمان‌های بیمه گر، مسئله زمان بر بودن چک‌ها، هزینه‌های کارگری و غیره از جمله درخواست‌های فعالان گردشگری است تا آسیب‌های ناشی از کرونا را جبران کنند.

تا قبل از کرونا سالانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مسافر به مازندران سفر می‌کرد و طی یکسال گذشته این شمار مسافر به کمتر از نصف تقلیل یافت و جیب صنعت گردشگری از درآمدهای این بخش خالی شده است.

حال و روز فعالان گردشگری در مازندران خوش نیست و وعده‌های دولت برای حمایت از این بخش چندان کارساز نبوده است. محمدی یک فعال گردشگری در مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هزینه‌های کارگری و استهلاک تأسیسات ناشی از تعطیلی، خسارت‌های زیادی روی دست فعالان گردشگری گذاشته است.

وی با عنوان اینکه نرخ تسهیلات اعطایی بالا و میزان تسهیلات کم است، افزود: خسارت صاحبان مشاغل گردشگری و رستوران‌ها با وامی با سود بالا قابل جبران نیست و این وضعیت برخی از مجموعه‌ها را از گردونه خارج کرده است.

در حالی که فعالان صنعت گردشگری معتقدند بسیاری از وعده‌های حمایتی دولت برای جبران خسارت این بخش عملی نشده است، متولیان امر از برنامه‌های حمایتی برای جبران خسارت خبر می‌دهند.

حمایت‌های قطره چکانی دولت از گردشگری

سیف اله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با عنوان اینکه کرونا به بخش‌هایی نظیر هتل‌ها، متل، اماکن پذیرایی بین راهی و بومگردی خسارت زده است، افزود: برای هتل‌های خسارت دیده براساس کیفیت و تعداد ستاره‌ها، تسهیلاتی درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: همچنین برای واحدهای بومگردی نیز به نسبت درجه تسهیلات حمایتی درنظر گرفته شده است.

فرزانه به خسارت‌های کلان کرونا به حوزه گردشگری اشاره و اضافه کرد: فقط در سه ماه اول شیوع کرونا بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به این بخش خسارت زده شده است.

وی با عنوان اینکه کسب و کارهای گردشگری در ماه‌های گذشته و دوران کرونایی کمرنگ شده است، افزود: این بخش بیش از دیگر بخش‌ها نیازمند حمایت است.

در حال حاضر نیمی از اشتغال مازندران در حوزه گردشگری و خدمات است و بروز و شیوع کرونا در ماه‌های اولیه شیوع کرونا بیش از ۱۵ هزار فعال این بخش را خانه نشین و بیکار کرده است.

در حالی که کرونا خسارت‌های کلان به بخش‌های مختلف از جمله گردشگری وارد کرده است، بررسی آمارها نشان می‌دهد در مجموع تاکنون فقط ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جبران خسارت کرونایی به بخش‌های گوناگون و مشاغل مختلف پرداخت شده که سهم گردشگری از این وام‌های حمایتی کم و اندک بوده است.

کار و کاسبی واحدهای گردشگری از هتل گرفته تا خانه‌های اجرایی در مازندران کساد و راکد است و در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نیز با اجرای طرح‌های محدودیت کرونایی، جلوی تردد و ورود مسافران و گردشگری به مازندران گرفته شده است و کرونا بیش از هر بخشی، گردشگری مازندران را از گردونه خارج کرده است.

بخش عمده‌ای از درآمد و اقتصاد مازندران از گردشگری است و تداوم تعطیلی‌ها و بی برنامگی در حمایت‌ها و جبران خسارت‌ها می‌تواند مازندران را به ناکجاآبادها پیش برد.

کد خبر 5209143

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری ویروس کرونا روز قدس بوشهر روز جهانی قدس کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا واکسن کرونا گرگان اردبیل عکس استانها فلسطین انتخابات 1400 ماه مبارك رمضان صنعت گردشگری جبران خسارت خسارت ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۷۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل را اثبات کرد
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • شکست ابهت پوشالی صهیونیسم در عملیات وعده صادق
  • عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل رو اثبات کرد
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • اعتبار سدسازی در ایلام قطره چکانی است