Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@23:30:58 GMT

ماسک پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۹۸۲۲

ماسک پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا می‌دانید که شیوه اصلی سرایت ویروس کرونا و انتقال آن به دیگران، از راه ذرات ریز خارج‌شده از دهان یا بینی افراد آلوده به ویروس و ورود این ذرات به بدن افراد دیگر است.

به همین دلیل، بر استفاده از ماسک و زدن آن در اماکن عمومی و نزدیک دیگران تأکید زیادی می‌شود؛ اما شاید ندانید که تماس دست با چشم، بینی یا دهان، پس از دست‌زدن به ماسک آلوده هم می‌تواند عامل دیگر سرایت ویروس باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس ضدعفونی کردن ماسک به‌طور اصولی و درست هم راهکار دیگری برای مقابله با کرونا است؛ اما چطور می‌توانیم این کار را انجام دهیم و بهترین روش ضدعفونی کردن ماسک چیست؟ اطلاعاتی را دراین‌باره گردآوری کرده‌ایم که در ادامه مطلب حاضر، می‌توانید بخوانید و با استفاده از آنها، جواب این سؤال را پیدا کنید. با ما همراه باشید.

ماسک‌های پارچه‌ای را چه خودتان دوخته باشید و چه از داروخانه خریده باشید، می‌توان شست و ضدعفونی کرد. برای انجام این کار، مراحلی را که در ادامه مطرح می‌شوند، به‌ترتیب دنبال کنید:

۱. روش شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای با ماشین لباس‌شویی

دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.

سپس ماسک را از صورت‌تان بردارید. هنگام برداشتن ماسک، مراقب باشید که به چشم‌ها، بینی یا دهانتان دست نزنید.

ماسک پارچه‌ای را داخل ماشین لباس‌شویی بیندازید. بلافاصله پس از انجام این کار، دست‌هایتان را بشویید.
پس از آنکه کار شست‌وشو به پایان رسید، ماسک پارچه‌ای را در بالاترین درجه حرارت ممکن خشک کنید.
برای شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای، استفاده از پودر یا مایع شوینده معمولی کفایت می‌کند. برای اثربخشی بهتر، توصیه می‌شود همراه با پودر یا مایع شوینده از سفیدکننده هم استفاده کنید.

همچنین لازم است درجه حرارت آب را روی بالاترین حد ممکن قرار دهید؛ درجه حرارت را بسته به جنس پارچه ماسکتان باید انتخاب کنید و آن را تا حدی بالا ببرید که به پارچه ماسک آسیب نرسد.

۲. روش شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای با دست

با رعایت نکاتی که برای مورد قبل ذکر شد، ماسک را از صورت‌تان بردارید. قبل و بعد از برداشتن ماسک، دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.

برای شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای با دست، تشت یا ظرف دیگری بردارید و آن را پر از آب کنید. به‌ازای هر یک لیتر آب، چهار قاشق غذاخوری سفیدکننده یا همان وایتکس به آب اضافه کنید.

ماسک پارچه‌ای را در آن بیندازید و بگذارید پنج دقیقه بماند.

بعد از پنج دقیقه، ماسک را بردارید و آبکشی کنید.

ماسک پارچه‌ای را در معرض هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.

سؤال دیگری که برای برخی پیش می‌آید، این است که چند وقت یک بار باید ماسک را شست و ضدعفونی کرد؟ در پاسخ باید گفت که در حالت ایدئال، بهترین کار این است که پس از هر بار استفاده، ماسک را بشویید؛ اما استفاده دوباره از ماسک پارچه‌ای ایرادی ندارد، اگر آثار آلودگی بر آن مشهود نباشد و جای تمیزی از آن نگهداری کرده باشید.

بیشتر بخوانید

نحوه دوخت ماسک پارچه‌ای در خانه

آیا می‌توان برای استفاده دوباره، ماسک‌های طبی و n ۹۵ را شست و ضدعفونی کرد؟

راهکار قطعی و اثبات‌شده‌ای برای ضدعفونی کردن ماسک طبی وجود ندارد؛ چون تقاضا برای استفاده دوباره از این ماسک‌ها بسیار کم بوده است. ماسک‌های n ۹۵ را می‌توان با دستگاه‌ها و راهکار‌های مخصوصی ضدعفونی کرد؛ مثلا می‌توان این کار را با تابش اشعه‌های فرابنفشِ (یو. وی. سی) مخصوص میکروب‌کشی یا با استفاده از بخار هیدروژن پراکسید (آب‌اکسیژنه) انجام داد.

این راهکار‌ها منحصر به کادر درمانی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی می‌شود و فقط آن‌ها وسایل لازم برای انجام این کار را دارند. البته باید خاطر نشان کرد که ماسک‌های طبی و n ۹۵ به‌گونه‌ای درست شده‌اند که برای مردم عادی، صرفا یک بار قابل‌استفاده هستند؛ به این معنا که پس از یک بار استفاده، باید دور انداخته شوند. بنا به این توصیفات، در شرایط عادی، نباید به فکر استفاده دوباره از این ماسک‌ها بیفتید.

در شرایطی که نمی‌توانید با هر بار استفاده ماسکتان را عوض کنید، برای آنکه بفهمید ماسک طبی‌تان قابلیت استفاده دوباره را دارد یا خیر، آن را خوب وارسی کنید. اگر آثار آلودگی بر آن مشهود است، جایی پارگی دارد یا بیش از حد مرطوب به نظر می‌رسد، باید آن را دور بیندازید.

آیا امکان ضدعفونی کردن و استفاده مجدد از شیلد هم وجود دارد؟

شیلد در مقابل سرفه و عطسه دیگران، از ما محافظت نمی‌کند و کارایی آن محدود به محافظت از چشم‌ها می‌باشد؛ بنابراین برای کسانی کاربرد دارد که می‌خواهند علاوه بر ماسک، وسیله محافظتی دیگری هم به صورت داشته باشند (شیلد به‌تن‌هایی محافظ کامل نیست و توصیه نمی‌شود).

آیا می‌توان شیلد را هم ضدعفونی کرد و دوباره از آن استفاده کرد؟

بله. برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا پارچه‌ای آغشته به مواد شوینده بردارید و روی قسمت داخلی شیلد بکشید (به‌جای پارچه، از دستمال تمیزکننده هم می‌توانید استفاده کنید).

سپس پارچه‌ای را به مواد ضدعفونی‌کننده آغشته کنید و آن را روی قسمت بیرونی شیلد بکشید (به‌جای پارچه، از دستمال ضدعفونی‌کننده هم می‌توانید استفاده کنید).

پارچه دیگری بردارید و آن را به آب خالی یا الکل آغشته کنید. با این پارچه، قسمت بیرونی شیلد را از آثار ضدعفونی‌کننده پاک کنید.

شیلد را در هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.

پس از ضدعفونی کردن شیلد، حتما دستانتان را با آب و صابون بشویید.

شست‌وشوی ماسک پارچه‌ای و استفاده دوباره از آن، روشی قابل‌اطمینان برای مقابله با کرونا

استفاده از ماسک، در کنار شست‌وشوی مرتب دست‌ها، یکی از مهم‌ترین راهکار‌های احتیاطی برای پیشگیری از سرایت بیشتر کرونا است. اگر ماسک پارچه‌ای باشد، امکان ضدعفونی کردن و استفاده مجدد از آن وجود دارد؛ اما ماسک‌های طبی و n ۹۵ یک‌بارمصرف هستند و نمی‌توان این‌ها را ضدعفونی کرد (تن‌ها کادر درمانی بیمارستان‌ها، آن هم در شرایط خاص، می‌توانند با تجهیزاتشان ماسک‌های n ۹۵ را برای استفاده دوباره آماده کنند).

برای آنکه به‌طرز مؤثرتری از خود و دیگران در مقابل کرونا محافظت کنیم، می‌توانیم در کنار ماسک از شیلد هم استفاده کنیم. البته استفاده از شیلد، به‌تنهایی، کافی نیست و توصیه نمی‌شود. فراموش نکنید که شیلد را هم باید مثل ماسک پارچه‌ای چندوقت یک بار تمیز و ضدعفونی کنید.

اگر راهکار دیگری برای ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای و استفاده دوباره از آن سراغ دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها، به ما و خوانندگان مطلب معرفی کنید. همچنین اگر نظر یا پیشنهادی درباره موضوع مطلب دارید، مشتاق شنیدن آن هستیم.

منبع:فارس

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا ضدعفونی کردن ماسک ماسک پارچه ای کرونا استفاده دوباره ماسک پارچه ای ماسک پارچه ای انجام این کار ماسک ها دست ها یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۹۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا

به گزارش خبرگزاری مهر، در مقاله‌ای که در مجله Langmuir منتشر شده است، دانشمندان توضیح دادند که بیشتر آزمایش‌هایی که امروز استفاده می‌شود مبتنی بر واکنش‌های آنتی‌ژن و آنتی‌بادی است. ماده فلورسانس یا پروب ذرات رنگی به آنتی‌بادی‌ها وصل می‌شود تا نتیجه مشخص شود. هنگامی که آنتی‌بادی‌ها به ویروسی مانند SARS-COV-۲ می‌چسبند، این پروب‌ها حضور ویروس را اعلام می‌کنند. استفاده از نانوذرات رنگی به دلیل سادگی در اجرای آن و تجهیزات علمی کمی برای انجام آزمایشات بسیار مورد توجه است.

نانوذرات طلا رنگی با ثبات شیمیایی بالا و جذب پلاسمون منحصر به فرد، به طور گسترده به عنوان پروب در آزمایشات ایمنی‌سنجی استفاده می‌شوند. به گفته محققان، چنین موادی دارای تطبیق‌پذیری بالایی هستند و رنگ‌های آن‌ها بر اساس اندازه و شکل تغییر می‌کند. علاوه بر این، سطح آن‌ها را می‌توان با استفاده از ترکیبات تیول اصلاح کرد.

در آزمایش‌های معمولی که از نانوذرات طلا رنگی استفاده می‌کنند، اغلب باید چگالی نوری نانوذرات طلا را تقویت کنند، به طوری که پزشکان بتوانند به راحتی قدرت سیگنال تولید شده توسط تعامل بین آنتی‌بادی‌ها و ماده هدف را اندازه‌گیری کنند. با افزایش میزان نانوذرات طلا می‌توان تا حدی سیگنال را بهبود داد اما مقدار بسیار زیادی از نانوذرات طلا نیاز است. برای حل این مشکل محققان چیدمان جدیدی از نانوذرات طلا ارائه کردند.

محققان روش جدیدی به نام رسوب خودسازمانده (SORP) را پیشنهاد کردند. SORP با حل کردن پلیمرها در حلال‌های آلی کار می‌کند. پس از اینکه حلال آلی توسط تبخیر حذف شد، پلیمرها با هم جمع می‌شوند و ذرات ریز را تشکیل می‌دهند.

هیروشی یابو، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «با استفاده از پلیمرهای تزئین‌شده با نانوذرات طلا که توسط SORP جمع‌آوری شده‌اند، تصمیم گرفتیم ببینیم چقدر در تشخیص ویروس آنفولانزا موثر هستند و آیا حساسیت بیشتری در تشخیص واکنش‌های آنتی‌ژن-آنتی‌بادی دارد یا خیر. روش ما منجر به چگالی نوری بالاتری نسبت به نانوذرات طلا شد.»

یافته‌های این گروه نشان داد که می‌توان از این فناوری در فضای خارج از آزمایشگاه نیز استفاده کرد.

کد خبر 6087499 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • معرفی ساده‌ترین راه‌های از بین بردن لکه چای قدیمی روی لباس
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک