Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ماسک‌های مبتنی بر گرافین می‌توانند به محافظت در برابر کروناویروس کمک کنند اما شاید گرافین، خطراتی را برای سلامتی انسان به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فست‌کمپانی، ماسک‌ها در دوره همه‌گیری کووید-۱۹، نقش مهمی بر عهده دارند. برخی از تولیدکنندگان، پوشش‌های گرافینی را به ماسک‌ها افزوده‌اند تا ویروس را غیرفعال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داده‌اند که بسیاری از ویروس‌ها، قارچ‌ها و باکتری‌ها و همچنین کروناویروس در برابر گرافین، ناتوان هستند.

از آنجا که کروناویروس می‌تواند روی سطح خارجی ماسک زنده بماند، افرادی که ماسک را لمس می‌کنند و سپس به چشم‌ها، بینی یا دهان خود دست می‌زنند، به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند.

استدلال تولیدکنندگان این است که پوشش‌های گرافینی روی ماسک‌ها می‌تواند به محافظت در برابر کروناویروس کمک کند. با وجود این، مقامات شهر کبک در ماه مارس پس از هشدار سازمان بهداشت عمومی کانادا مبنی بر این که استنشاق گرافین می‌تواند به آسیب ریوی منجر شود، این ماسک‌ها را از مدارس و مراکز بهداشت جمع کردند. 
 

آسیب‌های گرافین برای ویروس‌ها، باکتری‌ها و سلول‌های انسان
گرافین، یک ورقه دوبعدی نازک اما قوی و رسانا متشکل از اتم‌های کربن است. سه روش وجود دارند که می‌توانند به پیشگیری از شیوع میکروب‌ها کمک کنند.
* ذرات میکروسکوپی گرافین، لبه‌های تیزی دارند که هنگام عبور از کنار ویروس‌ها و سلول‌ها، به آنها آسیب می‌رسانند.
* گرافین با الکترون‌های بسیار متحرکی که برخی از ویروس‌ها و سلول‌ها را به دام می‌اندازند و غیرفعال می‌کنند، بار منفی می‌گیرد.
* گرافین موجب می‌شود که سلول‌ها، رادیکال‌های آزاد اکسیژن را تولید کنند که می‌تواند به آنها آسیب برساند و متابولیسم سلولی آنها را مختل کند.
 

ارتباط گرافین با آسیب ریوی
پژوهشگران در حال بررسی تاثیرات منفی احتمالی استنشاق گرافین بر پستانداران هستند. آنها در آزمایشی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، گرافین را به ریه موش‌ها وارد کردند که آسیب موضعی به بافت ریه، التهاب، تومورهای موسوم به "گرانولوم"(Granuloma) و آسیب مداوم ریوی را در پی داشت. پژوهش متفاوتی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، نشان داد هنگامی که سلول‌های انسانی به گرافین متصل می‌شوند، آسیب می‌بینند.

دانشمندان برای تقلید از ریه‌های انسان، مدل‌های بیولوژیکی ارائه کردند که برای شبیه‌سازی‌ تاثیر گرافین روی کارگران صنعتی طراحی شده بودند. پژوهش مشابهی که در مارس ۲۰۲۰ منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن در معرض گرافین، به مرور زمان به التهاب منجر می‌شود و سد محافظتی ریه‌های شبیه‌سازی‌ شده را ضعیف می‌کند.

لازم به ذکر است که این مدل‌ها، گزینه‌های مناسبی برای بررسی سطوح پایین‌تر گرافین هستند که از ماسک استنشاق می‌شوند اما پژوهشگران در گذشته از آنها برای یادگیری در مورد این نوع از مواجهه استفاده کردند.

پژوهشی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، نشان داد که بخش کوچکی از نانوذرات گرافین به دهان و بینی شبیه‌سازی شده وارد شوند و به درون ریه‌ها نفوذ کنند. پژوهش‌ دیگری که در سال ۲۰۱۸ انجام شد، نشان داد که قرار گرفتن در معرض مقدار کمی از گرافین موجود در هوا، به سلول‌های ریه مدل آسیب نمی‌رساند.

با توجه به این یافته‌ها می‌توان گفت که ورود کمی گرافین به ریه‌ها ایرادی ندارد اما ورود مقدار زیاد آن خطرناک است.

یافته‌های این پژوهش‌ها، تاثیرات احتمالی استنشاق دوز کم یا زیاد گرافین را بر سلامت تنفس نشان می‌دهند. در هر حال، این مدل‌ها، پیچیدگی کامل تجربیات انسانی را به نمایش نمی‌گذارند. در نتیجه، قدرت شواهد به دست آمده در مورد مزایای استفاده از ماسک گرافینی یا آسیب ناشی از استنشاق گرافین، بسیار ضعیف است.

گرافین، یک پیشرفت علمی جالب است که می‌تواند به از بین رفتن ذرات کروناویروس روی ماسک منجر شود. در ازای این میزان حفاظت، این خطر نیز وجود دارد که استنشاق گرافین به واسطه استفاده از ماسک، به انتشار ذرات گرافین و نفوذ آنها به ریه منجر شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 ماسك گرافين ریه کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا ویروس ها انجام شد ماسک ها سلول ها ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۷۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ساری در انگلیس تلاش کرده اند محتوای چربی (لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند. 

این فناوری نوین با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های «یوکوگاوا» «Yokogawa» و «سایکس» «Sciex» توسعه یافته است.

نظارت بر محتوای چربی

لیپید‌ها اجزای مهمی در سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

پژوهشگران از سامانه تک سلولی شرکت یوکوگاوا موسوم به SS۲۰۰۰ استفاده و سلول‌های سرطانی منفرد را از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه برداری کردند. این سامانه‌ی نوآورانه، سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان بررسی دقیق را فراهم می‌آورد.

عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در گام بعدی، محققان با رنگ آمیزی این سلول‌ها با رنگ فلورسنت، توانستند قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند. آنها سپس با سایکس برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف سنجی جرمی همکاری کرده و توانستند لیپید‌ها را شکسته و ساختار واقعی سلول را مشخص کنند.

کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

مجریان این مطالعه از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری می‌گویند مشکل سلول‌های سرطانی این است که «هیچ دو سلولی شبیه هم نیستند» و همین موضوع طراحی یک درمان مطلوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی از سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در مقابل درمان مقاومت می‌کنند.

با این حال، همیشه ثابت شده مطالعه سلول‌های زنده با جزئیات کافی برای درک واقعی ساختارشان پس از خارج کردن آنها از محیط طبیعی، دشوار است.

به همین دلیل نمونه برداری سلول‌های زنده زیر میکروسکوپ و بررسی یک به یک محتوای چربی آنها برای محققان همیشه جذاب و هیجان انگیز بوده است.

دانشمندان همچنین از این رویکرد جدید برای مطالعه مولکول‌های چربی لیپید‌ها در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب است که محققان تفاوت‌هایی را در ویژگی‌های لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

مجریان این پژوهش ادعا می‌کنند روش آنها راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا دیده نشده هموار می‌کند. یک روز، ممکن است بتوان نحوه تعامل تک سلول‌های سرطانی را با سلول‌های اطرافش مشاهده کرد؛ پیشرفتی که به ارائه درمان‌های جدید و هدفمندتر منجر خواهد شد.

این شیوه فناورانه می‌تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه داده و به پزشکان در درک تاثیر پرتو درمانی سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند؛ مقاومتی که می‌تواند منجر به عود سرطان شود.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • پیامد‌های شکست در اراک؛ ضربه به شخصیت پرسپولیس، نمایان شدن مشکلات دفاعی و عیار گلر جوان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • پیولی: اینتر با قوی‌ترین تیم فقط دوبار قهرمان شد!