Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هماهنگی سلسله رویدادهای فرنو؛ رویدادهای پیوند صنایع فرهنگی، پیش از ظهر امروز شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در دو پنل برگزار شد. رویدادهای پیوند صنایع فرهنگی را بنیاد سپهر انقلاب اسلامی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌کند.

در پنل نخست سیدامیر آقایی، دبیر جشنواره «بازارپردازی تهران» بنیاد سپهر انقلاب اسلامی، مصطفی وثوق کیا، مدیرکل فرهنگی خبرگزاری مهر، سیدمحمدحسن خلخالی، مدیریت حقوقی بنیاد سپهر انقلاب اسلامی، امین نادری، رییس حوزه هنری دیجیتال و مدیر سوره مهر الکترونیک، حامد تاملی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی و مصطفی اکوان، معاونت سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری سپهر به ایراد سخن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنل دوم نیز به سخنرانی محسن جهانی، معاونت اجتماعی بنیاد احسان، علی کاشفی پور، از مدیر بازارپردازی شرکت سام (برزویه)، مصطفی بغدادی، از مدیریت توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی، نواب شمسی پور، از مرکز آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر، حجت‌الله ناظری، مدیر حوزه هنری کودک و نوجوان و سیدامیر آقایی اختصاص داشت.

در ادامه با گزارش پنل دوم همراه شوید:

بغدادی: توانمندسازی تیم‌های ایده‌پرداز برای جذب سرمایه ضرورت دارد

صندوق نوآوری و شکوفایی بر اساس ماده پنج قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان که سال ۱۳۸۹ مصوب شد، شکل گرفت و اساسنامه صندوق نیز سال ۹۱ مصوب شد. در اساسنامه تاکید بر بحث دانش بنیانی بود، یعنی عملاً تمام حمایت‌های صندوق نوآوری با توجه به اساسنامه محدود به شرکت‌های دانش بنیان می‌شود، اما امروزه دیگر اکوسیستم نوآوری صرفاً شامل دانش‌بنیان‌ها نیست.

شاید در دهه ۹۰ سیاستگذار با ادبیات استارتاپی کمتر آشنا بود، اما امروزه دیگر وضعیت مشابه دهه ۹۰ نیست و انتظارات بیشتر شده است. همکاران ما از دو سال پیش به جد مشغول به تعریف کارکردهایی شدند تا بر اساس آنها بتوان ضمن رعایت اسناد بالادستی، بخش تامین مالی به کل اکوسیستم سوق پیدا کند.

یکی از نخستین ابزارهایی که در این مدت طراحی شد مجموعه رویدادهای دوشنبه‌های استارتاپی بود. اکثر دوستان با ادبیات حوزه استارتاپ آشنایی دارند. در این رویدادها مجموعه‌ای از استارتاپ‌ها روی استیج رفته و به ایده کسب و کار خود را برای سرمایه‌گذارها پرزنت می‌کنند. اکثر رویدادها، صرفاً رویداد برای رویداد بودند، اما ما در صندوق توسعه تلاش کردیم تا تیم‌ها ابتدا توانمند شده و آنگاه برای جذب سرمایه‌گذاری روی استیج بروند.

سال گذشته بالغ بر ۳۶ میلیارد تومان جذب سرمایه کردیم که بخش بزرگی از آن از خارج از سرمایه‌های صندوق بود. به هر حال رویداد دوشنبه‌های استارتاپی بستری برای جذب سرمایه خصوصی بود.

پس از این موفقیت ما به این فکر کردیم که ضرورت دارد دوشنبه‌های استارتاپی از همه چرخه‌های تولید از جمله تولیدات فرهنگی حمایت کند. به هر حال بخش زیادی در اکوسیستم نیاز به حمایت داشت و اکثراً هم اصحاب کارآفرین صاحب ایده بودند. باید برای اینجا هم فکر می‌کردیم که در نهایت به رویداد پیوند رسیدیم. پیشتر اگر ما در انتها و خروجی روند شتاب دهی بودیم در رویداد پیوند خود را در ورودی شتاب دهی قرار دادیم.

بر همین اساس فراخوان می‌دهیم تا در موضوعات مشخص صاحبان ایده، تیم‌ها و هسته‌های فن‌آور را شناسایی کنیم و دوره‌های توانمندسازی را با آموزش سوار کردن بیزینس مدل روی ایده‌ها را برای آنها برگزار کنیم، تا در نهایت تیم‌ها بتوانند برای جذب سرمایه روی استیج بروند. نام این رویداد را پیوند گذاشتیم. سال گذشته روی جزییات این طرح کار کردیم و تلاش شد تا کارگزارها بر اساس حوزه‌های تخصصی انتخاب شوند.

ما ابزارهای مالی را نیز در کنار این توانمندسازی در رویداد پیوند به صورت همکاری با صندوق‌های پژوهش و فناوری قرار دادیم تا بتوانیم با شرایطی به تامین مالی ایده‌ها بپردازیم.

جهانی: بنیاد احسان از خلق کاراکترها در زمینه فرهنگسازی خانواده‌ها حمایت می‌کند

رویداد فرنو، اتفاق مناسبی است و بر اساس آن محصولات ملموس و صنایع فرهنگی و ادبیات تولید شده در حوزه فرهنگ، می‌توانند به سمت درآمدزایی حرکت کنند. این اتفاق خجسته‌ای است که حوزه فرهنگ به سمت کسب و کار خودکفا حرکت کند و ما هم معاونت اجتماعی بنیاد برکت از آن حمایت خواهیم کرد.

بنیاد احسان بازوی اجرایی ستاد اجرایی فرمان امام در حوزه نرم افزاری است. موضوعیت این رویداد برای ما پیش بردن مباحث گفتمانی است. ما درگیر مسائل مبتلابه جامعه هستیم. مباحث و مشکلات مربوط به خانواده، ازدواج، طلاق و… در بنیاد احسان دنبال می‌شود. ما اکنون ۱۲ میلیون مجردِ در شرف ازدواج داریم که هم می‌تواند فرصت و هم می‌تواند بحران باشد. بنابراین ضرورت دارد که در موضوع ازدواج فرهنگسازی شود. بویژه آنکه پژوهش‌ها نشان دهنده آن است که گره‌های فرهنگی بیشتر از گره‌های اقتصادی در شکل نگرفتن ازدواج موثرند. همچنین موضوع طلاق و کاهش جمعیت نیز از مشکلات مهم جامعه فعلی ماست.

مسئله دوم ما در این رویداد شناسایی استعدادها و حمایت از آنهاست. ما می‌توانیم توانمندسازی استعدادها در زمینه صنایع فرهنگی را پیش ببریم. بنیاد نیز پیشتر رویدادهایی از جمله «مثبت دو» را در این زمینه برگزار کرده بود، اما از رویداد فرنو نیز حمایت خواهیم کرد.

در زمینه طراحی کاراکتر نیز مطلوب ما این است که کاراکترهای خاص در زمینه فرهنگسازی در موضوع خانواده را حمایت کنیم. برای ما تفاوتی ندارد که این کاراکترها در حوزه کتاب باشند یا در حوزه برنامه‌های تلویزیونی. ما منتظر محصولات هستیم تا از آنها حمایت کنیم.

در موضوع پیوند نیز باید اشاره کنم که معضل مهم کشور ما این است که ظرفیت‌ها کنار هم قرار نمی‌گیرند، اگر این اتفاق رخ دهد، قطعاً برکات بسیاری را به همراه خواهد داشت. بسیار مهم است که ما بازیگران مختلف را کنار هم داشته و از آنها حمایت کنیم. ما در بنیاد احسان و برکت وظیفه خود می‌دانیم تا از برقراری این پیوند و کامل شدن چرخه حمایت کنیم. افتخار ما حمایت از نخبگان در جهت ایده پردازی است.

کاشفی‌پور: هدف پیوند حوزه‌های مختلف صنایع خلاق است

مجموعه رویدادهای پیوند در ابتدای مسیر تولید، طراحی شده است، یعنی در نقطه‌ای که بسیاری از توقعات و انتظارات هنوز شفاف نشده و به فرم قابل پیگیری درنیامده‌اند. بنابراین مفهوم بهم‌رسانی اینجا فرمتی خاص پیدا می‌کند. ما در این نقطه با افراد، گروه‌ها و کسانی که ایده‌ای برای رسیدن به کسب و کار قابل رشد دارند، مواجه هستیم. این گروه‌ها و افراد احتیاج به توانمندسازی دارند تا ادبیات و مقتضیات این حوزه را بشناسند.

در طرف دیگر نهادهایی هستند که برای شکل گیری این کسب و کارها کمک می‌کنند. این بهم‌رسانی کار خاصی است و ضرورت دارد. ما در مجموعه مدیریت واحد بازارپردازی شرکت سام، امیدواریم که در بحث بازارپردازی مورد اعتماد صندوق نوآوری و شکوفایی بنیاد سپهر انقلاب اسلامی قرار بگیریم.

سیر برنامه‌های رویداد پیوند مشخص است. فراخوانی اعلام می‌شود و ثبت‌نام‌ها مسیر مشخصی دارد تا افراد آمده و ایده خود را مطرح کنند. اکنون اطلاع‌رسانی را آغاز کرده‌ایم و تیم‌ها امکان ثبت‌نام اولیه را پیدا کرده‌اند. پس از مرحله ثبت نام تیم‌ها دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی را خواهند گذراند. در مرحله بعد یک غربالگری صورت خواهد گرفت و تیم‌هایی که از این مرحله بگذرند به کارگاه‌های پیشرفته برای ارائه نهایی ایده خود، خواهند رفت. در روز جشنواره نیز تیم‌ها برای ارائه نهایی خواهند آمد. در کنار آنها نیز بنیادهایی چون، هلال احمر، بنیاد برکت و حوزه هنری کودک و نوجوان نیز نیازمندی‌های خود را ارائه خواهند داد.

قرار است در طول پنج ماه این رویدادها برگزار شوند. در این مدت تیم‌های شناسایی شده و برای رسیدن به جشنواره بازارپردازی تهران که در آبان ماه برگزار خواهد شد، توانمندسازی می‌شوند. هدف جشنواره بهم رسانده و پیوند حوزه‌های صنایع خلاق است.

شمسی پور: هلال احمر پشتیبان صنایع فرهنگی آموزشی در زمینه حوادث است

هلال احمر تقریباً از نگاه اقتصادی به‌دور است، چرا که فعالیت‌هایش جملگی در حوزه کارهای بشردوستانه قرار می‌گیرد. همه ما ایرانیان روزانه حوادث متعددی را در سطح کشور شاهد هستیم. منوی عظیمی از حوادث را داریم که ضرورت دارد مردم برای مقابله با آنها آمادگی داشته باشند. پس در این عرصه آموزش بسیار مهم است. شیوه‌های آموزش نیز اکنون به نسبت دهه‌های قبل متفاوت شده است.

امروزه ما کاراکتری که بیاید و فرهنگ عمومی را با توجه به حوادث جدید و نوظهور آموزش دهد، نداریم. بنابراین هدف هلال احمر با شرکت در رویداد فرنو، بحث آموزش همگانی است. خانواده هسته اصلی جامعه است که باید در زمینه ارائه آموزش‌های لازم به آنها فعالیت کرد.

ما می‌خواهیم با کمک اصحاب فرهنگ به خانواده‌ها برای مقابله با بلایای طبیعی آموزش بدهیم. مسئله آموزش در برنامه ریزی‌های هلال احمر همیشه وجود داشته است، اما چون شیوه‌های ما تفاوت دارد، ممکن تاثیر چندانی نداشته باشد. یادگیری پنهان توسط قوالب هنری در این مواقع کارساز است.

در هر صورت هلال احمر از رویداد فرنو حمایت‌های مادی و معنوی می‌کند. ما ظرفیت ایجاد بازار بین‌المللی هم برای انتقال فرهنگ ایرانی به خارج از مرزها را داریم.

ناظری: در کشور ما استراتژی خاصی برای فروش آثار هنری وجود ندارد

کارهایی که در حوزه هنری کودک و نوجوان در زمینه بازارپردازی هنری انجام شده، به نسبت دیگر مراکز بیشتر و پیشروتر بوده است. بحث بازارپردازی شکرستان از جمله مصادیق عینی فعالیت‌های ماست. بنابراین به دنبال گسترش این امر هستیم.

در بحث تولیدات هنری باید روی توسعه مخاطب تمرکز کرد. ما در عرصه بازاریابی همیشه به مشتری فکر می‌کنیم، اما در حوزه هنر ضرورت دارد که ادبیات خود را به تغییر داده و به «مخاطب» فکر کنیم. جامعه هنری همیشه یک جامعه مخاطب گسترده‌تر را مدنظر قرار می‌دهد که با مفهوم «مشتری» سازگار نیست. بنابراین باید در واژه تفکیک قائل شد.

متاسفانه تاکنون در کشور ما استراتژی و سیاست گذاری خاصی برای فروش آثار هنری وجود نداشته است. مخاطب هنر به دو دسته عام و خاص تقسیم می‌شوند. مخاطب خاص خودش به دنبال هنر می‌رود. نقطه ضعف ما آنجایی است که می‌خواهیم هنر را به مخاطب عام عرضه کنیم. بنابراین در زمینه بازارپردازی شناخت ماهیت مخاطب اهمیت خاصی دارد.

آقایی: جشنواره بازارپردازی تهران آبان‌ماه برگزار می‌شود

نشستی که خدمت شما هستیم اولین نشست هماهنگی سلسله رویدادهای فرنو که مخفف رویدادهای فرهنگی نوین است و از سمت صندوق نوآوری به اسم رویدادهای پیوند صنایع فرهنگی شناخته می‌شود و در ارتباط با این رویدادها و نحوه برگزاری آنها و اثرات آن صحبت کنیم.

طرحی به اسم سلسله رویدادهای فرهنگی نوین طرح‌ریزی شده با همکاری صندوق نوآوری شکوفایی به اسم رویدادهای پیوند صنایع فرهنگی که عملاً این رویدادها مسئله اصلی‌شان این است که ارتباط بین فعالان فرهنگی و مجموعه‌هایی به اسم تهیه کنندگان ارشد (که در ادبیات کسب و کار می‌شوند مجموعه‌های توسعه دهنده کسب و کارهای فرهنگی) را بتوانیم برقرار کنیم.

در گام نهایی که یک جشنواره طراحی شده که در آبان ماه برگزار خواهد شد به اسم جشنواره بازارپردازی تهران. در این جشنواره این فرصت بوجود خواهد آمد که کسب و کارهای بازارپردازی شده با نمونه‌های محصولات و خدمات در ان جشنوراره اقدام به جذب مخاطبان اقتصادی حوزه فرهنگ کنند. این مخاطبان اقتصادی تنوع زیادی دارد. این تنوع باعث می‌شود که ما با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ مجموعه سازمانی طرف باشیم که از حوزه فرهنگ برای راهبری‌های حوزه خودشان انجام دهند و آنها نیاز به یک پکیج فرهنگی برای محقق کردن برنامه‌هایشان دارند.

طرح‌ریزی‌ها برای سلسله رویدادهای فرنو بر این مبناست که در هر رویدادی – که ماهانه موضوعات مرتبط با رویداد مشخص است – فعالان فرهنگی با این مجموعه‌های توسعه دهنده‌های کسب و کارهای فرهنگی ارتباط ارگانیکی را برقرار می‌کنند و در این ارتباط ارگانیک عموماً مشارکت در مالکیت معنوی مطرح می‌شود. تهیه کننده‌های ارشد موظفند که در حضور ثابتی که در این رویدادها پیدا می‌کنند این بسته فرهنگی بازارپردازی شده را به صورت منسجم برای جشنواره آماده سازی کنند. در آن جشنواره فرآینده جذب سرمایه و مخاطب اقتصادی فراهم خواهد شد.

طبق آن برنامه‌ریزی، موضوعات رویدادهای هر ماه مشخص شده است. ماه خرداد اگر شرایط کرونایی اجازه دهد، موضوع شخصیت پردازی و طراحی کاراکتر است. موضوع ماه تیر بحث گیم و کتاب تعاملی است. موضوع ماه مرداد اسباب بازی و عروسک است. در ماه شهریور موضوع انیمیشن و وب سرویس‌ها طرح بحثتمان است و ماه مهر روی نوشت‌افزار کار خواهیم کرد.

انتظارمان این است که تهیه کننده ارشد یا توسعه دهنده کسب و کار فرهنگی بتواند حداقل سه تا کسب و کار را منسجم کند و با یک آی پی شیرینگی که بوجود می‌آورد بتواند برای جشنواره بازارپردازی تهران بتواند اتفاق خوبی را رقم بزند.

رویدادهایی که به صورت ماهانه برگزار می‌شوند از نظر صندوق نوآوری‌های فرهنگی به عنوان رویدادهای پیوند صنایع فرهنگی شناخته می‌شود. صندوق نوآوری برای توسعه اکوسیستم حوزه نوآوری دو جور رویداد را طرح ریزی کرده‌اند. تا سال قبل رویداد دوشنبه‌های استارتاپی را داشتند و امسال هم رویدادی را اضافه کردند به نام رویدادهای پیوند که حوزه‌های مختلفی دارد و قرار شد حوزه صنایع فرهنگی را با همکاری صندوق سپهر انقلاب اسلامی برگزار کند.

هدف گذاری رویدادهای پیوند بهم‌رسانی تیم‌ها با توسعه دهنده‌های کسب و کار است. اینجا ما در مورد تیم داریم صحبت می‌کنیم که طرح اولیه و ساختاری دارد و هنوز محصولی را تولید نکرده است. در رویداد پیوند به دنبال این بهم رسانی هستند که توسعه دهنده کسب و کار اینها را شناسایی کند تا محصول قابل استفاده توسعه پیدا کند و این تیم‌ها برای دوشنبه‌های استارتاپی آماده شوند و جشنواره بازارپردازی تهران یکی از این دوشنبه‌های استارتاپی است که در آبان برگزار خواهد شد. هدف از نشست فعلی هم این است که بستر توسعه بازارپردازی این کسب و کارها فراهم شود.

کد خبر 5207244 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع فرهنگی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استارتاپ ایرانی تجدید چاپ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تازه های نشر ترجمه روز قدس ادبیات داستانی رمان ایرانی رایزنی فرهنگی کتاب و کتابخوانی انتشارات سوره مهر نشر مرکز قرآن دفاع مقدس جنگ تحمیلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دوشنبه های استارتاپی سلسله رویدادهای برای جذب سرمایه رویداد پیوند صندوق نوآوری توسعه دهنده بنیاد احسان حوزه فرهنگ حمایت کنیم بهم رسانی حوزه هنری هلال احمر کسب و کار خواهد شد حوزه هنر بر اساس تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۰۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران

ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از حضور قطعی ۲۶ هنرمند و معرفی ۳۰ رشته صنایع د ستی و هنرهای سنتی این استان در اکسپو تهران (نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران) خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی امروز ، ۸ اردیبهشت‌ماه بابیان اینکه نمایشگاه اکسپو تهران از امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی پایتخت آغاز به کار می‌کند، گفت: این نمایشگاه بین‌المللی از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه برپاست و فارس تنها استان در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در قالب غرفه‌ای ۱۰۲ متری و به‌صورت کاملاً تخصصی محصولات و تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی خود را در معرض دید عموم قرار می‌دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: در راستای حمایت از توسعه و ترویج و فروش صنایع‌دستی استان، تفاهم‌نامه‌ای با یکی از شرکت‌های حوزه اقتصاد صنایع‌دستی کشور در فارس منعقد شده که در قالب آن زمین نمایشگاهی به وسعت ۱۰۲ متر در اختیار هنرمندان صنایع‌دستی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه غرفه‌سازی، اسکان و ایاب و ذهاب هنرمندان به عهده این شرکت است، گفت: از ۲۶ هنرمندی که در این نمایشگاه حضور دارند ۶ هنرمند دارای مدرک درجه‌یک هنری هستند و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده ۳۰ رشته تخصصی صنایع‌دستی فارس شامل دست بافته‌های داری، منبت، معرق، خاتم، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، مسگری، گره چینی و حصیربافی و ... در این نمایشگاه معرفی می‌شود.

به گفته ثابت اقلیدی، برای معرفی بیشتر داشته‌های فرهنگی و صنایع‌دستی این استان در نمایشگاه اکسپو تهران، کلیپ‌های مستند ۵ دقیقه‌ای و کاتالوگ دوزبانه و مترجمین به زبان‌های چینی، فرانسوی، عربی و انگلیسی و... پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه تجهیز قسمتی از پاویون جمهوری اسلامی هم در اکسپو تهران با المان‌های صنایع‌دستی استان فارس چون خاتم و منبت است، افزود: بی‌تردید برگزاری این رویداد بین‌المللی تأثیر بسزایی در معرفی و فروش محصولات صنایع‌دستی فارس و رونق گردشگری استان خواهد داشت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد
  • تیم ملی هاکی روی یخ بانوان ایران، برترین تیم سال ۱۴۰۲ از نگاه کارشناسان و داوران
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود