Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@23:58:07 GMT

ساخت یک موتور جت مافوق صوت جدید

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۶۰۰۱

ساخت یک موتور جت مافوق صوت جدید

گروهی از محققان یک محفظه واکنش مافوق صوت برای موتورهای جت ساخته‌اند که راهی برای پرواز مافوق صوت را با سرعت تا ۱۷ ماخ فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، ما انسان‌ها توانایی فوق العاده‌ای برای ادامه رشد، نوآوری و مهندسی‌های بزرگ‌تر، بهتر و سریع‌تر داریم. ما از سال ۱۹۰۳ به لطف برادران "رایت" موفق به پرواز در آسمان شدیم و از سال ۱۹۵۷ که اتحاد جماهیر شوروی ماهواره "اسپوتنیک"(Sputnik) را به فضا پرتاب کرد، به فضا رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون انسان به دنبال دستیابی به وسایل نقلیه سریع‌تر با مصرف انرژی و سوخت کمتر است. فرض کنید یک سفر هوایی به جای شش ساعت، ۳۰ دقیقه طول بکشد. حالا این فرض به لطف گروهی از مهندسان دانشگاه "فلوریدای مرکزی" به زودی در حال تبدیل به واقعیت است.

این تیم راهی برای ایجاد ثبات در احتراق پیشرانه‌های مافوق صوت با ایجاد یک محفظه واکنش مافوق صوت برای پیشرانه‌های جت کشف کرده است.

محققان در مطالعه خود که در مجله Proceedings of the National Academy of Science منتشر شده است، امکان ایجاد یک روش بالقوه برای توسعه و یکپارچه سازی این فناوری را شرح داده‌اند که ساخت پیشرانه‌های مافوق صوت و سیستم‌های پیشرفته را امکان‌پذیر می‌کند.

این محققان تنها کسانی نیستند که روی این فناوری کار می‌کنند. به عنوان مثال در اواخر سال ۲۰۲۰ چین در حال آزمایش یک موتور جت مافوق صوت یا هایپرسونیک بود که قادر است تا ۱۶ برابر سرعت صوت در یک تونل باد در پکن حرکت کند. اگر استفاده از این موتور جت جدید به نام "سودرام‌جت"(sodramjet) عملی شود، فقط در مدت دو ساعت می‌شود به هر جای دلخواه از کره زمین سفر کرد.

سایر شرکت‌ها و آژانس‌های دولتی نه تنها برای سفرهای تجاری سریع السیر در سراسر جهان، بلکه برای بهبود نحوه پرتاب فضاپیماها به فضا در حال متمرکز کردن انرژی خود بر روی پروازهای مافوق صوت در آینده هستند.

اکنون این سیستم جدید اجازه می‌دهد تا سفرهای هوایی به سرعت شش تا ۱۷ ماخ برسد. این فناوری کارایی موتور پیشرانه جت را بسیار بهتر می‌کند، زیرا در حالی که سوخت کمتری مصرف می‌شود، انرژی بیشتری تولید می‌شود و در عین حال آلایندگی و هزینه کمتری در بر دارد.

گفتنی است که این فناوری نه تنها برای جت‌های موجود در زمین مفید خواهد بود، بلکه برای موشک‌ها در ماموریت‌های فضایی نیز کارایی خواهد داشت.

مطالعه روی سیستم‌های پیشرانه انفجاری چیز جدیدی نیست. با این حال، آنچه در مورد این تحقیق جدید متفاوت است این است که تیم محققان توانسته است طول موج انفجار را به مدت سه ثانیه حفظ کند که بسیار بیشتر و قدرتمندتر از چند میکرو یا میلی ثانیه کنونی است.

بنابراین محققان به لطف محفظه واکنش جدید مافوق صوت که این تیم توسعه داده است و یک واکنش با آنتالپی بالا یا فوق واکنش دارد، توانستند طول موج انفجار را طولانی کنند.

"کریم احمد" استادیار گروه مهندسی مکانیک و هوا فضا در دانشگاه فلوریدای مرکزی گفت: این اولین باری است که یک انفجار این چنینی به صورت آزمایشی تثبیت می‌شود. ما سرانجام قادر به انتقال این فناوری در فضا خواهیم بود.

این تیم اکنون قصد دارد جزئیات دقیق‌تری را در مورد پدیده‌های دخیل در این فناوری مطالعه و درک کند و برنامه نهایی نیز این است که پیشرانه‌های مافوق صوت مبتنی بر انفجار در دهه‌های بعدی به سفرهای زمینی و فضایی اضافه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موتور جت موشک مافوق صوت هواپیمای مافوق صوت جت مافوق صوت مافوق صوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۶۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مصطفی میلانی، دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای این استان در زمینه مواد و ساخت، گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره کرد و گفت: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تاکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

 میلانی، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پایان افزود: این ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین آمادگی دارد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟