Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@21:50:55 GMT

نورهای ساحلی باعث مرگ جوجه لاکپشت‌ها می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۲۴۶۲

نورهای ساحلی باعث مرگ جوجه لاکپشت‌ها می‌شود

زیستگاه های مناسبی در خلیج فارس و دریای عمان برای زیست لاک پشت های دریایی وجود دارد به طوری که در این پهنه های آبی ۵ گونه لاک پشت دریایی از جمله منقار عقابی،  پشت چرمی، زیتونی، سبز و سرخ وجود دارد که همه آنها در معرض خطر انقراض قرار دارند.

عوامل مختلفی مانند تغییر اقلیم، برخورد با شناورها، صید و صیادی، گرفتار شدن در تورهای صیادی،  آلودگی های دریایی، زباله های دریایی، پسماندها در سواحل، دست اندازی به لانه های لاک پشت ها بعد از تخم گذاری و برداشت غیر مجاز تخم ها، خورده شدن تخم ها و جوجه ها توسط حیواناتی مانند شغال، موش ها، تغییرات اقلیم، آب گرفتگی لانه های تخم گذاری شده، برهم زدن و تغییر ماهیت سواحل برخی از عوامل تهدید لاک پشت ها به ویژه در زمان تخم گذاری است که یکی از مهمترین آنها وجود نورهای مصنوعی در سواحل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوود میرشکار مدیرکل زیست‌بوم دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست دراین باره به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: تخم گذاری لاک پشت ها در خلیج فارس از اواسط اسفندماه آغاز می شود و تا مرداد ماه ادامه دارد که این روند در دریای عمان تا شهریورماه ادامه می یابد.

وی اظهارداشت: معمولا هر لاک پشت به طور متوسط بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تخم می گذارد که اگر در جای مناسبی قرار نگیرند احتمال آب گرفتگی لانه و حمله موجوداتی همچون شغال و سگ به تخم ها وجود دارد که با این روند تخم ها از بین می روند، در واقع اینها عوامل تهدید قبل از به دنیا آمدن جوجه ها از تخم است در حالی که اگر جوجه ها سالم سر از تخم بیرون بیاورند عوامل تهدیدشان تغییر می کند که یکی از مهمترین آنها وجود نورهای مصنوعی در سواحل است.

وی در این باره توضیح داد: با توسعه فعالیت های اقتصادی شاهد توسعه ساخت و سازهای مختلف در سواحل خلیج فارس هستیم و تمام این ساختمان ها نور دارند که مشکلاتی برای موجودات زنده به ویژه جوجه لاک پشت های تازه سر از تخم بیرون آورده به وجود می آورند به ویژه صنایعی که بدون در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی مستقر شده اند.  

میرشکار ادامه داد: زمانی که جوجه لاک پشت ها از تخم بیرون می آیند به سمت نور ماه که در دریا منعکس می شود کشیده می شوند تا وارد دریا شوند این یک حالت غریزی است که در جوجه لاک پشت های دریایی وجود دارد حال زمانی که منبع نوری غیر از منبع نور طبیعی (ماه) در ساحل باشد جوجه لاک پشت های دریایی راهشان را به سمت دریا گم می کنند و به جای اینکه به سمت منبع نور طبیعی مانند ماه بروند، ‌ مسیرشان را گم می کنند و برعکس به سمت ساحل می روند.

مدیرکل زیست‌بوم دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: این وضعیت به ویژه زمانی که به علت عوامل جوی ماه دیده نشود بیشتر می شود، بنابراین وقتی جوجه لاک پشت ها به سمت ساحل می روند زمانی که هوا روشن و گرم می شود از بین می روند.

وی تاکید کرد: بنابراین وجود نورهای مصنوعی در سواحل یکی از عوامل از بین رفتن جوجه لاک پشت های دریایی است که به وسطه این موضوع سازمان حفاظت محیط زیست تلاش می کند تا توسعه هایی که قرار است در سواحل اتفاق بیفتد،  نورهای آنها مخصوصا در زمان تخم گذاری لاک پشت ها و بیرون آمدن جوجه ها از تخم، مدیریت شود به طوری که یا نورهای اضافی را خاموش کنند یا جهت نور از ابتدا طوری باشد که ساحل را درگیر خودش نکند اما در این میان به ناچار در برخی از سواحل مخصوصا سواحلی که فعالیت های صنعتی از جمله پتروشیمی ها انجام می شود، اتفاق می افتد و شاهد تلفات جوجه لاک پشت ها هستیم.

47231

کد خبر 1514365

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حیوان حفاظت از حیوانات حیوانات وحشی حیوان آزاری لاک پشت های دریایی جوجه لاک پشت جوجه لاک پشت ها تخم گذاری محیط زیست جوجه ها تخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۲۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به میزان جوجه‌ریزی استان در فروردین سال‌جاری با بیش از ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه از افزایش ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سیدعباس حسینی، امروز_یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روزانه بیش از ۱۵۰ تن گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان خریداری می‌شود، اظهار کرد: در راستای حمایت از مرغداران استان، گوشت مرغ مازاد مازندران بدون محدودیت و با قیمت ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌شود.

وی افزود: از ابتدای سال‌جاری تاکنون یک‌هزار و ۸۶۴ تن گوشت مرغ منجمد خرید و در سردخانه‌های استان ذخیره‌سازی شود تا در زمان کمبود برای کمک به تنظیم بازار عرضه شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری تصریح کرد: میزان جوجه‌ریزی استان در فروردین سال‌جاری بیش از ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه بود که ضمن ثبت رکورد جدید، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش داشته است.

حسینی ادامه داد: با توجه به تأمین به موقع و موجودی کافی نهاده‌های مورد نیاز مرغداران در استان و همچنین کاهش قیمت جوجه یک روزه تا ۲۳ هزار تومان در روزهای اخیر، قطعاً شاهد افزایش تولید گوشت مرغ در دوره آتی در مازندران خواهیم بود.

کد خبر 748816

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • نجات جوجه جغد‌هایی که به بیرون لانه پرتاب شده بودند + فیلم
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • سه پهپاد «ام‌کیو ۹ ریپر» آمریکا از ماه نوامبر در یمن ساقط شده‌اند
  • (ویدیو) طرز تهیه جوجه کباب زغالی توسط ذوج جوان غارنشین