Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افزایش نرخ ابتلا به سرطان روده در بین جوانان، نتایج مطالعه جدید نشان می دهد مصرف بیش از حد نوشیدنی های حاوی قند عامل این روند صعودی، حداقل در زنان، است.

به گفته محققان دانشگاه واشنگتن، زنانی که روزانه دو بار یا بیشتر نوشیدنی‌های حاوی قند نظیر نوشابه گازدار، آبمیوه یا نوشابه‌های ورزشی و انرژی زا مصرف می‌کنند دو برابر با خطر سرطان روده قبل از ۵۰ سالگی روبرو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه شامل بیش از ۹۵ هزار زن بود که از ۲۵ تا ۴۲ سالگی، اطلاعات مربوط به رژیم غذایی شأن را هر ۴ سال یکبار ارائه می‌کردند.

در طول ۲۴ سال پیگیری وضعیت این زنان، ۱۰۹ زن مبتلا به سرطان روده شده بودند.

محققان با بررسی اطلاعات تغذیه‌ای این زنان دریافتند نوشیدن زیاد نوشابه‌های حاوی قند در بزرگسالی با ریسک بالاتر بیماری مرتبط است. حتی این احتمال در زنانی که در ابتدای جوانی بیشتر نوشابه‌های قندی مصرف کرده بودند بیشتر بود.

این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه این نوع نوشیدنی‌ها در بزرگسالی با ۱۶٪ خطر بالاتر ابتلاء به سرطان روده بزرگ ارتباط دارد، اما در زنان ۱۳ تا ۱۸ سال، هر نوشیدنی با ۳۲٪ افزایش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ قبل از ۵۰ سالگی ارتباط داشت.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که جایگزینی نوشیدنی‌های حاوی قند با نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی، قهوه یا شیر با کاهش ۱۷ تا ۳۶ درصدی خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ همراه است.

«این کائو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با قند و مصرف سایر نوشیدنی‌های سالم، انتخاب بهتر و عاقلانه تری برای سلامتی در درازمدت است.»

به گفته محققان افرادی که نوشیدنی‌های حاوی قند مصرف می‌کنند به احتمال زیاد دچار اضافه وزن یا چاقی و دیابت نوع ۲ هستند که همگی می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را افزایش دهند./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ابتلاء به سرطان روده بزرگ نوشیدنی های حاوی قند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم

آفتاب‌‌نیوز :

برای اکثر بزرگسالان، مصرف حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود، اگرچه گروه های خاصی از جمله نوجوانان، زنان یائسه و افراد مسن تر به مقدار بیشتری نیاز دارند. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند، اما منابع دیگری نیز وجود دارند.

 دانه‌ها

دانه ها از جمله کنجد، تخم کرفس و دانه های چیا و خشخاش از غنی ترین منابع کلسیم هستند. دانه ها همچنین پروتئین و چربی های سالم را تامین می کنند. به عنوان مثال، دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند. دانه های کنجد نیز علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی از جمله مس، آهن و منگنز است.

پنیر

بیشتر پنیرها منابع عالی کلسیم و پروتئین هستند. بدن کلسیم موجود در محصولات لبنی را راحت تر از منابع گیاهی جذب می کند. علاوه بر این، پنیرهای کهنه و سفت به طور طبیعی دارای لاکتوز کمی هستند و هضم آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز آسان‌ تر است. یک بررسی نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط باشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف منظم شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. با این حال، پنیر پرچرب می تواند دارای چربی اشباع و کالری بالایی باشد. همچنین برخی از پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف آن ها را محدود می کند.

ماست

ماست از غنی ترین منابع کلسیم است. بسیاری از انواع ماست غنی از پروبیوتیک ها -انواعی از باکتری های مفید که می توانند به افزایش جذب مواد مغذی و بهبود عملکرد و ارتقا سلامت بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و قلب کمک کنند- می باشند. یک فنجان ماست حاوی کلسیم و مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین های B2 و B12 است. ماست های کم چرب اغلب حاوی کلسیم بیشتری هستند. اگرچه ماست یونانی منبع خوبی برای پروتئین است، نسبت به ماست معمولی کلسیم کمتری دارد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان های خوراکی خود از غنی ترین منابع کلسیم هستند. این ماهی های چرب همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند که می توانند از سلامت قلب، مغز و پوست حمایت کنند. در حالی که غذاهای دریایی ممکن است حاوی جیوه باشند، ماهی های کوچکتر مانند ساردین میزان کمی جیوه دارند. علاوه بر این، ساردین و سالمون هر دو دارای سطوح بالایی از سلنیوم هستند که می تواند از مسمومیت با جیوه جلوگیری کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع لوبیا مثل لوبیا سفید حاوی مقادیر مناسبی کلسیم نیز می باشند. سایر انواع لوبیا و عدس دارای مقدار کمتری کلسیم هستند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیا می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل