Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، واکسن‌ و اکسیناسیون کرونا یکی از مباحث دمه در این روزهاست و سوالات بسیاری پیرامون واکسیناسیون کرونا مطرح شده است.

تا کنون یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۶۴۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۴۲ هزار و ۹۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۵۶ هزار و ۵۹۸ دوز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز بعد از تزریق واکسن ایمن می‌شویم؟

سیدعلیرضا ناجی عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ و رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشگاه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که چه زمانی دریافت کنندگان واکسن در برابر کرونا ایمن می‌شوند، به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به طور کلی ٢١ روز بعد از تزریق دوز دوم بیشترین و بهترین عملکرد تمام واکسن‌ها را شاهد هستیم و ایمنی حداکثری این زمان حاصل می‌شود.

عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩  گفت: تاکنون محموله‌هایی از واکسن اسپوتنیک وی روسی، آسترازنکا کره جنوبی، سینوفارم چین و بهارات هند به ایران واردات شده است، البته واردات واکسن بهارات به دلیل مخالفت مسئولان هندی به کشور با مشکل مواجه شد.

میازن ایمنی زایی واکسن های وارداتی به ایران

ناجی  درباره میزان ایمنی و اثربخشی واکسن‌های وارداتی به ایران علیه کووید ١٩گفت: واکسن بهارات نزدیک ۸۲ درصد و واکسن اسپوتنیک ٩٢ درصد ایمنی زایی دارد. در واکسن استرازنکا ایمنی زایی متغیر بوده و ایمنی زایی آن به طور متوسط بالای ٧۵ درصد است و به طور کلی این واکسن بین ۶٠ تا ٩٠ درصد ایمنی زایی دارد و بسته به دوز مصرفی و پروتکل آن میزان ایمنی زایی تغییر می‌کند و برای آنکه کفایت ایمنی زایی واکسن را بالا ببرند فاصله بین دوز اول تا دوم را افزایش داده و میزان دوز اول را کم کرده اند و می‌توان بین ۴ تا ۱۲ هفته آینده بین تزریق دوز اول تا دوم فاصله ایجاد کرد و محققان به این نتیجه رسیده اند که هرچه فاصله بیشتر باشد ایمنی واکسن آسترازنکا بیشتر است.

وی ادامه داد: درباره واکسن سینو فارم آخرین مطالعه به صورت یک گزارش آمده و نشان داده است که این واکسن حدود ۷۴ درصد ایمنی زایی دارد و حتی بحث تزریق سه دوز واکسن برای ایمنی حداکثری مطرح شده است البته این گزارش یک مقاله علمی نیست و باید دانست که بیشترین مطالعه درباره این واکسن در امارات متحده عربی بوده است اما به هر حال مجوز مصرف اضطراری علیه کرونا را سازمان جهانی بهداشت صادر کرده است.

تا چند مدت علیه کرونا ایمن هستیم؟

عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ درباره مدت زمان ایمنی زایی واکسن‌ها در برابر کرونا گفت: اینکه ایمنی واکسن تا چه مدت باقی می ماند مشخص نیست اما طبق گزارشاتی که از اسپوتنیک وی داشته‌ایم انتظار داریم که حداقل ۶ ماه تا یک سال آنتی بادی محافظت کننده در برابر کرونا در بدن وجود داشته باشد و ما باید هر ساله دوز بوستر را برای ایمنی زایی هر سال تکرار کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که بعد از واکسن می‌توانند از ماسک استفاده نکرد؟ گفت: به طور کلی هدف اصلی واکسن جلوگیری از بیماری علامتدار است و اکثر واکسن ها از بروز بیماری متوسط شدید و مرگ و میر جلوگیری می کند اما باید بدانیم کسی که واکسن می‌زند و تیتر آنتی بادی بالایی دارد ممکن است که با ویروس مواجهه داشته باشد و به بیماری مبتلا شود اما فردی که واکسن تزریق کند بیماری را به شکل خفیف و بسیار خفیف خواهد گرفت و بنابراین کسانی که واکسن دریافت می‌کند باید تا زمانی که جامعه به پوشش مناسبی از واکسیناسیون نرسیده‌اند از ماسک استفاده کنند.

بعد از تزریق کرونا می‌توان ناقل کرونا بود؟

وی درباره اینکه افراد بعد از تزریق واکسن کرونا می‌توانند ناقل بیماری باشند؟ گفت: احتمال اینکه دریافت کنندگان واکسن حامل ویروس باشند و بتوانند بیماری را به دیگران منتقل کنند وجود دارد و باید توجه داشت که ما باید آزادسازی جامعه را بر اساس درصد پوشش واکسیناسیون انجام دهیم و هرچه درصد واکسیناسیون بیشتر شود خیالمان راحت تر می‌شود و میتوان آزادسازی را به تدریج انجام داد و به تدریج کمتر از ماسک استفاده کرد.

عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ بیان کرد: به دلیل احتمال ناقل بودن افراد پس از تزریق واکسمتاکید داریم افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند در ارتباط با سایر افرادی که واکسن نزده اند نکات ایمنی مانند فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنند اما کسانی که واکسن زده اند در ارتباط با یکدیگر بدون محدودیت اجتماعی می‌توانند رفت و آمد کنند.

واکسن‌ها علیه جهش‌های کرونا مقاوم هستند؟

ناجی درباره بی اثر بودن یا کاهش اثربخشی واکسن‌ها علیه جهشهای کرونا به ویژه نوع آفریقای جنوبی گفت: با توجه به پایش ژنتیکی که در کشورهای مختلف انجام می شود ما می‌توانیم برای واردات واکسن عمل کنیم و باید توجه داشت واکسن‌های وکتوری در مقایسه با واکسن های ویروس غیر فعال کفایت ایمونولوژیک یا ایمنی زایی بالاتری دارند و نسبت به جهش های ویروس عملکرد بهتری نشان می‌دهند.

وی افزود: همانطور که شاهد هستیم واکسن فایزر و مدرنا و حتی بر اساس برخی گزارش ها واکسن اسپوتنیک در برابر جهش های کرونا عملکرد بهتری نشان می دهند و البته با توجه به کاهش عملکرد واکسن‌ها در برابر جهش‌های ویروس کرونا شرکت‌های واکسن ساز مبادرت به تولید واکسن‌هایی کردند که در برابر جهش های جدید مقاوم باشند به عنوان مثال تولید کننده واکسن مدرنا، فایزر و آسترازنکا در حال کارآزمایی بالینی و بررسی ایمنی زایی واکسن های جدید تولیدی در برابر جهش های کرونا هستند و دریافت کنندگان این واکسن ها دوز بوستر را دریافت می‌کنند و در این صورت در برابر جهش‌های کرونا مقاوم خواهد بود.

ایرانیان نگرانی اثربخشی واکسن‌ها علیه کووید ١٩ نباشند

عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ درباره اینکه با توجه به نوع کرونای شایع در ایران هیچ نگرانی درباره اثربخشی واکسن‌های وارداتی نیست، بیان کرد: نکته مهم این است که کرونای انگلیسی سوش غالب و ویروس ر در حال گردش کشور است هر چند کرونای آفریقای جنوبی و هندی در ایران شناسایی شدند اما این ویروس ها در کشور شیعو پیدا نکرده اند البته باید هرچه سریعتر با تدابیر جدی میزان گردش ویروس را در کشور کاهش دهیم چراکه میزان گردش ویروس در ایران بالاست و روزانه بیش از ١۴ هزار نفر به کرونا مبتلا می‌شوند و این نشان می دهد که گردش ویروس بالاست.

وی تاکید کرد: برای آنکه تجربه شیوع کرونای انگلیسی و بروز موج چهارم کرونا در کشور با ورود کرونای آفریقای جنوبی و هندی تکرار نشود باید تدابیر سخت و جدی در نظر گرفته شود و باید دانست که واکسن هایی که به ایران وارد شدند در برابر کرونای انگلیسی که سوش غالب در کشور است اثربخشی خوبی دارند و ایمنی زایی بالایی ایجاد می کنند و از طرفی باید توجه داشت که واکسن ها از بیماری شدید و مرگ و میر جلوگیری می کنند پس با وجود همه جهش‌ها تزریق واکسن بهترین اقدام علیه کووید ١٩ و تنها راه برای پایان بیماری و شکست کروناست.

واکسنی جدید علیه کووید ١٩ در راه است

حسن رودگری متخصص ژنتیک پزشکی و مدیر پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران اظهار کرد: اخیر انستیتو واکسن انسانی دوک (DHVI) در آمریکا خبر داد که این مرکز پژوهشی در مرحله آزمایش حیوانی بر روی میمون‌ها و موش‌ها توانسته واکسنی را معرفی کند که بر روی همه انواع عفونت‌های ناشی از کروناویروس‌ها موثر است و از جمله بر SARS-CoV-2 که عامل بیماری کووید۱۹ است. این واکسن که واکسن جامع کروناویروس Pan-Cotonavirus Vaccine نامیده می‌شود، از طریق ذرات نانو می‌تواند آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده را در بدن بر علیه قسمتی از ویروس‌های خانواده کرونا تحریک کند که در همه آنها مشترک است و جهش‌پذیری و تغییر ندارد.

عضو محقق دانشکده پزشکی دانشگاه اَبردین انگلیس اظهار کرد: محققین از بهار ۲۰۲۰ پژوهش خود را بر روی این واکسن آغاز کرده بودند، چون می‌دانستند واکسن‌های رایج نهایتا دچار مشکل در مقابل واریانت‌های جهش یافته ویروس کرونا می‌شوند. دکتر بارتون هاینِس مدیر DHVI می‌گوید که واکسن آنها نه تنها بر علیه ویروس بیماری کووید۱۹ بلکه در مقابل همه کروناویروس‌ها و از جمله بیماری سارس و مرس محافظت خواهد داد. این ایده و کشف واکسن جدید بر مبنای مشاهدات دکتر هاینِس و دکتر کوین ساندرز بود که متوجه اثر آنتی‌بادی پلاسما یک فرد مبتلا به SARS-CoV-1 بر روی بقیه انواع کرونا ویروس شدند.

عضو محقق دانشکده پزشکی دانشگاه اَبردین انگلیس گفت: پاشنه آشیل و نقطه آسیب‌پذیر ویروس کرونا در قسمت Receptor Binding Domain (RBD) آن قرار دارد که در تمام انواع ویروس‌های کرونا و انواع واریانت‌های کووید۱۹ بطور ثابت و بدون تغییر موجود است، لذا ویروس را نسبت به اثر ضربدری آنتی‌بادی‌ها بشدت آسیب‌پذیر می‌سازد. بدنبال این کشف، تیم تحقیقاتی دوک ذرات نانو مشابه این قسمت ثابت در ویروس را ساخته و توانستند در بدن حیوانات نسبت به آن عکس‌العمل ایمنی ایجاد و آنتی‌بادی تولید کنند. این ذرات نانو را با مولکول‌های کوچکی نیز همراه می‌کنند که شبیه آگونیست‌های رسپتورهای ۷ و ۸ موسوم به 3M-052 بوده و قدرت ورود به سلول و تحریک‌زایی ایمنی را افزایش می‌دهند.

اثربخشی ١٠٠ درصدی واکسن جدید علیه همه جهش‌های کرونا

عضو محقق دانشکده پزشکی دانشگاه اَبردین انگلیس بیان کرد: در آزمایش حیوانی این واکسن اثربخشی ۱۰۰ درصد داشته است و هیچ ویروس کرونایی از آن در امان نبود. در طول ۲۰ سال گذشته سه اپیدمی توسط کرونا ویروس‌ها در جهان اتفاق افتاده که بدترین آنها همین پاندمی کووید۱۹ است بنابرین وجود واکسنی برعلیه همه آنها نوید بخش پیشگیری از اپیدمی‌های آینده است.

رودگری تاکید کرد: نتیجه می‌گیریم که بزودی دانش بشری نه تنها بر پاندمی کووید۱۹ بلکه بر هرگونه اپیدمی کروناویروسی می‌تواند تسلط یافته و آن‌ها را مدیریت کند البته ممکن است پس از گذراندن فازهای بعدی کارآزمایی بالینی و دریافت مجوزات رسمی این واکسن در سال ۲۰۲۲ به تولید انبوه برسد و بتوان از آن در برنامه واکسیناسیون عمومی و یا حتی در کودکی استفاده کرد اما برای حصول نتیجه قطعی باید صبر داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن کرونا واکسیناسیون کرونا عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ ایمنی زایی واکسن اثربخشی واکسن ها برابر جهش برابر کرونا علیه کووید ١٩ جهش های کرونا بعد از تزریق ویروس کرونا آنتی بادی ویروس ها دوز اول بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!