Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@07:34:11 GMT

گام سوم تار ایرانی / روایت معماری کاشان در چهارمضرابِ علی قمصری

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۶۷۴۴

گام سوم تار ایرانی / روایت معماری کاشان در چهارمضرابِ علی قمصری

‍‍‍‍‍‍

علی قمصری در سومین گام از پروژه «تار ایرانی» به کاشان رفت تا در میان معماریِ خانه‌های قدیمیِ این شهر، چهارمضرابی را در «سه گاه» بنوازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پروژه «تار ایرانی» به همت و ایده‌ی علی قمصری و با محوریت تارنوازی طراحی شده است. قمصری در این پروژه قصد دارد به استان‌های مختلف کشورمان سفر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در هر کدام از این سفرها در یکی از مکان‌های تاریخیِ کشورمان به تارنوازی می‌پردازد.

حاصل هر کدام از این سفرها و اجراها به صورت تصویری ضبط و منتشر می‌شود.

تا کنون دو ویدیو از این اجراها منتشر و در اختیار علاقه‌مندان به موسیقی قرار گرفته است.

علی قمصری در سومین گام از پروژه‌ی «تار ایرانی» به کاشان سفر کرد و هم اکنون ویدیویِ حاصل از این سفر را منتشر کرده است. حاصلِ سفر به کاشان چهارمضرابی در دستگاه «سه گاه» است. این نوازنده در این چهارمضراب اشاره‌هایی به گوشه‌های «درآمد»، «زابل» و «حصار» دارد.

 


چهار مضراب سه گاه - اجرای علی قمصری در کاشان

 

قمصری در یادداشتی کوتاه درباره سفر به کاشان این چنین نوشته است:

«تنها با خلق چهارمضرابی در سه گاه می‌توانستم چهره‌ی اصیل، باطراوت و نجیب معماری کاشان و به ویژه خانه‌ی طباطبایی‌ها را توصیف کنم. کاشان شهری است که در رگ‌هایم جریان دارد. به قمصر هم سری زدم و با دو زوج مهربان و فرهیخته آشنا شدم. زیستشان با هم و برای هم بود نه در جوار و مقابل یکدیگر. هم نظم وجود داشت و هم شوریدگی و دیوانگی. هم برنامه وجود داشت و هم دل به دریا زدن. با این دو زوج زیر باران، چای نوشیدم و عشق کردم. نه سرها در گوشی‌ها می‌رفت و نه چیزی برای افسردگی، حال بد و پناه بردن به زیگزاگ‌های آسیب رسان بود و نه دغدغه‌ی «یه کاری بکنیم دیگه!». آنچه من در کاشان و قمصر دیدم بناهای تاریخی کم نظیر و معماری عشق بین زوج‌ها بود. ساختن خانواده، معماری درون و بیرون است؛ با خشت‌هایی به نام عشق، سلامت و دیوانگی. در هتل گردی‌های عاطفی تنها تخلیه ی انرژی وجود دارد و بس. آرزوی شادمانی دارم برایشان.»

ویدیوی شهر کاشان را الهام خراسانی و علی اقبال تصویربرداری کردند و صدابردار این اجرا امیرعباس الماسی بود.

پروژه «تار ایرانی» ایده‌ای مستقل از سوی موزیسینی مستقل است که هیچ نهاد یا ارگانِ دولتی از آن حمایت نمی‌کند.

علی قمصری در نخستین گام از سفرِ هنریِ «تار ایرانی» در قزوین و در دومین گام در تهران نواخت. اجرای قزوین در «سرای سعدالسلطنه» و اجرای تهران در «خانه مقدم» ضبط شد.

پروژه «تار ایرانی» در ادامه سفرهای هنریِ خود، به نقاط مختلف کشورمان سفر خواهد کرد تا در هر شهر، در مکانی تاریخی صدای ساز ایرانی را طنین‌انداز کند و حاصل آن را به صورت تصویری به دست مخاطبان برساند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علی قمصری موسیقی علی قمصری موسیقی علی قمصری تار ایرانی سه گاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۶۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • ۸۶ کیلوگرم مواد مخدر در کاشان کشف شد
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر
  • تقدیر امام جمعه کاشان از اجرای طرح نور فراجا
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی