Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه پروژه ابررایانه سیمرغ را از یک سال و نیم قبل آغاز کردیم، افزود: در پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ما به صورت مشترک با دانشگاه صنعتی امیرکبیر اقدام به اجرای این پروژه کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۱۰ سال قبل تجربه موفقی در زمینه طراحی و پیاده سازی ابر رایانه را داشته است که این ابر رایانه برای پردازش‌های کمتر از "ترافلاپس" بوده است، ولی در پروژه "سیمرغ" از آنجایی که دانش فنی این طرح در دانشگاه امیرکبیر وجود داشت، از این رو این طرح را به صورت مشترک پیاده سازی کردیم.

یزدانیان، خاطر نشان کرد: برای آنکه بدانیم که چه میزان ظرفیت پردازش در کشور مورد نیاز است، جلسات مفصلی را با بخش خصوصی که نیاز به پردازش‌های ابر رایانه دارند، داشتیم و بر این اساس نیازهای پردازشی کشور را استخراج کردیم. رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان نتایج به دست آمده از این جلسات که منجر به اجرایی شدن پروژه ابر رایانه سیمرغ شد، یادآور شد: این پروژه امروز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه افتتاح می‌شود.

جزئیات سیمرغ

یزدانیان با اشاره به جزئیات پروژه ابر رایانه "سیمرغ" گفت: ظرفیت پردازشی "سیمرغ" که امروز ۲۶ اردیبهشت ماه افتتاح می‌شود، نیم ترافلاپس است؛ ولی در بازه زمانی دو ماهه به یک پتافلاپس خواهد رسید. وی با بیان اینکه دانش فنی و طراحی این پروژه در کشور موجود است، ادامه داد: توسعه نرم افزاری و برخی از تجهیزات آن در داخل کشور موجود بوده و بخشی از تجهیزات این پروژه از خارج از کشور تامین شده است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کاربردهای گسترده این ابر رایانه، خاطر نشان کرد: این ابر رایانه کاربردهای گسترده‌ای دارد؛ از این رو از امروز که افتتاح می‌شود، سرویس‌های پردازشی را به حوزه‌های مختلف علمی و کسانی که داده در اختیار دارند و قصد پردازش این داده‌ها را دارند، ارائه می‌کند.

وی پردازش داده‌های ترافیکی و حمل و نقل، داده‌های هواشناسی و تحلیل‌های هوش مصنوعی را از زمینه‌های خدماتی "سیمرغ" نام برد و یادآور شد: در هر حوزه‌ای که Big Data وجود داشته و نیاز به تحلیل این داده باشد، می‌توان از خدمات این ابر رایانه بهره برد. یزدانیان، ساخت انیمیشن و پردازش تصویر را از دیگر خدمات این ابررایانه دانست و ابراز امیدواری کرد که با افتتاح این طرح، ارائه سرویس این سامانه آغاز شود و به تدریج نیز کلیه سرویس‌های این ابر رایانه زیر بار خواهد رفت و متقاضیان می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند.

نیاز پردازشی کشور

وی با بیان اینکه تا دو ماه آینده ظرفیت پردازشی این سامانه به یک پتافلاپس خواهد رسید، گفت: البته رسیدن ظرفیت پردازشی "سیمرغ" به یک پتافلاپس عدد خوبی است، ولی این میزان ظرفیت، کل نیازهای پردازشی کشور را مرتفع نخواهد کرد. یزدانیان تاکید کرد: نیاز پردازشی کشور حداقل 10 برابر این میزان است؛ از این رو در گام‌های بعدی باید به سمت مرتبه‌های بالاتر پردازشی "هگزا فلاپس" حرکت کنیم که با توجه به زیر ساخت‌هایی که فراهم شد، در مدت یک تا دو سال بتوانیم به ظرفیت‌های اگزا فلاپس هم برسیم.

منبع: ایسنا

بیشتر بخوانید

ابر رایانه سیمرغ یکشنبه رونمایی می شود

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ابر رایانه سیمرغ پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابر رایانه پردازشی کشور ظرفیت پردازش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۱۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمنستان: عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم

به گزارش خبرآنلاین خبرگزاری تاس نوشت: وزارت کشور ارمنستان در بیانیه ای اعلام کرد که این کشور کار تعیین مرزها در مرز با آذربایجان در این بخش از استان تاووش را از امروز ۲۳ آوریل (۴ اردیبهشت) آغاز کرده است.

در این بیانیه آمده است: بزرگراه باغانیس-ووسکپار برای انجام عملیات مین زدایی در منطقه مجاور و جلوگیری از ورود شهروندان به مناطق مین گذاری شده مجاور به منظور حفظ امنیت آنها بسته شده است.

به نقل از ایرنا وزارت کشور ارمنستان در این بیانیه افزود: ما همچنین به اطلاع می رسانیم شایعاتی که ادعا می کنند بخشی از تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان به آذربایجان واگذار خواهد شد، با واقعیت منطبق نیست. ما تاکید می کنیم که برای امروز هیچ تغییری در خط تماس ارمنستان- آذربایجان برنامه ریزی نشده است. بعد از تعیین مرز، سربازان مرزی ارمنستان حفاظت از خط مرزی را آغاز خواهند کرد.

دفتر دولت ارمنستان امروز در بیانیه ‌ای اعلام کرد که بر اساس توافق کمیسیون‌ های تعیین حدود مرزهای دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان، فرآیندی از ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ برای تعیین مختصات مرزی بر اساس اندازه‌ گیری‌های ژئودسیک (پیمایشی) آغاز شد.

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان به تازگی در مصاحبه با رسانه های انگلیس گفت کشورش هدفی فراتر از مرزهای جغرافیایی به رسمیت شناخته شده بین‌المللی خود ندارد و ابراز امیدواری کرد که تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان از طریق روند تعیین مرزها احیا شود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898660

دیگر خبرها

  • واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند
  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان
  • پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد
  • اجرای ۸۰ میلیارد ریال پروژه در منطقه ۵ اصفهان
  • بهره مندی ۲۰ هزار مشترک از فیبر نوری البرز
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی
  • جزئیات تکان‌دهنده از پروژه «سرویسِ اسکورت»
  • ارمنستان : عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • ارمنستان: عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی کشور