Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی زمانی سبزی گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان حافظ حقوق سهامداران و در جهت ارتقای شفافیت، تمام تلاش خود را دارد تا از طرفی موضوع خروج سیمان از نظام قیمت گذاری را پیگیری کرده و از طرفی شرکت‌های سیمانی را ملزم به پذیرش و عرضه در بورس کالا کند.

او با بیان اینکه طبق مکاتبات انجام شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت، مقام عالی وزارت نسبت به خروج سیمان از نظام قیمت گذاری دستوری و رفع سهمیه بندی نظر مساعد دارد، گفت: از این رو با پذیرش مجدد شرکت‌های سیمانی در بورس کالا شاهد تقویت بازار، انجام رقابت، کشف صحیح قیمت سیمان جهت شفافیت هرچه بیشتر، حفظ حقوق سهامداران و همچنین حذف رانت خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

 پای سیمانی ها به بورس کالا باز شد؛ نخستین پذیرش سیمانی سال ۱۴۰۰ در بازار سرمایه

رئیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس افزود: پیش از این شرکت‌های سیمانی در بورس کالا حضور فعال داشتند، به طوری که بررسی آمار معاملات نشان می‌دهد در سال ۹۰ به میزان ۱.۰۸۴.۲۲۰ تن سیمان توسط ۲۳ عرضه کننده انجام شد. پس از آن عرضه سیمان توسط شرکت‌های سیمانی "به دلیل اینکه از طرف سازمان حمایت قیمت گذاری می‌شود" پیگیری نشد؛ به طوری که به مرور حجم عرضه و معاملات در بورس کاهش یافت و عملا در دو سال گذشته عرضه و معامله‌ای انجام نشد.

او ادامه داد: در پی آن شرکت‌های سیمانی بدلیل عدم ایفای تعهدات عرضه در بورس لغو پذیرش شدند و هم اکنون با مرقومه وزیر صنعت درخصوص خروج سیمان از نظام قیمت گذاری امید تقویت بازار سیمان در بورس کالا بیشتر شده است.

به گفته زمانی سبزی، عرضه سیمان در بورس کالا می‌تواند از دو طریق "عرضه در بازار فیزیکی" و "عرضه در بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا" که به صورت گواهی سپرده کالایی است، محقق شود.

رئیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس تصریح کرد: جهت تقویت عرضه در بازار فیزیکی بورس کالا، فرایند پذیرش کالای شرکت‌های سیمانی از اواخر سال گذشته شروع شده و امسال قوت گرفته است؛ به طوری که با پذیرش کالای شرکت‌های سیمانی زیر مجموعه هلدینگ شستا، مجموعه امید و بانک ملی که جمعا سهم بالایی از بازار سیمان را به خود اختصاص داده‌اند، سایر شرکت‌ها هم برای پذیرش و عرضه ترغیب خواهند شد.

زمانی سبزی توضیح داد: در همین راستا، علاوه بر مکاتبات با نهاد‌های بالادستی از جمله وزارت صنعت، مکاتباتی با ۳۳ شرکت سیمانی پذیرفته شده در بورس و فرابورس انجام شده که پیگیری بعدی هم ادامه دارد.

او گفت: در خصوص عرضه سیمان به صورت خرد نیز بورس کالا در برنامه خود دارد که با راه اندازی گواهی سپرده کالایی سیمان در ماه‌های آتی در جهت تقویت خرده فروشی سیمان برآید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس کالا بورس ایران قیمت سیمان شرکت های سیمانی بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۶۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال طی اظهاراتی اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، پاتریک پویان، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال در یک کنفرانس تصویری اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد.

این مدیر ارشد اجرایی گفت: بله، اگر اروپا یا اتحادیه اروپا (پروژه)  یامال را تحریم کند، در برخی از قراردادها فورس ماژور اعمال خواهیم کرد.

پویان افزود که این شرکت دو قرارداد تأمین گاز ال‌ان‌جی اروپا از پروژه یامال و یک قرارداد برای آسیا دارد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

رویترز همچنین به نقل از وی هشدار داد که در صورت تحریم این پروژه قیمت گاز ال‌ان‌جی را در جهان افزایش خواهد داد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشار قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار