Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار هرمزگان گفت: وزارت نیرو و دستگاه های ذیربط محلی باید در قالب یک برنامه مشترک و مشابه اقدامی که در غرب کشور برای مهار روان آب ها صورت گرفت، این برنامه را با تأمین اعتبار از محل منابع صندوق توسعه در هرمزگان و دیگر استان های جنوبی نیز عملیاتی کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان،فریدون همتی در آیین تجلیل از دست اندرکاران طرح سد سرنی با بیان اینکه در راستای مهار آب های سطحی و روان آب ها اقدامات خوبی در سطح کشور و استان هرمزگان انجام شده است، اظهار داشت: وزارت نیرو در برنامه ریزی های ملی باید نیازهای جامعه محلی در مناطق مختلف را نیز مورد توجه قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در اهداف برنامه ریزی شده برای سد سرنی و استقلال میناب، هیچ سهمی برای این شهرستان در نظر گرفته نشده بود که این اقدام منجر به برخی خسارت های جبران ناپذیر و غیرقابل اصلاح به دشت میناب شد، اما در دولت دوازدهم، علی‌رغم عدم تخصیص ردیف اعتباری در مراحل اولیه، عملیات احداث خط انتقال از تصفیه خانه تا مخزن اصلی شهر میناب را اجرا کردیم که روند اجرایی پروژه تسریع پیدا کند.

 

استاندار هرمزگان، اتکاء ۱۰۰درصدی به شیرین‌سازی آب را در راستای تأمین منابع پایدار آبی شهر بندرعباس و قطع وابستگی به ذخایر آبی میناب و بخش شمیل، از جمله برنامه های مهم دولت در هرمزگان عنوان کرد و گفت: تا پایان دولت دوازدهم تمام نیاز آبی شهر بندرعباس از طریق آب شیرین کن ها تأمین می شود.

 

همتی افزود: قرارداد خرید تضمینی ۵۰هزارمتر مکعب آب از فاز نخست آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی خلیج فارس منعقد شده است و به زودی این ظرفیت وارد مدار می شود که با تحقق آن، وابستگی شهر بندرعباس به منابع آبی میناب به طور کامل قطع می شود و آب سد استقلال و سد سرنی فقط برای مصارف آب شرب و بخش کشاورزی میناب مورد استفاده قرار می گیرد.

 

وی با اشاره به استعدادهای فراوان بخش کشاورزی در شهرستان های رودان و میناب، گفت: محصولات گلخانه ‌ای شهرستان رودان در کشورهای همسایه شمالی ایران شناخته شده است و اگر زمانی تغییری در قیمت انرژی رخ بدهد، منطقه جنوب ایران و هرمزگان به دلیل منابع انرژی خدادادی، تنها مکانی است که کشت گلخانه ای در آن به صرفه است.

 

 همتی با بیان اینکه در سال های پربارش در هرمزگان، ۱۳میلیارد متر مکعب آب در سطح استان جاری می شود، عنوان کرد: از این میزان ۱۰میلیارد متر مکعب تبخیر می شود و ۱.۵میلیارد متر مکعب نیز به دریا می ریزد که وزارت نیرو و دستگاه های ذیربط محلی باید در قالب یک برنامه مشترک و مشابه اقدامی که در غرب کشور برای مهار روان آب ها صورت گرفت، این برنامه را با تأمین اعتبار از محل منابع صندوق توسعه در استان های جنوبی نیز عملیاتی کنند.

 

استاندار هرمزگان همچنین گفت: به دلیل شرایط خاص منطقه، بارندگی رگباری و انتقال گل و لای به سدها، عمر مفید سد ها به شدت کاهش پیدا می کند که می توان همزمان با برنامه ریزی برای ساخت سد، در بالادست آن با احداث سازه های آبخیزداری، از ورود گل و لای به سدها جلوگیری کنیم که عمر مفید سدها با تهدید مواجه نشود.

 

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در این آیین، با اشاره به دستاوردهای مهم دولت در صنعت آب و برق، گفت: خوشبختانه و به برکت الطاف خداوند، بدون تکیه به درآمدهای نفتی، پروژه های بزرگی در کشور افتتاح شده و قطار توسعه نیز باسرعت در حال حرکت است و امروز در سایه تحریم ها، دانش و تکنولوژی در بسیاری از صنایع بومی سازی شده است و توانمندی های داخلی به سرعت در حال گسترش است.

 

استاندار هرمزگان با بیان اینکه طی سال های پس از انقلاب، کشور در همه بخش ها شاهد تحول و رونق بوده است، از کم توجهی به نیروی انسانی گلایه کرد و گفت: علی‌رغم دستیابی به توفیقات مهم در حوزه های مختلف، نیروی انسانی به عنوان عامل اصلی تحرک در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته است، این در حالی است که کشور مدیون مدیران پاکدست و نیروی انسانی پرتلاش، فداکار و ایثارگر برای سازندگی، استقلال و خودکفایی کشور و شکوفا کردن باور ملی است.

 

وی افزود: یکی از نقاط ضعف ما طی این سال ها این است که قدر نیروی انسانی را به خوبی ندانسته ایم، چرا که اگر منابع اعتباری و تکنولوژی هم داشته باشید امام منابع انسانی خوب و پاکدست نداشته باشید، نمی توان مقاصد انقلاب را به پیش برد.

 

استاندار هرمزگان در پایان از وزیر نیرو، مدیران، پیمانکاران و کارگرانی که در تحقق این طرح بزرگ نقش آفرینی کردند، قدردانی کرد.

 

طرح سد سرنی، سامانه انتقال و تصفیه خانه آن با هدف تامین چهار میلیون متر مکعب آب شرب به عنوان بخشی از نیاز آب شرب ۱۲ میلیون مترمکعبی میناب ، حفظ تعادل سفره آب زیرزمینی و محیط زیست احداث شده است و از مجموع ظرفیت تصفیه خانه آب سرنی، حدود ۶۰۰ لیتر در ثانیه برای مصارف آب شرب میناب، ۵۰ لیتر بر ثانیه به روستاهای در طول مسیر و شهرک‌های صنعتی و مابقی برای آب شرب بندرعباس مصرف خواهد شد که با اجرا و تکمیل پروژه های آب شیرین کن بندرعباس، این حجم از آب هم برای سایر مصارف شهرستان میناب در آینده استفاده خواهد شد.

 

هزینه اجرای تصفیه خانه سرنی ۳۳ میلیارد تومان اعتبار ریالی و ۱۵ میلیون یورو اعتبار ارزی بوده است و در مجموع برای اجرای پروژه سرنی شامل سد سرنی، خط انتقال و تصفیه خانه، بالغ بر ۶۱ میلیون یورو معادل یک هزار و ۶۷۸ میلیارد تومان هزینه شده و علاوه بر این اعتبار، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان نیز از محل منابع عمومی برای هزینه های خدمات مهندسی و تملک و سایر هزینه ها در این پروژه مهم ملی، تامین اعتبار گردیده است.

 

در طول اجرای پروژه به مدت سه سال، به طور متوسط نزدیک به ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال داشتند که ۸۵ درصد نیروهای اجرایی طرح، از نیروهای بومی منطقه بوده اند.

 

شایان ذکر است، عملیات اجرایی سد سرنی در آبان ۱۳۹۶ آغاز شد و در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ سد و خط انتقال آن به بهره برداری رسید، همچنین عملیات اجرایی تصفیه خانه نیز با دستور رییس جمهور در اسفند ۹۶ آغاز شد و در اردیبهشت ۱۴۰۰ افتتاح شد.

 

احداث یک مدرسه ۱۰ کلاسه و یک مدرسه دوکلاسه در روستاهای منطقه نیز از جمله فعالیت های داوطلبانه پیمانکاران طرح بوده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاندار استانداری هرمزگان سد سرنی استاندار هرمزگان نیروی انسانی محل منابع برنامه ریزی تصفیه خانه وزارت نیرو متر مکعب سد سرنی آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صدرا با هم افزایی مدیران شتاب می‌گیرد

نشست بررسی مسائل و مشکلات شهر صدرا به دستور دکتر ایمانیه استاندار فارس با ریاست دکتر شیبانی فرماندار شهرستان شیراز و با محوریت شرکت عمران شهر جدید صدرا در فرمانداری شهرستان شیراز برگزار شد.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید صدرا در این نشست گفت: شهر جدید صدرا هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که با اتمام ۲۰ هزار واحد نهصت ملی مسکن که در حال ساخت هست پیش بینی می‌شود جمعیت این شهر به افق چهارصد هزار نفر برسد.

پوربهی افزود: هر چند تلاش‌های جهادی فراوانی در یک و نیم سال گذشته برای حل مشکلات شهر صدرا شده، اما این شهر همچنان در بخش‌های مختلف شاهد چالش‌ها و مشکلات عدیده‌ای است که حل آنها مستلزم یک تلاش جهادی و هم افزایی همگانی است.

او ادامه داد: عمده مشکلات امروز شهر صدرا در بخش‌های درمان و بهداشت، آموزش و پرورش، ورزش است.

مدیر عامل شرکت عمران صدرا ادامه داد: هم اکنون ۲۲ هزار دانش آموز در شهر صدرا مشغول به تحصیل هستند که ۹ هزار نفر از این دانش آموزان به دلیل کمبود مدرسه اجبارا در مدارس شهر شیراز مشغول تحصیل می‌شوند.

پوربهی بیان کرد: هر چند شرکت عمران صدرا در این سال‌ها در جهت توسعه فضا‌های آموزشی گام‌های موثری برداشته است به طوری که چندین مدرسه در حال ساخت را در برنامه داریم، اما همچنان این شهر با کمبود هفده مدرسه رو به رو است.

او افزود: عقب ماندگی‌هایی در شهر صدرا در حوزه درمان و بهداشت و ورزش هم وجود دارد که با برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان سال با حمایت دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل ورزش و جوانان فارس بخش زیادی از آنها برطرف خواهد شد.

مدیر عامل شرکت عمران با بیان اینکه ۲۲ اداره در شهر صدرا مستقر هستند، افزود: این شرکت امادگی این را دارد برای استقرار ادارات دولتی و توسعه اماکن ورزشی، آموزشی، بهداشتی زمین و زیر ساخت‌های لازم را مهیا کند.

پوربهی گفت: در یک و نیم سال گذشته تلاش شده است با برنامه ریزی‌های مدون و دریافت برنامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت از ادارات مختلف در شهر صدرا گامی موثر در جهت برداشتن مشکلات برداریم، برنامه ریزی مدونی که برای نخستین بار در تاریخ شهر صدرا انجام شده‌است. 

مدیر عامل شرکت عمران صدرا به مشکلات جاده ۱۰ و نیم کیلومتری قره پیری اشاره کرد و افزود: کار اجرایی این جاده به عهده شرکت عمران صدرا است. حدود شش و نیم کیلومتر این جاده که در حریم شهر صدرا قرار دارد، اماده اسفالت است، اما مابقی که در حوزه شهر شیراز قرار دارد کار تملک آن که وظیفه شهرداری شیراز است، انجام نشده و مهمترین مانع پیشرفت این پروژه همین موضوع است، گویی اتمام این جاده که می‌تواند برای شهروندان شیرازی هم حائز اهمیت باشد در اولویت شهرداری شیراز قرار ندارد.

او ادامه داد: امروز برای رفع مشکلات شهر صدرا بیش از ۸ همت اعتبار نیاز است که این مبلغ اعتبار ۳۶ سال شرکت عمران صدرا و شهرداری شهر صدرا است، اما اگر یک تلاش همگانی در سطح استان و شهر صدرا قرار انجام شود قطعا حل مشکلات در کمترین زمان ممکن شدنی است.

در این جلسه مصوب شد از سهم سه درصد که شهرداری به آموزش و پرورش استان واریز می‌کند این اعتبار مستقیما صرف ساخت و توسعه اماکن اموزشی شهر صدرا شود و در این حوزه تهاتر شود.

 همچنین قرار شد از ظرفیت خیرین و همایش خیرین که قرار است در ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه در شهر صدرا برگزار شود، در جهت حل مشکلات آموزشی شهر صدرا استفاده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • توسعه صدرا با هم افزایی مدیران شتاب می‌گیرد
  • دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد