Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده کتاب گفت: هستند نویسندگانی که سوژه‌های خاصی را برای نگارش و به انتخاب خود در نظر گرفته و پس از پایان برای چاپ آن با مشکل مواجه می‌شوند، زیرا هر ناشری برای چاپ آن اقدام نمی‌کند، همین نویسندگان می‌گویند، باند‌هایی وجود دارد که سبب آسیب به حوزه نویسندگی و تولید اطلاعات می‌شود.

نفسیه ثابت در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون روند نشر پس از شیوع بیماری کرونا گفت: کرونا با تمام مشکلاتی که داشت و تحولاتی بسیاری که برای جامعه به وجود آورد زمانی به مدت یکسال و اندی را به خود اختصاص داد این مهم چه از نظر مخاطب چه از نظر نویسنده کتاب قابل بررسی است، ولی با این همه باید تاکید کنم که گرایش به سوی مطالعه‌های دیجیتال افزایش یافته است، بدین ترتیب می‌توان گفت کتاب‌های فیزیکی یا کاغذ در کنار کتاب‌هایی که در فضای مجازی ارائه می‌شود برای جامعه پذیرفته‌تر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***کتاب‌های مجازی

وی در همین راستا ادامه داد: کتاب‌های مجازی می‌توانند شرایط را برای ادامه فعلایت‌ها فراهم کنند این امر برای علاقمندان به مطالعه روندی جذاب و خوب بشمار می‌رود. من معتقدم کرونا باعث شده مردم زمان بیشتری برای مطالعه بیابند و تمام دور کاری‌ها و یا اوقات فراغت ایجاد شده راه را برای این مهم صرف کنند.

وی پیرامون نگاه جامعه امروز به پسا کرونا بیان کرد: چالش‌های بیماری کرونا باعث شد که افراد با خود فکر کنند چه رویکردی را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم در عین حفظ قرنطینه کتاب بخوانیم. من در طول تعطیلات و زمان ایجاد شده، گرایش بسیاری به کتاب‌های غیر چاپی که عموما در فضای مجازی ارائه می‌شدند پیدا کردم لذا در فضای فیدیبو و یا طاقچه رفتم و توانستم از این طریق به مطالعه خود ادامه دهم.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

*** افزایش قیمت کتاب

ثابت پیرامون افزایش قیمت کتاب تصریح کرد: تجربه من نشان داد افزایش قیمت کتاب عامل مهم در کاهش سرانه مطالعه بوده است و این چالشی بزرگ بر سرراه گسترش فرهنگ مطالعه در سراسر کشور خواهد بود. افزایش قیمت کاغذ و مواد اولیه در کنار نوسانات ارزی همه و همه زمینه را برای افزایش قیمت کتاب فراهم کرده است.

وی برخی آسیب‌ها را زمینه ساز بی‌اعتمادی جامعه دانست و ابراز کرد: قیمت‌های سرسام آور برخی فروشگاه‌های مجازی کتاب  و مشخص شدن فساد‌های مالی و فعالیت‌های آنان زمینه دل سردشدن را فراهم کرده و باعث شده برای خرید کتاب تنها به ناشران و مترجمانی اعتماد کنیم که از فعالیت صادقانه آن‌ها اطلاع لازم را داریم، افرادی همانند من در جامعه بسیار هستند همین بی اعتمادی خود ضربه‌ای سخت بر پیکره مطالعه کتاب می‌زند و بسیاری را از این مهم دلسرد می‌کند.

***چالش‌های بی پایان نشر

نویسنده کتاب «نیمه پنهان ماه» به مشکلات نویسندگان در زمان کرونا اشاره و بیان کرد: تضعیف اقتصاد توسط کرونا تاثیر فراوانی را بر نویسندگانی گذشت که حرفه و تخصص آنان در این حوزه خلاصه می‌شد این افراد با چالش‌های فراوانی روبرو شدند و همین امر سبب شد بسیاری از نویسندگان خوب از این حرفه فاصله گرفته و یا برای همیشه نویسندگی را کنار بگذارند در نتیجه ضربه سختی به حوزه تولید محتوا وارد شد، البته صندوق اعتباری هنر با برخی تسهیلات تلاش داشت تا بتواند کمک‌هایی را به این قشر انجام دهد، اما تاثیر چندانی بر حوزه نشر نداشت.

***چرخه‌ای هدفمند برای نویسندگی

ثابت عدم ساختار‌های مناسب برای رشد و سرعت بخشیدن به تعالی نویسندگی را یک آسیب دانست و ابراز کرد: از آنجا که ساختار‌های اصولی و آکادمیک برای نویسندگان در کشور تعیین نشده و کسانی که علاقمند به دنبال کردن این حرفه هستند تنها می‌توانند در کلاس‌های خصوصی و طی گذراندن دوره‌ای به این توانمندی ادبی دست یابند لذا نمی‌توان انتظار داشت که مسیر برای رشد این حوزه فراهم شود در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته مسیر معین و یک چرخه کاربردی برای صنعت نویسندگی تعریف شده در حالی که ما شاهد چنین روندی نیستیم.

***نویسندگی صنعتی ساختارمند

وی ضرورت معرفی آثار ارزنده ادبی را در سطح بین الملل مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: چنانچه ساختار کابردی برای نویسندگی تعریف شود یعنی هر فرد علاقمند برای پیگیری حرفه نویسندگی به دانشگاه و رشته مختص نویسندگی رفته و پس از کسب اطلاعات لازم و تجربه بتواند آثار خود را در سطح جهانی عرضه کند قطعا توانسته در یک سیکل سالم راهبردی و در عین حال ساختارمند قرار بگیرد در چنین شرایطی مزایای فراوانی را برای جامعه به همراه خواهد داشت. نویسندگی می‌تواند علاوه بر تولیدمحتوای با کیفیت استقبال جامعه و در عین حال فروش هنگفت کتاب را در سطح دنیا از آن خود کند و بدین ترتیب به درآمد‌زایی بین المللی و ارزآوری بپردازد لذا می‌توان گفت نویسندگی می‌تواند همپای صنعت نفت و یا دارو ارزنده باشد. امیدوارم  زمینه این ساختار هدفمند و تاثیر گذار بر ادبیات فراهم شود؛ این همان مسیری است که باید در راستای آن قدم برداریم و این مهم را از همین امسال پایه گذاری کنیم.

نویسنده کتاب «فهیمه» اظهار کرد: من معلم هستم و دانش آموزانی هستند که از من پیرامون شغل آینده خود و نویسندگی صحبت می‌کنند، اما من با وجود چنین شرایطی نمی‌توانم آنان را در مسیر درست هدایت کنم تا آن‌ها در آینده در صنعتی وارد شوند که حرفه‌ای مهم و با پشتوانه اقتصادی و فرهنگی داشته باشد.

وی استقبال از کتاب‌های دیجیتال را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: اگرچه در زمان شیوع بیماری کرونا، مردم تا حدود زیادی به کتاب‌های الکترونیک روی آوردند، اما باید تاکید کنم هرگز نمی‌توان گفت کتاب‌های کاغذی برای همیشه کنار گذاشته و یا به تاریخ خواهند پیوست بلکه من معتقدم این نوع کتاب‌های دیجیتالی تنها در طول زمان خاصی بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت، اما کتاب‌های کاغذی هنوز هم جذابیت‌های فراوان خود را دارند و نمی‌توان آن‌ها را کنار گذاشت در مقابل کتاب‌های دیجتال همانند آلبوم‌های دیجتالی هستند که تنها در حافظه رایانه‌های ما محفوظ شده و کمتر به سراغ آن‌ها می‌رویم.

*** باند‌های پنهانی

وی پیرامون چالش‌ها پیش روی نویسندگان ابراز کرد: چالش‌ها پیش روی نویسندگان بی‌شمار است و امیدوارم زمینه پایان دادن به این مشکلات فراهم شود البته من عموما با پیشنهاد ناشر به تولید محتوا پرداختم، اما هستند نویسندگانی که سوژه‌های خاصی را برای نگارش و به انتخاب خود در نظر گرفته و پس از پایان برای چاپ آن با مشکل مواجه می‌شوند، زیرا هر ناشری برای چاپ آن اقدام نمی‌کند، همین نویسندگان می‌گویند، باند‌هایی وجود دارد که سبب آسیب به حوزه نویسندگی و تولید اطلاعات می‌شود.

***تعارضات و ممیزی‌های

ثابت گسترش و توسعه کتاب‌های زیر زمینی را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: گسترش و توسعه کتاب‌های زیر زمینی به خاطر برخی از سیاست‌های غلط است اگر امروز می‌بینم کتاب‌های زیرزمینی از استقبال بیشتری برخوردار هستند باید توجه کرد که چه نوع ممیزی برای آن‌ها در نظر گرفته شده و ساختار‌های ممیزی چگونه تعریف شده است این امر به معنی کنار گذاشتن ممیزی نیست بلکه باید به به‌سازی و تحول در قوانین پرداخته شود تا در پی آن شاهد تولید کتاب‌های زیر زمینی نباشیم، تعارضات منشا شکل گیری آسیب‌ها بوده و باید به آن‌ها پرداخته شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر افزایش قیمت کتاب نویسنده کتاب برای چاپ آن چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۶۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • تولید سه فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • ۳ فیلم کوتاه داستانی در مهاباد تولید شد
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار