Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت؛ محمدجواد عسکری نایب ‌رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در برنامه «سلام تهران» شبکه سیما با اشاره به اینکه امنیت غذایی امری مهم‌تر از جنگ است، یادآور شد: مقوله امنیت غذایی، بسیار مهم و سرنوشت‌ ساز است. اگر به آن کم‌توجهی شود و برای آن برنامه وجود نداشته باشد، آسیب دراز مدت و غیر قابل جبرانی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع امنیت غذایی، حتی از جنگ هم مهم‌تر است. ظرفیت کشاورزی در کشور ما به خاطر اقلیم‌های متفاوت، بسیار ارزشمند است. اما چون برنامه‌ریزی وجود ندارد، این ظرفیت بالقوه به فعلیت نرسیده است.

عسکری با اشاره به دیگر ظرفیت‌های کشاورزی کشور، اظهار کرد: در بحث صنایع تبدیلی و صادرات، ضعیف عمل کردیم. در حالی که برخی کشورها خواهان محصولات کشاورزی ما هستند. روسیه از جمله کشورهایی‌ست که خواهان این محصولات است؛ اما  در این زمینه، ترکیه از ما پیشی گرفته و به روسیه صادرات محصولات کشاورزی دارد. با پیاده کردن سیاست‌های درست و استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی، می‌توان شیر نفت را بست.

نایب ‌رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه افزود: از بدو ورودم به مجلس، برنامه‌ریزی کردیم و قوانین کهنه را به‌روز کردیم. برای بهبود شرایط حدود ۱۰۰ جلسه با وزارت کشاورزی داشتیم. در این جلسات هم ایراد گرفتیم و هم راه کار دادیم، ولی اتفاق خاصی رخ نداد.

عسکری در خصوص مشکلات کشاورزان و حمایت مجلس توضیح داد: کشاورزی که ظرفیت تولید ۳۰۰ تن گندم را داشته، اکنون به کمیته امداد مراجعه کرده و خواهان کمک شده است. الآن تقریبا علاوه بر قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای آن، مجبوریم به حوزه اجرا هم ورود کنیم. برای اولین بار شورایی تشکیل دادیم که متشکل از وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد، معاون رییس جمهور، رییس سازمان برنامه بودجه، تعدادی کشاورز خبره، تعدادی از تشکل‌ها و چند نماینده مجلس که این‌ها حق رای نداشتند. مجموعا ۱۱ نفر اصلی حق رای داشتند. در بین این نفرات همه نظرشان به حمایت از کشاورز بود به جز وزیر جهاد کشاورزی و وزیر اقتصاد و رییس سازمان برنامه و بودجه.

وی در پاسخ به رحیمی، مجری کارشناس برنامه درباره خرید و قیمت گذاری گندم گفت: برای خرید و قیمت گذاری گندم آمدیم مراحل کاشت، داشت و برداشت را احصا کردیم که حدود ۵۵۰۰ تومان هزینه هر کیلو گندم برای این سه مرحله شد و این را به وزارت کشاورزی اعلام کردیم. قیمت گندم ۸۰۰۰ تومان معین و به دولت اعلام شد. بخاطر خشک‌سالی اخیر به دولت پیشنهاد دادیم ۴۰ تا ۵۰ درصد گندم را از کشاورز با همان قیمتی که از خارج می‌خرید، بخرد تا برای کشاورز هم انگیزه ایجاد شود؛ ولی این کار را نکردند. در اربیل عراق به علت خشک‌سالی، قیمت گندم تا ۱۵۰۰۰ تومان است و دولت پول حمایت لازم را ندارد، زمینه قاچاق فراهم می‌شود. دولت همین گندم را باید چهار ماه دیگر با دو برابر قیمت بخرد.  

نایب ‌رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص ماجرای قیمت مرغ و تخم‌مرغ در ادامه عنوان کرد: کشوری که در این زمینه تولید کننده بود و مجوز زدن مرغ‌داری داده نمی‌داد و می‌گفت منجر به تولید مازاد می‌شود، اکنون محتاج شده است. در واقع چون نظارت درستی از سمت دستگاه‌های متولی نیست؛ این اتفاق‌ها رخ می‌دهد.

 عسکری بخشی از اشکال در امور کشاورزی و اقتصادی را از جانب وزارت امور خارجه اعلام کرد و افزود: ایراد اول به وزارت امور خارجه برمی‌گردد. همه جای دنیا ۷۰ تا ۸۰ درصد وقت‌شان را صرف مسائل اقتصادی کشورشان می‌کنند. اما وزارت امور خارجه در این دولت، ۸۰ درصد وقتش را صرف امور سیاسی کرد و ۲۰ درصد را به امور اقتصادی اختصاص داد که این مقدار، دو درصد هم خروجی نداشته است. بنده به وزیر امور خارجه و معاون اقتصادی آن، در این خصوص نقد دارم. امیدوارم در آینده افرادی که در این حوزه فعالیت خواهند داشت، ماموریت‌شان را خوب بشناسند و به آن عمل کنند.

پربیننده ترین قیمت جدید برنج در بازار (اردیبهشت۱۴۰۰) +جدول قیمت جدید گوشت گوسفندی در بازار (اردیبهشت۱۴۰۰) + جدول قیمت روغن رسما گران شد قیمت انواع روغن مایع در بازار (۱۴۰۰/۰۲/۲۷) + جدول قیمت روز انواع میگو در بازار + جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گندمکاران انتخابات ۱۴۰۰ امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۳۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: پیش‌بینی ما این است که بیش از ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ تا پایان امسال در واحدهای مرغداری استان تولید شود.

محمدحسین عطایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین در رابطه با برنامه نهاد متبوعش برای تولید تخم مرغ اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که بیش از ۱۰۵ هزار تن تخم مرغ تا پایان امسال در واحدهای مرغداری این استان تولید شود.

وی از فعالیت ۷۶ واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه در استان قزوین خبر داد و افزود: استان قزوین رتبه چهارم تولید تخم مرغ در کشور را دارد و بیشترین پراکنش واحدهای تولیدی تخم مرغ در شهرستان آبیک است.

رئیس جهاد کشاورزی استان همچنین از تولید ۸ هزار و ۷۰۰ تن تخم مرغ در واحدهای مرغ تخم‌گذار استان قزوین طی ماه اخیر خبر داد و افزود: ۸ هزار و ۷۶۰ تن تخم مرغ در فروردین ماه امسال در واحدهای مرغداری تخم‌گذار این استان تولید شده است.

عطایی با اشاره به عملیات مبارزه با آفت سن مادر تصریح کرد: مبارزه با آفت سن مادر در ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آبیک شروع شده و این عملیات به طور دقیق در سطح ۱۰ هزار و ۲۹۵ هکتار از مزارع گندم و جو این شهرستان که قطب اصلی تولید گندم و جوی استان است، اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه این میزان مبارزه انجام شده نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: همچنین اجرای طرح کشت روی پشته‌های بلند در ۴۲۶ هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان البرز از دیگر برنامه‌های جهاد کشاورزی استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تاکید بر اینکه در این طرح گندم و کلزا با دستگاه کشت روی پشته‌ های بلند ثابت و به صورت آبیاری تیپ انجام شده است، اضافه کرد: از این میزان ۴۰۰ هکتار به زیر کشت گندم و ۲۶ هکتار به کشت کلزا رفته است.

عطایی اضافه کرد: در این طرح ارقام هیدرومیل، نپتون، اکاپی، نیما و نفیس از لحاظ خصوصیات فنولوژیکی و عملکردی با هم مقایسه می‌شوند که تراکم بهینه و کاهش مصرف بذر حداقل تا ۵۰ درصد، هوادهی مناسب بوته‌ها و کاهش بیماری‌های قارچی از مهمترین مزایای این طرح است.

وی از اجرای طرح مبارزه با علف‌های هرز در ۱۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان آوج خبر داد و گفت: با توجه به سطح زیر کشت ۵۰ هزار هکتار گندم در اراضی کشاورزی این شهرستان پایش این مزارع توسط کارشناسان ادامه دارد.

کد خبر 751125

دیگر خبرها

  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند