Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از چهارمحال :  اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت(IUCN)، معتبرترین سازمان اعلام نظر در مورد وضعیت گونه‌ها است.

شهرام احمدی با اشاره به درپیش بودن روز جهانی "گونه های در معرض خطر" گفت: بشر تاثیر ویرانگری بر خشکی، دریاها و هوا داشته و اکنون بیش از ۱ میلیون گونه در دنیا در معرض خطر انقراض هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: لیست قرمز (لیست داده‌های سرخ) بر روی ضوابط دقیقی جهت ارزیابی خطر انقراض هزاران گونه و زیر گونه استوار شده است و این ضوابط مربوط به همه گونه‌ها در تمام مناطق دنیا می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هدف از تدوین این لیست را، جلب توجه مردم، تصمیم‌گیران و همچنین اجتماعات بین‌المللی به موضوع حفاظت از طبیعت برای جلوگیری از روند رو به رشد انقراض گونه‌های گیاهی و جانوری عنوان کرد.
وی بیان داشت: صاحبنظران عقیده دارند که امروزه دیگر مفاهیمی چون سلاح و تجهیزات نظامی، حرف آخر را در تامین امنیت ملی نمی‌زنند و در دنیایی که کشورها برای دسترسی به منابعی چون آب در تقابل با یکدیگر هستند، ابعاد و ارزش‌های مهم تنوع‌زیستی را نمی‌توان نادیده گرفت.

احمدی گفت: در استان چهارمحال و بختیاری ۴۱۴ گونه جانوری از ۱۱۵ خانواده وجود دارد. وی ادامه داد:   ۲۸۸ گونه پرنده از ۶۸ خانواده، ۴۵ گونه پستاندار از ۲۴ خانواده، ۵۷ گونه خزنده از ۱۴ خانواده، ۴ گونه دوزیست از ۲ خانواده و ۲۰ گونه آبزی(ماهی) از ۷ خانواده در استان شناسایی شده است.
این مقام مسئول اذعان داشت: براساس طبقه بندیIUCN ، تعداد ۱۳ گونه در طبقه‌بندی vu (آسیب پذیر)، ۱۰ گونه در طبقه NT (در آستانه تهدید)، ۶ گونه در طبقه EN (درخطر انقراض) قرار دارند. وی اردک سرسفید، اردک مرمری، غاز پیشانی سفید کوچک، کرکس مصری، پلنگ و بالابان را جزو طبقه در خطر انقراض عنوان کرد.

احمدی تصریح کرد: در استان ۷ گونه گیاهی مرزه کلاری، گون ایرانشهری، کرفس سفید، موسیر، آنغوزه، باریجه و بن سرخ نیز در معرض خطر انقراض قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان علت‌های بروز چالش خطر انقراض گونه‌های جانوری را در دو دسته انسانی و طبیعی برشمرد و گفت: زیاده خواهی و سودجویی یک جانبه انسان در سایه ناآگاهی یکی از اصلی‌ترین علل بروز این روند به شمار می‌رود. وی تاثیرگذاری عوامل طبیعی شامل تغییر اقلیم، شیوع انواع بیماری‌ها و بروز خشکسالی‌های متناوب را نیز مهم دانست و افزود: تلاش بر این است با ارتقای ساختار و عملکرد حفاظتی و اصلاح قوانین و مقررات گامی موثر در کاهش این روند برداشته شود.

 ۳۱ اردیبهشت ماه روز گونه های درمعرض خطر به منظور انجام اقدامات آگاهانه برای حفاظت از گونه های گیاهی و جانوری اعلام شده است.

46

کد خبر 1516935

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری خطر انقراض گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۸۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • کری پدیده جوان رئال: لیگ قهرمانان مال ماست!