Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العالم، اگرچه به نظر می‌رسد که شستن غذا قبل از خوردن همیشه ایده خوبی است، اما کارشناسان مرکز بهداشت "کلینیک کلیولند" تاکید می‌کنند که این همیشه ایده صحیحی نیست، زیرا غذا‌هایی وجود دارند که در صورت شستن یا نشستن می‌توانند کشنده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان در این مورد چندین توصیه ارائه می‌دهند:

گوشت را قبل از پختن نشویید

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که شما باید مرغ، گوشت گاو، گوشت بره یا گوشت گوساله را به صورت خام بشویید، اما در واقع این کار لازم نیست.

زیرا هر نوع باکتری که در آن‌ها باشد در طی فرآیند پختن از بین می‌رود و در واقع ضرر شستن گوشت قبل از پختن بیشتر از فایده آن است.

هنگام شستشوی گوشت خام، باکتری‌ها می‌توانند به سایر وسایل آشپزخانه و سایر مواد غذایی، ظروف و سطوح سرایت کنند. این همان چیزی است که ما آن را آلودگی متقابل می‌نامیم، که ممکن است باعث مسمومیت یا انتقال عفونت شود.

تخم مرغ را نشویید

دلایل مطرح شده در مورد لزوم نشستن گوشت در مورد تخم مرغ نیز صدق می‌کند، زیرا تخم مرغ در طی مراحل تولید تجاری شسته می‌شود و مقررات جهانی رویه‌ها و مواد شوینده قابل استفاده را مشخص می‌کند.

هر روش دیگری مانند شستشو، فقط خطر آلودگی متقابل را افزایش می‌دهد، به خصوص اگر پوسته آن ترک خورده باشد.

میوه‌ها و سبزیجات را بشویید

میوه‌ها و سبزیجات داستان متفاوتی دارند؛ قبل از خوردن یا تهیه میوه و سبزیجات تازه، آن‌ها را زیر آب سرد و و ملایم بشویید تا آلودگی‌ها و باکتری‌های لخته شده از بین بروند. اگر مورد دارای سطح سختی مانند سیب یا سیب زمینی است، ایرادی ندارد سطح آن را با برس مالش دهید.

اما میوه‌ها و سبزیجات را با مواد شوینده یا صابون شستشو ندهید، زیرا استفاده از این محصولات در غذا‌ها ایمن نیست؛ زیرا ممکن است در نهایت آن‌ها را بخورید و شما را در معرض مسمومیت و احتمالا مرگ قرار دهد.

هنگام تهیه میوه و سبزیجات، هر منطقه آسیب دیده یا کبودی را بردارید؛ زیرا این مناطق نواحی رشد باکتری هستند. هر تکه تازه (مانند سالاد یا میوه) را فورا خنک کنید، تا سالم و خوب باشد.

گوشت را در آب نمک خیس نکنید

برخی افراد از ایده خیساندن گوشت در آب سرد برای از بین بردن باکتری‌ها استفاده می‌کنند، اما این کار توصیه نمی‌شود، زیرا در واقع هیچ کاری برای باکتری‌ها یا میکروب‌های موجود در گوشت انجام نمی‌دهد.

اگر تصمیم دارید گوشت را در آب نمک خیس کنید (به هر دلیلی)، برای جلوگیری از آلودگی متقابل تدابیری را اتخاذ کنید و مطمئن شوید که گوشت در یخچال خیس شده است.

دستان خود را بشویید تا پس از دست زدن به گوشت خام از آلودگی متقابل جلوگیری کنید، زیرا شستن دست‌ها پس از دست زدن به گوشت خام یا مرغ یا بسته بندی آن‌ها یک ضرورت مطلق است.

همیشه سعی کنید قبل و بعد از خوردن غذا یا دست زدن به گوشت خام و همچنین بعد از استفاده از دستشویی، تعویض پوشک، مراقبت از فرد بیمار، تمیز کردن بینی، عطسه، سرفه یا دست زدن به حیوانات خانگی دستان خود را با صابون و آب گرم بشویید.

بسته بندی‌های گوشت را دور بریزید

مواد بسته بندی گوشت خام یا مرغ مانند سینی‌های گوشت یا لفاف پلاستیکی نیز می‌توانند باعث آلودگی متقابل شوند؛ بنابراین نباید از آن‌ها در غذا‌های دیگر استفاده مجدد کنید و این مواد و سایر مواد بسته بندی مانند کارتن‌های تخم مرغ باید دور ریخته شوند.

از ظروف آشپزی که روی گوشت خام استفاده شده است استفاده مجدد نکنید

به عنوان مثال، اگر از قاشق برای قرار دادن پای همبرگر خام روی اجاق استفاده می‌کنید، قبل از استفاده مجدد از آن هنگام پخت، قاشق را با آب داغ بشویید.

بیشتر بخوانید: 

احتمال انتقال کرونا از طریق غذا‌های بسته بندی وجود ندارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مواد غذائی گوشت مرغ سبزیجات میوه ها آلودگی متقابل دست زدن بسته بندی باکتری ها گوشت خام تخم مرغ غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۲۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، این بانک در سال ۱۴۰۲ به منظور حمایت از تولید و تامین انواع گوشت و فرآورده های گوشتی مصرفی خانوارها، قریب به ۳۰۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرورش دام، طیور و آبزیان و صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته، به فعالان این حوزه پرداخت کرده و بدین ترتیب نقش موثری در تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه و امنیت غذایی خانوار ایرانی ایفا کرده است.

شعب این بانک در سال ۱۴۰۲ به منظور مشارکت در تامین پروتئین حیوانی سبد غذایی خانوارها در سراسر کشور، بالغ بر ۱۴۰ هزار فقره تسهیلات به واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان و همچنین کشتارگاه ها، کارخانجات خوراک دام و صنایع عمل آوری، فرآوری، انجماد و بسته بندی محصولات گوشتی پرداخت کرده اند.

بر اساس این گزارش، از مجموع ۳۰۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی فوق الذکر در مقطع یادشده، بالغ بر ۱۴۸ هزار میلیارد ریال در راستای تامین مالی واحدهای پرورش دام سبک و سنگین، نزدیک به ۱۱۰ هزار میلیارد ریال برای احداث و راه اندازی مزارع پرورش طیور گوشتی، حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال در حمایت از پرورش آبزیان و ۳۴ هزار میلیارد ریال به منظور ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با گوشت و فرآورده های گوشتی پرداخت شده است.

شایان ذکر است، بانک کشاورزی حمایت از زنجیره تولید و تامین گوشت با هدف تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور را یکی از مهمترین اهداف خود می داند و با پرداخت تسهیلات متنوع در تمام مراحل زنجیره تامین، شامل تولید علوفه و خوراک دام تا احداث دامداری ها، مرغداری ها و استخرهای پرورش ماهی، راه اندازی واحد های پرورش ماهی در قفس، احداث کشتارگاه ها و واحدهای فرآوری محصولات گوشتی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تامین ماشین آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی، احداث واحدهای بسته بندی و نهایتاً حمل و توزیع، از فعالان این حوزه و تامین پروتئین حیوانی در سبد غذایی خانوارها حمایت می کند.

کد خبر 6093114

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این غذاها را با هم نخورید!