Web Analytics Made Easy - Statcounter

توانمندی نظامی مقاومت در عملیات «شمشیر قدس» نه تنها موجب نابودی کل پروژه معامله قرن شد بلکه با افزایش حمایت از آرمان فلسطین موازنه قوا را به نفع جریان مقاومت تغییر داد. - اخبار بین الملل -

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- بسیاری از تحلیلگران مسائل فلسطین معتقدند اعتراضات به اقدامات ضد بشری رژیم صهیونیستی این بار رنگ و بوی دیگری دارد و حمایت از فلسطین در دنیا قوت دیگری گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه عکس طرح توافق ابراهیم با آرزوهای اسرائیل

تا چند ماه قبل، رژیم صهیونیستی در پرتو شکل‌گیری توافقات موسوم به «توافقات ابراهیم» سعی در القای این داشت که نهضت فلسطین تضعیف شده و قدرتش را در دنیا از دست داده است، اما تمامی شواهد، از جمله تشدید کم‌سابقه اعتراضات در دنیا به اقدامات رژیم صهیونیستی حکایت از آن دارند که «توافقات ابراهیم» اکنون کارکردی متناقض با آرزوهای تل‌آویو پیدا کرده‌اند.

طرفداران سازش، معمولاً روی این مانور می‌دادند که «توافقات ابراهیم» دوران جدیدی از صلح را برای خاورمیانه به ارمغان خواهند آورد. در عوض، منطقه در روزهای گذشته شاهد شدیدترین درگیری‌ها از جمله حمله به مسجد الاقصی، بمباران ساختمان‌های ساختمان‌های مسکونی از یک طرف و اعتراضات گسترده به این اقدامات از سوی دیگر بوده است و طرفه آنکه، اکنون تحلیلگران اعتراف می‌کنند ساده‌انگاری‌‌های زیربنای توافقات سازش یکی از دلایل بروز و ظهور این وضعیت است.

مضاف بر این، شمار بالای شهدا در غزه و حملات غیرمتناسب رژیم صهیونیستی پوچ بودن تبلیغات رژیم‌های سازشگر عربی مبنی بر اینکه می‌توانند از «توافقات ابراهیم» برای ستاندن حق فلسطینیان استفاده کنند را به عینیه در معرض دید عموم گذاشته‌اند.

پایگاه «یو‌اس‌نیوز» چند روز پیش در تحلیلی امضای این توافقات را یکی از دلایل درگیری‌های فعلی دانسته و تصریح کرده دولت‌های سازشگر به خصوص امارات و بحرین اکنون به دلیل نرمش در برابر رژیم اسرائیل در معرض فشارهای مضاعف از سوی افکار عمومی قرار گرفته‌اند، در حالی که  حمایت‌های مردمی از آرمان فلسطین رو به فزونی است.

تشدید تنفر از حامیان عادی‌سازی

این پایگاه خبری به نقل از منابع آگاه امنیتی نوشته سران منطقه- به خصوص سران کشورهای امضاکننده توافقات سازش- اکنون با این نگرانی مواجه هستند که اقدامات اسرائیل به گسترش حمایت‌های مردمی از حماس منجر خواهد شد.

«کالین کلارک»، مدیر بخش سیاست و پژوهش در گروه امنیتی سوفان می‌گوید: «این اتفاقات موجب می‌شود کشورهایی مانند امارات و بحرین به عنوان کشورهایی سرسپرده دیده شوند که در برابر اسرائیل ایستادگی نمی‌کنند. در هیچ یک از کشورهای عربی، در حال حاضر حامی برنامه‌های نتانیاهو دیده شدن وجهه خوبی ندارد.»

کلارک علاوه بر این گفته وضعیت موجود موجب می‌شود امارات، به دلیل سازش با اسرائیل کشوری ضعیف و جمهوری اسلامی به دلیل ایستادگی در برابر اسرائیل کشوری قوی دیده می‌شود.

وقوع انقلاب در وضعیت حمایت جهانی از فلسطین

در چنین شرایطی، حمایت‌ها از فلسطین و احساسات ضد اسرائیلی وارد برهه‌ای جدید شده که روزنامه نیویمرک‌تایمز از آن به عنوان «انقلاب» یاد کرده است.

این روزنامه با اشاره به حجم خشم جهانی از اقدامات رژیم صهیونیستی نوشته فیلم‌ها و تصاویر مربوط به رفتار رژیم اشغالگر با سرعتی بی‌سابقه در حال دست به دست شدن در فضای مجازی هستند و جنبه‌ای جهانی به خود گرفته‌اند.

نیویورک‌تایمز علاوه بر این تصریح کرده که عملیات‌های خشن تل‌آویو در غزه، موجب شدت گرفتن حمایت‌های مردمی در جهان از نهضت فلسطین شده و این نهضت را به یکی از گفتمان‌های جریان اصلی سیاست در بسیاری از کشورها تبدیل کرده است.

  «امانی الخاطبه»، یک فلسطینی-اردنی پایه گذار سایت MuslimGirl.com به نیویورک تایمز می گوید: «این بار اوضاع فرق می کند، واقعا فرق دارد. انتظار نداشتم این اتفاق، اینقدر سریع رخ دهد و این موج اینقدر سریع تغییر مسیر دهد.»

مسئله افزایش حمایت از فلسطین اما تنها به منطقه غرب آسیا محدود نمی‌شود و در کشور های غربی نیز این بار هم میزان مخالفت‌های عمومی با اقدامات رژیم صهیونیستی رو به گسترش است و هم دولت‌های حامی این رژیم با فشارهای بی‌سابقه‌ای برای حمایت از صهیونیست‌ها مواجه شده‌اند. 

چند روز پیش پایگاه آکسیوس گزارش داد «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی با نتانیاهو به او گفته واشنگتن توان مقاومت در برابر فشارهای بین‌المللی بابت عملیات اسرائیل در غزه را ندارد و خواستار آتش‌بس است.

در همین راستا، روزنامه نیویورک‌تایمز هم روز گذشته (سه‌شنبه) گزارش داده قانونگذاران هم‌حزبی بایدن در کنگره هم در سایه فشارهای جهانی علیه رژیم اسرائیل از او خواسته‌اند اقدامات بیشتری برای کاستن از خشونت‌های اسرائیل انجام دهد.

به عنوان مثال، «گری میکس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که یکی از سرسخت‌ترین حامیان رژیم صهیونیستی است دوشنبه گفت که از دولت بایدن می‌خواهد قرارداد 735 میلیون دلاری فروش تسلیحات موشکی به اسرائیل را لغو کند.

رویداد بی‌سابقه دیگر در همین جهت، بیانیه «باب منندز»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در محکومیت کشتار شهروندان فلسطینی در حملات اسرائیل بود. منندز در مجلس سنا به عنوان یکی از وفادارترین طرفداران رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود که با حمایت‌های شدید مالی این رژیم به این مجلس راه یافته است.

این رویدادها نشان می‌دهند توانمندی نظامی مقاومت در عملیات «شمشیر قدس» نه تنها موجب نابودی کل پروژه معامله قرن شد بلکه با افزایش حمایت از آرمان فلسطین موازنه قوا را به نفع جریان مقاومت تغییر داد. هم اکنون جریان مقاومت در فلسطین دیگر تنها محدود به غزه نیست بلکه سراسر فلسطین را دربرگرفته و امید به نابودی کامل اسرائیل را افزایش داده است.

اینجا کسی از گلوله اشغالگران صهیونیست نمی‌هراسد/ گزارش اختصاصی از مرزهای لبنان و فلسطین اشغالیغزه در آتش و خون؛ آیا تجاوزات اسرائیل به نبرد تمام‌عیار تبدیل خواهد شد؟/ گزارش اختصاصی

 

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توافقات ابراهیم رژیم صهیونیستی حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۹۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟

نشریه آمریکایی "فارن افرز" با انتشار مقاله ای به تغییر فضای ژئوپلتیک منطقه پس از حمله تلافی جویانه اخیر ایران به اسرائیل پرداخته و امکان شکل گیری یک ائتلاف ضدایرانی با حضور اسرائیل و کشورهای عربی با مشارکت آمریکا و غرب را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش عصرایران، در این مقاله آمده است:

هنگامی که ایران در 13 آوریل بیش از 300 موشک و پهپاد را به سمت اسرائیل پرتاب کرد، دولت اردن به دفع حمله ایران کمک کرد. گزارش‌های اولیه رسانه‌ها حاکی از آن بود که چندین کشور عربی دیگر در دفاع از اسرائیل مشارکت کرده‌اند، تلاش‌هایی که آنها بعدا آن را رد کردند.

 با این وجود، گروهی از رهبران اسرائیل و همچنین برخی ناظران در واشنگتن، این اقدامات را نشانه‌ای از یک تغییر بزرگ تفسیر کردند. تغییری با این پیش فرض که این کشورهای عربی، در صورت ادامه تشدید درگیری اسرائیل با ایران، طرفدار اسرائیل خواهند بود. 

سپهبد "هرزی هالوی" رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، اعلام کرد که حمله ایران "فرصت های جدیدی برای همکاری در خاورمیانه ایجاد کرده است." موسسه مطالعات امنیت ملی، یک اندیشکده پیشرو اسرائیلی نیز اعلام کرد که "ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی که در رهگیری پرتاب‌های ایران به سمت اسرائیل مشارکت داشت، پتانسیل ایجاد یک اتحاد منطقه‌ای علیه ایران را نشان می‌دهد."

پس از پاسخ اسرائیل به حمله ایران با یک حمله نسبتا محدود به تاسیسات نظامی در ایران، "دیوید ایگنِیشس"، ستون نویس واشنگتن پست، اظهار داشت که اسرائیل "مانند رهبر یک ائتلاف منطقه ای علیه ایران رفتار می کند." او نوشت: "به نظر می‌رسد که اسرائیل با پاسخ نظامی ملایم خود به ایران، منافع متحدان عربش در این ائتلاف رادر نظر گرفت. متحدانی همچون عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن که همگی در عملیات رهگیری پرتابه های ایرانی علیه اسرائیل به طور مخفی و آشکار مشارکت کردند.

به نظر این ستون نویس واشنگتن پست، این یک "تغییر پارادایم بالقوه برای اسرائیل"است، تغییری که به خاورمیانه "شکل جدیدی" می‌بخشد.
با این حال، این ارزیابی‌ها بیش از حد خوش بینانه به نظر می رسند و نمی‌توانند پیچیدگی چالش‌های منطقه را درک کنند. مطمئنا، با توجه به ماهیت بی‌سابقه تنش نظامی بین اسرائیل و ایران در ماه آوریل امسال، استراتژی آینده اسرائیل علیه ایران ممکن است ملاحظات منطقه‌ای را بیشتر در نظر بگیرد.

 اما واقعیت‌های منطقه که مانع همکاری اعراب و اسرائیل می‌شود، تغییر قابل توجهی نکرده است. حتی قبل از حمله حماس در 7 اکتبر و متعاقب آن جنگ اسرائیل علیه غزه، کشورهای عربی که توافقنامه 2020 "ابراهیم" را امضا کردند و عادی سازی با اسرائیل را پذیرفتند، از حمایت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از گسترش شهرک سازی های اسرائیل در کرانه باختری و تلاش وزرای راست افراطی کابینه او برای شکننده کردن وضعیت موجود در اورشلیم ناامید شده بودند. 

مجموعه ای از حملات مرگبار شهرک نشینان اسرائیلی به فلسطینی ها در شهرهای کرانه باختری در بهار سال 2023 به تنش های منطقه ای دامن زد. پس از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در ماه اکتبر، که موجی از اعتراضات مردمی را در سراسر خاورمیانه برانگیخت، رهبران عرب در حمایت آشکار از اسرائیل تردید بیشتری پیدا کردند، زیرا می دانستند که همکاری آشکار می تواند به مشروعیت داخلی آنها لطمه بزند.

هیچ چیز درباره واکنش اعراب به این دور از رویارویی ایران و اسرائیل نشان نمی دهد که مواضع سابق آنها تغییر نکرده است. گروهی از دولت‌ها که بسیاری از اسرائیلی‌ها به طور تقلیل از آنها به عنوان "اتحاد سنی" یاد می‌کنند، در واقع همچنان به دنبال متعادل کردن روابط خود با ایران و اسرائیل، حفاظت از اقتصاد و امنیت خود و مهمتر از همه، جلوگیری از یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر هستند. 

آنها همچنین احتمالا پایان دادن به جنگ فاجعه بار در غزه را بر رویارویی با ایران در اولویت قرار خواهند داد. با این حال، با افزایش تنش بین ایران و اسرائیل، اشتیاق کشورهای عربی برای تسریع در ادغام منطقه‌ای اسرائیل بیش از هر زمان دیگری به تمایل اسرائیل برای پذیرش تشکیل یک کشور فلسطینی بستگی دارد.

پیش از حمله 13 آوریل ایران به اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی اطلاعاتی درباره این حمله قریب الوقوع را با ایالات متحده به اشتراک گذاشتند. سپس فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) از این اطلاعات برای هماهنگی پاسخ خود با اسرائیل و سایر شرکا استفاده کرد.

 اردن به هواپیماهای نظامی آمریکا و بریتانیا اجازه ورود به حریم هوایی این کشور را داد تا پرتابه های ایرانی را متوقف کرده و مستقیما حملات ایران را رهگیری کنند. گزارش‌های اولیه رسانه‌ها، به‌ویژه در ایالات متحده و اسرائیل، تأکید کردند که اسرائیل موفق شده با تلاش‌های منطقه‌ای گسترده، حمله تهران را خنثی کند.

اما به زودی مشخص شد که نقش اعراب در دفع حمله ایران محدود بوده است. هم عربستان سعودی و هم امارات به صراحت هرگونه کمک نظامی مستقیم به اسرائیل را تکذیب کردند. مقامات اردنی نیز از مشارکت خود برای حفاظت از منافع خود دفاع کردند. ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، با تاکید بر اینکه کشورش برای کمک به اسرائیل اقدامی نکرده است، اعلام کرد که "امنیت و حاکمیت" اردن "بالاتر از همه ملاحظات" قرار دارد.

تلاش هایی که کشورهای عربی برای مقابله با ایران انجام دادند، تقریبا به طور قطع ناشی از تمایل به حفظ روابط آنها با ایالات متحده بود، نه برای همسویی بیشتر با اسرائیل. از زمانی که اسرائیل عملیات خود را در غزه آغاز کرد، رهبران عرب از اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده موفقیت بیشتری در مهار رفتار اسرائیل در غزه کسب نکرده است، از کاخ سفید ناامید شده‌اند، اما آنها همچنان به دنبال تعمیق همکاری خود با واشنگتن هستند چون هیچ منبع جایگزینی برای نوع امنیتی که از ایالات متحده دریافت می کنند، نمی بینند.

در ماه‌های اخیر، کشورهای عربی خلیج فارس و همچنین مصر و اردن به تشویق واشنگتن برای کمک به مدیریت پویایی‌های امنیتی خاورمیانه، مهار فعالیت‌های مخرب ایران و جلوگیری از یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر ادامه داده‌اند. پایان دادن به جنگ در غزه همچنان یک اولویت فوری منطقه ای است و کشورهای عربی در حال کار برای یک طرح صلح با دولت بایدن هستند. رهبران عربستان همچنان معتقدند که یک معاهده دفاعی دوجانبه با ایالات متحده باید بخشی از هر گونه توافق عادی سازی آینده رابطه آنها با اسرائیل باشد و امارات به تلاش خود برای مذاکره درباره توافقنامه دفاعی خود با دولت بایدن ادامه می دهد.

با این حال، در همان زمان، کشورهای حوزه خلیج فارس اکنون تعامل نزدیک تری با تهران دارند. آنها به خوبی می دانند که تقابل آنها با ایران آنها را در معرض خطر قرار می دهد. در سال 2019، پس از خروج دونالد ترامپ از برجام، تهران بی ثباتی را در سراسر خلیج فارس گسترش داد، به کشتی ها در نزدیکی بنادر امارات حمله کرد و برای اولین بار حملات دقیقی را علیه تاسیسات نفتی عربستان انجام داد. پس از امضای توافقنامه ابراهیم از سوی امارات و بحرین نیز تهران به صراحت به این 2 کشور هشدار داد که حضور نظامی اسرائیل در خلیج فارس خط قرمزی برای ایران خواهد بود.

خیلی قبل از حمله حماس در 7 اکتبر، کشورهای عربی به طور کلی تصمیم گرفته بودند که بهترین راه برای کاهش خطر یک ایران که به طور فزاینده تهاجمی تر می شود، تلاش برای نزدیکی به تهران است. 

بر همین اساس امارات و عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود با ایران را به ترتیب در سال های 2021 و 2023 احیا کردند. از 7 اکتبر، این کشورها همراه با بحرین و عمان، پیام‌ها و هشدارهایی را بین ایران و اسرائیل مخابره کرده و برای مدیریت تنش‌ها پیشنهادهایی رامطرح کرده اند. دو روز پس از حمله ایران در 13 آوریل، وزیر امور خارجه مصر با همتایان ایرانی و اسرائیلی خود به منظور مهار تنش تلفنی تماس گرفت.

علایق آینده

در ماه‌های آینده، کشورهای عربی احتمالا تلاش خواهند کرد تا این اقدام متعادل کننده را حفظ کنند و از همه طرف‌ها به خویشتنداری دعوت کنند و از اقدامات تهاجمی بیشتر اسرائیل فاصله بگیرند. اگر تشدید تنش بین ایران و اسرائیل ادامه یابد، آنها احتمالا تمایل کمتری به حمایت از عملیات اسرائیل خواهند داشت. هزینه های داخلی آنها برای حمایت آشکار از اسرائیل احتمالا با گذشت زمان افزایش خواهد یافت، به ویژه اگر نیروهای اسرائیلی به سمت رفح حرکت کنند، شهری در جنوب غزه که صدها هزار فلسطینی در آن پناه گرفته اند و اسرائیل مدعی است که حماس پایگاهی مستحکم در آنجا دارد.

با وجودی که بسیاری از کشورهای عربی نگرانی های مشترکی با اسرائیل در مورد فعالیت های منطقه ای ایران، به ویژه حمایت این کشور از شبه نظامیان غیردولتی دارند، اما کشورهای عربی خلیج فارس، به تجربه دریافته اند که باز کردن گفتگوهای مستقیم دیپلماتیک، اعمال فشار با انگیزه‌های اقتصادی و انجام دیپلماسی پنهان با تهران امن‌ترین راه‌ها برای حفاظت از منافع آنها و جلوگیری از تشدید درگیری است. 

هر چقدر هم که درگیری ایران و اسرائیل تشدید شود، کشورهای عربی احتمالا از این اشکال تعامل عقب نشینی نخواهند کرد. تلاش های آنها برای عادی سازی روابط با ایران از زمان آغاز جنگ غزه سرعت گرفته است، در حالی که تلاش ها برای عادی سازی روابط آنها با اسرائیل متوقف شده است.

در تلاش برای ترغیب اسرائیل به تفکر فراتر از جنگ غزه، عربستان سعودی همچنان چشم‌انداز عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل را به شرط تعهد تل آویو به مشارکت در فرایند سیاسی با هدف تشکیل یک کشور فلسطینی، منوط کرده است. 

با این حال، اسرائیل این درخواست های عربستان را نادیده گرفته است، شاید به دلیل اطمینان بیش از حد به این مساله که پس از پایان جنگ در غزه، روند عادی سازی می تواند از همان جایی که متوقف شد ادامه یابد. عادی سازی بیشتر روابط اعراب و اسرائیل در این شرایط بعید است. 

کشورهای عربی به همکاری با واشنگتن در زمینه دفاع موشکی ادامه خواهند داد، اما این همکاری مستلزم هماهنگی مستقیم با اسرائیل نیست. همچنین به این زودی ها به سطح یک اتحاد رسمی دفاعی نزدیک نخواهد شد. این امر مستلزم همسویی بهتر سیستم‌های دفاعی کشورهای عربی و همچنین اعتماد بسیار بیشتر بین طرفین است، که هر دوی این موارد در خاورمیانه وجود ندارد و ایجاد آن زمان می‌برد.

کشورهای عربی، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس، از تلاش‌های اسرائیل برای تنزل دادن توانایی‌های نیابتی ایران استقبال خواهند کرد. اما آنها به احتمال زیاد با هرگونه حمله مستقیم به ایران که می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی شکننده منطقه را بی‌ثبات کند یا به حمله متقابل ایران در خلیج‌فارس منجر شود، مخالفت خواهند کرد. 

با وجود اینکه کشورهای عربی علاقه مند به حفظ روابط دفاعی نزدیک با واشنگتن هستند، اما آنها نمی خواهند به بلوکی بپیوندند که آشکارا علیه ایران و حامیان جهانی آن مانند روسیه کار می کند. آنها ترجیح می دهند روابط چندجانبه منطقه ای و جهانی خود را متعادل کنند، نه اینکه در یک مسیر یکطرفه پل ها را پشت سر خود خراب کنند.

با وجود این محدودیت‌ها، کشورهای عربی می‌توانند نقش مهمی در جلوگیری از تشدید بیشتر تنش بین ایران و اسرائیل ایفا کنند. تقویت خطوط ارتباطی بین دو کشور - و ایجاد خطوطی برای مدیریت بحران - بیش از هر زمان دیگری حیاتی است و دقیقا به همین دلیل است که تعدادی از کشورهای عربی روابط خود را همزمان با ایران و اسرائیل تقویت کرده‌اند، آنها می‌توانند از این روابط برای تشویق به خویشتن‌داری و کمک به انتقال پیام‌ها بین دو طرف استفاده کنند و در صورت شروع درگیری‌ها برای جلوگیری از درگیری یا کاهش آسیب تلاش کنند.

 در درازمدت، برای ایجاد ثبات در منطقه، کشورهای خاورمیانه باید سکویی برای گفتگوهای منظم ایجاد کنند که برای مشارکت ایران و اسرائیل باز باشد. حملات اخیر که ایران و اسرائیل را در آستانه جنگ قرار می دهد، تنها نشان می دهد که چقدر نیاز به چنین گفت وگویی ضروری شده است.

اما جهان باید انتظارات خود را برای همکاری نزدیکتر بین کشورهای عربی و اسرائیل کاهش دهد. همکاری کاملا فنی که کشورهای عربی و اسرائیل اخیرا در زمینه‌های مورد علاقه مشترک از جمله انرژی و تغییرات آب و هوا داشته‌اند، احتمالا ادامه خواهد داشت. 

با این حال، به این زودی ها گردهمایی‌های منطقه‌ای پرمخاطب که آشکارا تعامل سیاسی کشورهای عربی با اسرائیل را تبلیغ می‌کنند، در کار نخواهد بود مگر اینکه اسرائیل به جنگ خود با غزه پایان دهد.

 تا آن زمان، تلاش کشورهای عربی برای حفظ روابط اقتصادی خود با اسرائیل نیز محدود خواهد بود. یک استراتژی کوتاه‌مدت واقع‌بینانه‌تر، حمایت از توانایی آن‌ها برای میانجی‌گری و جلوگیری از درگیری‌های آینده بین ایران و اسرائیل را در اولویت قرار خواهد داد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نگاه دولت های عربی به درگیری ایران و اسراییل گفت و گوی دیدنی اعراب درباره رویارویی ایران و اسرائیل (فیلم)

دیگر خبرها

  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است / حمایت مالی آمریکا متوقف شود
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • محکومیت رژیم صهیونیستی در جمعه خشم