Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، طرح «دانشگاه بدون دخانیات» در دانشگاه تهران برای نخستین‌بار در سطح کشور وارد مرحله اجرایی شد. انجام برنامه‌های فرهنگی و تربیتی برای ایجاد فضایی عاری از دخانیات و سالم برای دانشجویان، از جمله اهداف این طرح عنوان شده است.

در همین ارتباط، حمید پیروی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز درباره جزئیات، اهداف و چگونگی اجرای این طرح اظهارکرد: خط‌مشی «دانشگاه بدون دخانیات»، سال ۹۸ در دانشگاه تهران پس از چندین جلسه طرح و گفت‌وگو در شوراهای مختلف دانشگاه و چند کمیته دانشجویی تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تصمیم‌گیری‌ها درباره اجرای این طرح از سوی شورای سیاست‌گذاری انجام خواهد شد.

وی افزود: برنامه ما برای اجرای طرح دانشگاه بدون دخانیات، برنامه‌ای سلامت محور است که موجب ترویج فرهنگ سلامت خواهد شد. تشکیل ساختمان بدون دخانیات، آموزش‌های حوزه سلامت، آشنایی با عوارض دود سیگار و اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، از جمله محورهای اصلی این طرح محسوب می‌شود.

پیروی ادامه داد: دانشگاه بدون دخانیات از سه گروه شامل کارگروه فرهنگی و اجتماعی، آموزش و اطلاع‌رسانی و مشاوره و درمان تشکیل شده است تا در کنار آموزش ارتقای سلامت و تببین مضرات دخانیات، اطلاع رسانی دقیق و پیشگیری از اعتیاد به دخانیات در دستور کار قرار بگیرد. همچنین مصرف کنندگان دخانیات می‌توانند برای درمان و دریافت یارانه درمانی در حوزه ترک دخانیات، به مرکز مشاوره دانشگاه مراجعه کنند.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران تصریح کرد: نگرش ما برای اجرای طرح دانشگاه بدون دخانیات، نگرشی کاملا فرهنگی و سلامت‌محور است و با اقدامات سلبی و بگیر و ببند، هیچ ارتباطی نداریم. درواقع هیچ اقدام سلبی برای جلوگیری از مصرف دخانیات انجام نمی‌دهیم و صرفا برنامه‌‎های فرهنگی و آموزشی را مد نظر قرار می‌دهیم.

وی درباره وجه تفاوت این طرح با طرح‌های فرهنگی دیگر در حوزه ترک دخانیات گفت: آموزش و اطلاع رسانی دقیق، یکی از مهم‌ترین محورهای این طرح محسوب می‌شود به طوری که تمامی کارگروه‌ها برنامه‌های عملیاتی خود را ارائه داده‌اند که تمامی آن‌ها در بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه تهران دیده شده است. مهم‌ترین نکته این است که این سه کارگروه با یکدیگر کار می‌کنند و هرکدام به صورت جداگانه، برنامه‌ای منظم، منسجم و راهبردی برای دانشگاهی عاری از دخانیات تدوین کرده‌اند.

پیروی با اشاره به مکانیزم‌های اجرایی این طرح در فضای دانشگاه بیان کرد: اینکه بگوییم از فردای اجرای این طرح دیگر هیچ فردی در دانشگاه دخانیات مصرف نخواهد کرد، موضوعی غلط است. درواقع ما به دنبال جذب مشارکت حداکثری دانشجویان برای اجرای هرچه بهتر این طرح در سطح دانشگاه هستیم. درحال حاضر در ساختمان بدون دخانیات، هیچکس حق استفاده از سیگار را ندارد و از دانشجویان انتظار داریم که به حقوق دیگران احترام بگذارنند و به حوزه سلامت کمک کنند.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران اضافه کرد: این طرح فقط برای دانشجویان نیست بلکه کارمندان و استادان نیز باید به آن احترام بگذارند. اعتقاد ما بر این است که هرچقدر اطلاع‌رسانی به صورت مداوم انجام شود و نگرش آن‌ها نسبت به عوارض مصرف دخانیات تغییر پیدا کند، مطمئنا دانشجویان با این طرح همراه خواهند شد و برای اجرای آن کمک خواهند کرد. در این زمان است که می‌توانیم در حوزه سلامت، شاهد نوعی بازاریابی اجتماعی در سطح دانشگاه داشته باشیم.

وی افزود: به دنبال این هستیم که با اجرای این طرح، مصرف دخانیات کاهش پیدا کند یا به تاخیر بیفتد؛ هیچکس نمی‌تواند مدعی توانایی قطع مصرف دخانیات در فضای دانشگاه شود اما می‌خواهیم با اجرای این طرح، شاهد فضایی عاری از دخانیات در دانشگاه باشیم. امیدواریم که در مدت زمان کوتاهی شاهد کاهش میزان رفتارهای مخرب حوزه سلامت در دانشگاه باشیم.

پیروی درباره میزان مصرف دخانیات در خوابگاه‌های دانشجویی و دانشجویان ورودی جدید گفت: شرایط نودانشجویان مقطع کارشناسی با دانشجویان ورودی جدید مقاطع تحصیلات تکمیلی متفاوت است؛ در برخی موارد، دانشجویان از بدو ورود به دانشگاه دخانیات را با خود به همراه می‌آورند زیرا آن‌ها مصرف دخانیات را از سال‌های دبیرستان آغاز کرده‌‎اند. در خوابگاه‌ها نیز عواملی مانند دوری از خانواده‌ها، نبود مهارت‌های اجتماعی و نگرانی‌های تحصیلی، موجب افزایش مصرف دخانیات خواهد شد. اما طبق بررسی‌هایی که داشته‌ایم، بیشتر دانشجویان مصرف دخانیات از قبل از ورود به دانشگاه آغاز کرده‌اند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1096616 برچسب‌ها دخانیات سیگار خوابگاه دانشجویی مرکز مشاوره دانشگاه تهران دانشگاه تهران اعتیاد اعتیاد دانشجویان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دخانیات سیگار خوابگاه دانشجویی مرکز مشاوره دانشگاه تهران دانشگاه تهران اعتیاد اعتیاد دانشجویان مرکز مشاوره دانشگاه تهران دانشگاه بدون دخانیات اجرای این طرح مصرف دخانیات اطلاع رسانی برای اجرای حوزه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از (توانیر)، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تدوین و ابلاغ ١٨٠ اقدام عملیاتی برای عبور از اوج بار تابستان امسال گفت: ٧٧ طرح انتقال در قالب این برنامه عملیاتی شده که ٣٠ طرح آن به اتمام رسیده و ٣٩ طرح نیز از ٧٠ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که ٢٦ مورد آنها تا پایان اردیبهشت ماه جاری و مابقی تا قبل از اوج بار تابستان به بهره برداری خواهند رسید.

وی همچنین از افزایش ٧٦٠٠ مگاولت آمپری ظرفیت ترانسفورماتور‌های پست‌های فوق توزیع و انتقال خبر داد و با بیان این که ١٢٩٤ کیلومتر خطوط فوق توزیع و انتقال نیز تا پیش از اوج بار تابستان به طول شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور افزوده می‌شود، خاطرنشان ساخت: ٧ طرح بهبود ولتاژ نیز در دست اجرا است و در مناطقی که افت ولتاژ وجود داشته باشد، خازن گذاری انجام می‌شود.

به گفته سخنگوی صنعت برق جمعا ٩ هزار میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شده تا بتوانیم اوج بار تابستان امسال را بدون مشکل سپری کنیم.

مدیرعامل توانیر اجرای ١٣٠٠ کیلومتر کابل دریایی ایرانی بین جزیره قشم و سرزمین اصلی با هادی رسانا را از دیگر برنامه‌های عملیاتی صنعت برق در بخش انتقال عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح، ظرفیت تبادل برق این خط به ٣ برابر افزایش می‌یابد.

رجبی مشهدی با اشاره به فنآوری خاصی که در تولید این کابل دریایی به کار رفته، از ساخت آن توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی خبر داد که انتظار می‌رود با اجرای این خط به طول ١٣٠٠ متر بین جزیره قشم با سرزمین اصلی (بزرگترین فاصله بین دو دکل انتقال نیرو)، ظرفیت تبادل برق این خط تا ٣ برابر افزایش یابد و نیروگاه‌های منطقه با بهره گیری از این ظرفیت، حداکثر تولید را داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت خوابگاه‌ دانشجویی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • افتتاح خوابگاه متأهلی برای ۱۲۰ دانشجوی علوم پزشکی تهران
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • ٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم