Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه شاهد تولید دو هزار تن تولید گیاهان دارویی و صنعتی در کشور هستیم. هرچند بخش قابل توجهی از آن به شکل خام فروشی و بدون بسته بندی و فرآوری صادر می‌شود.

به گزارش برنا؛ خواص گیاهان دارویی بر هیچ فردی پوشیده نیست. از قدیم الایام همگان از آثار این گیاهان بهره‌مند می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاهان می‌توانند در روند درمان پا به پای داروهای شیمیایی موثر عمل کنند. این در حالی است که در کشور ما گیاهان دارویی آن طور که باید و شاید برای مردم شناخته شده نیستند. این مقوله می‌طلبد تا تصمیم‌گیران در این عرصه در زمینه توسعه تولیدات و فرآوری گیاهان دارویی وارد عمل شده و اقدامات موثر در این زمینه را در دستور کار قرار دهند.

گیاهان صنعتی و دارویی ایران به شکل خام فروشی عرضه می‌شود/ تولید دو هزار تن گیاه صنعتی و دارویی در کشور

پرویز گرشاسبی، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به خبرنگار برنا گفت: تولید گیاهان صنعتی و دارویی در کشور ما از فراوانی گسترده و ظرفیت قابل توجهی برخوردار است.

او افزود: سالانه شاهد تولید دو هزار تن تولید گیاهان دارویی و صنعتی در کشور هستیم. هرچند بخش  قابل توجهی از آن به شکل خام فروشی و بدون بسته بندی و فرآوری صادر می‌شود.

ارزآوری داروهای صنعتی و دارویی اندک است

گرشاسبی تصریح کرد: ارزش ارزآوری این محصولات به رغم کیفیت و کمیت قابل توجه اندک است. برای مثال  در کشور کتیرا، آنغوزه و اغلب گیاهان دارویی  در حجم بالا تولید می‌شود. بخش صنعت و پزشکی باید در فرآوری این مهم کمک کند. برای مثال کتیرا از ایران به هندوستان صادر می‌شود و بر اساس فرآیند محصول  با کیفیت بالا  به کشور ما برگردانده می‌شود.

 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ما در داخل کشور باید کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی را راه اندازی کنیم. برای مثال فقط یک کارخانه سقز در سنندج وجود دارد که از شیره درخت استفاده می‌شود.اقدامات در این زمینه بسیار اندک است.

 گرشاسبی تاکید کرد: توجه بخش صنعت و پزشکی به موضوع فرآوری و موضوع صنایع وابسته باید مورد توجه قرار بگیرد. مقوله دیگر مسئله صادرات است. اکثر صادرات گیاهان دارویی و صنعتی خام است. برای مثال کتیرا  فله صادر می‌شود، اما در قالب بسته بندی مرغوب و برند سازی  در اختیار قرار می‌گیرد. با توجه به ظرفیت‌های داخلی می‌توان اقدامات مناسب در این زمینه انجام و ارزآوری مناسب داشت.

او درباره رایزنی‌ها با شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه گیاهان صنعتی و دارویی تاکید کرد: برای توسعه  گیاهان دارویی  وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مسئول هستند. هرچند تاکنون توجه خاصی به این امر نشده و این دو بخش باید  اقدامات را در دستور کار قرار دهند تا بتوان انجام فرآیند را توسعه داد.

توسعه اشتغال به وسیله گیاهان دارویی/رشد 8هزار گونه صنعتی و دارویی در کشور

 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: گیاهان دارویی می‌توانند در افزایش اشتغال جامعه نقش موثر داشته باشند. شرکت‌های دانش بنیان بر روی فرآوری تکنیکی، تخصصی و ارزش‌های این گیاهان ناشناخته می‌توانند به بررسی بپردازند.

گرشاسبی افزود: در ستاد گیاهان دارویی به  مشکلات بخش دارو توجه می‌شود. شاید از 8 هزار  گون 540 گونه صنعتی است. هیچ یک از گیاهان بدون خواص نیستند اما هنوز ما خواص بسیاری از آنها را نمی‌دانیم.

او ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیاد باید در زمینه شناسایی گیاهان دارویی نوین وارد عمل شوند. برای مثال می‌توانند در زمینه استخراج سقز با کاسه‌های گلی در بدنه درخت تمهیدات نوین اندیشید، چون اغلب طی بارندگی کاسه گلی شسته و سقز از بین می‌رود. همین مسئله نشان دهنده نبود تخصص و تفکر نوین در زمینه گیاهان دارویی و صنعتی است.

به گفته گرشاسبی به کارگیری تکنیک‌های متعدد برای توسعه استخراج گیاهان صنعتی پیشنهاد می‌شود.

 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: فرآوری‌های دانش بنیان این ظرفیت را دارد تا از آن گیاهان داروی واکسن و دارو تولید کرد. البته تولید انبوه فقط از سوی صنعت امکان پذیر است .

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معاون برنا صنعت ایران هندوستان معاون سازمان غذا و دارو معاون اشتغال مشکلات معاون دارو گیاهان دارویی امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها گیاهان صنعتی و دارویی گیاهان دارویی و صنعتی مراتع و آبخیزداری معاون آبخیزداری شکل خام فروشی صادر می شود قابل توجه برای مثال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری کرمانشاه با اشاره به وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در استان گفت: با در نظر گرفتن مشوق‌هایی برای رستوران‌هایی که از غذاهای بومی استفاده می‌کنند، درصدد تقویت ظرفیت‌های خوراک استان هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ایمان درخشی در حاشیه تور گردشگری خبرنگاران برای آشنایی با شهر خلاق خوراک و گیاهان دارویی منطقه دالاهو کرمانشاه، با بیان اینکه منطقه دالاهو به عنوان یکی از مناطق هدف برای معرفی گیاهان دارویی معرفی می‌شود، گفت: در مجموع ظرفیت‌های ویژه استان کرمانشاه، چهار فصل بودن و تنوع‌های قومیتی و خلاقیت مردم در طبخ غذا سبب معرفی آن به عنوان شهر خلاق خوراک شده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوراک کرمانشاه به انزوا رفته و مغفول مانده است، افزود: رویدادهایی به منظور معرفی ظرفیت‌های خوراک و غذا در کرمانشاه برنامه‌ریزی شده  و برنامه‌هایی نیز از جمله جشنواره آش زمستانی تاکنون برگزار شده است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت: این ظرفیت‌‌ها در زمینه خوراک و غذا باید تقویت و به رستوران‌ها و چرخه اقتصادی منتقل شود و در این راستا مشوق‌هایی برای رستوران‌ها در نظر گرفته شده که از غذاهای بومی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم دلیل و مفهوم شهر خلاق خوراک را نمی‌دانند، عنوان کرد: خبرنگاران به عنوان یک ظرفیتی در جامعه می‌توانند مبلغ شهر خلاق خوراک باشند و از طرفی همه ما باید سفیرانی در این راستا باشیم.

درخشی با بیان اینکه در استان کرمانشاه بیش از 20 نوع خوراک دارویی وجود دارد گفت: همچنین بیش از 80 نوع خوراک بومی در کرمانشاه وجود دارد که این 80 نوع در وعده‌های صبحانه، میان وعده و غذای اصلی قرار دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان