Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیاه شاتره یا بقلة‌الملک، شاه‌ترج و پیت پاپارا، گیاهی است علفی که بیشتر در درمان بیماری‌های کبدی استفاده می‌شده است. آگاهی درباره خواص درمانی، عوارض، مضرات و طرز استفاده از آن لازم است.

به گزارش ایمنا، امروزه با گسترش بیماری‌ها بالاخص بیماری کرونا و افزایش مضرات داروهای شیمیایی، آگاهی یافتن از خواص گیاهان دارویی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاه شاه تره یا شاه ترج یکی از همین داروهایی است که به دلیل وجود انواع ویتامین‌ها در درمان بیماری‌های کبد و بیماری‌های پوستی نتیجه بخش و مؤثر بوده است اما با وجود تمام خواص، سمی بودن این گیاه موجب شده است که آگاهی یافتن انسان‌ها در میزان مصرف این گیاه و عرق شاه تره اهمیت پیدا کند.

خواص درمانی گیاه شاه تره

برای بهبود هضم مواد غذایی، استفاده از این داروی گیاهی باعث می‌شود تا آنزیم‌های گوارشی بهترین عملکرد را در هضم مواد از خود نشان دهند و در نهایت این گیاه به این صورت است که کمک کننده خوبی در درمان تهوع به حساب می‌رود. اشتهاآور بودن از دیگر خواص این گیاه سفید روستایی است. گیاه شاه تره در درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی، کاهش دهنده عفونت است و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. این عرق یک آنتی‌هیستامین، آرام بخش و پاک کننده خون است که برای درمان جوش‌ها و آکنه های پوستی مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می‌گیرد. گیاه شاه تره با درمان جوش‌های زیر پوستی به درخشان شدن پوست فرد کمک می‌کند. بهتر است افرادی که از اسپاسم های پی در پی رنج می‌برند از این گیاه، دم کرده و یا از عرق آن به مقدار کم و مورد تأیید پزشک بنوشند. به خواص دیگر گیاه شاه تره در کاهش تپش قلب، افزایش ادرار، بهبود معده، صفرا و کبد، درمان خارش، بهبود زخم‌های دهان، درمان اگزما و قارچ‌های پوستی، درمان جزام، ضد یرقان و کاهش دهنده آشفتگی‌های روحی می‌توان اشاره کرد. بهبود بیماری‌های قلبی عروقی با تنظیم ضربان قلب باعث می‌شود که فشار خون فرد کاهش یابد. این خواص آرام بخشی از گیاه شاه تره است. در واقع باید گفت که گیاه شاه تره یک گیاه ضد التهابی دامنه‌های زاگرس ایران است که ضد باکتری، درمان کننده مشکلات گوارشی و نفخ، حاوی آنتی اکسیدان، درمان کننده میگرن و از بین برنده انگل‌های روده‌ای به شمار می‌آید.

طرز استفاده از گیاه شاه تره

برای مصرف گیاه شاه تره باید ابتدا یک یا دو قاشق چای‌خوری را به مدت ۱۵ دقیقه با آب جوش مخلوط کنید و بعد از گذشت یک ربع بجوشانید و سه دفعه در روز این کار را تکرار کنید سپس بعد از میل غذا به میزان یک فنجان آن را صاف کرده و مصرف کنید. توصیه می‌شود که برای برخورداری از خواص بیشتر این گیاه از دم کرده خود گیاه به جای عرق آن استفاده کنید.

مضرات و عوارض گیاه شاه تره

از مهم‌ترین ضررهای گیاه دارویی شاه تره، سمی بودن این گیاه است. با وجود بسیاری از خواص موجود در این گیاه شاید سمی بودن شاه تره به ذهن‌ها خطور نکند اما در واقع مانند هر چیز دیگر باید در مصرف این نوع گیاه همه جوانب را مورد بررسی قرار داد. میزان مصرف زیاد این گیاه بهاری موجب فلج شدن عضلات خواهد شد بنابراین توصیه می‌شود که میزان مصرف مطابق اعتدال پیش برده شود. مقدار آلکالوئیدی موجود در گیاه شاه تره این گیاه را در دسته گیاهان سمی قرار می‌دهد به همین دلیل است که زنان باردار و شیرده باید به میزان خیلی کم و در صورت اجازه پزشک مورد نظر به استفاده از این دارو اقدام کنند. مقدار سمی که به بدن فرد وارد می‌شود بستگی به میزان مصرف این داروی گیاهی دارد، پس هر چه بیشتر مصرف شود موجب بروز بیماری‌هایی چون تنگی نفس، اسهال و اسپاسم عضلات می‌شود. با توجه به اهمیت مصرف گیاه شاه تره بهتر است که در هر صورت برای میزان استفاده از این دارو با پزشک طب سنتی حتماً مشورت شود.

مصلح عرق شاه تره

آسیب گیاه شاه تره به ریه و دستگاه تنفسی هشداری است برای فرد تا با دقت بیشتر در مصرف این گیاه دارویی اقدام کند. استفاده از عرق کاسنی در کنار این عرق به عنوان مصلح در کاهش زیان آن، مهم و قابل توجه است.

نکات مهم در مصرف شاه تره بهتر است به اندازه مساوی عرق یا گیاه شاه تره را به همراه عرق کاسنی برای افزایش تأثیر این عرق استفاده کرد. در میزان استفاده و نوشیدن این عرق باید توجه داشت که میزان زیاد این عرق می‌تواند در فرد ایجاد تشنج، بی حسی در بدن و لرزش کند. مصرف این داروی گیاهی برای زنان باردار و شیرده باید با تجویز و تأیید دکتر انجام شود. افراد سرد مزاج باید به دلیل عوارض زیان بار از مصرف این دارو پرهیز کنند. کد خبر 495372

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گياهان دارويي آشنایی با خواص گیاهان دارویی دمنوش های گیاهی داروهای گیاهی دمنوش گیاهی گیاه شاه تره شاه تره شاتره عرق شاتره گیاه شاتره خواص عرق شاتره خواص شاتره گیاه دارویی شاتره چگونه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گیاه شاه تره میزان مصرف شاه تره بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۸۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از راهنماتو، آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که دائما با یک مهمان ناخوانده یعنی شوره سر دست و پنجه نرم می کنید؟ توصیه می کنیم برای کنترل و درمان این بیماری از روغن درمانی استفاده کنید. این کار یک روش ایمن، طبیعی و موثر برای درمان شوره سر است و بسیار کم خطرتر از محصولات تجاری و شیمیایی ضد شوره است. از طرفی روغن ها به موهای شما آسیب نمی رسانند و منجر به خشکی پوست سر نمی شوند.

شوره سر در زمستان ها که هوا خشک تر می شود، شایع تر است. افرادی که می خواهند از محصولات موی مبتنی بر مواد شیمیایی اجتناب کنند، بیشتر به سراغ استفاده از روغن های گیاهی مو می روند. استفاده از روغن داغ برای درمان شوره سر نیز ایده خوبی است. این کار تارموهای شما را صاف تر کرده، ریزش مو را کاهش می دهد، رشد مو را بهبود می بخشد و به تغذیه و مراقبت از پوست سر کمک می کند. در ادامه با معرفی بهترین روغن ها برای درمان شوره سر با ما همراه باشید.

۱- روغن نارگیل
روغن نارگیل یک روغن ضد قارچ است که با عامل اصلی شوره سر یعنی قارچ مقابله می کند. این روغن همچنین چربی پوست کف سر را متعادل کرده و از این طریق نیز به درمان شوره کمک می کند.

۲- روغن رزماری
روغن رزماری گردش خون پوست سر را افزایش داده، باکتری های عامل مسدودی فولیکول‌های مو را از بین می برد و به رفع شوره سر و بهبود پوسته پوسته‌ شدن پوست سر کمک می کند. این روغن حاوی خواص ضد عفونی کننده و ضد قارچی خاصی بوده و به عنوان یک عامل ضد قارچ عمل می کند. همچنین می تواند به جلوگیری از خارش پوست سر کمک کند.

نکته: استفاده از روغن رزماری توسط افراد باردار، کودکان زیر ۷ سال و افراد مبتلا به صرع، فشار خون بالا و اختلالات عصبی توصیه نمی شود.

رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی

۳- روغن ریحان
روغن ریحان نوعی روغن گیاهی است که از گیاه ریحان بدست می آید. این روغن به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی در درمان شوره و رفع خارش پوست سر موثر است و با تقویت مو از ریزش آن جلوگیری می کند.

۴- روغن درخت چای
روغن درخت چای نیز حاوی خواص ضد قارچی و ضد باکتری بوده و می تواند شوره سر و خارش ناشی از آن را از بین برده و در نتیجه به تسکین شوره و جلوگیری از تحریک پوست کمک می کند.

۵- روغن علف لیمو
روغن علف لیمو از طریق تقطیر با بخار آب ساقه و برگ‌های گیاه علف لیمو که گیاهی استوایی است به دست می‌آید. این روغن حاوی رایحه مرکباتی، شیرین و علفی بوده و خواص بی‌نظیری در رایحه درمانی و ماساژ ارائه می دهد. این روغن می تواند از بروز شوره سر جلوگیری و به درمان آن کمک کند.

۶- روغن نعناع فلفلی
روغن نعناع فلفلی یک خنک کننده طبیعی، مرطوب‌کننده و ضد التهاب است که هر گونه خشکی، خارش و التهاب را از بین برده و شوره سر را نابود می کند. این روغن یک ماده ضد میکروب و آنتی باکتریال قوی است که استفاده منظم از آن به داشتن موهایی سالم و زیبا کمک می کند.

۷- روغن زیتون
روغن زیتون یک نرم کننده طبیعی است که به دلیل دارا بودن خواص ضد قارچی از بروز شوره سر جلوگیری و به از بین بردن آن کمک می کند. این روغن همچنین در صورت ترکیب با سایر ترکیبات موثر می تواند علائم پسوریازیس پوست سر را کاهش دهد.

مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند

۸- روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس یک روغن ضدباکتری و ضد قارچ است که با متعادل سازی چربی یا سبوم پوست کف سر از ایجاد شوره جلوگیری می کند. این روغن همچنین حاوی خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد عفونی کننده است که می تواند به درمان شوره سر کمک کند. این روغن رایحه مطبوعی دارد، خلق و خو را بهبود می بخشد و به آرام کردن پوست سر کمک می کند.

به یاد داشته باشید که مانند همه روغن‌های ضروری، روغن اسطوخودوس نیز باید قبل از استفاده موضعی به کمک روغن حامل رقیق شود تا از هرگونه اثرات آلرژیک نامطلوب مانند خارش، احساس سوزش یا بثورات بر روی پوست جلوگیری کند.

کد خبر 847418 برچسب‌ها سلامت خبر مهم مو

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)