Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام جوشقانیان گفت: مسجد جامع خرمشهر از یکسو محل تجهیز و سازماندهی‌هابود و نیز در آنجا قرار و مدار اعزام‌ها گذاشته می‌شد. مسجد جامع خرمشهر قرارگاه بسیار مهم تاکتیکی، معنوی و عرفانی به شمار می‌رفت.

حجت الاسلام والمسلمین «حسین جوشقانیان» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره نقش مسجد جامع خرمشهر در حماسه آزادسازی خونین‌شهر، اظهار کرد: مسجد و جایگاه مسجد در مبانی دینی از یک عقبه بسیار عمیق و تاثیرگذار برخوردار است و مسجد فی‌نفسه نزد رزمندگان و مردم ارزش و جایگاهی والا و قدسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مسجد جامع خرمشهر به لحاظ اینکه در معرض تهاجم حزب بعث قرار گرفت و نزدیک به 19 ماه رژیم بعثی و عوامل سلطه به آن تعرض کردند، جایگاهی ویژه تر یافت و به عنوان رکن اصلی مقاومت، ملجا و میعاد و مرکز ثقل مقاومت شناخته شد.

 

این راوی دفاع مقدس تصریح کرد: رزمندگان از اکناف و اطراف از گنبد فیروزه ای مسجد جامع خرمشهر قوت قلب و آرامش می گرفتند و مسجد به منزله مرکزی برای اتصال به خدا بود و در عین ابعاد معنوی به دلیل آنکه مرکز دیدار و تعامل رزمندگان بود، برای آنها مرجع قوت قلب و روحیه بخشی به شمار می رفت.

 

وی با بیان اینکه در بعد سازماندهی و تجمعی قوا هم این مسجد نقشی ویژه داشت، تاکید کرد: از یک سو پناه مصدومان و جانبازان محسوب می شد، از دیگر سو محل تجهیز و ساماندهی و سازماندهی ها به شمار می رفت و نیز در آنجا قرار و مدارهای اعزام گذاشته می شد. مسجد جامع خرمشهر قرارگاه بسیار مهم تاکتیکی معنوی و عرفانی به شمار می رفت که به رزمندگان قوت و قدرت می بخشید.

 

حجت الاسلام جوشقانیان در ادامه ابراز کرد: مهمترین مولفه قدرت بعد از انقلاب اسلامی همین جایگاه معنوی مسجد و انسجام ملی با سه مشخصه امام و امت و روحیه انقلابی معنوی بود، مرکز و گرانیگاه اصلی این روحیه انقلابی و معنوی مسجد بود و نیروهای انقلابی از مساجدی برمی خاستند که به منزله آموزشگاه تعلیم و تربیت بودند و انسان هایی با آلیاژ شهیدانی همچون فهمیده ولو سیزده‌ساله  از آنها برمی خاستند.

 

وی اضافه کرد: این شهیدان در مواجهه با ستاره دارهای نظام سلطه می جنگیدند و این نیروی عمیق معنوی از مسجد به جبهه های تزریق می شد و جبهه مقاومت جان می گرفت.

 

حجت الاسلام جوشقانیان ابراز کرد: مساجد هم در خرمشهر و هم در دیگر شهرها میعاد رزمندگان بودند، و حجم اعزام ها از مساجد همه را متحیر می کرد وقتی هم به شهادت می رسیدند یا به جانبازی نائل می شدند باز هم نخستین حضور پیکر شهدا یا خاطره گویی رزمندگان در اانجام می شد. محور و پاتوق اعزام ها و حضور رزمندگان پس از بازگشت مساجد بودند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: سوم خرداد و فتح خرمشهر، غلبه بر همه دنیای یاس و ناامیدی بود چون وضعیت ما در جنگ به گونه ای بود که هیچ پیش بینی نظامی وجود نداشت که ما 19 هزار بعثی را اسیر کنیم و دنیا متحیر ماند! اگر امروز مردم با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند سوم خرداد پیش روی ما است که بدانیم می توان باز هم فتح الفتوح داشت و با حضور در انتخابات این را به دنیا ثابت کرد.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد تراز اسلامی مسجد جامع خرمشهر مسجد جامع خرمشهر شمار می رفت حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست

داود زارع گاریزی، که این روز‌ها تهیه‌کنندگی نمایش «طلوع خونین» کاری از مسعود طیبی را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طیبی را از حدود ۵ سال پیش و به واسطه حضور در کلاس‌های بازیگری و بیان و بدن او می‌شناسم و از نزدیک با نمایش‌ها و اجرا‌های وی آشنا شدم. او متنی با عنوان «انتقام سیاوش» داشت که من دوست داشتم آن را روی صحنه ببریم. این متن مدرنیزه شده سیاوش شاهنامه بود و از ویژگی‌های جالبی برخوردار بود که با ایرادات مرکز هنر‌های نمایشی عنوان اثر به «طلوع خونین» تغییر کرد.

وی درباره میزان موفقیت این اثر در اجرا تشریح کرد: گروه اجرایی نمایش «طلوع خونین» با اعتقاد بر اینکه باید چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود برای اجرای این اثر زحمات زیادی کشیدند و بازیگران چیزی حدود ۱۰ماه به تمرین اثر پرداختند ولی با توجه به شرایط جامعه، تئاتر ما آنچنان که باید حمایت نشد. من از شرایط جامعه ناراضی هستم و با اینکه تولید، تبلیغات و اجرای یک اثر نمایشی هزینه‌های بسیار گزافی دارد، اما هیچ ارگانی از تولید تئاتر حمایت نمی‌کند و جامعه هنری هم پشتیبان و حامی یکدیگر نیستند. این شرایط به گونه‌ای است که حتی وقتی از بازیگرانی که به واسطه تئاتر به جایگاه و نامی رسیده‌اند، دعوت می‌کنیم برای دیدن اثر به سالن‌های نمایشی نمی‌آیند.

این تهیه کننده تئاتر ادامه داد: علی‌رغم اینکه عاشق تئاتر هستم و دوست دارم به عنوان تهیه‌کننده از نمایش و فعالیت جوانان حمایت کنم، اما دلم پر از درد است و نمی‌دانم نمایش بعدی را تولید کنم یا نه؟ تا کی می‌توان ادامه داد و در بحث فروش متحمل ضرر و زیان شد؟

وی درباره کمک ارگان‌های دولتی بیان کرد: هر ارگان دولتی یک واحد فرهنگی دارد و طبیعتا برای خانواده‌های کارمندان و نیرو‌های خود یک بسته فرهنگی دارند و می‌توانند از تخفیف‌های نمایش‌ها بهره‌مند شوند و از طریق آوردن خانواده‌های هنردوست به سالن‌ها از تئاتر حمایت کنند.

زارع گاریزی درباره اجرای نمایش «طلوع خونین» در تماشاخانه ایرانشهر اظهار کرد: ۲۰درصد از فروش یک اثر نمایشی مختص سالن است، که نسبت به سالن‌های خصوصی که ۴۰ تا ۵۰درصد از فروش نمایش را طلب می‌کنند، بسیار شرایط مساعدتری دارند. همچنین نوع سالن و امکانات فضای نمایش و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آن برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. من موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم، چون هزینه‌های گزافی از گروه‌های نمایشی گرفته می‌شود. اما تماشاخانه ایرانشهر یکی از سالن‌های خوب دولتی با امکانات و دیسیپلین خوبی است و من از اجرای نمایش در این سالن راضی هستم. دراین تماشاخانه از نمایش «طلوع خونین» هم به لحاظ تبلیغاتی و هم از نظر احترام به گروه اجرایی و مخاطب حمایت خوبی شد و امکان بسیار خوبی برای گروه نمایش مهیا شد.

وی ادامه داد: مرحوم آتیلا پسیانی قبل از فوت خود اشاره کرد که از تئاتر باید حمایت شود و هنرمندان نباید از تئاتر فاصله بگیرند، اما متاسفانه برخی هنرمندان وقتی وارد عرصه تئاتر می‌شوند، دستمزد‌های نجومی می‌گیرند و چون اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست هزینه مضاعفی برای تهیه کننده اثر و کم شدن رغبت برای تولید از حمایت تئاتر می‌شود.

این تهیه کننده تئاتر «طلوع خونین» گفت: در این اجرا علیرضا جلالی‌تبار، هیچ بحثی نسبت به میزان دستمزد با ما نکرد. او تئاتر را دوست دارد و فردی بسیار حرفه‌ای و باشخصیت است و فقط به تئاتر و اجرا فکر می‌کند و من از نحوه برخوردش نکات زیادی را آموخته‌ام.

وی در پایان اظهار کرد: ما می‌توانستیم در کار فروش بهتری داشته باشیم، ولی تبلیغات هزینه گزافی دارد و گروه «طلوع خونین» بیش از ۱۵۰میلیون صرف طراحی و ساخت اقلام تبلیغاتی کرده در حالی که فروش نمایش تا الان ۱۶۰میلیون تومان به رسیده است. جدای از این هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و طراحی‌ها و ... چیزی حدود ۶۵۰میلیون هزینه داشت. با اینکه از گروه نمایشی‌ام بسیار راضی هستم و افراد کارشان را به نحو احسن انجام داده‌اند، اما این میزان فروش در مقابل این حجم تلاش برای من دلشکستگی ایجاد کرد. از تئاتر ما حمایت نشد تا گروه نمایشی دیده شوند.

نمایش طلوع خونین تا اواخر هفته آینده، هر شب ساعت ۲۱:۰۰ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی روی صحنه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • عملیات بیت المقدس نقطه عطف دفاع مقدس است
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • فیلم/ بمباران خونین شب گذشته در رفح
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی