Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:56:09 GMT

زنجیره شیلات چابهار در حال تکمیل است

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۰۰۱۰

زنجیره شیلات چابهار در حال تکمیل است

به گزارش دریافتی روز دوشنبه ایرنا، محسن‌علی گلشنی از برنامه‌ریزی سازمان منطقه آزاد چابهار برای تکمیل زنجیره شیلات در چابهار خبر داد و افزود: اقیانوس هند ظرفیت بزرگی در صید و صیادی است که قریب ۴۰ کشور از آن استفاده می‌کنند. این اقیانوس نظام بهره‌برداری دارد و ایران هم عضو این نظامنامه است.

به گفته وی، ایران نیز از طریق سیستان و بلوچستان با «یازده» بندر به این ظرفیت بزرگ دسترسی دارد که سالانه ۳۵۰ هزار تن صید در این بنادر تخلیه می‌شود و بیش از ۳۰ هزار نفر هم به طور مستقیم با ۲ هزار و ۵۰۰ شناور از طریق صید و صیادی ارتزاق می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیات مدیره منطقه آزاد چابهار بیان داشت: شیلات یکی از مهمترین و بزرگترین ظرفیت‌های اقتصادی در سواحل مکران است و در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه کارخانه‌های کنسرو تن‌ماهی در کشور از چابهار تامین می‌شود. علاوه بر این، ویژگی‌های اقلیمی و آب و هوایی چابهار نیز پرورش میگو را در این منطقه به شدت اقتصادی و مقرون به صرفه می‌کند، چنانکه چرخه ۱۲۰روزه پرورش میگو در چابهار به ۸۵ روز تقلیل پیدا می‌کند و به همین رو از چابهار با عنوان بهشت آبزی‌پروری کشور یاد می‌کنند.

گلشنی ادامه داد: چابهار به نمایندگی از ایران، در اقیانوس هند حضور دارد و در کنار صیادان دیگر کشورها به صید می‌پردازد. به عبارتی دیگر مجموع سهم ایران از صید در اقیانوس هند در سواحل مکران تخلیه می‌شود و به همین رو می‌طبد که برنامه‌ای منسجم برای این ظرفیت بزرگ اقتصادی ترسیم شود.

وی همچنین در پاسخ به اینکه برنامه منطقه آزاد چابهار برای حفظ ارزش افزوده صید در منطقه چیست، گفت: سازمان منطقه آزاد چابهار توانمندسازی صیادان را از چند منظر مورد توجه قرار داده تا زنجیره تولید آبزیان در چابهار تکمیل شود. برای تکمیل زنجیره تولید از یک سو با حمایت از راه‌اندازی صندوق صید، حمایت مستقیم از صیادان را در دستور کار قرار داده تا برای تامین هزینه‌های دریاروی، درگیر سلف‌خرها و دلالان نشود و از سوی دیگر با حمایت و بسترسازی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، سعی بر آن داشته تا واحدهای صنایع غذایی چون مزارع پرورش آبزیان و کارخانه‌های تن ماهی در کنار محل صید ایجاد شود.

وی ادامه داد: ایجاد چنین واحدهایی، ضمن اثر بر اقتصاد محلی و توسعه اشتغال، از خام‌فروشی جلوگیری کرده و ارزش افزوده تولید را در منطقه حفظ می‌کند. پس از آن حمایت از کارخانه‌های شناورسازی و رفع موانع قانونی در دستور کار قرار گرفت و در مرحله پایانی کارخانه‌های کنسروسازی در منطقه آزاد چابهار توسعه پیدا کرد. مجموع این واحدها، از ۱۱۰ کارخانه فراتر می‌رود و زنجیره صید را در منطقه آزاد چابهار تکمیل کرده است.

گلشنی هم به چالش‌های صید در منطقه داشت و افزود: صید سنتی و شناورهای فرسوده، جدی‌ترین چالش صیادان بلوچ است که هم خطرات جانی و مالی برای صیادان داشته و بهره‌وری صید را کاهش داده است.

وی در اشاره به روند رو به توسعه زیرساخت‌ها، یادآور شد: منطقه آزاد چابهار روند مطلوبی را در توسعه زیرساخت‌های صید پشت سر گذاشته است و چنانکه اکنون به طور میانگین در در فاصله هر ۲۰ کیلومتر، یک بندر صیادی با تجهیزات و امکانات کامل داریم.

به گفته وی، در حال حاضر حدود ۱۱۰ کارخانه در زنجیره صید در چابهار و شهرستان‌های هم‌جوار چون کنارک و دشتیاری، فعال هستند که خدمات پیشین و پسین مورد نیاز صید را پوشش می‌دهند، از جمله خدمات پیشین صید باید به کارخانه توربافی اشاره کرد که با حمایت و مشارکت سازمان منطقه آزاد راه‌اندازی شده و ضمن توسعه اشتغال، نیاز صیادان به تورهای صیادی را تامین کرده است.

بزرگترین مجموعه توربافی «ماهوربافان» کشور و تولید نخ با اشتغال ۴۰ نفر در پیکره صنعتی منطقه آزاد چابهار قرار دارد که سالانه ۷۰۰ تن انواع تور ماهیگیری را تولید و به بازار عرضه می‌کند. این مجموعه کمک بزرگی به توسعه صید و صیادی و افزایش صید در سواحل مکران می‌کند و دیگر نیازی نیست از سایر نقاط تور به این دیار وارد شود.

برچسب‌ها میگو سازمان منطقه آزاد اقیانوس هند چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میگو سازمان منطقه آزاد اقیانوس هند میگو سازمان منطقه آزاد اقیانوس هند چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار اخبار کنکور منطقه آزاد چابهار سازمان منطقه آزاد اقیانوس هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۰۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی بادام

همزمان با نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران اکسپو، تفاهم نامه همکاری دانشگاه شهرکرد و استانداری چهارمحال و بختیاری به امضاء رئیس دانشگاه شهرکرد و استاندار چهارمحال وبختیاری رسید.

بیشتر بخوانید

نمایش توانمندی‌های صادراتی بام ایران در تهران

یاسر پیرعلی رئیس دانشگاه شهرکرد در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با مدیرکل گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص راه اندازی زنجیره ارزش راهبردی گیاهان دارویی در استان مذاکره و تفاهم نامه‌ای نیز امضاء کرد.

وی ادامه داد: این تفاهم نامه به منظور همکاری در تدوین زنجیره ارزش بادام، جریان‌سازی، شبکه‌سازی، کمک به ارتقاء بهره‌وری، همچنین اعلام نتایج و دستاورد‌های حاصله به کارگروه توسعه زنجیره‌‎های ارزش راهبردی استان امضاء شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی بادام
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • «طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • تکمیل و توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش اولویت استان همدان