Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@02:42:48 GMT

آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در استان ایلام کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۰۵۱۲

آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در استان ایلام کاهش یافت

گروه استان‌ها ــ به‌کارگیری روش‌های پیشگیرانه برای کاهش آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع ایلام، علاوه بر حفظ منابع طبیعی در صیانت از محیط زیست و اقتصاد پایدار استان مؤثر است و برای به نتیجه رسیدن این اقدامات عزم همگانی ضروری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛   امروزه منابع طبیعی جایگاه ویژه‌ای در تأمین رفاه و آسایش جوامع بشری دارد، زیرا نه‌تنها ازنظر اقتصادی و محیط ‌‌زیست بلکه ازنظر توسعه اجتماعی و فرهنگی هم تاثیرات بسزایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رغم این مهم در سال‌های اخیر، بسیاری از عوامل همچون آتش‌سوزی سبب نابودی درصد بالایی از منابع طبیعی در استان‌های زاگرس نشین شده است.

هر ساله با آغاز فصل گرما و همچنین کمبود بارش‌ها و خشکسالی شاهد بروز آتش سوزی در برخی از جنگل‌های استان ایلام بوده‌ایم که به نابودی بخش‌هایی از منابع طبیعی استان منجر شده و این امر نگرانی تعداد بی‌شماری از دوستداران محیط زیست را به دنبال داشته است.

اهمیت جنگل‌ها

اکبر موسوی از شهروندان ایلامی در گفت‌وگو با خبر‌نگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: جنگل‌ها به علت مزایای متعدد از جمله تولید گیاهان دارویی، تولید اکسیژن، پالایش هوا، حفظ خاک و... از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید در حفظ آنها تلاش کنیم.

وی افزود: با شروع فصل گرما طی هفته‌های گذشته شاهد آتش سوزی در برخی مناطق استان، از جمله جنگل‌های "ویژدرون" بودیم و ضروری است جهت مهار این آتش‌سوزی‌ها امکانات لازم تهیه شود.

لزوم توسعه جنگل

یکی از دوستداران محیط زیست به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: کاهش آلاینده‌ها توسط درختان یکی از دلایل اهمیت جنگل‌هاست،  از این رو نه‌تنها باید در توسعه جنگل و درختکاری سهیم باشیم بلکه از هرگونه تخریب جنگل و فضای سبز نیز ممانعت کنیم.

پولادی در ادامه افزود: از دیگر مزایای که حفظ و و نگهداری منابع طبیعی را ضروری می‌کند، اثرات مهم جنگل‌ها و مراتع در نگهداری آب است که همواره از بروز سیل و... جلوگیری می‌کنند.

نتایج زیان آور ناشی از تخریب مراتع

به گفته کارشناسان، گستردگی اراضی منابع طبیعی در استان ایلام سبب شده، تخریب آن بر کیفیت و چرخه طبیعی کشور اثر بگذارد و نتیجه زیان آوری برای زندگی انسان، حیوان و گیاه به دنبال داشته باشد.

 بی‌شک نهادهای ذیربط جهت حفاظت از منابع طبیعی باید مشارکت‌های مردمی را به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار دهند و در همین راستا تعاونی‌ها، تشکل‌های مردم نهاد و... می‌توانند در ترویج فرهنگ حفظ عرصه‌های منابع طبیعی نقش آفرینی کنند.

مدیریت بهره‌وری و نگهداری از بوستان جنگلی چیتگر به مدت 30 سال به شهرداری واگذار شد «دیل» در آتش می‌سوزد / خشکسالی بلای جان جنگل‌های بلوط زاگرس دمای 40 درجه در گلستان؛ هشدار احتمال وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان

تلاش همگانی برای حفظ منابع طبیعی

چندی پیش محمد نوذری استاندار ایلام در ملاقات با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با اشاره به گستردگی منابع طبیعی در عروس زاگرس، گفت: "منابع طبیعی متعلق به همه‌ی مردم است و همه باید در حفظ آن کوشا باشیم. همکاری خوب منابع طبیعی استان با سایر ارگان‌ها سبب شده که فرهنگ و تفکر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی در استان بیشتر شود."

کاهش بروز آتش سوزی در سال جاری

در همین راستا محمد پاکدل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: به دلیل تدابیر پیش‌بینی شده و همچنین برگزاری جلساتی با ستاد بحران، استانداری و....خوشبختانه از اوایل سال جاری تا کنون در استان، شاهد آتش سوزی وسیع که سبب نابودی مراتع شود نبوده‌ایم.

رئیس ستاد پیشگیری و اطفای حریق منابع طبیعی استان با بیان اینکه کمبود اعتبار و عدم امکانات کافی، سبب بروز مشکلاتی شده افزود: برای جلوگیری از بروز آتش سوزی در ماه‌های آینده تدابیری از جمله تیم‌بندی تمام ادارات و گروه‌های مردمی انجام می‌شود و در ادامه نیازمند کمک و فرهنگ سازی دستگاه‌های مربوط همچون، صداو سیما، آموزش و پرورش، رسانه‌ها و ... هستیم.

نقش چشم‌گیر جنگل‌ها در کاهش آلایندگی

به گزارش تسنیم؛ جایگاه جنگل‌ها به دلیل برخورداری از ارزش‌های فراوان و متنوع در جلوگیری از آلودگی‌ها اجتناب ‌ناپذیر است، از این‌رو الزامیست برای ترویج فرهنگ حفاظت از جنگل‌ها به‌ منظور برخورداری کامل از کلیه ارزش‌های زیست محیطی، تمامی هم استانی‌ها و مسئولان مربوطه دست در دست یکدیگر دهند تا جنگل‌ها و منابع طبیعی همچنان به‌ عنوان ابزار آرامش و سعادتمندی برای نسل‌های امروز و فردا پایدار بماند.

انتهای پیام/180/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منابع طبیعی استان ایلام آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی