Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر دریادار دوم غلامرضا طحانی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر اجرای رزمایش‌های مختلف نیروی دریایی ارتش در سال‌های اخیر اظهار کرد:  امنیت تعطیل‌بردار نیست. شمال اقیانوس هند بین سه تنگه راهبردی از پنج تنگه راهبردی دنیا قرار دارد و در حقیقت انرژی دنیا را احاطه کرده است و با توجه به تردد شناور‌های تجاری و نفتکش در این منطقه حساس، ضرورت برقراری امنیت تجارت دریایی را دو چندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیام رزمایش‌های ایران دعوت کشور‌های منطقه به صلح است

وی ادامه داد: پیام همه رزمایش‌های جمهوری اسلامی ایران برای دوستان صلح و دوستی و دعوت از کشور‌های منطقه برای همکاری و مشارکت مسئولانه برای تأمین امنیت منطقه بوده است. با توجه به اینکه ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و با وجود تحریم‌های همه جانبه قدرت‌های استکباری علیه کشورمان؛ امروز ایران اسلامی در اوج اقتدار و بالندگی و شکوفایی است. در خصوص اهمیت انجام رزمایش‌های مرکب دریایی با سایر کشور‌ها باید عرض کنم که هر کشوری که نیروی دریایی با قابلیت آب‌های آبی اقیانوسی دارد که به آن می‌گویند ظرفیت‌هایش را برای دستیابی به امنیت جمعی به اشتراک می‌گذارد.

دریادار دوم طحانی گفت: نیرو‌های دریایی ایران متشکل از نداجا و ندسا، کشور‌های روسیه و چین این قابلیت را دارند که امتیازهایشان را برای برقراری امنیت جمعی در اقیانوس‌ها و دریا‌های آزاد به اشتراک بگذارند. اسم رزمایش مرکب دریایی که در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ در شمال اقیانوس هند و با حضور کشور‌های مذکور انجام شد، کمربند امنیت دریایی بود؛ یعنی ما یک رزمایش مرکب دریایی را با محتوای ایجاد یک کمربند امن در دریای آزاد برای حمایت از آزادی دریانوردی و حرکت آزادانه کشتی تجاری تمرین کردیم. این رزمایش به نوعی برای جلوگیری از ایجاد کانون ناامنی هدایت شده توسط استکبار جهانی طرح ریزی و اجرا شد. این رزمایش در سال ۱۳۹۹ به علت شیوع بیماری کرونا فقط با حضور جمهوری اسلامی ایران و روسیه در منطقه شمال اقیانوس هند انجام شد.

نیروی دریایی ارتش همواره یکی از پایه‌های اصلی قدرت دریایی کشور بوده است

 معاون عملیات نیروی دریایی ارتش درباره وضعیت و توان دریایی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از ظرفیت‌های دریایی در گام دوم انقلاب،  تصریح کرد: دریا‌ها همواره پتانسیل ایجاد پل دوستی و ظرفیت پیوند دهنده ملت‌ها را داشته و دارند. نیروی دریایی ارتش همواره یکی از پایه‌های اصلی قدرت دریایی کشور بوده است. در طی یک دهه گذشته و با توجه به نگاه عمیق دریایی فرماندهی معظم کل قوا به نیروی دریایی ارتش و همچنین پیگیری سلسله مراتب در خصوص توسعه نیروی دریایی، نداجا با استفاده از نیروی عملیاتی و استراتژیکی خود، قدرت دریایی ایران را تحت تأثیر قرار داده است. انجام نقش‌های نظامی و حمایتی مبنای قدرت سخت در عرصه‌های دریایی پیرامونی کشور و همچنین با توسعه حوزه مسئولیتی تا آب‌های دوردست؛ نداجا را به عنوان یک نیروی دریایی راهبردی در دریا‌های دورتر مطرح ساخته است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از جمله کشور‌هایی است که دارای موقعیت دریایی مناسبی می‌باشد و می‌تواند از این موقعیت دریایی جهت اعمال قدرت دریایی استفاده نماید. کشورمان در شمال کشور با واقع شدن در سواحل جنوبی دریای خزر و همچنین در جنوب کشور با مشرف بودن بر دریای خلیج فارس و دریای عمان و به خصوص تنگه استراتژیک هرمز، موقعیت دریایی بسیار حساس و راهبردی دارد که می‌تواند علاوه بر برخورداری از مزایای اقتصادی و بهره‌مندی از دریانوردی تجاری، با تعریف نیروی دریایی کارآمد و راهبردی از مزیت‌های یک نیروی دریایی قدرتمند و با تفکر اقیانوسی برخوردار شود.

جمهوری اسلامی ایران باید یک راهبرد مؤثر را برای توسعه نیروی دریایی ترسیم کند

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش گفت: جایگاه قدرت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود را افزایش دهد. امروزه آرایش و توان نیروی نظامی رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ایران به گونه‌ای است که می‌توانند از سمت و سوی دریا تهدیداتی را برای کشورمان به وجود آورند. لذا، جمهوری اسلامی ایران باید یک راهبرد مؤثر را برای توسعه نیروی دریایی ترسیم کند تا بتواند هم تهدیدات نظامی را از خود دور کند و هم بتواند در راستای شکوفایی اقتصادی خود مورد استفاده قرار دهد.

دریادار دوم طحانی اظهار کرد: گام اول انقلاب، گام تثبیت انقلاب بود و امروز در گام دوم، گام تمدن‌سازی و الهام بخشی جهانی با قدرت در حال پیش روی است. انگیزه بالای نسل جدید نیروی دریایی قادر است از هر امکان و ظرفیتی، توانایی‌هایی نو و ارزشمند بیافریند و هر ناممکنی را ممکن سازند. تجهیزات به روز و فناوری‌های جدید در نیروی دریایی راهبردی ارتش مرهون تلاش شبانه‌روزی نخبگان، دانشمندان، مهندسان و صنعتگرانی است که در مجموعه نداجا، وزارت دفاع و سایر مراکز علمی، صنعتی و دانشگاهی کشور تلاش می‌کنند.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های عظیم گذرگاهی، انرژی، دسترسی به دریا‌های ارزشمند منطقه نشان می‌دهد ایران اسلامی در مرکز کانون قدرت آفرین و تمدن سازی جهان قرار دارد و نداجا محور این تلاش‌هاست. امروز با اعزام ناوگروه‌های پیوسته به اقصی نقاط دنیا، شاهد نشانه‌ها و زبانه‌های امتداد این حرکت امیدآفرین به جغرافیا‌های مختلف جهان هستیم. انشالله احیای تمدن شرق با محوریت جمهوری اسلامی ایران رقم خواهد خورد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نیروی دریایی ارتش رزمایش نظامی رزمایش ارتش خودکفایی دفاعی اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی ارتش قدرت دریایی منطقه ای دریا ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است و آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست تخصصی "خلیج فارس، اقتدار ملی، حُسن همجواری" امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت‌ماه) با حضور حسن عبدلیان‌پور؛ رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.

حسن عبدلیان‌پور در ابتدای این نشست با بیان اینکه کارهای علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است، گفت: آنچه باعث شده است توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه است.

وی ادامه داد: خلیج فارس مظهر نقش مؤثر ایران در ثبات و امنیت منطقه است و آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: صدور سند برای جزایر 3گانه خلیج فارس

عبدلیان‌پور با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌ فارس است و در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده؛ گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین، قطر و امارات همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی 240 هزار کیلومتر است و توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد راه دارد.

وی ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی است که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشور‌های بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تأمین امنیت آن نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است؛ آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

عبدلیان‌پور به جعل نام خلیج فارس از سوی برخی کشورها اشاره کرد و گفت: وجود سند‌های متعدد مبنی بر هویت فارسی خلیج فارس گواه بر کذب این ادعا است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق جعل نام خلیج فارس به دنبال تبلیغاتی و روانی هستند همه آنها می‌دانند که نام خلیج فارس، همین خلیج فارس است، اما در چارچوب اعمال فشار سیاسی و روانی بر جمهوری اسلامی ایران، به این مسأله دامن می‌زنند.

وی گفت: خلیج فارس برای ما یک مسأله استراتژیک و دائمی است و هیچکس هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر بدهد.

عبدلیان‌پور افزود: خلیج فارس، خلیج همیشه فارس بوده و خواهد بود و هیچ عاملی نمی‌تواند نام و موقعیت ژئوپلتیک این خلیج را عوض کند؛ امنیت این منطقه به هیچ وجه به دست بازیگران خارجی نخواهد افتاد. اگر امنیت و ثباتی در منطقه خلیج فارس است، با نام جمهوری اسلامی ایران گره خورده است؛ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کمک کشور‌های منطقه می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را به خوبی تأمین کند.

رئیس مرکز وکلا گفت: همه می‌دانیم جعل نام خلیج فارس از موضوعات سیاسی است و مجموعه وکلا و حقوقدانان  همواره به عنوان کنش‌گران فعال عرصه مسایل بین‌الملل در این خصوص موضع‌گیری کرده‌اند.

وی در ادامه به جنبش‌های دانشجویی در حمایت از مردم غزه اشاره کرد و گفت: در سال 1393رهبر انقلاب در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و اشاره کردند که من از شما جوانان می خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی موهن و سخیف بین شما و واقعیت سدی ایجاد کنند.

عبدلیان‌پور گفت: خیزشی که ایجاد شده است مصداق صحبت‌های رهبر انقلاب است. ایشان اشاره کردند که این قضیه ظلم هفتاد ساله حتماً مردم آمریکا را به واکنش شدید وادار خواهد کرد و حتماً جنبش‌های دانشجویی به میدان خواهند آمد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: در نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا 52 درصد از مردم آن اعلام کردند که یک دولت در فلسطین می‌تواند باشد و آن دولت فلسطین است، ما نیز به عنوان جامعه وکلا از این حق پایمال شده مردم فلسطین دفاع و حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا