Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  مجید یعقوبی زنجانی، فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی گیرنده آرایه فازی با توان مصرفی پایین و قابلیت تنظیم دیجیتال در باند فرکانسی ۶۰ گیگاهرتز» گفت: برای ارتباطات بی سیم، استاندارد‌ها و پروتکل‌های مختلفی تعریف شده است که معروف‌ترین آن وای فای است که تقریبا تمام تلفن‌های هوشمند، تبلت ها و رایانه های شخصی این ویژگی را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: وای فای دارای سرعت محدودی است و برای کاربرد‌های داده حجیم امکان استفاده وجود ندارد؛ برای مثال امکان ارسال بی سیم یک فیلم کیفیت بالا (Full HD) از طریق تلفن همراه و یا لب تاپ به تلویزیون و مشاهده همزمان آن وجود ندارد.

یعقوبی زنجانی تصریح کرد: برای همین منظور یک استاندارد جدیدتر با سرعت بسیار بالاتردر موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) تعریف شده است تا نیاز به انتقال داده با سرعت بالا و حجم بالا برطرف شود؛ اسم این استاندارد وای گیگ (WiGig) است.

او با بیان اینکه فرکانس کاری وای گیگ در محدوده فرکانس ۶۰ گیگاهرتز و موج میلیمتری بوده و دارای پهنای باند زیادی است، بیان کرد: در حالی که وای فای در محدوده فرکانسی ۴/۲ گیگاهرتز و پهنای باند کم است.

به گفته یعقوبی، مشکلی اصلی فرکانس ۶۰ گیگاهرتز پایین بودن توان ارسالی و یا دریافتی است که برای حل این مشکل از چند فرستنده و گیرنده استفاده می‌شود که به این روش آرایه فازی می‌گویند.

او اضافه کرد: افزایش فرستنده و گیرنده ها باعث افزایش توان مصرفی می شود که این به معنای خالی شدن سریع باتری تلفن همراه و یا لب تاپ است؛ در نتیجه ما برای حل این مشکل تصمیم گرفتیم تا یک تراشه گیرنده آرایه فازی کم مصرف طراحی کنیم تا قابلیت بکار گیری در تلفن های هوشمند و لب تاپ ها را داشته باشد.

او گفت: به طور کلی در زمینه میکروالکترونیک و به ویژه طراحی تراشه (مدارات مجتمع) ابتدا روش‌ها و ایده های قبلی مورد مطالعه قرار می گیرد، مشکلات و چالش ها مشخص می شوند. سپس با توجه به چالش ها تکنولوژی مورد نیاز ساخت تراشه انتخاب می شود (که در اینجا تکنولوژی ۶۵ نانومتر سی ماس است).

به گفته او پس از آن با توجه به مدل‌ها و داده هایی که شرکت ارائه دهنده تکنولوژی در اختیار ما قرار داده شروع به طراحی مدار‌ها و پیاده سازی ایده ها می کنیم. پس از طراحی نیاز به شبیه سازی های خیلی زیاد و پیچیده است تا صحت طراحی مشخص شود. از آن جایی که هزینه ساخت تراشه بسیار بالا است این شبیه سازی‌ها بسیار حیاتی هستند. پس از دست یابی به مشخصات مورد نیاز، طرح تراشه به شرکت ساخت تراشه ارسال می شود و پس از ساخته شدن، تراشه مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا با نتایج شبیه سازی مقایسه شود.

او تاکید کرد: اگر نتایج قابل قبول باشد، در افزاره های هدف مورد استفاده قرار می‌گیرد، در غیر این صورت نیاز به اصلاح تراشه وجود دارد و دوباره مراحل قبل تکرار می شود. 

این محقق افزود: این تراشه با کمی تغییرات قابل استفاده در تلفن های هوشمند، تبلت ها و رایانه‌های شخصی است. به طور کلی در صنعت الکترونیک فرکانس بالا قابل استفاده است.

او با اشاره به ویژگی‌های طرح گفت: ویژگی اصلی این گیرنده استفاده از تغییر فاز تلفیقی در مسیر رادیویی و نوسان ساز است که برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفته است. این ویژگی منجر به کاهش توان مصرفی گیرنده به میزان قابل توجهی شده است.

او افزود: از دیگر ویژگی های این تراشه می توان به بهره توانی بالا، حساسیت بالا، رزولوشون زیاد فاز و بهره و قابلیت تنظیم دیجیتالی اشاره کرد.

یعقوبی با بیان اینکه این طرح نمونه خارجی دارد، گفت: برخی از شرکت‌های بزرگ تلفن های هوشمند به ساخت این نمونه دست پیدا کرده اند و البته اگر نمونه دانشگاهی در نظر بگیریم دانشگاه‌های رتبه برتر دنیا نیز همچین نمونه هایی را ساخته اند. ولی در داخل کشور و دانشگاه صنعتی امیرکبیر این اولین نمونه طراحی و ساخته شده است.

او با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: از مزیت های اصلی طرح می‌توان به کم مصرف بودن و کوچک بودن تراشه (۹۳/۰ میلیمترمربع) اشاره کرد. در زمینه ساخت تراشه کوچک بودن مساحت تراشه به شدت اهمیت دارد، زیرا هزینه های ساخت را کاهش می دهد و برای تولید انبوه بسیار مناسب خواهد بود.

این محقق با اشاره به کاربرد‌های پروژه گفت: نتیجه این پروژه، تلفن همراه هوشمند، تبلت، رایانه های شخصی، تلویزیون هوشمند و به طور کلی هر وسیله ی دارای وای فای را پشتیبانی می-کند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر فناوری جدید تلفن های هوشمند ساخت تراشه وای فای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403

آخرین افزایش قبوض تلفن و برق و گاز چه زمانی بوده است؟

اگر در مورد تعرفه قبوض تلفن، آب، برق و گاز طی سال‌های گذشته تحقیق کنید، خواهید دید زمانی که در سال 1401، قبض برق به‌ازای هر کیلو وات، از 3075 ریال به 4425 ریال افزایش یافت، تا پایان 1402، هیچ تغییراتی در تعرفه این خدمات اعمال نشد.

از این‌رو تمام مردم ایران می‌دانستند که امسال، به‌احتمال زیاد شاهد تغییراتی در تعرفه‌ها خواهند بود. اما مسئله این‌جاست که چه چیز موجب تعجب مردم شده؟ آیا قیمت قبض تلفن ثابت سر به فلک کشیده یا موضوع چیز دیگری است؟

تعرفه خدمات تلفن چطور محاسبه می‌شود؟

برای این‌‌که بتوانید تعرفه‌های جدیدی که جهت پرداخت قبض تلفن ثابت تعریف شده را درک کنید، تصمیم گرفته‌ایم تا نحوه محاسبه عوامل هزینه در قبوض تلفن ثابت و همراه را برای شما آشکار کنیم. دقت داشته باشید که تمام این قیمت‌ها، توسط مخابرات و یک‌سری فرمول خاص حساب‌کتاب می‌شوند.

برای مثال، برای محاسبه مکالمه شهری، از ساعت 8 صبح تا 13 مبلغ 96/19 ریال را درنظر گرفته‌اند. این در حالی ‌است که از ساعت 21 تا 8 صبح و روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، این مبلغ به 86/13 ریال تغییر می‌کند.

باید افزود که مکالمه‌های بین شهری تلفن ثابت نیز، طبق مسافت محاسبه می‌شود. برای نمونه، تا 100 کیلومتر در ساعات روز، مبلغ 134 ریال را لحاظ کرده‌اند و همان‌طور که قابل پیش‌بینی است، این رقم در شب کاهش پیدا می‌کند.

آیا در سال ۱۴۰۳ تعرفه تلفن ثابت بالا می‌رود؟

سوالی که قبل ‌از تحویل سال 1403 پرسیده می‌شد، این بود که آیا در سال جدید قرار است پرداخت قبض تلفن ثابت، با ارقام بالاتری تسویه شود؟ اتفاقی که افتاد این بود که اساس‌نامه افزایش قیمت قبض تلفن ثابت، به امضای وزیر صمت رسید.

این یعنی، از امسال، افراد ساکن استان تهران باید مبلغ 20 هزار تومان اضافه‌تر را برای قبوض تلفن ثابت خود پرداخت کنند. البته این نکته را درنظر داشته باشید که قانون جدید، برای شرایط مختلف، تعرفه‌های گوناگونی را ثبت کرده که در ادامه آن‌ها را لیست کرده‌ایم:

افزایش تعرفه در استان تهران، بابت 4444 دقیقه مکالمه، هزینه‌ای معادل 20000 تومان دارد.

افزایش تعرفه برای سایر مراکز استان‌ها به‌ازای حداقل 3333 دقیقه مکالمه 15000 تومان است.

افزایش تعرفه برای سایر شهرها به‌ازای 2666 دقیقه مکالمه معادل 10000 تومان تصویب شده است.

روش‌های پرداخت قبض تلفن ثابت به صورت آنلاین

حال که متوجه شده‌اید قانون افزایش قیمت خطوط تلفن ثابت تصویب شده و از امسال اجرا می‌شود، به‌احتمال زیاد در فکر پیدا کردن روش‌های آنلاین و ساده جهت پرداخت قبض تلفن ثابت هستید. برای این منظور، ما چند راه‌کار کاربردی را برایتان آماده کرده‌ایم:

از اپلیکیشن مخابرات استفاده کنید.

نصب سوپر اپلیکیشن تاپ گزینه مناسبی است.

در ادامه هریک از این موارد را توضیح می‌دهیم.

پرداخت قبض تلفن ثابت با اپلیکیشن مخابرات

اپلیکیشن مخابرات احتمالا اولین راه‌کاری است که به فکر آن خواهید افتاد. چرا که این پلتفرم مخصوص رسیدگی به امور مشتری‌ها طراحی شده و شرایط استفاده از آن، در اختیار همه قرار دارد. برای بهره‌مندی از امکانات این نرم‌افزار، مراحل زیر را دنبال کنید:

اپلیکیشن مخابرات را از بازار یا بسترهای امن دانلود کنید؛

شماره موبایل خود را ثبت کرده و کد ارسال‌شده را وارد اپلیکیشن کنید؛

از پیشخوان، گزینه استعلام و پرداخت قبض را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید؛

برای دیدن مبلغ قبض پایان‌دوره یا میان‌دوره، شماره تلفن ثابت خود را ثبت کنید؛

روی پرداخت بزنید و درگاه بانکی مورد نظرتان را انتخاب کنید.

بعد از پرداخت، تمام جزئیات و مراحلی که طی کردید، به شما نمایش داده خواهد شد.

برای پرداخت قبض تلفن ثابت، سوپر اپلیکیشن تاپ را نصب کنید!

اگر بخواهیم یک شیوه کاربردی‌تر، نسبت به نصب اپلیکیشن مخابرات معرفی کنیم، باید به صحبت درباره تاپ بپردازیم. دقت کنید که در دنیای امروز، فضای تلفن‌های هوشمند برای نصب پلتفرم‌های مختلف محدود است و گاهی کل سیستم، به‌خاطر کمبود فضا دچار اختلال می‌شود.

به همین دلیل، افراد زیادی هستند که در برابر نصب اپلیکیشن مخابرات، آن هم صرفا برای پرداخت قبض خط ثابت خود، مقاومت می‌کنند و ترجیح می‌دهند تا راه‌کارهای دیگر که دارای معایب خاص خود هستند را پیش بگیرند.

حال اگر شما هم در دسته این افراد قرار دارید، اگر بگوییم که با سوپر اپلیکیشن تاپ، در کنار پرداخت قبض تلفن ثابت، می‌توانید از 100 سرویس کاربردی دیگر نیز بهره‌مند شوید، پاسخ‌تان چیست؟ احتمالا چشم‌بسته این پیشنهاد را رد نمی‌کنید و تصمیم به شناخت خدمات کاربردی این پلتفرم خواهید گرفت!

تاپ سوپر اپلیکیشنی است که خدمات خود را در زمینه‌های خودرو، فین‌تک و پرداخت، مسافرت و گردش، پرداخت انواع قبوض و احراز هویت سجام و مواردی از این قبیل در اختیار همه کاربران قرار می‌دهد. بنابراین، پرداخت قبوض تلفن ثابت، تنها یکی از 100 خدمت کاربردی این پلتفرم است. در ادامه نحوه استفاده از سوپر اپلیکیشن تاپ را توضیح می‌دهیم.

چگونه با تاپ، قبض تلفن ثابت را پرداخت کنیم؟

تاپ در کنار تمام مزیت‌هایی که گفتیم، شرایط فعال کردن پرداخت خودکار برای پرداخت تمامی قبوض را داراست. همچنین امکان پرداخت سایر قبض‌های آب، برق و گاز را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. خبر خوب دیگر این است که اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید این سوپراپلیکیشن را نصب کنید، می‌توانید با مراجعه به سایت تاپ و درج اطلاعاتی مثل شماره قبض، شناسه پرداخت و شماره تلفن همراه برای پرداخت قبض‌های خود اقدام کنید.

تسویه قبوض در ساده‌ترین شیوه

از زمانی که تعرفه تلفن ثابت تغییر کرد، موضوع نحوه پرداخت قبض تلفن ثابت مطرح شد و با توجه به این‌‌که سبک زندگی‌های امروز، نیاز به صرفه‌جویی زمان و انرژی دارد، اکثر افراد به‌دنبال راه‌کارهای آنلاین، امن و سریع می‌گردند که در این بین، سوپر اپلیکیشن تاپ پلتفرمی است که تحت نظارت بانک مرکزی کشور فعالیت می‌کند و امکان تسویه انواع قبوض را در ساده‌ترین شیوه در اختیار شما قرار می‌دهد.

دیگر خبرها

  • هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • چهار دلیل برای فرار از خرید پوکو X5 پرو
  • تراشه‌ای جدید که محدودیت‌های معلولان را رفع می‌کند (فیلم)
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • رویداد اپل در راه است | آی‌پد پرو با تراشه M4 عرضه می‌شود
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • نصب توری بر روی تراشه‌های ریزشی کوه در محور کرج – کندوان
  • آی پد پرو جدید با تراشه M۴ عرضه می شود