Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش حق نما مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان،  با اشاره به گرمای هوا در استان گفت: با گرم شدن بیش از حد هوا یکی از آفت‌هایی که در درختان میوه شیوع پیدا می‌کند آفت "چوبخوار" است.

او افزود: کم آبی، خشکسالی، استفاده نکردن از کود‌های تقویتی برای درختان در کنار گرمای بیش از حد زمینه خسارت در درختان میوه را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق نما گفت: در زمان بروز این آفت مبارزه شیمیایی توصیه نمی‌شود چراکه اثر نمی‌کند.

او ادامه داد: برای کنترل این آفت باید آبیاری مناسب انجام شود و باغداران برای تقویت سلامت درختان حداقل یک نوبت کود ازته مصرف کنند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: هرس سرشاخه‌های درختان در زمان شیوع این آفت که از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود می‌تواند این آفت را تا حدودی کنترل کند.

حق نما ادامه داد: از آنجایی که این آفت، آفتاب دوست است هر چقدر تراکم درختان کمتر باشد خسارت بیشتری به درختان باغ وارد می‌شود.

او افزود: برای کنترل این آفت در زمان شیوع که به صورت سوراخ‌هایی روی شاخه‌ها خود را نشان می‌دهد، میله‌های مفتولی را درون این سوراخ‌ها وارد می‌کنیم تا لارو‌های آفت از بین بروند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: این آفت بیشتر روی درختان گلابی، گیلاس، هلو، آلبالو، درختان جنگلی مانند بلوط و چنار و حتی گل محمدی دیده شده است.

در استان گلستان ۳۱ هزار هکتار باغ میوه وجود دارد که از این آمار ۲۰ درصد باغ‌های استان را مرکبات، ۲۰ درصد زیتون و ما بقی را ارقام سیاه ریشه و دانه دار تشکیل می‌دهد.


انتهای پیام/ق

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آفت چوبخوار باغداران گرمای هوا خسارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۶۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ

کریمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زارچ گفت: با توجه به اینکه سطح زیرکشت درختان گردو در روستای دربید قابل توجه می‌باشد و برخی از درختان منطقه از ارقام کم محصول و کم کیفیت می‌باشد بحث اصلاح درختان گردو در این منطقه در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفت و بحث پیوند این درختان با ارقام پرمحصول مطرح شد.

وی افزود: امیدواریم با اجرای این طرح افزایش سودآوری و بهره وری در منطقه را شاهد باشیم.

طرح سرشاخه کاری درختان گردو با همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی و مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاروزی در روستای دربید که از روستا‌های ییلاقی شهرستان می‌باشد و سطح زیرکشت گردو قابل توجهی دارد اجرا شد.

پیوند سرشاخه کاری گردو یا عمل تغییر تاج درختان مسن به فعالیتی گفته می‌شود که با پیوند نوع رقم تاج درخت را تغییر داده و با این کار کیفیت و میزان عملکرد درخت را افزایش داد، در این کار پس از پیوند درخت به هر روشی باید تا یک سال از درخت مراقبت کرد؛ و از لحاظ چیدن و برداشت محصول بسیار راحتر می‌باشد؛ و باعث تولید یکدست و بالا رفتن بازار پسندی محصول خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • لزوم تمرکز فعالیت‌های عمرانی در معاونت فنی شهرداری تهران
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران
  • قابی زیبا از طبیعت روستای تانی محله + فیلم
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی