Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادر قدیانی می‌گوید: حمایت اقتصادی مستقیم طرح‌های فصلی برای کتابفروشان کمرنگ است،‌ اما موجی از مراجعه مردم به کتابفروشی‌ها را به راه می‌اندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ طرح‌های حمایتی فصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتابفروشی‌ها با ثبت‌نام برای برگزاری طرح بهارانه کتاب در واپسین روزهای ماه پایانی بهار 1400 ادامه پیدا کرده است،؛ طرحی که  در طول شش سال گذشته برگزار شده و موافقان و مخالفانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت ارشاد و مؤسسه زیرمجموعه‌اش خانه کتاب در وضعیت فعلی برگزاری این طرح را بهترین نوع حمایت از کتابفروشی‌ها می‌دانند،‌ اما کتابفروشان در دوره‌های پیشین بارها اعلام کرده‌اند که این طرح‌ها اگرچه سودی هر چند ناچیز را روانه دخل کتابفروشی‌های می‌کند‌، اما به عنوان یک طرح حمایتی چندان تاثیری روی کسب و کارهای مرتبط با فروش کتاب ندارد.

در مقابل کتابفروشان بسیاری طی چند ماه اخیر از وزارت ارشاد خواسته‌اند که طرح‌هایی چون برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را که به ضرر کتابفروشان است،‌ تعطیل کند‌؛ موضوعی که محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشاد آن را امکان‌پذیر نمی‌داند چرا که به اقتصاد ناشران گره خورده است.

حالا چند روزی است که ثبت‌نام برای طرح بهارانه کتاب آغاز شده است و کتابفروشانی نیز از آن استقبال کرده‌اند‌، اما به واقع برگزاری این طرح‌‌ها چه تأثیری روی اقتصاد کتابفروشی‌ها دارد؟ آیا اعداد و ارقام اعلام شده در هر دوره برای فروش کتاب،‌ صرفاً یک عدد و رقم است یا  در عمل نیز دخل کتابفروشان را به رونق می‌اندازد؟

نادر قدیانی، مدیر انتشارات قدیانی، از جمله کتابفروشان حاضر در طرح‌های فصلی است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم،‌ با اشاره به برگزاری طرح بهارانه کتاب و تأثیری که این طرح‌های حمایتی بر اقتصاد کتابفروشی‌ها دارند،‌ گفت:‌ طبیعتاً  به لحاظ اقتصادی وجه حمایتی که از برگزاری این طرح‌ها نصیب کتابفروشی‌ها می‌شود،‌ یک یا دو میلیون تومان است؛ بنابراین حمایت اقتصادی این طرح‌ها برای کتابفروشان بسیار کمرنگ است.

وی ادامه داد:‌ اما موجی که در خرید کتاب در یک سطح اتفاق می‌افتد و موجب مراجعه مردم به کتابفروشی‌ها می‌شود،‌ به صورت غیرمستقیم موجب رشد فروش کتابفروش‌ها می‌شود. بنابراین اینکه به صورت مستقیم روی اقتصاد کتابفروشی‌ها تاثیر نمی‌گذارد صحیح است.

مدیر کتابفروشی قدیانی تصریح کرد:  اکنون در طرح 700 کتابفروشی فعال هستند‌، این نشان می‌دهد چقدر سیستم کتابفروشی‌ها ما از نظر استانداردهایی چون دسترسی به شبکه اینترنت فعال،‌ فروش مجازی و ... ضعیف هستند،‌ اگر ترتیبی اتخاذ شود که 500 کتابفروشی ضعیف‌تر نیز که اینترنت و زیرساخت‌های لازم برای حضور در طرح‌های فصلی را ندارند،‌ به این جمع اضافه شود،‌ تاثیرات بر اقتصاد نشر و کتاب و کتابخوانی افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان این مطلب که خانه کتاب و ادبیات ایران باید نرم‌افزارهای خود را توسعه دهد‌، گفت:‌ باید ترتیبی اتخاذ شود که اطلاعات کتابفروشان عضو طرح به صورت کامل درج شود،‌ مردم نیز دسترسی وسیع به این اطلاعات داشته باشند. کتابفروش باید بداند کتابی که مشتری می‌خواهند‌،‌ برای کدام نشر و کجا موجود است؟ تا بتواند آن را سفارش دهد.

خانه کتاب باید اطلاعات کامل نشر کتاب را در دسترس عموم قرار دهد

قدیانی گفت:  سال‌هاست که خانه کتاب باید به این سمت حرکت می‌کرد که امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اطلاعات کتاب‌های منتشر شده در کشور را کامل‌تر کرده و در اختیار عموم قرار دهد. تکمیل این اطلاعات به لحاظ زیرساختی کمک بزرگی در جهت رشد کتاب و کتابخوانی است. 

وی در پاسخ به این پرسش که برخی از کتابفروشان معتقد هستند وزارت ارشاد طرح بهارانه را به بهانه رضایت کتابفروشان پیش از برگزاری نمایشگاه مجازی دوم برگزار کرده است،‌ نمایشگاهی که کتابفروشان مخالف برگزاری آن هستند،‌ گفت: اساساً سابقه این اختلاف بین کتابفروشان  و ناشران از نمایشگاه دهم مطرح شد. که به نظر من فاقد پشتوانه کارشناسی است.

نمایشگاه مجازی کتاب سالی یکبار به جای نمایشگاه بین‌المللی برگزار شود

قدیانی تصریح کرد: من معتقدم که نمایشگاه مجازی کتاب باید سالی یکبار به جای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شود،‌ چرا که هم هزینه‌های بسیار برگزاری نمایشگاه بین‌المللی را ندارد و هم در تمام ایران سطح دسترسی به نمایشگاه وجود دارد.

وی گفت:‌ برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب موجب رشد کتابخوانی می‌شود و در نتیجه رشد کتابخوانی کتابفروشان نیز فروششان بیشتر می‌شود،‌ در این دوران همه‌گیری کرونا مسئولان فرهنکی می‌توانستند از فرصت‌ها استفاده بسیار کنند که نکردند.

تولید در حوزه نشر پایین آمده است

قدیانی با اشاره به مشکلات پیش پای تولید در حوزه نشر اضافه کرد:‌ کرونا اتفاقات مبارکی را برای نشر رقم زد و موجب آشتی بیشتر مردم با کتاب و کتابخوانی شد،‌ اما به دلیل برخی اهمال‌ها نشد که از این فرصت استفاده بسیار شود. شش ماه است که ناشران کاغذ دریافت نکرده‌اند،‌ وزارت ارشاد یک روز می‌گوید، کاغذ دیگر نیست‌، یکروز می‌گوید در راه است،‌ روز دیگر می‌گوید، هفته آینده می‌رسد. این موضوع تولید در حوزه نشر را در کشور پایین آورده است. در مجموع ما از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عملکرد مثبتی در حوزه کتاب و کتابخوانی طی سال‌های اخیر شاهد نیستیم.

آیا کتابفروشان قربانی حمایت‌های دولتی از ناشران هستند؟چرخ فروش کتاب ایستاد؛ تیر خلاص کرونا بر پیکره کتابفروشان دانشگاه فردوسی مشهداز ماست که بر ماست/ سکوت، پاسخ صنف به تعطیلی‌های کتابفروشان

وی در بخش دیگری از سخنان خود فروش با تخفیف کتاب در پلتفرم‌های مجازی را نیز محکوم کرد و گفت:‌ امنیت نداشتن ناشران و کتابفروشان پدیده جدیدی نیست و در طی این سال‌ها رونق زیادی پیدا کرده است. کتاب‌های ناشران به راحتی تکثیر می‌شود و با تخفیف‌های 50 درصد در سطح شهر می‌فروشند که ضربه بزرگی بر پیکر اقتصاد نشر است.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتابفروشی ها خانه کتاب وزارت ارشاد عیدانه کتاب کتابفروشی ها خانه کتاب وزارت ارشاد نمایشگاه مجازی کتاب تولید در حوزه نشر برگزاری نمایشگاه کتاب و کتابخوانی کتابفروشی ها طرح های فصلی طرح بهارانه وزارت ارشاد طرح ها فروش کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گزارشی از دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران(اکسپو ۲۰۲۴ ) ارائه کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری امروز در نشست خبری به مناسبت گزارش دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران اظهار داشت: هدف اصلی ما از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران این بود که جلوه‌ای از ظرفیت‌های استان را در این نمایشگاه در معرض دید همه بازدیدکنندگان از این نمایشگاه قرار دهیم.

به گفته وی برای حضور بخش‌های مختلف استان در این نمایشگاه برنامه‌ریزی خوبی در حوزه‌های مختلف انجام شده بود تا زنجیره‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی را در ششمین سال برگزاری این نمایشگاه که در دومین سالی بود که در  آن زنجیره‌ها توجه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اولویت خراسان جنوبی اشتغال بر روی دو زنجیره زرشک و گوهرسنگ است که علاوه بر این دو مورد به زنجیره‌های دیگر مانند بنتونیت در سبد دوم و در سبد سوم هم در پاویون خراسان جنوبی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخته شده بود.

وی افزود: در این نمایشگاه از کتاب 110 فرصت سرمایه‌گذاری بنام در خراسان جنوبی و کتابچه فرصت‌‌ها و ظرفیت‌های سرمایه گذاری رونمایی و بولتن‌های ادارات کل هم در هر حوزه‌ای عرضه شد که بعضی از آنها به پنج زبان دنیا ترجمه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: در این راستا کار دیجیتالی برای تولید محتوا هم انجام شد. باید ظرفیت‌های بازار پسندی خارجی تولیدات خود را شناسایی کنیم و اگر می‌خواهیم بازار صادراتی خوبی داشته باشیم باید از دانش بنیان‌ها در تولید محصولات خود استفاده کنیم. یکی از اهداف سرمایه‌گذاری در حوزه گوهرسنگ منطقه ویژه اقتصادی استان است.

وی با بیان اینکه باید با دانش‌بنیان کردن تولید، سهم صادراتی خود را در حوزه گوهرسنگ و زرشک افزایش‌دهیم، خاطرنشان کرد: 110 مذاکره تجاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی، خصوصی و خصوصی و دولتی و دولتی در غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران انجام شد. 21 هیئت تجاری خارجی از کشورهای چین، ارمنستان، روسیه، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، ازبکستان، عراق و ... از غرفه خراسان جنوبی در این نمایشگاه بازدید کردند.

جعفری تصریح کرد: 55 درصد هیئت‌های تجاری بازدیدکننده از غرفه استان در حوزه محصولات مزیت دار خراسان جنوبی بودند که 25 درصد آنها در زمینه گوهرسنگ‌ها و بقیه  در دیگر زمینه‌ها درخواست‌هایی داشتند. هفت تفاهم‌نامه  هم در حوزه‌های مختلف در غرفه خراسان جنوبی امضاء شد که مهمترین آنها در حوزه گوهر سنگ بود که با وزارت صمت این تفاهم‌نامه منعقد شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تاکید کرد: مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با معرفی گروه‌های تجاری بسیار خوب و دعوت آنها به غرفه استان و همچنین همکاری در زمینه‌های مختلف مربوط به برگزاری این نمایشگاه پرتوان ظاهر شد و کار شاخصی در این زمینه انجام داد. خراسان جنوبی در حوزه زنجیره‌ها در بخش فیزیکی به مرحله قابل قبولی رسیده و به طور مثال در حوزه زرشک 55 درصد کارها در استان انجام می‌شود.

به گفته جعفری در حال حاضر از همه سهم صادرات ایران، تنها 5 صدم صادرات  در زمینه گوهرسنگ است، البته جواهرسازان خراسان جنوبی به تازگی برای استفاده از سنگ‌های قیمتی استان اقدام کرده‌اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از شخصیت‌های چون وزیر جهاد کشاورزی، وزیر کشور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور و تعدادی از معاونان وزرا و...به عنوان تعدادی از افرادی یاد کرد که از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند. 40 شرکت و 60 فعال اقتصادی خصوصی خراسان جنوبی در این نمایشگاه حضور داشتند.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌