Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز یکشنبه در نشست شورای فرهنگی عمومی استان یزد، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی یزد از موفق ترین شوراهای کشور ارزیابی شده و تمامی موضوعاتی که در دستور کار این  شورا قرار گرفته با پیش زمینه و رویکرد مطالعاتی بوده است.

وی با تاکید بر توجه به مطالعات آینده پژوهشی در حوزه های مختلف ادامه داد: این رویکرد در کشورهای توسعه یافته به شدت مورد توجه قرار دارد اما در کشور ما هنوز جایگاهی متناسب با اهمیتش پیدا نکرده و این در حالی است که اینگونه مطالعات افق برنامه‌های آتی را برای تصمیم سازان روشن می سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبی یکی از موانع رویکردهای آینده نگرانه را فقدان یا ضعف اطلاعات در حوزه های فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: برخی از آمارها مانند نرخ رشد جمعیت، شاخص‌های مناسبی را برای نیازهای آینده استان مانند میزان توسعه کلاس درس، اشتغال، مسکن ، امکانات بهداشتی و درمانی و سایر نیازها در اختیار مسئولان و برنامه ریزان قرار می دهد، بنابراین انجام مطالعات پژوهشی با رویکرد آینده پژوهشی در این زمینه از ضرورت‌هایی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

رئیس شورای فرهنگی عمومی استان و امام جمعه یزد نیز در این نشست گفت: افق تمامی برنامه های آینده نگرانه در حوزه فرهنگ باید رساندن انسان به کمال در زندگی دنیوی باشد نه اینکه صرفا بر روی مسائل مادی متمرکز شود.

آیت الله محمدرضا ناصری افزود: هم اکنون آسیب های متعددی جامعه به خصوص نسل جوان را تهدید می کند و انتظار از دستگاه های مختلف این است که در انجام نقش خود تعالی و کمال افراد جامعه را هدف قرار دهند و تمامی برنامه ها را متناسب با این هدف اصلی تدوین کنند.

وی یادآور شد: تحت تاثیر برخی رویکردهای غربی، ما از بسیاری از امور که باعث کمال انسان می شود، غافل شده ایم و به برخی از مسائل می پردازیم که نتیجه ای برای تعالی افراد جامعه ندارد، لذا ضروری است که سبک زندگی و برنامه هایی که برای ساماندهی امور فرهنگی تدوین می شود، متناسب با ارتقاء معنوی شهروندان باشد.

در این نشست یک عضو موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور که طرح آینده پژوهی فرهنگی و اجتماعی استان یزد توسط این موسسه انجام شده، با ارائه گزارشی از این طرح گفت: یزد در مقایسه با سایر استان های کشور اگرچه در زمینه فرهنگی در دهه های اخیر دچار تغییراتی شده اما هنوز هم دارای فرهنگی منسجم و یکپارچه است.

سیده زهرا کلانتری افزود: تدوین استراتژی های فرهنگی اثرگذار در سایه انجام مطالعات آینده نگرانه که در آن برنامه ریزی های بلند و کوتاه مدت برای فرهنگ پیش بینی شده باشد، حاصل می شود که به همین منظور در این طرح مطالعاتی ۳۰ چالش مهم استان یزد از طریق بررسی ۸۰ مقاله، ۳۰ گزارش تحقیقی و بیش از یکسال مطالعه میدانی و کتابخانه ای دسته بندی و چهار استراتژی نیز برای توسعه آینده استان پیش بینی شد.

وی با بیان اینکه استان یزد جزو پنج استان برتر مهاجرپذیر کشور است، یادآور شد: بر اساس روندهای مورد مطالعه استان یزد تا سال ۱۴۳۰ مهاجرپذیر و پس از آن به استانی مهاجرفرست تبدیل می شود و همچنین نرخ بیکاری استان یزد تا سال ۱۴۰۵ کماکان فزاینده خواهد بود.

کلانتری با اعلام برخی شاخص های استان یزد بر اساس مطالعاتی که توسط دستگاه های مختلف انجام شده ادامه داد: استان یزد از نظر فعالیت های مذهبی، اشتغال غیررسمی و پس انداز از متوسط کشور بالاتر است که این شاخص های مبین تدین و کارآفرینی مردم استان است اما از سوی دیگر در شاخص هایی مانند مردسالاری، تفریح، مشارکت سیاسی و اجتماعی جوانان و استفاده از رسانه ها  از متوسط کشور پایین است .

وی مهمترین چالش های استان یزد را بر اساس اولویت های بررسی شده به ترتیب، بیکاری(ایجاد اشتغال) ، ناکارآمدی عملکرد، رانت خواری و بی توجهی با قانون، کاهش سرمایه اجتماعی و اعتمادعمومی ، مسائل مربوط به سلامت روان، کم آبی و جنگ های اقلیمی، آمایش منابع برای توسعه، (احساس) بی عدالتی، کژکاردکردهای فضای مجازی و نارضایتی اجتماعی عنوان کرد.

کلانتری مطلوب ترین استراتژی برای رفع مشکلات استان یزد در آینده را تحت عنوان استراتژی "نگین ایران" با مشخصه هایی مانند عمل به برنامه های توسعه بر اساس سند آمایش، رشد کارآمدی عملکرد دستگاه ها، رشد صنعت گردشگری و مدیریت بهینه آب و محیط زیست عنوان کرد.

امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز در این نشست گفت: تا کنون مسائل فرهنگی استان در قالب مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و ۲۷۰ مولفه برای آن استخراج شده است ، اما مشکل در این است که ظرفیت ها و توفیقات فرهنگی استان به شکل شایسته ای به کار گرفته نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم مدرسی افزود: استان یزد همانگونه که در مطالعات مختلف نیز بیان شده در شاخص های مربوط به دینداری در رده برترین استان های کشور قرار دارد و انتظار جامعه این است که فرهنگی دینی در عمکلرد بخش ها و دستگاه های مختلف به صورتی اثرگذار در جامعه احساس شود.

سیدمجتبی حسینی پور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد نیز با تبیین برخی از اقدامات صورت گرفته برای تدوین سند آمایش استان گفت: در این سند به مباحث فرهنگی و اجتماعی توجه ویژه شده و در مدیریت بخش های مختلف اگر به محورهای این سند توجه نشود، شاهد تداوم مشکلات فرهنگی و اجتماعی در استان خواهیم بود.

قاسم بریدلقمانی رییس دانشگاه یزد نیز در خصوص طرح آینده پژوهشی فرهنگی و اجتماعی استان گفت: رویکرد غالب در این طرح بر اساس داده های جمعیت شناختی است و انتظار این بود که در تیم تحقق افرادی از حوزه فرهنگ نیز حضور داشته باشند تا جامعیت بیشتری این طرح داشته باشد که در دانشگاه یزد چندین طرح در زمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی استان کار شده است.

رقیه دوست فاطمی ها مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد نیز پیشنهاد کرد که نشست آتی شورای فرهنگ عمومی استان در کتابخانه مرکزی یزد به عنوان یکی از کانون های مهم فرهنگی استان برگزار شود.

برچسب‌ها شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد محمدعلی طالبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد محمدعلی طالبی اخبار کنکور شورای فرهنگ عمومی فرهنگی و اجتماعی فرهنگی استان عمومی استان برنامه ها استان یزد دستگاه ها یزد نیز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۱۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد

هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت به ریاست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد.

در این‌جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته سلامت ارایه کرد.

همچنین محمدامین محمدی دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه نیز گزارشی در مورد اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارایه کرد.

در بخش دیگری از این جلسه انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز نکاتی را درباره این موضوع مطرح کرد.

در ادامه جلسه آیت‌الله علی خاتمی رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان نیز گزارشی از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی این استان ارائه کرد.

دیگر خبرها

  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • تغییر نام جزیره ابوموسی
  • تغییر نام جزیره ابوموسی!
  • هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد
  • تکریم مقام معلم به یک فرهنگ و خیزش عمومی تبدیل شود