Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@06:38:34 GMT

ثبت «شاهوار» اراده مردم در سایه «بیم و امیدها»

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۱۹۰۷

ثبت «شاهوار» اراده مردم در سایه «بیم و امیدها»

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - پدرام حکیم*: «شاهوار ثبت ملی شد» این درست همان خبری بود که مردم استان سمنان و شهرستان شاهرود، دلسوزان و موثران، دوست داران محیط زیست و طبیعت، سازمان‌های مردم نهاد و فعالان مدنی و رسانه‌های متعهد شهرستان منتظر شنیدنش بودند. تاکید نماینده شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم بهره برداری از معدن بوکسیت تاش نیز مهر تائید محکمی برای این دلگرمی مردم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهوار بعد از ۱۰ سال معدن‌کاوی و تخریب امروز به نماد ایستادگی بر روی مطالبات مردمی بدل شده است شاهواری که در برابرش دو وزارت خانه و متأسفانه مسئولان دولتی شهرستان‌های شاهرود و استان سمنان ایستاده بودند تا جلوی تعطیلی آن حتی موقت را بگیرند. مسئولانی که در برابر یک پرونده دوسویه قرار داشتند که یک سویش دولت متبوعشان و سوی دیگر مردم و ولی نعمتان شأن بود و تا واپسین روزهای سال ۱۴۰۰ همچنان پشت دولتشان را گرفتند.

دولت تا می‌توانست کارشکنی کرد

گزارش نادرست و واهی به رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی از سوی یکی از دستگاه‌های اجرایی استاندار سمنان و گم شدن ۴۰۰ صفحه سند تخلفات شاهوار که از سوی نماینده سابق مردم شاهرود و میامی به مرکز استان فرستاده شده بود اما هرگز به دست مسئولان محیط زیست و منابع طبیعی نرسید نمونه‌های بارز از این رها کردن مردم در برابر مطالبه دولتی در شاهوار و استان سمنان بود.

امروز اما ثبت ملی شاهوار نشان داد که مردم یکپارچه مطالبه عدم تمدید پروانه و تعطیلی دائمی معدن مخرب بوکسیت را در بلندترین قله البرز شرقی دارند تا این کانون حیات بخش و آب ساز بیش از این دستخوش ویرانی نشود. قله آب سازی که وقتی بیل‌های مکانیکی سر بر زمین می‌بردند تا نخاله و خاک بر کامیون‌ها بریزند مکعب‌های به اندازه یک موتورسیکلت از یخ این مایه حیات بخش انسان در دشت بسطام را نیز بیرون می‌آوردند تا در این بی آبی و خشکسالی، دولت خود دست به تخریب منابع آبی شاهرود بزند.

امروز اما شاهوار با بیم و امیدهای فراوانی روبرو است امید از آینده‌ای که دیگر در آن تخریب وجود ندارد اما بیم از اینکه لابی‌های زرو زور و تزویر حال که از شاهوار ناامید شده‌اند بساطشان را در پهنه‌های دیگر البرز شرقی مشابه شاهوار مانند نگارمن، ابرسج، میغان تا ابر و مرز استان گلستان و سمنان پیش ببرند زیرا شواهد و گمانه‌ها در همین سه سال اخیر نشان از حضور معدن کاران در نگارمن و ارتفاعات پشت میغان برای برداشت بوکسیت دارد.

بیم‌های شاهواری

بیم دیگر اما این است که صنعت و معدن و استانداری بار دیگر در جای دیگر و در کانون آبساز و حیات بخشی دیگر بساط معدن کاری و تخریب را دوباره برای مردم استان سمنان بگستراند و به بهانه واهی توسعه پایدار منابع مان را ببرد و تخریبش را برای مردم باقی بگذارد حال آنکه توسعه پایدار تخریب یک کانون حیات بهش برای نفع ۱۰ تا ۳۰ ساله یک کارخانه نیست و مردم معتقد هستند که تخریب یک شیء گران بها برای به دست آوردن هدفی کوچک‌تر آن هم در زمانی که ده‌ها جایگزین برایش وجود دارد، دور از تعریف توسعه پایدار است.

همانطور که علی اصغر خانی نماینده شاهرود و میامی در مجلس بیان کرد این توسعه پایدار نیست که معادن و ذخایر استان سمنان برای اشتغال و تولید در دیگر استان‌ها آن هم به صورت خام برده شود و در نتیجه تخریبش برای شاهرود باشد و اشتغالش برای خراسان شمالی. لذا مردم بیم دارند که پهنه‌های دیگری از شمال شهرستان شاهرود به دست معدن کاران بیفتد زیرا این منطقه دارای بوکسیت است اما از سوی دیگر کانون مهم آب ساز دشت بسطام نیز محسوب می‌شود.

امروز بیم آن می‌رود که یک بار دیگر معادن دولتی دست بر پهنه‌های وسیع و دارای ارزش استان سمنان بگذارند و چون شاهوار، تخریبش را برای مردم استان قرار داده و الماس خوش تراش محصولات معدنی اش را به استانی دیگر ببرند تا جوانان آنجا به اشتغال برسند زیرا رویه استانداری و صمت استان سمنان به خصوص در این یک دهه اخیر نشان می‌دهد از این اقدامات استقبال هم می‌کند زیرا تعریف توسعه از دید مسئولان که ۹۰ درصدشان هم غیر بومی استان هستند، متفاوت با دیدگاه‌های مردمی است.

مشکل بزرگ استان سمنان اما این است که مسئولان آن عمدتاً غیر بومی انتخاب می‌شوند و در نتیجه نمی‌توان به درستی به حق مردم پرداخت، برای مثال فرماندار وقت شاهرود که قرار بود جلوی تخریب معدن در شاهوار را بگیرد خودش اهل خراسان شمالی بود که کارخانه آلومینا در آن قرار دارد! لذا این فقدان عرق بومی سبب شده تا مردم مدام از عملکرد مسئولان استان سمنان در هراس باشند اما بر عکس وقتی نماینده‌های امروز و سابق مجلس شورای اسلامی در شهرستان‌های شاهرود و میامی به یاری مردم آمده و طومار تخریب را پیچیدند، مردم حلاوت یک مسئول بومی را چشیدند.

امیدهایی که زنده شدند

ارتفاعات هستند که امروز آبشار یخی ابرسج وجود دارد این ارتفاعات هستند که امروز آب دشت بسطام تأمین می‌شود و این ارتفاعات و پوشش‌های گیاهی شأن هستند که جلوی سیلاب‌های احتمالی بخش بسطام و ویرانی روستاها را می‌گیرند. مردم همچنین بیم دارند که با تخریب‌های فراوان در شاهوار، خدایی ناکرده با یک بارش شدید و سیل، روستاهای تاش و حوالی، با خطر ویرانی روبرو شوند در نتیجه باید تضامین لازم از معدن مخرب برای این منطقه گرفته شود زیرا این افراد با جان مردم بازی کرده‌اند.

امیدها اما در دل‌های مردم روشن است امیدهایی از جنس رونق دوباره گردشگری و بوم‌گردی، امید از جنس اشتغال پایدار بر مبنای گردشگری و نه کارگری و دربانی برای یک معدن که قرار است مدتی اینجا باشد و برود. توسعه منطقه شاهوار که یکی از زیباترین مناظر و تفریح گاه‌های طبیعی دامنه جنوبی البرز را دارد از امیدهای مردم شهرستان شاهرود و استان سمنان است مردمی که بسیار در این دوران دچار زحمت شدند.

امید مردم امروز به بازگشت خرس قهوه‌ای و سار گپه و عقاب سانان، روباه گوش بلند و قوچ اورئال و کل و بز و ده‌ها گونه دیگر است هر چند باید گفت متأسفانه گونه‌های گیاهی مانند اورس که صدها اصله از ریشه در آورده شدند، دیگر به سان روز نخستش نخواهند شد. اما باز هم جای امیدواری است که مام طبیعت و دست مهربان آن، دوباره خویشتن خویش را بسازد و این تخریب‌ها را بر مردم ببخشد.

*روزنامه نگار، کنشگر اجتماعی و فعال مدنی

کد خبر 5224476

منبع: مهر

کلیدواژه: قله شاهوار شاهرود علی اصغر خانی محیط زیست استان سمنان میراث فرهنگی سمنان تخریب منابع طبیعی استانداری سمنان انتخابات 1400 ویروس کرونا بوشهر چالش شایستگی کرمانشاه گرگان آمار کرونا شیراز خطبه های نماز جمعه واکسن کرونا سیدابراهیم رئیسی اردبیل مشارکت مردم در انتخابات شیوع کرونا شاهرود و میامی توسعه پایدار استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۱۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود

سید محمد رضا هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به دستاوردئهای سفر دوم هیات دولت سیزدهم به استان سمنان بیان کرد: دستگاه های اجرایی را موظف کردیم که تک تک کارگروه های پیگیری مصوبات سفر استانی هیات دولت به استان سمنان را تشکیل و تمام مصوبات را تا اجرای کامل دنبال کنند.

وی با بیان اینکه مصوبات سفرهای استانداری و مدیران دستگاه های اجرایی به روستاهای استان نیز دیگر موضوعی است که باید پیگیری شود، تاکید کرد: ابلاغ پیگیری و به نتیجه رسیدن این مصوبات نیز صورت گرفته است.

استاندار سمنان ضمن اشاره به تداوم سیاست دیدارهای چهره به چهره مسئولان استانی با مردم در دورترین نقاط استان در سال جاری بیان کرد: حضور مسئولان و مدیران کل دستگاه های اجرایی از دورترین روستاهای بخش خارتوران تا مساجد بزرگترین شهرها امسال هم ادامه خواهد داشت چرا که عقیده داریم این اقدامات در کنار گره گشایی از مردم، امید افزایی را نیز صورت می دهد.

هاشمی با بیان اینکه روابط عمومی ها دیگر موضوعی است که بسیار برای ما تاکید دارد، گفت: مردم باید از طریق روابط عمومی ها و رسانه ها از عملکرد دستگاه های اجرایی استان سمنان آگاه شوند.

وی افزود: دستور ارزیابی عملکرد مدیران در زمینه ارتباط شان با روابط عمومی ها در سراسر استان سمنان داده شده تا مدیران همانطور که به مدیر مالی اداری اهمیت می دهند به مدیر روابط عمومی هم اهمیت دهند لذا باید مدیران دستگاه های اجرایی جایگاه روابط عمومی را بالا ببینند.

استاندار سمنان بیان کرد: روابط عمومی ها در خط مقدم تبیین عملکرد دولت و امید افزایی در سراسر استان سمنان هستند و از مدیران خواسته ایم که به این موضوع اهمیت بدهند و حتماً در ارزیابی هایمان به این موضوع نیز توجه خواهیم داشت.

هاشمی با بیان اینکه امیدآفرینی و جلب اعتماد مردم باید در برنامه کاری مسئولان قرار گیرد، تاکید کرد: اگر ما مردم را از عملکرد مان مطلع نسازیم گویا کاری انجام نداده ایم و این درست و قابل قبول نیست.

به گزارش مهر، سفر اول هیات دولت سیزدهم به استان سمنان آبان ۱۴۰۰ و سفر دوم فروردین ۱۴۰۳ صورت گرفت.

کد خبر 6092785

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • برگزاری جشنواره سرود امید فردا در شاهرود
  • چرا شهرک‌های فدک و کوثر شاهرود به شهرداری واگذار نشد؟
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • شور و هیجان وصف ناشدنی در مسابقات کشتی نونهالان استان سمنان
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست