Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت از آزادسازی بیش از ۲۰۳ هزار کیلومتر مربع از مساحت معدنی کشور در قالب ۱۰۱ پهنه اکتشافی در ۲۵ استان کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «ابراهیم‌علی مولابیگی» با اشاره به زمان آزادسازی پهنه‌های یاد شده، افزود: مطابق برنامه زمان‌بندی در پنج روز تا پایان خرداد ماه امسال، پهنه‌های اکتشافی کشور که جلسه نهایی آنها برگزار و مناطق امیدبخش آن‌ها با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ادامه کار به سازمان استان‌ها ابلاغ شده است، آزاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همه پهنه‌های یاد شده راس ساعت ۱۱ صبح آزاد خواهند شد، گفت: بر اساس برنامه زمان‌بندی پهنه‌های واقع در استان‌های سیستان و بلوچستان، آذربایجان‌غربی، ایلام، زنجان و خراسان‌رضوی در تاریخ ۱۸ خرداد، پهنه‌های واقع در استان‌های سمنان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان و قزوین در تاریخ ۲۳ خرداد، پهنه‌های واقع در استان‌های خراسان‌جنوبی، خراسان‌شمالی، جنوب استان کرمان، کرمان و قم در تاریخ ۲۴ خرداد، پهنه‌های واقع در استان‌های البرز، آذربایجان‌شرقی، کهگیلویه و بویراحمد، همدان و اصفهان در تاریخ ۲۶ خرداد و پهنه‌های واقع در استان‌های فارس، منطقه آزاد ماکو، گیلان، گلستان و مرکزی در تاریخ ۳۰ خرداد ماه سال جاری آزاد خواهد شد.

مولابیگی با بیان اینکه در این مرحله از آزادسازی بیش از ۲۰۳ هزار کیلومتر مربع از مساحت بلوکه شده معدنی کشور آزاد خواهد شد، خاطرنشان‌کرد: باقی‌مانده پهنه‌های مصوب که جلسه نهایی آن‌ها برگزار و مناطق امیدبخش آن‌ها با تایید وزارت صنعت برای ادامه کار به سازمان استان‌ها ابلاغ شده نیز مشمول آزادسازی مرحله بعد خواهد بود.

وی به نتایج عملیات اکتشافی در پهنه‌های یاد شده نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۳۸ محدوده امیدبخش حاصل عملیات اکتشافی در پهنه‌های پیش‌گفته بوده که حدود ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از مساحت کل پهنه‌ها را شامل می‌شود.

مولابیگی افزود: از کل محدوده‌های امیدبخش اشاره شده، ۷۷ محدوده به مساحت بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع برای برگزاری مزایده عمومی در اختیار سازمان‌های صنعت استان‌ها و بقیه در اختیار مجریان پهنه‌های اکتشافی قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان‌کرد: متقاضیان حقیقی و حقوقی می‌توانند با مراجعه به سامانه کاداستر معدن، نسبت به ثبت محدوده مورد در خواست خود در تاریخ‌های یادشده اقدام کنند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: وزارت صنعت وزارت صنعت معدن و تجارت صنعت و معدن معدن پهنه های واقع در استان کیلومتر مربع از مساحت وزارت صنعت پهنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۵۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه ساخت ایران در سریلانکا چه خصوصیاتی دارد؟

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور که از روز گذشته به پاکستان سفر کرده، قرار است پس از این سفر عازم سریلانکا شود.

یکی از اقدامات مهم رئیسی در این سفر افتتاح طرح چند منظوره «اومااویا» است که در جنوب شرقی سریلانکا و ۲۰۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت این کشور و در منطقه ای نسبتا محروم و خشک قرار دارد.

این پروژه عظیم و منحصر به فرد شامل ساخت «۲ سد»، «تونل انتقال آب» و «دو واحد نیروگاه زیرزمینی برق آبی هریک ۶۰ مگاوات (در مجموع ۱۲۰)» می شود.

تاریخ آغاز پروژه مارس ۲۰۱۰ میلادی و تاریخ اتمام آن پایان مارس ۲۰۲۴ میلادی است، طبق جدول زمان‌بندی تاریخ سنکرون واحد اول ۲۷ ژانویه ۲۰۲۴ و تاریخ سنکرون واحد دوم ۲۹ مارس ۲۰۲۴ تعریف شده، همچنین تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تامین آب مورد نیاز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک جز اهداف این پروژه است.

اجرای این پروژه ظرفیت آب مازاد رودخانه‌های اومااویا و ماهاتوتیلااویا را به منطقه کم‌آب استان اووا منتقل کرده و انتقال سالیانه ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب به مناطق کم بارش موجب توسعه و رونق کشاورزی در ۵۰۰۰ هکتار در مناطق پایین دست می شود. 

دو واحد نیروگاه زیرزمینی ۶۰ مگاواتی در عمق ۷۵۰ متری زمین مجموعا به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات ایجاد خواهد شد و تونل اصلی بلند آبرسان پروژه به طول ۱۵.۳ کیلومتر آب سدها را به نیروگاه منتقل می کند.

همچنین خط انتقال برق فشار قوی ۱۳۲ کیلوولت به‌ طول ۲۲.۷ کیلومتر که برق تولیدی نیروگاه اومااویا را به پست های برق مونراگله و بادوله متصل کرده و از این طریق به شبکه سراسری سریلانکا متصل می شود.

از ویژگی‌های مهم و منحصر به فرد پروژه اومااویا می‌توان به پراکنده و متنوع بودن اجزای طرح اشاره کرد همچنین باید گفت که این طرح یکی از بزرگترین پروژه های صادرات خدمات فنی و مهندسی خارج از کشور است، طول خطی پروژه ۲۴ کیلومتر و جاده ای بیش از ۴۰ کیلومتر بوده و یکی از بلندترین شفت‌های عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول ۶۱۸ متر به قطر حفاری ۳.۲ متر پوشش فلزی شفت عمودی ۶۱۸ متری به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق از بالا به پایین برای اولین بار در دنیاست، ضمن اینکه حفاری مکانیزه تونل بلند آبرسان با دو دستگاه TBM سپر دوبل بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین شناسی با فشار آب بالا به طول ۱۵۳۰۰ متر است.

در خصوص سد پوهولپولا باید گفت که نوع سد RCC- بتن غلتکی به ارتفاع ۳۵ متر، طول تاج ۱۷۴ متر و حجم مخزن آن ۶۳۴ هزار متر مکعب است، سد دایرابا نیز از نوع RCC- بتن غلتکی به ارتفاع ۵۰ متر، طول تاج ۱۶۵ متر و حجم مخزن ۹۷۰ هزار مترمکعب است.

منبع: فارس 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • هشت هزار و ۴۰۴ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی افتتاح شد
  • افتتاح ۸۴۰۴ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی با حضور وزیر راه
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان‌غربی
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • زندگی ۴۹ درصد مردم ایران روی فرونشست زمین
  • نیروگاه ساخت ایران در سریلانکا چه خصوصیاتی دارد؟
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد
  • آزادسازی ۹۵ درصد ‌اراضی ‌مسیر بزرگراه شمالی کرج پس از ۹ سال