Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس یک دبیر آموزش و پرورش استان فارس گفت: شیوع همه‌گیری کرونا به همراه نبود زیرساخت‌های مناسب آموزش غیرحضوری را می‌توان از علل افت شدید تحصیلی دانش‌آموزان در مقاطع مختلف، دانست اما این موضوع را نمی‌توان به عنوان علت تامه محسوب کرد.

فرحناز نیکنام، در گفت و گو با ایسنا، گفت: همه‌گیری کووید-۱۹، همه بخش‌های جامعه را تحت تاثیر قرار داده و بیشترین اثرش را بر سبک زندگی داشته و یکی از مسائل مهم در این بخش، موضوع آموزش و تحصیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با یادآوری اینکه، آموزش و پرورش در ایران، با وقوع همه گیری کرونا، غافلگیر شد اما نسبت به بسیاری از کشورها، توانست، از ظرفیت موجود به خوبی استفاده کند، گفت: طراحی اپلیکیشنی برای آموزش مجازی در یک مدت نسبتا کوتاه، آماده سازی متون آموزشی، توسعه بستر ارتباط اینترنتی و ... را می‌توان از اقدامات خوب آموزش و پرورش دانست که البته در فارس، کمی جلوتر هم بودیم.

نیکنام در عین حال، عادلانه نبودن توزیع امکانات و ظرفیت‌های آموزش مجازی، ناتوانی مالی بسیاری از خانواده‌ها برای تامین تجهیزات آموزشی مورد نیاز، اشراف پائین بسیاری از والدین نسبت به متون درسی و ناتوانی و کم توانی در همراهی با دانش‌آموزان در فراگیری دروس، نبود امکان برقراری ارتباط تصویری با دانش آموزان، آماده نبودن کادر آموزشی برای ارائه دروس در فضای مجازی و ... را بخشی از مشکلات و دشواری‌ها طی دوران شیوع کرونا برشمرد.

این دبیر آموزش و پرورش استان فارس با یادآوری اینکه یکی از لطمات جدی شیوع کرونا، ریزش در تعداد دانش آموزان بود که عمدتا به دلیل دسترسی نداشتن به امکانات آموزشی حادث شد، گفت: طی سال‌های گذشته شاهد تلاش‌های زیادی برای کاهش جمعیت افراد باز مانده از تحصیل در کشور بودیم اما شیوع این همه گیری، به شکل نگران کننده‌ای بر این آمار افزوده است.

او با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای جذب بازماندگان از تحصیل به واسطه شیوع کرونا در سال‌های تحصیلی آینده، گفت: به طور قطع، همه گیری کرونا و اجبار در مجازی شدن آموزش، بحث پرورش را تحت تاثیر قرار داده و از طرفی منجر به افت شدید علمی دانش آموزان شده است.

نیکنام که باور دارد، دانش آموزان در این دوران، ضعف بارزی در ادبیات، آئین نگارش، انشا و فن بیان از خود بروز دادند، گفت: متاسفانه بعضا شاهد نشر برخی فایل‌های صوتی یا تصویری هستیم که ضعف در انشا، املا و فن بیان دانش آموزان را به سخره گرفته و دستمایه طنز قرار داده‌اند، این موضوع شاید برای زمانی بسیار کوتاه موجب تبسم مخاطب شود، اما تاثیری عمیق بر دانش آموزانی که مرتکب اشتباهات عمدتا سهوی شده‌اند خواهد داشت.

او با قبول اینکه بخشی از این ضعف، به سیستم آموزشی و آموزش‌های پایه دانش آموزان باز می‌گردد، گفت: بسیاری از مفاهیم خصوصا در دروس تخصصی نظیر ریاضیات، علوم، زیست شناسی، شیمی و ... در مقاطع تحصیلی بالاتر آموزش داده می‌شود و الزاما نمی‌توان مدعی بود که اشتباهات نگارشی یا بیانی دانش آموز، ریشه در دوران ابتدایی یا ضعف در آموزش ادبیات دارد.

نیکنام در عین حال بر لزوم بررسی دقیق علمی و کارشناسی در مورد مشکلات آموزشی، تاکید و خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش ایران، به حتم از توان علمی بالایی برخوردار است، نمود این توان را می‌توان در تعدد نخبگان حوزه‌های مختلف مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و ... مشاهده کرد.

این دبیر آموزش و پرورش فارس، با ابراز این عقیده که شیوع همه‌گیری کرونا، عوایدی هم به دنبال داشت، گفت: یکی از مهمترین تاثیرات مثبت این همه گیری، ارتقاء توان کادر آموزشی در زمینه فعالیت در فضای مجازی، کاربری رایانه، تدوین شیوه‌های تدریس جدید، به کارگیری خلاقیت در عرصه آموزش و ... بود که به حتم یک رشد محسوب می‌شود.

نیکنام با بیان اینکه درگیر شدن والدین با مسائل تحصیلی دانش آموزان، یکی از نکات مثبت شیوع همه گیری کرونا بوده است، گفت: جدای از مصائبی که والدین به واسطه درگیر شدن با مسائل آموزشی فرزندانشان متحمل شدند، شیوع این همه‌گیری و مجازی شدن آموزش‌ها، منجر به تلاش والدین، خصوصا مادران برای ارتقاء توان علمی با هدف پاسخگویی مناسب به مطالبات فرزندانشان شد.

این دبیر آموزش و پرورش فارس گفت: یکی از موضوعات مهم در مواجهه مدارس با اولیا، این بود که والدین همواره کادر آموزشی را مقصر ناتوانی دانش آموز در یادگیری و رشد تحصیلی می‌دانستند، اما این تجربه ۱۵ ماهه به آنان نکاتی را اثبات کرد، یکی اینکه آموزش تا چه حد دشوار و استرس‌زا و انرژی بر است و دوم اینکه توان علمی و هوش تحصیلی فرزندانشان چقدر است؟

نیکنام، با یادآوری اینکه، طی دوران شیوع کرونا، همه حواس‌ها به تامین نیازهای تجهیزاتی دانش آموزان جلب شد، گفت: متاسفانه جامعه فراموش کرد که بخشی از جامعه بزرگ کادر آموزشی هم به دلایل مختلف، توان تامین این تجهیزات را ندارند؛ شاید این موضوع را فراموش کرده‌ایم که هنوز کارمندان آموزش و پرورش، در بخش‌های اداری و آموزشی، کمترین میزان حقوق و مزایا را نسبت به دیگر کارمندان دولت، دریافت می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی شیوع کرونا ویروس همه گیری کروناویروس افت تحصیلی آموزش مجازی دبیر آموزش و پرورش همه گیری کرونا دانش آموزان کادر آموزشی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نادر کریمی بیرانوند پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که در آموزش و پرورش کردستان برگزار شد ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است به گونه‌ای که دانش‌آموز در پایان دوره تحصیلی خود مهارتی برای ورود به بازار کار را کسب کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از دانش‌آموزان در رشته‌های نظری بعد از فارغ‌‌التحصیلی توانایی برقراری ارتباط با بازار کار را ندارند و دلیل آن این است که 6 ساعت آموزشی که در اختیار داریم ساعت اقتصادی برای دانش‌آموز به درستی انجام نشده است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه موضوع مهارت‌آموزی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر این موضوع با جدیدت پیگیری شده و خوشبختانه روز چهارشنبه هفته گذشته علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه به واسطه برگزاری 2 کار بزرگ در استان کردستان حضور پیداکرده‌ایم، افزود: امسال دوره‌های توانمند‌سازی مدیران مدارس شبانه‌روزی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در سه قطب غربی، مرکزی و شرقی کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس این دوره در مدارس شبانه‌روز استان کردستان نیز اجرا خواهد شد.

بیرانوند تصریح کرد: به منظور تحقق ترویج روحیه کار‌آفرینی دانش‌آموزان و آشنایی آنان با مهارت‌های بومی محلی، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌‌روزی در سنندج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار آموزشی دوره متوسطه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با تغییر ساختار آموزشی، حدودا 300 ساعات آموزش مهارت‌آموزی در طول سه سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که بعد از این دوره دانش‌‌آموز مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب خواهد کرد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با بیان اینکه مدراس شبانه‌روزی استان ظرفیت مناسبی برای کسب مهارت دانش‌آموزان است، عنوان کرد: باید از فضای این مدارس استفاده و تجربیات به دست آمده را به مدارس کل کشور انتقال داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه هنرستان‌های استان تجهیزات لازم جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی را دارند و جدا از این مورد، این ماموریت از طریق استاد شاگردی و همچنین سازمان فنی و حرفه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده آموزش و پرورش کمبود نیرو است که این مشکل حداقل تا چهار سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. بازنشستگی همکاران و پذیرش کم نیروی جدید در سالیان اخیر، ما را با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.

بیرانوند با ذکر اینکه خوشبختانه امسال با شناسایی نقاط ضغف این روال تغییر خواهد کرد، اضافه کرد: در استان کردستان نیز با کمبود نیرو  مواجه هستیم و برای جبران از نیروهای بازنشسته استفاده کردیم و 9 هزار ساعت آموزش در حوزه نظری به صورت غیر موظف انجام شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان