Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم نامه برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران بین معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کرمان امضا شد.

به گزارش ایسنا، جلسه شورای سیاست‌گذاری چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران، ظهر امروز با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی زینی‌وند استاندار کرمان، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی، محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، محمدعلی مرآتی دبیر چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی و جمعی از مدیران استان کرمان در استانداری کرمان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه گفت: موسیقی نواحی سرمایه مهم ملی ماست از این نظر که راوی صادقی از رشادت‌ها و مردانگی‌هاست. بسیاری از وقایع تاریخی کشور ما در کلام موسیقی نواحی ما گنجانده شده است. نکته‌ی شگفت‌انگیز و تحسین‌برانگیزی وجود دارد که این سنت تنها برای دیروز نبوده و استمرار داشته است و جشنواره سیزدهم سال گذشته در همین شهر برگزار شد و چند تن از موسیقیدانان نواحی بدون اینکه سفارشی به آن‌ها داده شود، قطعاتی را برای سردار بزرگ ایران حاج قاسم سلیمانی ساخته و پرداخته بودند و این نشان دهنده استمرار سنت‌های هنری در ایران است. نکته دیگری که شاید در موسیقی نواحی کمتر به آن پرداخته شده باشد میزان الهام بخشی موسیقی نواحی برای آفرینش‌های جدید توسط هنرمندان ایرانی است.

حسینی ادامه داد: بسیاری از کشورها این توفیق را داشته‌اند که داشته‌هایشان را به گونه‌ای ارزیابی کنند که بستری برای الهام گرفتن هنرمندان جهان برای آفرینش هنری باشند. امیدواریم که اجراهای جشنواره موسیقی نواحی را به گونه‌ای حرفه‌ای‌تر برگزار و ضبط شود که قابل استفاده در خارج از مرزهای ایران نیز باشد و دوره چهاردهم سرآغاز جدیدی برای این سرمایه‌گذاری باشد. نکته دیگر پیوندی است که موسیقی نواحی می‌تواند بین اقوام و اقلیم های رنگارنگ سرزمین‌مان ایجاد کند. ما به تفاوت هر رنگ و زبان، انگشتان یک دست هستیم که به هنگام، مشت شده‌ایم در برابر مبارزه با متجاوز و دست نوازشگر شدیم برای ابراز مهر و محبت به یکدیگر.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موسیقی نواحی ایران ظرفیت فراوانی دارد و در عین حال باید به تأثیرات ثانویه آن نیز فکر کرد. چنانکه اگر ما بتوانیم در تک تک شهرها و استان‌های کشور موسیقی نواحی را بجوییم و بشنویم، نیاز به فراغتی بیش از یک ساله دارد در حالی که یک شهر در چهار روز میزبان تمامی موسیقی‌های نواحی کشور است و این فرصت بسیار مغتنمی برای دعوت تمامی ایرانیان به کرمان است تا ضمن دیدن کرمان، صدای ایران را بشنوند.

علی زینی‌وند استاندار کرمان در این جلسه گفت: خوشبختانه طی صحبت‌هایی که با معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مدیرکل دفتر موسیقی و انجمن موسیقی ایران داشتیم، برای برگزاری مجدد جشنواره موسیقی نواحی در کرمان موافقت شد و جا دارد از این فرصت استفاده کنیم و آنچه را که در شأن فرهنگ و هنر کشور و همینطور کرمان است انجام دهیم. ما این قول را خواهیم داد که تمامی امکانات و شرایط را برای هرچه بهتر برگزار شدن این جشنواره فراهم کنیم. در برگزاری این جشنواره‌ها، می‌توانیم کل واقعیت‌های این کشور زیبا و متنوع در فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها را که مجموع آنها فرهنگی عظیم و محکم ایرانی اسلامی است را ببینم. حوزه فرهنگ و هنر حوزه تخصصی و ظریفی است و کرمان زمینه فرهنگی و هنری و علمی در این حوزه را دارد.

محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان گفت: خوشبختانه در سال گذشته با وجود شیوع ویروس کرونا توانستیم سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی را به بهترین نحو ممکن در کرمان برگزار کنیم و از تمام افرادی که در برگزاری سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی کرمان ما را یاری کردند تشکر ویژه‌ای می‌کنم. پیرو توافقات و گفتگوهایی که بین استاندار کرمان و معاون محترم امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت، قرار شد که جشنواره باز هم در شهر کرمان برگزار شود و در اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز جلسه‌ای را در تهران برگزار کردیم که در این جلسه به توافقات لازم برای برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی در کرمان رسیدیم.

علیزاده ادامه داد: در آن جلسه تصمیماتی اتخاذ شد که بخشی از آن مربوط به جشنواره موسیقی نواحی بود و بخشی دیگر نیز مربوط به تعامل و هماهنگی در خصوص راه‌اندازی هنرستان‌های هنرهای زیبا در کرمان بود و قرار بر این شد که پس از ارزیابی توسط اداره کل برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت هنری و با همکاری استانداری، آموزش و پرورش و همچنین اداره کل استان برنامه‌ریزی شود و این هنرستان‌ها راه‌اندازی شود. همچنین مباحث اپرای عروسکی خواجوی کرمانی و موزه صنعتی کرمان نیز در این جلسه مطرح شد.

علیزاده ادامه داد: پس از جلسه‌ای که در اردیبهشت‌ماه برگزار کردیم، هر هفته جلسه کمیته اجرایی را با ریاست آقای الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد برگزار می شود و در این جلسات مسایلی از جمله تاریخ برگزاری جشنواره و تفاهم استان‌های کرمان و تهران برای برگزاری جشنواره بررسی شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان در پایان خاطرنشان کرد: در این تفاهم نامه تعیین شد که جشنواره موسیقی نواحی دو دوره دیگر یعنی امسال و سال آینده در کرمان برگزار شود.

محمدعلی مرآتی دبیر چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی گفت: ما در ابتدا یک شورای تخصصی علمی تشکیل دادیم و با توجه به کارنامه درخشانی که این استان در برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران داشت، تصمیم گرفتیم که همچنان این جشنواره در کرمان برگزار شود.

وی در مورد جزئیات این جشنواره افزود: چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی از ۲۹ مهرماه تا ۲ آبان‌ماه و به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد. امسال به منظور جذب حداکثری، موضوع وحدت در کثرت موسیقایی را عنوان کردیم. ایران تنها کشوری است که یک رابطه ژنتیک و اندام واری را بین موسیقی اقوام و موسیقی رسمی‌اش دارد و انتخاب این موضوع به این دلیل بود که ما در سنت یک عامل فرهنگ‌سازی در ایجاد ملت‌ها داریم که در ایران فرهنگی و حتی ایران جغرافیایی در حال شکل‌گیری است.

دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش اجرای صحنه‌ای و مقالات پژوهشی برگزار و فراخوان آن نیز به زودی منتشر خواهد شد. برای اجرای صحنه‌ای چارچوب‌هایی را تعیین کردیم که سه محور سنت، اصالت و آفرینش‌های درون قومی و بین قومی را شامل می شود.

در پایان این جلسه تفاهم‌نامه برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در کرمان به امضای معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار کرمان رسید.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی موسیقی نواحی ایران برگزاری جشنواره کرمان برگزار استاندار کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۲۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی در ارومیه برگزار می‌شود
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • هنری که لاکچری شده!
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران