Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، ۱۶ روز بیشتر تا برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری باقی نمانده و همه در تکاپوی انتخابات هستند و به شکلی خواسته و مطالبه خود از رئیس سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کند تا با حل مشکلات و خروج از بحران‌های اقتصادی و معیشت مردم توسعه و پیشرفت کشور را رقم بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشکده صنعت، فناوری و اقتصاد استان یزد از جمله تشکل‌هایی است که با حضور فعالان پرسابقه اقتصادی و تولیدکننده و کارآفرین همچنین نخبگان و اندیشمندانی به عنوان بزرگترین کانون اندیشه ورزی و تفکر در استان یزد خواسته‌ها و موضوعات مهم جامعه به ویژه تولید کننده و کارآفرین را در قالب سوالاتی از رئیس جمهور آینده کشور مطرح کرده است.

شفاف سازی اصل فراموش شده در کشور

بند ۱۹ سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در خصوص شفاف سازی است و شفاف و سالم سازی اقتصاد و جلوگیری از اقدام ها و فعالیت های فسادزا از جمله عوامل مهم و ضروری برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

البته همه کاندیداهای انتخاباتی در سطح کشور این شعار را به نوعی سرلوحه کار خود قرار داده و بر این اصل از سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید دارند.

آنچه که در سایه شفاف سازی بیش از هرچیزی مورد توجه فعالان اقتصادی است و اندیشکده صفا در یزد با طرح سوالات مختلفی به آن پرداخته است ثبات نرخ ارز و بهبود فضای کسب و کار است.

بهبود فضای کسب و کار برای فعالان اقتصادی مهم است تا بتوانند با برنامه‌ریزی صحیح فعالیت‌های اقتصادی خود را دنبال کنند. از طرفی ضروری است تا امید در فعالان اقتصادی بار دیگر شکل گیرد تا تولیدکنندگان نسبت به ساماندهی تولید امیدوار و برای شکوفایی تولید به اصطلاح رمقی داشته باشند.

به اذعان کارشناسان اقتصادی حوزه تولید و سرمایه گذاری، در صورتیکه فضای امنی برای بهبود و شکوفایی تولید به وجود آید، به همان نسبت شاهد شکل‌گیری فضای امن برای سرمایه‌گذاری هستیم.

بر اساس ۲۱ پرسش اندیشکده صفای یزد از رئیس جمهور آینده و تاکیدی که بر اصل شفاف سازی به ویژه در بخش اقتصادی شده است، اجرای این بند و تکنیک های اجرایی آن با توجه به ساختار اقتصادی کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

راهکار رئیس جمهور برای حل چالش های کشور چیست؟

واضح است که جمهوری اسلامی طی این سال ها به ویژه در دولت یازدهم و دوازدهم با حضور حسن روحانی در مسند ریاست جمهوری دچار چالش های جدی شده و حتی برخی از این چالش ها به ابرچالش تبدیل شده اند. اندیشکده صفا با طرح این سوال که رییس جمهور آینده از این چالش ها و ابرچالش ها چقدر اطلاع دارند خواستار ارائه راهکارها و برنامه اجرایی برای مهار این چالش ها و حل آنها شده است.

مهمترین چالش ها از نگاه اندیشکده صفای یزد چالش های آب و خشکسالی های پی در پی، جمعیت و پنجره جمعیتی، محیط زیست، مهاجرت، صندوق های بیمه و بازنشستگی، تورم، اشتغال و بیکاری، بانک ها، نبود استقلال بانک مرکزی و استقلال نظام آماری عنوان شده که اجرای درست در دولت سیزدهم نقش و تاثیرات این موارد در زندگی مردم را ملموس خواهد کرد.

انتقاد از اجرای نادرست برنامه های توسعه کشور نیز از مواردی است که از سوی اندیشکده صفا مطرح شده و با توجه به اجرای ناموفق شش سند بالادستی توسعه ای کشور از رئیس جمهور آینده خواسته شده تا علل ناکامی ها و محقق نشدن اهداف این برنامه ها بررسی و تضمینی ارائه شود تا برنامه هفتم توسعه که قرار است در دولت سیزدهم اجرا شود به سرنوشت شش سند پیشین دچار نشود و در سطح قابل قبول نیز اهداف آن محقق شود.

از نگاه اندیشمندان اقتصادی اندیشکده صفا معادن نقش فعالی در اقتصاد کشور دارند و از سوی دیگر خساراتی که بخاطر برداشت از این معادن به محیط زیست و منابع آبی وارد می شود بسیار بزرگ و تخریب کننده است که به راهکار تعادلی در دو حوزه اقتصاد و محیط زیست نیاز است و با توجه به برنامه های جهانی در بخش انرژی و راهبرد کشورهای توسعه یافته به بهره گیری 30 درصدی از انرژی های تجدیدپذیر و ویژگی های خدادادی مناطق مختلف ایران، برنامه دولت سیزدهم برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است که نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری باید در این زمینه برنامه داشته باشند.

مالیات، مهمترین مبحث اقتصادی در بخش تولید و صنعت

انتقاد از پایه مالیاتی کشور از جمله موضوعاتی که همواره مورد نقد جدی فعالان اقتصادی بوده و صنعتگران بر رویه مالیات ستانی و فشارهایی که بخش خصوصی در این زمینه متحمل است داشتند. به اعتقاد اندیشمندان این اندیشکده، در حال حاضر مالیات متوجه کسانی است که در حال کار و تولید هستند و البته فعالیت رسمی دارند و از واسطه گران و دلالان مالیاتی اخد نمی شود چون فعالیتشان غیر رسمی است. بر اساس این موضوع، اندیشکده صفا خواستار ارائه برنامه و راهکار صریح و شفاف برای اینکه مالیات بجای فعالیت های مولد از فعالیت های غیرمولد، دلالی و نیز از عواید دارایی گرفته شود و جریان پول از فضای دلالی و غیر مولد، به سمت سرمایه گذاری در تولید و فعالیت های مولد سوق داده شود هستند.

بر اساس بررسی های متعددی که نهادها و مراجع گوناگون کشور داشته اند و البته آنچه که نمود بیرونی دارد و پیداست و در دولت فعلی نیز شدت بیشتری یافته است مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی به خارج از کشور است که به عنوان یک چالش مهم و جدی در منابع انسانی ایران به شمار می رود و موتور توسعه کشور را کند کرده است در حالیکه می توان با راهکارهایی از جمله بورسیه نمودن آنها اقدام کرد و از سویی از مشارکت نخبگان در سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های خرد و کلان اقتصادی بهره برد که اندیشکده صفا با توجه به جایگاه قانونی خود خواستار ارائه تعریف روشن از این مشارکت و بهره گیری از خبگان است.

به گزارش فارس، همواره در آستانه انتخابات، بازار شعار و وعده‌ها داغ می‌شود؛ وعده‌هایی که برخی از منطق و برنامه برخوردار است و برخی پوچ و توخالی است و جامعه نیز به دنبال مطالبات خود است و همه نامزدها هم به شکل های مختلف به دنبال حل این مشکلات هستند اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است اینکه وعده ها بر اساس شفافیت باشد و حل مشکلات راهکار اجرایی داشته باشند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: نرخ ارز انتخابات ریاست جمهوری اقتصاد رئیس جمهور اندیشکده صفا فعالان اقتصادی پرسش از رئیس جمهور شفاف سازی اقتصادی رئیس جمهور آینده فعالان اقتصادی اندیشکده صفا شفاف سازی چالش ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۷۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دولت برای به سرانجام رساندن پروژه‌های راکد و کلان نظیر مینی پالایشگاه دهدشت پای کار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محسن منصوری، عصر امروز_ یکشنبه، دهم اردیبهشت_ در آیین کلنگ‌زنی مینی پالایشگاه دهدشت، اظهار کرد: اتفاقات بزرگی در حوزه‌های مختلف در حال انجام است و کشور در مسیر پیشرفت است.

وی افزود: شاید روزگاری از کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان منطقه محروم یاد می‌شد اما امروز باید با افتخار بگوییم که کارهای بزرگی در حوزه‌های اشتغال، کشاورزی، صنعتی، عمرانی و سایر حوزه‌ها در این استان انجام و یا در حال انجام است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور روند کار پتروشیمی دهدشت و پروژه‌های عمرانی، آب و راه را مطلوب دانست و گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد از هر جهت دارای ظرفیت است؛ در برهه‌هایی نسبت به به‌کارگیری این ظرفیت‌ها شاید نارسایی وجود داشت، اما عزم دولت سیزدهم باعث شد تمام این ظرفیت‌ها و ذخایر و منابع خدادادی رو به نفع مردم استفاده کنیم و کارهای بزرگی که سال‌ها معطل شده را بتوانیم مدیریت کنیم.

منصوری خاطرنشان کرد: پروژه پتروشیمی گچساران سال‌ها معطل مانده بود که رئیس جمهور دستور داده و نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع در طول یک سال اختصاص پیدا کرد تا پروژه تکمیل شود و همین کار باید در پتروشیمی دهدشت تکرار شود.

وی به احداث مینی پالایشگاه دهدشت اشاره کرد و گفت: مجوزات اصلی از جمله مجوز وزارت نفت مجوز محیط‌زیست واگذاری زمین و سایر حوزه ها انجام شده است.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه پروژه باید به بهترین شکل پیش رود، گفت: کشور وقت آزمون و خطا ندارد، اینکه بعد از دو سال ببینیم به هر دلیلی کار پیش نرفته اجحاف در حق مردم است؛ فرآیند عملیاتی این پروژه هرچه سریع‌تر آغاز شود تا مردم به عینه مشاهده کنند و متوجه حجم کار و تجهیز و فعالیت کارگاه شوند.

منصوری با بیان اینکه ما به استان کهگیلویه و بویراحمد تعلق خاطر ویژه‌ای داریم، تصریح کرد: تمام ظرفیت دولت را به خدمت این کار و این استان می‌آوریم تا بتوانیم گوشه‌ای از نارسایی‌ها را برطرف کنیم.

کد خبر 749173

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • تولیدات خوزستان در نمایشگاه اکسپو مورد توجه فعالان اقتصادی
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • لزوم شناسایی، جذب و رشد نخبگان در استان قم
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه