Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@20:15:26 GMT

واکسن کرونای سینوواک چه ویژگی هایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۷۶۴۳

واکسن کرونای سینوواک چه ویژگی هایی دارد؟

به گزارش جام جم آنلاین ، سینوواک آخرین واکسنی است که در سطح جهان تایید سازمان جهانی را می گیرد و البته قطعا بعد از این واکسن چینی واکسن های دیگری هم در راه هستند.

پیش از این محققان برزیلی با انجام تحقیقاتی بر روی این واکسن به این نتیجه رسیده بودند که سینوواک فقط 50.65 درصد اثرگذاری دارد.

اما در یک آزمایش دیگر که در ترکیه انجام شد محققان دریافتند که سینوواک تا 91.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

25 درصد مقابل کرونا اثرگذاری دارد.

ماهیت واکسن کرونا به این شکل است که با تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن آن را وارد به ساخت آنتی بادی علیه ویروس کرونا می کند.

آنتی بادی ها به پروتئین های ویروسی متصل می شوند.

برای ساخت این واکسن ، محققان شرکت سینوواک با تهیه نمونه ویروس کرونا از بیمارانی در چین ، انگلیس ، ایتالیا ، اسپانیا و سوئیس شروع به کار کردند. سرانجام یک نمونه از چین پایه و اساس واکسن بود.

محققان ذخایر زیادی از ویروس کرونا را در سلول های کلیه یک میمون رشد دادند. سپس ویروس ها را با یک ماده شیمیایی به نام بتا-پروپیولاکتون خنثی کردند. این ترکیب، ویروس های کرونا را با اتصال به ژن های آنها از کار می اندازد. ویروس های کرونای غیرفعال شده دیگر نمی توانند تکثیر شوند. اما پروتئین های آنها از جمله سنبله دست نخورده باقی ماند.

محققان سپس ویروس های غیرفعال شده را بیرون کشیدند و آنها را با مقدار کمی از ترکیبات پایه آلومینیوم مخلوط کردند. این ترکیبات سیستم ایمنی بدن را تحریک می کنند تا پاسخ آن به واکسن را افزایش دهد.

ویروس های غیرفعال شده بیش از یک قرن است که مورد استفاده قرار می گیرند. جوناس سالک از آنها برای ایجاد واکسن فلج اطفال در دهه 1950 استفاده کرد و آنها پایه واکسن علیه بیماری های دیگر از جمله هاری و هپاتیت A هم هستند.

از آنجا که ویروس های کرونا در واکسن سینوواک مرده اند ، می توانند بدون ایجاد بیماری کرونا به بازو تزریق شوند. برخی از ویروس های غیرفعال شده پس از ورود به داخل بدن توسط نوعی سلول ایمنی به نام سلول ارائه دهنده آنتی ژن بلعیده می شوند.

سلول ارائه دهنده آنتی ژن ، ویروس کرونا را از بین می برد و برخی از قطعات آن را در سطح خود نشان می دهد. یک سلول T به اصطلاح کمکی ممکن است قطعه را تشخیص دهد. اگر این قطعه در یکی از پروتئین های سطح آن قرار گیرد ، سلول T فعال شده و می تواند به سلول های ایمنی دیگر برای پاسخ به واکسن کمک کند.

 

                      فرآیند ساخت آنتی بادی                          

نوع دیگری از سلول های ایمنی بدن که سلول B نامیده می شود نیز ممکن است با ویروس کرونا غیرفعال شود. سلول های B دارای پروتئین های سطحی به شکل های بسیار متنوعی هستند و تعداد کمی از آنها ممکن است شکل مناسبی برای چسباندن به ویروس کرونا داشته باشند. هنگامی که یک سلول B قفل می شود ، می تواند بخشی یا تمام ویروس را به داخل خود کشانده و قطعات ویروس کرونا را در سطح آن ارائه دهد.

یک سلول کمکی T فعال شده در برابر ویروس کرونا می تواند بر روی همان قطعه قفل شود. وقتی این اتفاق می افتد ، سلول B نیز فعال می شود. به این ترتیب آنتی بادی هایی را که همان شکل پروتئین های سطحشان هستند تکثیر و بیرون می ریزد.

متوقف کردن ویروس

پس از واکسیناسیون با سینوواک ، سیستم ایمنی بدن می تواند به عفونت ویروس های کرونا پاسخ دهد. سلول های B آنتی بادی تولید می کنند تا به مهاجمان بچسبد. آنتی بادی هایی که پروتئین سنبله را هدف قرار می دهند می توانند از ورود ویروس به سلول جلوگیری کنند. انواع دیگر آنتی بادی ها ممکن است ویروس را از طریق دیگر مسدود کنند.         

 

اثرگذاری سینوواک چقدر طول می کشد؟

هنوز هیچ کس نمی تواند بگوید که ایمنی ایجاد شده حاصل از تزریق واکسن سینوواک چه مدت ادامه دارد. در طول ماه ها ممکن است سطح آنتی بادی کاهش یابد. اما سیستم ایمنی همچنین شامل سلول های خاصی به نام سلولهای حافظه B است که ممکن است اطلاعات مربوط به ویروس کرونا را برای سال ها یا حتی دهه ها حفظ کند.

شرکت داروسازی سینوواک اعلام کرده است بعد از تایید سازمان جهانی بهداشت توانایی تولید دو میلیارد دوز از این واکسن وجود دارد.

منبع: نیویورک تایمز / مترجم: هیلدا حسینی خواه

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سینوواک واکسن کرونا ویروس های کرونا ویروس کرونا آنتی بادی ها سیستم ایمنی غیرفعال شده ایمنی بدن ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۷۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا

برخی همچنان بر این باور هستند که واکسن‌های ویروس کرونا، عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته است. 

فرانسوا ژاویه فومو تاموزو، فوتبالیست سابق اهل فرانسه و کنگو، علیه شرکت‌های فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او معتقد است این شرکت‌ها که سازنده واکسن کووید-۱۹ هستند، بر حرفه او تأثیر گذاشته‌اند.

طرفداری | به گزارش اکیپ، فومو تاموزو در حالی که حالا در سن ۲۹ سالگی بازنشسته شده است، علیه شرکت‌های داروسازی فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او می‌خواهد مشخص شود که آیا واکسن کووید-۱۹ نقش مهمی در مصدومیت‌های او داشته که به شدت بر حرفه وی تأثیر گذاشته است. فومو تاموزو که پیش از خداحافظی از فوتبال در تیم‌های اوسر، یو اس کویوی-روئن، ماریتیمو و استاد لاوال بازی می‌کرد، همچنین از فدراسیون فوتبال فرانسه به دلیل تحت فشار گذاشتن بازیکنان زیر نظر خود برای واکسینه شدن، شکایت کرده است.

به گفته‌ این بازیکن، از زمان واکسیناسیون، مصدومیت‌های پی در پی باعث آسیب به دوران حرفه‌ای او شده است: درد زانو (گونالژی)، تاندونوپاتی و پارگی تاندون آشیل، او را ماه‌ها از زمین دور نگه داشته‌ است. این مصدومیت‌ها اکنون بر زندگی روزمره او نیز تأثیر می‌گذارد:

راه رفتن طولانی مدت به سختی قابل تحمل است، از طرف دیگر دویدن هم برایم غیرممکن است. به محض اینکه می‌خواهم به خودم فشار بیاورم، مثلاً از پله‌ها بالا بروم یا چیزی از قفسه بردارم یا حتی پایین بیایم، درد شدیدی احساس می‌کنم.

دادگاهی برای تعیین ارتباط احتمالی بین واکسن و مصدومیت‌های فومو تاموزو در نظر گرفته شده است. دادگاه پاریس در تاریخ ۲ جولای جلسه‌ای برای این پرونده برگزار خواهد کرد تا در مورد لزوم تشکیل هیئت کارشناسان که وظیفه آن‌ها تعیین ارتباط (یا عدم ارتباط) بین دوزهای واکسن و مصدومیت‌های این بازیکن ۲۹ ساله است، تصمیم‌گیری کند.

 

از دست ندهید ????????????????????????

درخواست دروسی: سردار را در رم حفظ کنید اختلاف علنی رئیس فدراسیون با مجری تلویزیون اعتراض هوادار بارسلونا: ژاوی، مرد سر حرفش می‌ماند! رد پای آرتتا؛ اورتون بعد از 14 سال لیورپول را در خانه شکست داد!

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد