Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@03:40:50 GMT

اجرای ۱۸ مورد کاوش باستان‌شناسی در خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۹۸۳۳

اجرای ۱۸ مورد کاوش باستان‌شناسی در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی از انجام ۱۸ مورد کاوش باستان‌شناسی در استان خبر داد.

حسن رمضانی، امروز پنج شنبه ۱۳ خرداد به رسانه‌های گروهی گفت: به منظور بدست آوردن اطلاعات و پیشینه تمدنی استان، ۱۸ مورد کاوش باستان شناسی از سوی حوزه پژوهشی اداره کل در شهرستان‌های استان صورت پذیرفته که منجر به کسب اطلاعات فرهنگی و تاریخی ارزشمندی در حوزه باستان‌شناسی استان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی از جمله آثار مهم و فرهنگی کشور بشمار می‌روند که پیشینه هر منطقه را از منظر تاریخ و تمدن آشکار می‌سازند که کاوش علمی در این محوطه‌ها سابقه زیست بشر و چگونگی زندگی آنها را برای ما مشخص و نمایان می‌کند.

وی از چاپ ۱۹ عنوان کتاب ازسوی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خبر داد.

رمضانی گفت: با عنایت به اهمیت ثبت اطلاعات، مطالعات و پژوهش‌های گوناگون مانند باستان‌شناسی، مردم‌شناسی فرهنگ عامه و .......  در حوزه میراث‌فرهنگی تاکنون ۱۹ عنوان کتاب چاپ شده است.
مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: از جمله این کتاب‌ها می‌توان به بررسی باستان‌شناسی شهرستان سربیشه، طبس شهری که بود، دوبیتی‌های عامیانه بیرجندی اشاره کرد.


رمضانی یادآور شد: سه عنوان کتاب نیز در حال چاپ است که امید است این اقدام ارزشمند بزودی محقق شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری باستان شناسي میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی باستان شناسی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۹۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی و سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس به همت نهاد کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی و حوزه هنری استان برنامه خوانش و نقد و بررسی کتاب «اوستا علی» صبح سه شنبه برگزار شد.

فاطمه یعقوبی مسئول واحد آفرینش‌های ادبی و دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری خراسان جنوبی، در این جلسه اظهار کرد: «اوستا علی» کتاب خاطرات آزاده سرافراز محمد علی پردل است که سال ۱۳۹۹ توسط حوزه هنری به چاپ رسیده است.

وی بیان کرد: این کتاب حاوی خاطرات دوران کودکی و نوجوانی؛ دوران فعالیت‌های انقلابی، دوران دفاع مقدس، اسارت و بعد از اسارت آقای پردل است که به قلم توانای آقای مجید زنگویی به رشته تحریر درآمده است.

مسئول واحد آفرینش‌های ادبی و دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری خراسان جنوبی گفت" اگر بخواهیم به این کتاب به چشم تاریخ شفاهی نگاه کنیم اتفاقات و حوادث تاریخی بسیار خوبی در دل این کتاب روایت شده است که می‌تواند مورد استفاده افراد علاقمند به مباحث پژوهشی تاریخ معاصر قرار گیرد.

یعقوبی گفت: یکی از رسالت‌های تاریخ شفاهی بومی سازی کتاب است تا وقتی کسی کتاب را مطالعه می‌کند بفهمد این روایت‌ها و اتفاقات در چه منطقه‌ای رخ داده است که در کتاب «اوستا علی» در فصل اول کتاب از دل ادبیات عامیانه و واژه‌های فولکلور به خوبی می‌توانیم دریابیم که راوی متعلق به جنوب خراسان است.

گفتنی است در این مراسم تعدادی از حضار بخش‌هایی از کتاب را قرائت کردند.

کد خبر 6086420

دیگر خبرها

  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی