Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان و گروه‌های حقوق بشری به ویژه ایروارز، عفو بین‌الملل و ناظران سازمان ملل متحد در افغانستان میزان کشته‌ها و مجروحان غیرنظامی ناشی از اقدامات نظامی ایالات متحده در سراسر جهان را بسیار بالاتر از آنچه پنتاگون مدعی است، گزارش داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به کنگره، تعداد تلفات و مجروحان غیرنظامی ناشی از اقدامات نظامی ایالات متحده در سراسر جهان بیش از ۱۰۰ مورد گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما محققان و گروه‌های حقوق بشری به ویژه ایروارز، عفو بین‌الملل و ناظران سازمان ملل متحد در افغانستان میزان تلفات واقعی را بسیار بالاتر از آن اعلام کرده‌اند. طبق آمار آنها، غیرنظامیان کشته شده به دست آمریکا در ۲۰۲۰ تقریبا پنج برابر بیشتر از اقرار پنتاگون است.

 تنها برای سال ۲۰۲۰ وزارت دفاع آمریکا گفته است که نیروهایش در افغانستان، سومالی و عراق جان ۲۳ غیرنظامی را گرفته و ۱۰ تن دیگر را مجروح کرده‌اند. ۶۵ مورد دیگر مرگ و میر و ۲۲ مورد مجروح دیگر هم برای سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ گزارش شد که عمدتا در سوریه و یمن بود.  

در مقابل، حداقل تخمین عمومی از تلفات غیرنظامیان ناشی از اقدامات نیروهای آمریکایی طی سال ۲۰۲۰ در پنج کشور درگیر ۱۰۲ کشته بوده که تقریباً ۵ برابر بیشتر از آنچه وزارت دفاع اعلام می‌کند، می‌شود.

خصوصا به نظر می‌رسد تلفات اقدامات نظامی آمریکا در افغانستان رسما پایین‌تر اعلام شده است. در حالیکه پنتاگون تنها ۲۰ مورد مرگ و پنج زخمی از اقدامات خودش در سال گذشته اعلام می‌کند، یوناما (آژانس سرشناس سازمان ملل متحد در افغانستان) میگوید نیروهای بین‌المللی دست‌کم جان ۸۹ غیر نظامی را گرفته و ۳۱ تن دیگر را زخمی کردند. پرسنل ایالات متحده حجم انبوهی از نیروهای خارجی را تشکیل می‌دهند.

وزارت دفاع آمریکا درباره سومالی هم تنها یک مورد تلفات غیرنظامی ناشی از تحرکات ایالات متحده در سال گذشته اعلام کرد. این در حالیست که ایروارز و دیگران می‌گویند حداقل غیرنظامیان کشته شده در آنجا هفت تن است.

 در عراق و سوریه هم گرچه نیروهای آمریکایی تنها یک کشته اعلام کرده‌اند اما گزارش‌های محلی از کشته شدن دست‌کم شش غیرنظامی از طریق اقدامات آمریکا حکایت دارند. تنها در مورد یمن اتفاق نظر وجود دارد که سازمان‌های ناظر و پنتاگون گفته‌اند احتمالا تلفات غیرنظامی ناشی از اقدامات آمریکا طی این سال وجود نداشته است.

سند ۲۱ صفحه‌ای پنتاگون که ۲۸ مه تحت عنوان "گزارش سالانه درباره تلفات غیرنظامی در ارتباط با عملیات‌های نظامی ایالات متحده در ۲۰۲۰" منتشر شد، از سال ۲۰۱۸ براساس قوانین آمریکا الزامی شده است.

این گزارش تازه از کاهش چشمگیر عملیات‌های نظامی آمریکا در سال‌های ریاست جمهوری دونالد ترامپ حکایت دارد. براساس برآورد ایروارز، حدود ۱۰۰۰حمله آمریکا در چهار کشور جنگ‌زده در طول ۲۰۲۰ وجود داشته که از حدود ۳۵۰۰ حمله سال پیشین آن و اوج ۱۳ هزار اقدام نظامی آمریکا حین ۲۰۱۶ کاهش نشان می‌دهد. کشته‌شدگان غیرنظامی اعلام شده از ۱۳۲ مورد سال ۲۰۱۹ به ۲۳ مورد در ۲۰۲۰ رسیده است.

 اکثر تلفات غیرنظامی که پنتاگون برای ۲۰۲۰ اعلام کرده، در افغانستان بوده است و این در حالیست که مدت بیشتری از سال آتش‌بس مهمی میان نیروهای آمریکایی و طالبان برقرار بوده است. براساس گزارش جدید پنتاگون، ۲۰ غیرنظامی کشته و پنج تن در هفت عملیات نظامی آمریکا به ویژه حملات هوایی آسیب دیده‌اند.

با این حال، هیات سازمان ملل در افغانستان (یوناما) که از سال ۲۰۰۹ اطلاعات گسترده‌ای را در مورد آسیب‌ها به غیرنظامیان از سوی همه طرف‌های درگیر جنگ ثبت کرده است، تلفات را بسیار بیشتر اعلام کرد. براساس گزارش سالانه آن برای ۲۰۲۰ که اوایل امسال منتشر شد، یوناما ۱۲۰ مورد تلفات غیرنظامی را به نیروهای نظامی بین‌المللی نسبت داده است که شامل ۸۹ کشته و ۳۱ زخمی می‌شود.

در حالی که این تلفات فقط یک درصد از کل تلفات غیرنظامیان در یک سال افغانستان را نشان می‌داد، با توجه به کشته شدن بیشتر غیرنظامیان توسط طالبان و نیروهای افغان، نگران‌کننده‌ترین مسئله کم اهمیت شمردن تاثیر وزارت دفاع آمریکا بر غیرنظامیان بود و یوناما چهار و نیم برابر مرگ و میر بیشتر در مقایسه با مواردی که رسماً توسط پنتاگون پذیرفته شده و بر اثر اقدامات ایالات متحده بوده، اعلام کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ارتش آمریکا وزارت دفاع آمریکا ایالات متحده ناشی از اقدامات تلفات غیرنظامی اقدامات نظامی نظامی آمریکا اعلام کرده سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۰۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان

حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان، نتیجه‌ای عینی از شکست راهبرد نظامی در سیاست خارجی ایالات متحده پس از ۱۱ سپتامبر بوده است.

آمریکا نه‌تنها هزینه بسیار زیادی را برای سقوط حکومت طالبان و استقرار یک دولت دست‌نشانده در کابل صرف نمود، بلکه در نهایت نیز بی آنکه توان حفظ و بقای آن را داشته باشد، وادار به مذاکره با همان دشمنی شد که به قصد نابودی‌اش به افغانستان لشگر کشیده بود و این سرزمین را در اختیار طالبان رها نمود.

گزارش‌های متعددی از رسانه‌ها و اندیشکده‌های آمریکایی به پیامدهای خسارت‌بار حضور نظامی آمریکا در افغانستان اشاره داشته‌اند. به گزارش «اندیشکده آمریکایی صلح»[1] نتیجه 20 سال اشغال‌گری آمریکا این بود که علاوه بر 2324 نظامی و 3917 پیمان‌کار آمریکایی، به قتل بیش از 70 هزار نظامی افغانستانی و 46319 غیرنظامی این کشور منجر شد. هم‌چنین بسیاری از مردم افغانستان، به خصوص زنان و کودکان، مستقیماً طی حملات هوایی و پهپادی آمریکا به مناطق مسکونی و غیرنظامی کشته شدند. در این خصوص می‌توان به گزارش تارنمای آمریکایی «ریلایف‌وب»[2] اشاره داشت که اذعان کرده طی سال‌های 2016 تا 2020، حداقل 2122 غیرنظامی از جمله 785 کودک در حملات هوایی آمریکا در افغانستان کشته شدند. در واقع اگر آمار اندیشکده «شورای روابط خارجی» را در نظر بگیریم، حضور بیش از 100 هزار نظامی آمریکایی و هم‌چنین 130 هزار سرباز از 50 کشور عضو ناتو در افغانستان، جز مرگ و ویرانی برای افغانستان، ثمری نداشته است[3].

علاوه بر این، به گزارش «اندیشکده واتسون»[4] 20 سال پس از اشغال افغانستان، نه‌تنها رفاه و آبادی به این سرزمین بازنگشت بلکه 92 درصد از جمعیت این کشور با ناامنی غذایی مواجه هستند و 3 میلیون کودک در معرض خطر سوءتغذیه حاد قرار دارند. آژانس‌های رسمی حاکمیتی در آمریکا نیز به پیامدهای ویران‌گر حضور آمریکا در افغانستان اشاره کرده‌اند. در این زمینه، «دفتر ویژه برای بازسازی افغانستان»[5] وابسته به کنگره آمریکا، بیان داشته که واشنگتن در ایجاد امنیت پس از اشغال، ناکام ماند و هرج‌ومرج ناشی از اشغال افغانستان توسط آمریکا موجب افول دمکراسی، عقب‌ماندگی اقتصادی و فرار سرمایه از این کشور شد.

مؤسسه «موزه جنگ» طی یادداشتی با اشاره به ناکامی آمریکا در مبارزه با تروریسم طی اشغال افغانستان، بیان می‌کند که «پس از 20 سال درگیری، طالبان دوباره کنترل افغانستان را در دست دارد»[6]. «اندیشکده ویلسون» نیز طی گزارشی بیان کرده که افغانستان، پس از دو دهه، بیش از گذشته مستعد بروز تروریسم شده است. زیرا علاوه بر گروه‌های قدیمی‌تر مانند القاعده؛ شاخه خراسان داعش نیز طی این سال‌ها در افغانستان رشد کرده است[7].

در زمینه اقتصادی نیز «اندیشکده چتم‌هاوس» اقرار کرده که «طالبان یک دولت ورشکسته را به ارث برده است». در واقع دولت‌های وابسته به آمریکا از کارآمدی و کفایت لازم برای اداره کشور برخوردار نبوده‌اند. به گزارش این اندیشکده، افغانستان حتی در دوران اشغال آمریکا نیز «افغانستان در چند شاخص اجتماعی و اقتصادی، مانند شاخص توسعه انسانی، در پایین‌ترین رتبه در جهان قرار داشت، به دلیل جنگ ویران شده بود و دولت وابسته به کمک‌های مالی خارجی و گرفتار نهادهایی ضعیف و فاسد بود».

 

 

 

 

[1] https://www.usip.org/publications/2022/11/afghanistan-was-loss-better-peace

[2] https://reliefweb.int/report/afghanistan/40-all-civilian-casualties-airstrikes-afghanistan-almost-1600-last-five-years

[3] https://www.cfr.org/backgrounder/taliban-afghanistan#chapter-title-0-4

[4] https://watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians/afghan

[5] https://www.sigar.mil/interactive-reports/what-we-need-to-learn/

[6] https://www.iwm.org.uk/history/afghanistan-war-how-did-911-lead-to-a-20-year-war

[7] https://www.wilsoncenter.org/blog-post/threat-terrorism-afghanistan-post-2021

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3077620 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • ویرانی خانه ها بر اثر طوفان و گردباد کانزاس آمریکا
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • معترضان به جنگ غزه سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را قطع کردند
  • آمریکا: برنامه‌ای عملی برای حفاظت از جان غیرنظامیان در رفح دیده نمی‌شود
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • شکسته شدن سد در کنیا / بیش از ۱۲۰ نفر کشته شدند + عکس
  • حملات باندهای مسلح و داعش در نیجریه/ ۲۵ نفر کشته شدند
  • کشته شدن 2 فرمانده ارتش اسرائیل در مرکز نوار غزه