Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@14:08:02 GMT

فصلنامه "فرهنگ مردم" ویژه شیراز منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۲۳۲۰۷

فصلنامه 'فرهنگ مردم' ویژه شیراز منتشر شد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شماره ۵۹-۶۰ فصلنامه "فرهنگ مردم" به مدیر مسئولی و سردبیری سید احمد وکیلیان، حاوی مقالات و آثاری از پژوهشگران، اساتید دانشگاه، نویسندگان و ادیبان و مختص فرهنگ و مردم شیراز، روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفته است.

در این شماره، مقاله‌هایی پیرامون لهجه، آئین‌ها، رسوم، باور‌ها و دیگر ابعاد فرهنگ مردم شیراز با عناوینی نظیر آئین عروسی در شیراز، نگاهی به فعالیت‌های فرهنگیاران استان فارس، افزوده‌های خوان خنده، واسونک‌های شیرازی، آنفلوآنزا در شیراز، بالون در آسمان شیراز، جایگاه درخت در فرهنگ مردم شیراز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. منتشر شده است.

در این شماره از فصلنامه فرهنگ مردم، آثار، مقالات و نوشته‌هایی از حسین آزاده، محمدرضا آل‌ابراهیم، علی بلوکباشی، احمد حبیبی، محمد جعفری (قنواتی)، ابوالقاسم فقیری، سهراب فرسیو، اولریش مارزلف، مصطفی ندیم، شیخ عبدالرسول نیرشیرازی و ... به زیور طبع آراسته شده است.

سید احمد وکیلیان، بهار سال ۱۳۸۱ نخستین شماره از این فصلنامه را که اکنون در آستانه بیست سالگی قرار دارد، منتشر کرد؛ او خود شیرازیست و از دست پروردگان و دستیاران، سید ابوالقاسم انجوی شیرازی محسوب می‌شود.

وکیلیان پیش از این و طی حیات بیست ساله مجله‌اش، به بررسی فرهنگ مردم شهرهائی، چون همدان، کاشان، اصفهان و دیگر شهر‌های ایران، پرداخته است.

فصلنامه فرهنگ مردم، آرشیو مکتوبی از آئین، رسوم، باور‌ها و فرهنگ عامه مردم نقاط مختلف ایران به شمار می‌رود و می‌توان از آن به عنوان یک مجله مرجع در این بخش، یاد کرد.

وکیلیان در شماره ۵۹-۶۰ فصلنامه فرهنگ مردم و به همت همسرش، "زهره زنگنه" که در طول این بیست سال او را همراهی کرده، آرزوی خود برای پرداختن به فرهنگ شیراز و شیرازی‌ها را تحقق بخشید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتشار فصلنامه فرهنگ مردم شهر شیراز احمد وکیلیان فرهنگ مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۳۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می‌شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهش‌های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه‌ها، سبزی‌ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می‌کنند و داوطلبانه به دامداری‌ها تحویل می‌دهند.

وی افزود: این خشکاله‌ها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه‌های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت‌های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان‌های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می‌شود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه‌ها را ارائه راهکار برای پساب‌های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب‌های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده‌های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش‌های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب‌ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.

کد خبر 6090585

دیگر خبرها

  • برنامه‌های شاد ویژه «دهه کرامت» در استان سمنان برگزار شود
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • تجمع دانشجویان شیرازی در حمایت از خیزش دانشگاه‌های غربی
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • ویژه برنامه‌های دهه کرامت در استان ایلام برگزار می‌شود
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد