Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@11:51:35 GMT

ایحاد 5 هزار شرکت دانش بنیان در حوزه پتروشیمی

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۶۶۶۸

ایحاد 5 هزار شرکت دانش بنیان در حوزه پتروشیمی

معاون اسبق وزیر نفت در پتروشیمی گفت: در چند سال گذشته با کمک دولت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در کشور بیش از 5 هزار شرکت دانش بنیان ایجاد شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اتصال صنعت نفت،گاز، پتروشیمی و پالایش به شرکت های دانش بنیان از دیرباز محل اشکال و درخواست طرفین بوده است(طرح پدا).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند سال گذشته با کمک دولت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در کشور بیش از 5 هزار شرکت دانش بنیان ایجاد شده است. با توجه به منویات مقام معظم رهبری، تعداد شرکت های دانش بنیان باید به بیش از 400 هزار شرکت دانش بنیان در کشور برسد. رشد این تعداد از شرکت های دانش بنیان در کشور مستلزم ورود این شرکت ها به بخش های اصلی صنعت و اقتصاد کشور مثل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و پالایش است تا بتوان اهداف تعریف شده را محقق نمود.

در این زمینه مصاحبه ای با جناب دکتر بیات، معاون اسبق وزیر نفت در پتروشیمی و عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین مسئول ستاد کمیته پتروشیمی آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی  انجام داده ایم  که تقدیم حضورتان می‌شود.

سوال: جناب آقای بیات با توجه به وجود ظرفیت شرکت های دانش بنیان و وسعت و تعدد مسایل صنعت نفت،گاز،پتروشیمی و پالایش در این مرحله از توسعه، چگونه میتوان تلفیق مناسب و اثربخشی بین این دو  ایجاد کرد؟

بیات: صنعت نفت،گاز،پتروشیمی و پالایش به منظور حرکت در جهت رویکرد از میدان تا بازار و فاصله گرفتن از خام فروشی بایستی، علاوه بر توسعه مجتمع های پتروپالایشگاهی مدرن در کشور،ضروری است صنایع پایین دست این صنعت را توسعه داده تا بتواند ارزش افزوده مناسبی در تولید فرآورده های نفتی بدست آورد. از جمله مواردی که شرکت های دانش بنیان می توانند با رشد و توسعه خود در این صنعت برای تحقق این مهم نقش آفرینی داشته باشند عبارتنداز:

افزایش راندمان فرآیندهای موجود در صنعت ایجاد ارزش افزوده در محصولات خام تولیدی مثل مازوت، نفت کوره،آمونیاک، متانول و… جلوگیری از خام فروشی محصولات زنجیره نفت با طرح های دانش بنیان توسعه فعالیت های پایین دستی با دانش های فنی داخلی شده توسط این شرکت ها انتقال و دسترسی به دانش های فنی شرکت های بین المللی با رویکرد چابکی و رسوب دانش در داخل کشور با توجه به ارتباطات غیر محدود بخش خصوصی و دور زدن تحریم ها کاهش هزینه های راه اندازی و یا تعمیرات و نگهداری مجتمع ها با محصولات و نرم افزارها و برنامه های دانش بنیان داخلی بی اثر کردن تحریم ها با داخلی سازی تجهیزات، فرآیندها و مواد اولیه ضروری در صنعت به کمک شرکت های دانش بنیان

سوال:حلقه مفقوده ارتباط شرکت های دانش بنیان و صنعت نفت،گاز،پتروشیمی و پالایش چیست؟

بیات: در مقام عمل، ایجاد اتصال و ارتباط بین شرکت های دانش بنیان و صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش مستلزم بستری مناسب خواهد بود که همه موانع ایجاد این اتصال و ارتباط را برطرف نماید. بدین منظور لازم است، سیستم ارتباطی کارا و بهم پیوسته بین شرکت های دانش بنیان و صنعت با تقویت بخش خودکفایی و پژوهش در صنعت نفت،گاز،پتروشیمی و پالایش ایجاد شود. در کنار شبکه ارتباطی هماهنگ، فراهم آوردن یک سری امکانات و مکانیسم هایی برای شکل گیری این ارتباط موثر لازم است که می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

توسعه صندوق های تخصصی خطرپذیر بورسی و صندوق های پژوهش و فناوری تخصصی در حوزه نفت،گاز،پتروشیمی و پالایش برای سرمایه گذاری روی شرکت های دانش بنیان توسعه ارتباط با شتاب دهنده های تخصصی حوزه نفت، گاز،پتروشیمی و پالایش برای رساندن نیازها به شرکت های دانش بنیان توسعه شرکت های دانش بنیان حول نیازهای محوری توسعه ارتباط کارخانه های نوآوری با صنعت تقویت پارک های علم و فناوری تسهیل ورود شرکت های دانش بنیان به وندور لیست صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و پالایش تسهیل در تنظیم و عقد قراردادهای همکاری و تخصیص بودجه تقویت بخش خودکفایی و پژوهش فناوری صنایع و هلدینگ ها برای حمایت از شرکت های دانش بنیان

سوال:جناب بیات نظر شما در مورد امکان تحقق موارد فوق را چگونه ارزیابی میکنید؟

بیات: در برنامه های دولت قوی با اجرای طرح پدا (اتصال صنعت نفت،گاز، پتروشیمی و پالایش به شرکت های دانش بنیان) ان شاءالله بنا داریم موارد ذکر شده  در بخش صنعت نفت و صنایع مربوطه را به صورت عملیاتی، اجرایی نماییم در این زمینه طرح های مطالعه شده موجود است و ان شاءالله گام مهمی در جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه شرکت های دانش بنیان برمیداریم.هم صنعت نفت ظرفیت خالی دارد هم شرکت های دانش بنیان توان و تجربه بالایی دارند که این هم افزایی، در تحقق اهداف و برنامه های دولت قوی و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و تولید ثروت برای مردم عزیز ایران اسلامی،نقش بسزایی دارد و در توسعه متوازن و زیست دوست موثر میباشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنعت نفت گاز پتروشیمی و پالایش شرکت های دانش بنیان هزار شرکت دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۶۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 

به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نسبت خبری سالانه روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد. وی در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم آنلاین مبنی بر اینکه چرا تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت فناوری و شرکت‌های دانش بنیان برای ایمن سازی خودرو‌های تولید داخل استفاده کنیم؟ توضیح داد: مسأله صنعت خودروی کشور علم و فناوری نیست. برای نمونه مشکل این نیست که کیسه هوا در دسترس نیست یا نمی‌توان اسکلت خودرو را ساخت.

وی یادآور شد: تمام این تجهیزات با کیفیت به روز دنیا و دست کم بهتر از چین در کشور در دسترس خودروسازی است.


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه مسأله مدل اقتصادی صنعت خودروسازی باید مورد توجه قرار بگیرد، عنوان کرد: برخی در خصوص این مسأله آدرس غلط داده و به فناوری اشاره می‌کنند.

به گفته دهقانی فناوری لازم وجود دارد. اما از آن استفاده نمی‌شود، زیرا برای آن‌ها نمی‌صرفد.

وی ادامه داد: بنابراین مسأله خودرو و بیماری آن نحوه مدیریت این صنعت در کشور است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور درباره اینکه خودروسازان تولیدات خود را گرانتر از نمونه‌های خارجی می‌فروشند نیز بیان کرد: بیماری صنعت خودرو در کشور علم و فناوری نیست. اگر این صنعت خصوصی و منحصر باشد، خودروی با کیفیت تولید می‌شود و مشکلات دیگر این حوزه نیز برطرف می‌شود.

تحول در حوزه هوش مصنوعی 

دهقانی با اشاره به اینکه برنامه ریزی شده است تا مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند، گفت این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارایه می‌دهد.

دهقانی عنوان کرد: همانطور که اپراتور‌های تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها شرکت‌های دانش بنیان و سازمان‌ها و نهاد‌ها قرار می‌دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با یادآوری این نکته که کشورمان از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، ادامه داد: در حوزه مقالات و ارجاعات ایران رتبه ١٧ یا ١٨ دارد، اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش بینی می‌کنیم در سال١۴٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستم‌ها داشته باشیم.

وی در با بیان اینکه پیش بینی می‌شود که در سال ١۴٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم، توضیح داد: البته تحریم‌های شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده اند و پول هم پرداخت کرده اند تحریم شده اند.

دهقانی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه‌هایی GPU دارند، آن‌ها را برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند.

شرکت‌های دانش بنیان در بورس

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور درباره حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس نیز توضیح داد: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آن‌ها در بازار سرمایه و مشارکت آن‌ها توسط سرمایه مردم است، افزود: رشد نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بورس است.

دهقانی با اشاره به اینکه لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند، یادآور شد: زمانی که بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کار گروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود