Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@02:33:56 GMT

خوشچهره: ایده دولت قدرتمند به ایده پرداز آن متکی است

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۷۴۸۶

خوشچهره: ایده دولت قدرتمند به ایده پرداز آن متکی است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بازخوانی مشکلات مردم بدون داشتن ایده کارگشا و با پشتوانه تضمین شده برای استقرار دولت قدرتمند، نزد مردمی که همه مشکلات را هر روز در سفره‌ها و سبد هزینه‌هایشان می‌بینند و لمس می‌کنند جذابیتی ندارد.

جلال خوشچهره در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مورد وعده‌های انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار کرد: مشکل اصلی، فقدان ظرفیت لازم برای تشکیل دولت قدرتمند است که باید مشروعیت، محبوبیت و اعتبار لازم را در داشتن برنامه، توانایی و اراده تغییر اوضاع بدون ملاحظات عافیت طلبانه و موانع ناکارآمد شدن دولت‌ها داشته باشد؛ در این صورت است که دولت با در اختیار داشتن کنترل برنامه‌ها می‌تواند برون رفت اوضاع از آشفتگی‌های کنونی را بر اساس اهمیت آنها در دستور کار قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آنچه که سبب شده به رغم شعارها و وعده‌های رنگارنگ نامزدهای انتخاباتی، افکار عمومی آن را باور نکند، در وهله نخست برخی وعده‌هایی است که از کمترین استدلال منطقی، علمی و واقعی برخوردارند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: تجربه ادوار انتخابات گذشته چنین آموخته است که شرط لازم وکافی برای امید بستن به هریک از نامزدهای این دوره از رقابت‌ها برای کسب کرسی ریاست دولت، باور پذیر شدن و بودن ظرفیتی است که خواست، توان و اراده لازم را برای اجرای برنامه‌هایی که وعده داده می‌شود، در بضاعت آنان دریابد.

خوشچهره اضافه کرد: به عبارت دیگر، نزد افکار عمومی این پرسش و خواست مطرح است که با وجود به رسمیت شناختن همه مشکلات جاری کشور از سوی همه طرف‌های رقیب، آیا اراده لازم برای تشکیل دولتی قدرتمند که قادر به عبور از همه موانع کلیدی پیش پای دولت‌های گذشته باشد، ایجاد شده است؟ آیا قرار است دولت تنها به رفع و رجوع مشکلاتی مشغول شود که آن را دچار روزمرگی‌های معمول کند؟ در این صورت دیر نخواهد بود که با هر ماهیت و رویکرد سیاسی – اقتصادی به همان سرنوشتی دچار شود که برخی از دولت‌های گذشته دچار شدند.

وی با اشاره به مناظره اول کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: نخستین مناظره تلویزیونی هفت نامزد انتخابات، به رغم حملات تند و تیز آنان به یکدیگر و اعلام هشدارها و نهیب‌هایی درباره خطرات احتمالی پیش روی کشور، اگرچه نتوانست شور لازم را میان مردم برای رغبت حضور فعال در انتخابات پیش رو فراهم کند، اما حاوی اشاراتی مهم از سوی هریک از نامزدها در چرایی ضعیف بودن دولت بود. این اشارات، هر چند گذرا و پنهان در دعوای سیاسی، انگشت خود را متوجه جنبه‌هایی کرد که مدعیان کرسی ریاست دولت سیزدهم برای کسب اعتبار و مشروعیت نزد افکار عمومی، لازم است مختصات برنامه‌های خود را دراین‌باره به روشنی تبیین کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: سو مدیریت، لزوم عبور از تنگناهای اقتصادی، فقدان برنامه در تعقیب اهداف رشد پایدار اقتصادی، تورم افسار گسیخته، بیکاری، بحران مسکن، ناتوانی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی کشور از جمله کم رنگی و انفعال سرمایه داران کلان و خرد ملی، توقف در عدم بهره‌گیری از فرصت‌های تجاری – صادراتی با همسایگان، عدم حضور فعال در محیط اقتصاد جهانی، سقوط ارزش پول ملی، خطر یکی شدن اقتصاد کشور با مدل‌های ونزوئلایی و کره شمالی و سرانجام فقر محبوبیت، اعتبار علمی و دانش تجربی نامزدهایی که آن را به دیگری نسبت می‌دهند، موارد مهم و استراتژیکی بود که نامزدهای رقیب در نخستین مناظره خود نزد افکار عمومی به آن اشاره کردند. این اشارات واقعی است، اما هیچیک از نامزدها به چرایی و چگونگی این تصویر و تعریف ارائه شده آنان از اوضاع کشور نپرداختند.

خوشچهره ادامه داد: بازخوانی مشکلات مردم بدون داشتن ایده کارگشا و با پشتوانه تضمین شده برای استقرار دولت قدرتمند، نزد مردمی که همه مشکلات را هر روز در سفره‌ها و سبد هزینه‌هایشان می‌بینند و لمس می‌کنند جذابیتی ندارد. مردم وعده‌های انتخاباتی نامزدها را با میزان اعتبار آنان در شعارهایشان و نیز منابع و ظرفیت‌های شناخته شده موجود برای امکان تحقق هریک از وعده‌های مدعیان، متر کرده و می‌سنجند؛ از این رو ممکن است نقد نامزدها از اوضاع همانی باشد که آنها دارند، اما واقعیت آن است که برای جلب باور مردم باید از دیوار بلند بی اعتمادی‌های موجود عبور کرد.

وی خاطرنشان کرد: ایده دولت قدرتمند به ایده‌پرداز آن متکی است؛ از این رو نامزدهایی که مردم نخستین مناظره آنها در رقابت برای کسب ریاست کرسی دولت سیزدهم را تماشا کردند، لازم است این پرسش‌ها را از خود داشته‌باشند که آیا در روزگار قحطی اعتماد و اعتبار، از گیرایی در ارائه برنامه‌هایشان نزد دیگران برخوردارند؟ تجربه مردم از میزان وفاداری و ایمان آنان به آنچه مدعی آن هستند، چگونه است؟ کارنامه آنان در همه سال‌هایی که در مقام‌های عالی بوده‌اند، چه مشروعیتی را امروز برای آنها رقم زده تا پشتوانه ریاست بر دولت قوی و پیش برنده باشد؟ ظرفیت‌های موجود برای استقرار چنین دولتی چه میزان پاسخگوست؟

کد خبر 499116

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انتخابات انتخابات ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 1400 انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری مناظره مناظره انتخاباتی مناظره انتخابات ریاست جمهوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دولت قدرتمند افکار عمومی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اردبیل؛ آیت الله عاملی در خطبه‌های نماز جمعه اردبیل افزود: از آنجا که همه ملت‌ها نفرت عظیمی به اسرائیل دارند قدرت ایران و جرات ایران در انتقام از اسرائیل را در حد وسیعی تحسین می‌کنند.
وی خاطر نشان کرد: وقتی اسرائیل دو هزار نفر را در مجتمع پزشکی ناصر قتل عام و در گور‌های دسته جمعی دفن می‌کند معنایش قطعاً نسل کشی است محاصره نان و دارو قطعاً نسل کشی است و طبق قوانین بین‌المللی حمایت نظامی و مالی از مرتکب نسل کشی جرم است کنگره آمریکا با حمایت مالی از اسرائیل قطعاً مرتکب جرم شده است.
خطیب نماز جمعه اردبیل گفت: این هفته دانشگاه‌های آمریکایی در حمایت از فلسطین، قیام و شاهکار کردند، عطوفت و وجدان انسانی خود را به تماشا گذاشتند؛ بعد از حمله پلیس آمریکا به دانشگاه و دستگیری جمعی از آنها دولت آمریکا باید در صحبت از آزادی و دموکراسی حیا کند.
آیت ا... عاملی در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به تاخیر عملیاتی پروژه راهسازی در جاده گرمی- بیله سوار اظهار داشت: جای تاسف است که پروژه دو بانده کردن مسیر گرمی - بیله سوار به دلیل عدم تامین اعتبار دوباره تعطیل شده و من از دولت محترم مصراً می‌خواهیم با لحاظ اهمیت راه‌های استان و تامین بودجه لازم گره‌های ذهنی اهالی را باز کند. 
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبه‌ها به مناسبت روز معلم اظهار داشت: یک جامعه در تمام پیشرفت‌های خود مرهون عنایات معلم است معلم دین خود را با اخلاص به جامعه اداء می‌کند، اما جامعه نیز باید عملاً قدردان باشد؛ در حال حاضر بهترین عنایت به عزیزان معلمین حل مشکلات آنهاست؛ در این باب عنایت به معلمین بازنشسته باید کمتر از شاغلین نباشد.
وی همچنین با گرامیداشت هفته کارگر گفت:گردش چرخ اقتصادی کشور بر دوش کارگران عزیز است و نگاه دولت و کارفرما‌ها به این عزیزان باید این گونه باشد که آنها ولی نعمت کل کشور و کل ملت هستند.

دیگر خبرها

  • وقوع گردباد‌ های قدرتمند در ایالت‌ های آمریکا (فیلم)
  • کنایه شاهکار طنز پرداز مشهور به دولت آمریکا | عکس
  • وقوع گردباد‌های قدرتمند در ایالت‌های آمریکا + فیلم
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم