Web Analytics Made Easy - Statcounter

مظفری گفت: در فصل گرما به خصوص در مناطق کویری مانند یزد شاهد گرمازدگی و افزایش موارد مسمومیت غذایی هستیم که باید برای پیشگیری از آن اصول بهداشتی را رعایت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن مظفری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به افزایش گرمای هوا به خصوص در استان کویری یزد گفت: در فصل تابستان شاهد گرمازدگی به دلیل قرارگیری طولانی مدت در هوای گرم و افزایش موارد مسمومیت غذایی هستیم که گاهی اوقات توأم اتفاق می‌افتد، به گونه‌ای که گرما زمینه را برای آلودگی غذا فراهم می‌کند و این شرایط محیطی موجب فعالیت عوامل بیولوژیکی و تولید سم در مواد غذایی و گسترش آنها در غذا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بیماری‌ها و مسمومیت‌های ناشی از غذا که به مسمومیت‌های غذازاد معروف هستند انواع مختلفی دارند که شایع‌ترین آنها مسمومیت غذایی است و معمولاً در فصل گرما و تابستان بسیار بیش از دیگر فصول شاهد رخداد آن هستیم.

این کارشناس علوم تغذیه عنوان کرد: در فصل گرما به خصوص در مناطق کویری مانند یزد بدن ضعیف‌ می‌شود، آب زیادی از بدن دفع شده و بدن فرد دچار کم آبی می‌شود که در مسمومیت‌ها این کم آبی تشدید می‌شود و این مسمومیت در نتیجه عدم رعایت اصول و نگهداری درست مواد غذایی است که در برخی موارد فرد نیاز به بستری نیز پیدا می‌کند بنابراین باید نکات بهداشتی را در تابستان بیش از پیش رعایت کنند.

مظفری ادامه داد: افزایش دمای محیط و عدم رعایت شرایط درست نگهداری مواد غذایی در منازل، رستوران‌ها و محل‌های نگهداری مواد غذایی موجب گسترش مواد آلاینده و عوامل میکروبی در مواد غذایی می‌شوند و مصرف آنها مسمومیت غذایی را به دنبال دارد همچنین، افزایش تردد و مسافرت‌ها و استفاده بیشتر از انواع آشامیدنی‌ها افراد را بیشتر در معرض مسمومیت قرار می‌دهد.

وی با تأکید بر رعایت موارد و اصول بهداشتی به خصوص در فصل تابستان گفت: بر رعایت بهداشت فردی به خصوص هم اکنون که در دوره کرونا قرار داریم تأکید زیادی شده و ممکن است کوتاهی در این زمینه مشکلات مضاعفی را به دنبال داشته باشد، بنابراین باید در قدم اول رعایت بهداشت فردی به خصوص شستن دست‌ها را مدنظر قرار داد تا کمتر در معرض انتقال آلودگی به بدن از طرق مختلف قرار گیریم.

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: بهداشت دست‌ها از این جهت مورد تأکید است که رابط بین محیط، بدن ما و غذاهایی که مورد مصرف قرار می‌گیرد است و به راحتی چنانچه بهداشت فردی و شستن دست‌ها را رعایت نکنیم احتمال آلودگی و انتقال آن به بدن و مواد غذایی بسیار افزایش می‌یابد.

مظفری گفت: یکی دیگر از نکات پراهمیت، شرایط نگهداری مواد غذایی به خصوص در اماکن و رستوران‌هایی است که مواد غذایی تهیه و عرضه می‌شود که باید در این اماکن رعایت بهداشت فردی، محیطی و همگانی از طرف کارکنان این مراکز به خوبی انجام گیرد تا شاهد مشکلات پس از آن نباشیم، همچنین باید در سفر، مواد غذایی و نوشیدنی را از محل مطمئن تهیه کنیم و از عدم آلودگی آنها مطمئن باشیم.

وی ادامه داد: میوه و سبزیجات را حتماً باید با دستورالعمل‌هایی که وجود دارد ضدعفونی کرد و از نگهداری مواد غذایی فسادپذیر در بیرون از یخچال یا فریزر پرهیز کرد و سعی شود به مواد غذایی پختنی برای استفاده مجدد حداقل 70 درجه حرارت داده شود تا در آن دما آلودگی آن‌ها رفع شود.

این متخصص تغذیه افزود: در برخی موارد افراد با مشاهده کپک بر روی انواع مواد غذایی، کپک را جدا کرده و مابقی غذا را مورد استفاده قرار می‌دهند در حالی که در این ماده غذایی محیط و شرایطی برای تولید سم از طریق کپک‌ها فراهم شده که مصرف این ماده غذایی ممکن است موجب بروز سرطان کبد در فرد شود.

مظفری تصریح کرد: حتی کسانی که در تولیدات مواد غذایی، کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند باید برای تولید محصولات سالم به پرورش دام و طیور خود توجه کنند و برای مصرف دام از علوفه کپک‌زده یا نان کپک‌زده و ... استفاده نشود چرا که در غیر این صورت محصول و فرآورده‌ تولیدشده را می‌تواند دچار مشکل کند و حتماً باید در رعایت بهداشت و تغذیه دام و طیور دقت لازم صورت گیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: نگهداری مواد غذایی مسمومیت غذایی رعایت بهداشت بهداشت فردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این مواد غذایی درد را فراموش کنید

آفتاب‌‌نیوز :

اگر شما هم در میان بزرگسالانی هستید که دارای دردهای مزمن مانند روماتیسم مفصلی ،میگرن یا کمردرد هستند، ممکن است غذا خوردن برایتان بیشتر شبیه به یک کار طاقت فرسا باشد تا لذت‌بخش و همیشه نگران باشید که برخی غذاها به طور ناخودآگاه ناراحتی شما را تشدید کنند.

اطلاعات آنلاین در گزارشی نوشت: تحقیقات نشان می دهد که کاهش نشانگرهای التهابی می تواند شدت درد مزمن را کاهش دهد.

رژیم غذایی برای کاهش التهاب

برخی از رژیم‌های غذایی ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.

آنتی اکسیدان ها را فراموش نکنید

این ترکیبات در میوه ها، سبزیجات، چای، ادویه جات و مکمل هایی مانند کورکومین یافت می شوند. آنها به خنثی کردن رادیکال های آزاد آسیب رسان به سلول کمک می کنند.

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳

این مواد در ماهی های چرب، گردو و کتان یافت می‌شوند.

کاهش کربوهیدرات های تصفیه شده، قندها و چربی های اشباع شده

اینها می توانند قند خون را بالا برده و التهاب را افزایش دهند.

مصرف محدود گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز

اینها حاوی چربی های اشباع التهابی هستند.

هیدراته بمانید

روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب مصرف کنید.

الکل نخورید

الکل می تواند پاسخ های التهابی را تحریک و تشدید کند.

مصرف میوه و سبزیجات

انواع میوه و سبزیجات مصرف کنید.

همچنین کمبود برخی مواد مغذی می تواند درد شما را افزایش دهد.

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی می تواند باعث شود که التهاب شما کنترل نشود.
- ویتامین D: این ویتامین برای سلامت استخوان و عضلات شما ضروری است. سطوح پایین ویتامین D با درد اسکلتی عضلانی مرتبط است.
- منیزیم: منیزیم برای ساخت بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم مورد نیاز است. کمبود منیزیم با میگرن، اسپاسم عضلانی و فیبرومیالژیا مرتبط است.
- ویتامین های گروه B: اینها به سلامت و عملکرد اعصاب شما کمک می کنند. کمبود این ویتامین ها با درد عصبی و نوروپاتی مرتبط است.
- ویتامین C: این آنتی اکسیدان قوی با رادیکال های آزاد مبارزه می  کند.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد