Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@17:13:27 GMT

سرایداری که عاقبت خیر مدرسه ساز شد

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۹۲۰۳

سرایداری که عاقبت خیر مدرسه ساز شد

رضا داوری یکی از خیرین نیک اندیش است که پس انداز سال ها تلاش خود و همسرش را برای مدرسه سازی هزینه کرد تا نام نیکی از او و خانواده اش به یادگار بماند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی و اموربین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، رضا داوری متولد 1355 در روستای پایهان شهرستان قائنات استان خراسان جنوبی به دنیا آمد، او که سال ها سرایدار آموزش و پرورش استثنایی بود، پس انداز سال ها تلاش خود و همسرش را برای مدرسه سازی هزینه کرد تا نام نیکی از او و خانواده اش به یادگار بماند، داوری و همسرش مدرسه استثنایی «پری داوری مقدم» را در روستای رباط سمنگان تربت جام ساخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که از سرایداری آموزش و پرورش استثنایی خدمت در آموزش و پرورش را آغاز کرده اکنون مدیر مجتمع فرهنگی آموزشی امام رضا(ع) ویژه دانش آموزان استثنایی مشهد است. داوری هم زمان با خدمت در آموزش و پرورش از ادامه تحصیل نیز غافل نشده و تا مقطع کارشناسی ارشد در مهندسی عمران به تحصیل نیز ادامه داده است.

در ادامه گفت وگو با این خیر مدرسه ساز را می خوانید:

چگونه وارد آموزش و پرورش شدید؟

از کودکی با این که اطلاع چندانی درباره دانش آموزان استثنایی نداشتم اما همیشه در ذهنم بود که در این چنین محیطی کار خواهم کرد، بعد از سربازی، زمانی که در جست و جوی کار بودم، آموزش و پرورش استثنایی نیز نیرو جذب می کرد، در ابتدای شروع به کار اعلام کردند که باید به چناران بروم، 5-6 ماه که در چناران مشغول کار بودم از حراست اداره آموزش و پرورش استثنایی تماس گرفتند و گفتند باید در مشهد خدمت کنم؛ البته اگر چه در چناران راحت تر بودم اما به دستور حراست به مشهد آمدم و در یک مدرسه شبانه روزی مستقر شدم.

از چه زمانی ادامه تحصیل را شروع کردید و چرا هم زمان با خدمت به تحصیل نیز پرداختید؟

زمان استخدام دیپلم بودم، با توجه به این که در مجموعه آموزش و پرورش فعالیت می کردم و همه افراد در اطرافم تحصیل کرده بودند تصمیم گرفتم ادامه تحصیل بدهم که با توجه به علاقه ام در رشته مهندسی عمران ادامه تحصیل دادم و کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرفتم.

چه شد که تصمیم گرفتید در مدرسه سازی به عنوان خیر مدرسه ساز مشارکت کنید؟

مادر همسرم، عمه ام بودند که سال ها پیش به رحمت خدا رفته اند، بعد از این که ارثیه ای از این مرحومه به همسرم رسید، با همسرم تصمیم گرفتیم برای این که برای مادر همسرم خیراتی کرده باشیم پول را صرف مدرسه سازی کنیم و بخشی از هزینه های ساخت مدرسه را از این محل تامین کردیم و بقیه را هم با کمک همسرم تامین کردیم.

مدرسه کجا ساخته شد و چقدر هزینه شد؟

مدرسه ای 5 کلاسه در روستای رباط سمنگان تربت جام با حدود 800 میلیون تومان ساختیم. البته این مدرسه به صورت خاص برای دانش آموزان استثنایی ساخته شده است و تمام مراحل ساخت آن 75 روز طول کشید و مهر ماه سال 99 به بهره‌برداری رسید، برای ساخت این مدرسه برادران، دوستان و همکاران نیز کمک کردند، در روزهای تعطیل 25 تا 30 نفر می شدیم و از مشهد می رفتیم و در روستا کارهای ساختمان را انجام می دادیم.

روزهایی که برای انجام کارهای ساخت مدرسه به روستا می رفتیم تا ساعت ۲۲-۲۱ با ذوق و شوق کار می کردیم، یک شور و نشاط عجیبی در همکاران و دوستان که برای کمک می آمدند ایجاد شده بود که هنوز هم از آن به عنوان شیرین ترین خاطرات یاد می‌کنند، حتی خانم ها هم برای کمک می آمدند، احساس می کنم این دو ماه از عمر ما کم نشد.

چرا یک روستا را انتخاب کردید و چرا مدرسه استثنایی ساختید؟

همسرم سال اول خدمت در این روستا بود و با توجه به این که به محرومیت های روستا و نبود مدرسه آگاه بودیم تصمیم گرفتیم که مدرسه را در این روستا بسازیم، مدرسه استثنایی را برای ساخت انتخاب کردم چون خودم و همسرم در مجموعه آموزش و پرورش استثنایی کار می کردیم و بارها شرایط این دانش آموزان را دیده بودیم و این نیاز را به خوبی احساس و درک می کردیم، ما سال ها با بچه های استثنایی زندگی کردیم و معتقدم هر آن چه داریم از دعای خیر آن هاست.

وقتی مدرسه بهره برداری و افتتاح شد چه احساسی داشتید؟

در پوست خودم نمی گنجیدم، با وجود این که سال ها با دانش آموزان استثنایی زندگی کرده بودم اما وقتی شادمانی و شوق دانش آموزان را در این مدرسه دیدم اشک شوق می ریختم و سراسر وجودم پر از نشاط شده بود، به حدی انرژی گرفته بودم که احساس می کردم به دوره جوانی برگشته‌ام. این شرایط تنها مختص من نبود بلکه پدر همسرم و عمه دیگرم که برای مراسم افتتاح آمده بودند همین احساس را داشتند، آن ها هم از دیدن ذوق و شوق دانش آموزان به وجد آمده بودند و اشک شوق می ریختند.

بخشی از هزینه های ساخت مدرسه را از محل دسترنج سال ها تلاش شبانه روزی تامین کردید، چقدر از این که حاصل سال ها پس انداز زندگی تان را برای مدرسه سازی هزینه کردید راضی هستید؟

درنظر دارم چندین مدرسه دیگر بسازم، البته اعضای خانواده نیز در این مسیر همراهی ام می کنند، همسرم بخشی از پس انداز خودش را برای تامین هزینه ها داد و پسرم هم در این مسیر ما را همراهی می کرد حتی در زمان ساخت مدرسه به روستا می آمد و به ما کمک می کرد. امیدوارم خداوند قبل از این که هر چیزی را به انسان بدهد ظرفیت داشتن آن را بدهد، احساس می کنم خداوند به زندگی ما برکت داده است و همین خیر و برکتی که در زندگی ما بوده باعث شده است بتوانیم قدمی در مسیر مدرسه سازی برداریم. این نیت را دارم که مرکز یا مدرسه ای دیگر به نام پدرم بسازم، امیدوارم این توفیق را داشته باشم که این نیت را عملی کنم، جا دارد از همراهی‌ها و راهنمایی‌های دوستان در مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز قدردانی کنم.

و کلام آخر؟

دانش آموزان استثنایی به خصوص در مقطع ابتدایی متفاوت با دیگر دانش آموزان هستند، به نظرم این دانش آموزان زلال و پاک اند و صداقت و صمیمیت را در چهره آن ها می تواند دید، خدمت به این دانش آموزان یک توفیق الهی است.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: خیر مدرسه ساز مدرسه سازی آموزش و پرورش آموزش و پرورش استثنایی دانش آموزان استثنایی ادامه تحصیل مدرسه سازی ساخت مدرسه مدرسه ساز پس انداز سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۹۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه‌مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسئله را داریم و معتقدیم که درِ مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش