Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:43:47 GMT

ادامه حفاری گازی ترکیه در شرق مدیترانه و دریای سیاه

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۸۵۹۴

ادامه حفاری گازی ترکیه در شرق مدیترانه و دریای سیاه

وزیر انرژی ترکیه پس از رونمایی اکتشاف گازی جدید، اعلام کرد این کشور به برنامه های حفاری در دریای سیاه و مدیترانه ادامه می دهد.

به گزارش ایسنا، شرکت TPAO علاوه بر ۴۰۵ میلیارد متر مکعب ذخایر گازی که سال میلادی گذشته کشف کرده بود، از چاه آمسارا-۱ در دریای سیاه ۱۳۵ میلیارد متر مکعب ذخایر گاز کشف کرد.

فاتح دونمز، وزیر انرژی ترکیه گفت: شرکت TPAO ممکن است امسال چاه جدیدی را حفاری کند و این چاه در بخشهای جنوبی یا غربی بلوک اکتشافی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنکارا در اوت سال گذشته اعلام کرده بود TPAO در میدان گازی ساکاریا ۳۲۰ میلیارد متر مکعب ذخایر گاز در چاه تونا-۱ کشف کرده که بعدا با یک اکتشاف دیگر به ۴۰۵ میلیارد متر مکعب افزایش پیدا کرد.

دو چاه تورکالی-۱ و تورکالی-۲ توسط کشتی فاتح حفاری شده اند اما کشف بیشتری انجام نشد تا هفته گذشته که اکتشاف آماسرا-۱ اعلام شد.

کشتی اکتشافی فاتح ماه گذشته به کشتی کانونی شرکت TPAO ملحق شد که در حال انجام آزمایشاتی روی سه چاه نخستی است که حفاری آنها کامل شده است.

دونمز خاطرنشان کرد امیدوار است ذخایر بیشتری در دریای سیاه کشف شوند. کشتی اکتشافی بارباروس هایرتین پاشا در حال انجام مطالعات اکتشافی در بلوک کاستامونو تری بی در شرق بلوک ساکاریا است.

در بیانیه های رسمی ترکیه تاکید شد که میدان ساکاریا توسط شرکت TPAO با استفاده از منابع داخلی مورد بهره برداری قرار می گیرند هر چند که این شرکت تجربه تولید در عمق عمیق نداشته است. با این حال مقامات ترکیه بعدا اظهاراتشان را اصلاح کرده و گفتند شرکت TPAO شرکای بین المللی نمی گیرد و در عوض تخصص لازم را خریداری می کند. دونمز در مارس گفت: شرکت TPAO با شرکتهای داخلی و بین المللی همکاری خواهد کرد.

گزارشهایی که متعاقبا منتشر شدند و ادعا کردند آنکارا سرگرم مذاکره با شرکتهای نفتی بین المللی در خصوص توسعه این میدان است، تایید نشده اند.

در ارزیابی محیط زیستی TPAO برای این پروژه که در فوریه منتشر شد، تصریح شده که فاز اول تولید این میدان شامل شش تا ۱۰ چاه با تولید ۱۰ میلیون متر مکعب در روز تا سال ۲۰۲۳ با استفاده از تاسیسات زیردریایی بدون سرنشین است. سپس گاز از طریق یک خط لوله ۱۵۵ کیلومتری به تاسیساتی در خشکی منتقل خواهد شد.

وزیر انرژی ترکیه همچنین گفت ترکیه قصد دارد به حفاری در دریای مدیترانه ادامه دهد و تاکنون هشت چاهی که در این منطقه حفاری شده اند نشانه های مثبتی داشته اند اما حفاری جدید تا زمان تکمیل فعالیت تعمیراتی بلندمدت کشتی حفاری یاووز انجام نخواهد شد.

دونمز مشخص نکرد آیا حفاری در مناطقی از مدیترانه انجام خواهد گرفت که ترکیه و کشورهای قبرس و یونان مدعی مالکیت آن هستند یا در مناطقی انجام می گیرد که مورد مناقشه نیستند.

بر اساس گزارش پلاتس، ترکیه و یونان ماه گذشته مذاکراتی را با هدف کاهش تنشهای اخیر برگزار کردند و قرار است مذاکرات بیشتری در نشست ۱۴ ژوئن ناتو در بروکسل انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اکتشاف نفت و گاز ترکیه اکتشاف نفت و گاز ترکیه در مدیترانه میلیارد متر مکعب دریای سیاه شرکت TPAO

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۸۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ

غول کشتیرانی مرسک هشدار داد در بحبوحه عدم نشانه ای از کاهش تنش ها در دریای سرخ و کانال سوئز، اختلالات کشتیرانی در این منطقه، ممکن است در سال 2025 هم ادامه یابد.

به گزارش ایسنا، ونسان کلرک، مدیرعامل مرسک به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: می‌توانیم ببینیم که وضعیت در دریای سرخ موقتی نخواهد بود، بلکه حداقل در نیمه دوم سال ادامه خواهد داشت. ما خیلی خوشبین نیستیم که به این زودی بتوانیم از کانال سوئز عبور کنیم.

نیروهای مسلح یمن در همبستگی با مردم فلسطین در جنگ غزه، از اواسط نوامبر، کشتی‌های مرتبط با شرکت‌های اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی را هدف حمله قرار داده اند. تحولات مذکور، تجارت جهانی را در این مسیر که حدود ۱۵ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می‌دهد، با تغییراتی روبرو کرده و شرکت‌ها را مجبور به حرکت از سمت جنوب آفریقا کرده و باعث شده سفرهای طولانی‌تر و گرانتری داشته باشند.

به گفته تحلیلگران، اختلال در تردد از طریق مسیر دریای سرخ و کانال سوئز می‌تواند برای ماه‌ها ادامه یابد و در نهایت منجر به افزایش هزینه‌های حمل و نقل و کمبود کشتی‌های کانتینری شود که اکنون از طریق دماغه امید نیک، مسیرهای طولانی‌تری را می‌پیمایند.

مرسک در وب سایت خود هشدار داد هر چند ما همچنان به یک راه حل پایدار در آینده نزدیک امیدواریم، وضعیت در منطقه به طور مداوم در حال تغییر است و به شدت بی ثبات باقی مانده است. تمام اطلاعات موجود تائید می کند که خطر امنیتی همچنان به شکل قابل توجهی  بالا است، بنابراین تاثیر بالقوه ای بر عملیات لجستیکی دارد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت مرسک در پنجشنبه گذشته، درآمدهای سه ماهه اول خود را گزارش کرد که مطابق با انتظارات بود و اعلام کرد انتظار می رود تقاضای بیشتر و بحران طولانی مدت دریای سرخ، در نیمه دوم سال میلادی جاری ادامه پیدا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • کاهش حجم آب سد طالقان علت کاهش حق آبه قزوین
  • آغاز مرحله چهارم عملیات‌ ارتش یمن علیه رژیم صهیونیستی
  • یمن از آغاز مرحله چهارم تشدید عملیات‌ علیه اسرائیل خبر داد
  • آمریکا مدعی سرنگونی سه پهپاد یمنی شد
  • ادعای تازه سنتکام درباره ساقط کردن سه پهپاد یمنی
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله