Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:47:34 GMT

با احساس نا امنی کودکان چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۰۳۰۰

با احساس نا امنی کودکان چه کنیم؟

ایسنا/قم روانشناس کودک و نوجوان گفت: اگر فرزندان احساس امنیت داشته باشد و احساس کند که والدین ثبات روانی دارند با اخباری مانند فرزند آزاری و فرزند کشی ری اکشن زیادی نشان نمی‌دهند؛ اما ری اکشن زیاد نشان دادن کودکان نشان‌دهنده این است که کودک احساس ناامنی را داشته و این نوع اخبار فقط سبب فعال شدندش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده اساسی‌ترین و مقدس‌ترین نهادی است که افراد درون آن رشد می‌کنند، تربیت می‌شوند و احساس امنیت و آرامش را از آن دریافت می‌کنند؛ اما انتشار اخباری مانند آزارها و قتل‌های خانوادگی ذهن بسیاری از افراد جامعه را درگیر خود می‌کند و این پرسش را در افکار عمومی شکل می گیرد که آیا پدر و مادر دیگر نماد مهربانی و عشق بی‌انتها نسبت به فرزندان خود نیستند؟

انتشار بی‌محابا این اخبار علاوه بر آزرده کردن خاطر افراد، این ترس را نیز ایجاد کرده است که مبادا نهاد خانواده که پایدارترین و مؤثرترین وسیله دریافت آرامش و امنیت برای کودکان و نوجوانان بوده است تقدس و امنیت بخش بودن خود را از دست بدهد و تبدیل به منبعی هراس برای کودکان شود؛ زیرا این امر عواقبی فراوان ازجمله پناه بردن نوجوانان به افرادی ناآشنا و خارج از محیط خانواده را به همراه دارد که خود می‌تواند خطرات و آسیب‌های فراوانی را ایجاد کند.

به راستی شنیدن این اخبار توسط کودکان و نوجوانانی که توانایی تحلیل و تفسیر درست از اخبار و اطلاعات را ندارند چه آسیبی بر روح و روان آنان وارد می‌کند؟ و چه تصویری از پدر و مادر در ذهنشان ترسیم می‌کند؟

دکتر نازنین حبیبی، روانشناس کودک و نوجوان، در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: به طور طبیعی شنیدن اخبار فرزند آزاری و فرزند کشی می‌تواند سبب ترس کودکان از والدین شود به ویژه اگر این احساس ناامنی از قبل شکل گرفته باشد.

وی با تأکید بر اینکه دلیلی برای مطلع شدن کودکان از اخبار به ویژه بخش حوادث آن وجود ندارند، اظهار کرد: اطلاع کودکان از این نوع اخبار نشاءت گرفته از سهل‌انگاری والدین است.

مدیر گروه تخصصی کودک و نوجوان انجمن ازدواج و خانواده کشور ادامه داد: این اخبار برای نوجوانان به ویژه نوجوانانی که با والدین خود درگیر هستند یا و دارای والدینی با خشونت رفتاری هستند پیامی از جنس اینکه امن‌ترین فرد زندگی من، امن نیست، مخابره می‌کند.

وی در رابطه با جلوگیر یا از اثرات مخرب این اخبار بیان کرد: مهم‌ترین راه این است که شما والدینی امن باشید و به‌گونه‌ای رفتار کنید که به فرزند القا شود که پدر و مادر من کسانی هستند که عشق مشروط ندارند و در هر شرایطی مورد تائید والدین هستم حتی اگر جایی اشتباه کنم؛ زیرا والدین همراه من هستند.

حبیبی تصریح کرد: اگر فرزند احساس امنیت داشته باشد و احساس کند که والدین ثبات روانی دارند با این نوع اخبار ری اکشن زیادی نشان نمی‌دهند؛ اما ری اکشن زیاد نشان دادن کودکان نشان‌دهنده این است که کودک احساس ناامنی را داشته و این نوع اخبار فقط سبب فعال شدندش شده است.

وی درباره راه درمان ری اکشن شدید کودکان در رابطه با این نوع اخبار گفت: پیشنهاد می‌شود که با استفاده از بازی‌درمانی کودکان این نوع حس‌های بد را تخلیه کنند و والدین نیز در جواب سؤال کودکان درباره این نوع اخبار توضیح دهند که آدم‌های مریض هم وجود دارند و چون تعداد این آدم‌ها کم است تبدیل به اخبار شده‌اند و ما نیز از شنیدن این اتفاقات متأسف هستیم و همه تلاشمان را می‌کنیم که والدین خوبی برای تو باشیم.

روانشناس کودک و نوجوان افزود: والدینی که احساس می‌کنند فرزندانشان زیاد تحت تأثیر این اخبار قرارگرفته‌اند، نشان می‌دهد که فرزندشان احساس ناامنی می‌کند و این احساس ناامنی نیز نشاءت گرفته از رفتارها مانند عدم ثبات رفتاری، خشم و یا غم زیاد نشان دادن و... است که این حس را به کودک یا نوجوان القا می‌کند که من آدم قابل پیش‌بینی برای تو نیستم.

وی ادامه داد: این موضوع می‌تواند برای کودکان و یا حتی نوجوان خطرناک باشد به همین علت پیشنهاد می‌شود که اگر والدینی در این شرایط قرار دارند و فرزندشان احساس ناامنی می‌کند، حال خوبی ندارد و مشکلی در ارتباط با فرزندشان وجود دارد بهتر است که تحت درمان قرار بگیرند تا از آسیب دیدن فرزندشان جلوگیری کنند.

بی‌شک در جامعه‌ای که اخبار و اطلاعات به ویژه اخبار خشونت آمیزی مانند اینکه پدری فرزندش را با داس کشت، والدینی فرزندشان را قطعه قطعه کردند و... بدون هیچ‌گونه چارچوب، طبقه‌بندی و تفسیر درستی منتشر می‌شوند و به راحتی در دسترس همه آحاد جامعه قرار می‌گیرند باید در آینده‌ای نه چندان دور منتظر عواقب و آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر آن هم باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كودكان کودک و نوجوان نوع اخبار احساس ناامنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۰۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام علیرضا رضوی در مراسم گرامیداشت هفته معلم که در مدرسه علمیه فاطمة الزهرا (س) ماکو برگزار شد، اظهار داشت: علت اینکه روز شهادت شهید مطهری (ره) را به‌عنوان روز معلم نامگذاری کردند این است که کسانی که در عرصه تعلیم و تربیت هستند، باید مثل شهید مطهری مطالب شان مفید، به روز، همه فهم و مورد نیاز جامعه باشد و در جهت تربیت انسان‌ها حرکت کنند.   وی ادامه داد: نوع رفتار و زندگی شهید مطهری الگویی برای همه معلمین و اساتید علمی جامعه اسلامی ایران است و یکی از خصوصیات بارز این استاد حوزه این بود که نسبت به چیزی که احساس مسئولیت می‌کرد تا عمق مسئله می‌رفت، چون آن را تکلیف خود می‌دانست و بازتاب آن هرچی بود باید آن مسئله را حل و یا انجام می‌داد و به بیان دیگر در این مورد احساس تکلیف می‌کرد.   مدیر حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی گفت: هنگامی که به نوار‌های صوتی شهید مطهری گوش می‌کنیم صراحت لهجه و سخن گفتن با عشق و شوق در کلام او موج می‌زند.   وی یادآور شد: استاد مطهری حتی برای کودکان، دین و مسائل دینی را با زبان کودکانه در کتابی در قالب کتاب داستان راستان بیان نموده و مسائل اعتقادی را برای اهل فن و دانشمندان عمیق بیان می‌کرد و لذا عمل به تکلیف از مهم‌ترین مولفه‌های شهید مطهری بود.   حجت الاسلام رضوی خاطرنشان کرد: عمده احساس تکلیف همان روحیه‌ای است که در تک تک افرادی که پا به این عرصه می‌گذارند وجود داشته باشد و در مقابل تمامی بی‌مهری‌ها ثابت قدم باشند، مرحوم علامه جعفری نیز تأکید داشت که «مهم‌ترین بلای بشریت احساس بی‌مسئولیتی است».   وی تأکید کرد: باید به طلبه بودن خودمان افتخار کنیم و اگر طلبه احساس افتخار نکند، ناامید می‌شود و روحیه طلبگی خود را می‌بازد و دیگر هم احساس تکلیف نخواهد کرد.   وی یادآور شد: انسانی که احساس مسئولیت بکند در برابر مشکلات مقاومت می‌کند، همچنین اگر طلبه مسائل مربوط به امور تربیتی را رعایت کند و نسبت به این مسئله مهم دقیق‌تر باشد، با اینکه شاید جواب آن دیر بازده باشد، اما نتیجه‌ای بهتر و تؤام با موفقیت را به دست خواهد آورد.   مدیر حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی عنوان کرد: خداوند تبارک وتعالی در قرآن کریم می‌فرمایند؛ «إنَّ رَحمَةَ اللهِ قَریبٌ مِنَ المُسلِمین» این آیه به ما امر می‌دهد که اگر تقوا پیشه کنیم و صبرکنیم، قریب محسنین خواهیم بود و اگر بخواهیم که وارد رحمت الهی بشویم باید دلشکسته باشیم.   در پایان این مراسم از طلاب برگزیده و اساتید مدرسه علمیه فاطمة الزهرا (س) ماکو تجلیل و حکم مدیریت خانم محمدی در این مدرسه علمیه به وی اعطا شد.

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • واکنش کریستیانو رونالدو به 66امین هت‌تریک؛ احساس فوق العاده‌ای است + عکس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود