Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه نفت و گاز با بیان اینکه با تغییر رویکرد در مقابل بازار شرق آسیا می‌تواند فروش نفت را افزایش داد، گفت: برای آیت الله رئیسی برای صنعت نفت این است که از خام فروشی جلوگیری و کم کاری‌های انجام شده از سال ۷۹ تاکنون را در صنعت نفت و گار جبران کند

وحید باقری خیرآبادی کارشناس حوزه انرژی و رئیس کمیته نفت، گاز و پتروشیمی کمیته اقتصادی آیت الله رئیسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره پیش‌بینی فروش نفت و سامان‌دهی فراورده‌های نفتی با وجود مشکلات انتقال ارز در دولت بعدی، اظهار کرد: در این زمینه دو بخش وجود دارد یکی بخش ساختاری و دیگری بخش حکمرانی که هر دو در بازار نفت و گاز نیاز به اصلاح دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ما در شرایط تحریم هم، صادرات نفت داشتیم ولی چون ساختار امور بین‌الملل در این زمینه یک ساختار سنتی است و نیاز به بازنگری دارد؛ باید رویکرد ما را در حوزه تکنولوژی انرژی تغییر کند.

این کارشناس حوزه انرژی گفت: تغییر رویکرد ما در مقابل بازار شرق آسیا می‌تواند میزان فروش نفت را افزایش دهد؛ البته بر اساس فرمایشات مقام رهبری باید رویکرد خود را در برابر خام فروشی تغییر داده و کم کاری‌های انجام شده از سال ۷۹ تاکنون را جبران کنیم؛ باید نگاهمان به زنجیره ارزش را تغییر داده و از خام فروشی پرهیز شود.

باقری ادامه داد: کمیته نفت و گاز ستاد آیت الله رئیسی برنامه ریزی را انجام داده تا با نگاه به تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده، زمینه مشارکت را در قالب یک مشارکت مدنی بین دولت جمهوری اسلامی با کشورهای شرق آسیا در حوزه ساخت پالایشگاه و ذخیره سازی ایجاد کند تا با فرآوری و ایجاد ارزش افزوده، نحوه عرضه و فروش نفت را به شکلی مستمر در بازار مصرف شرق آسیا انجام دهیم تا نفع آثار بازگشت ارز آن در سفره‌های مردم دیده شود.

وی اشاره کرد: در قرارداد ۲۵ ساله با چین یکی از ظرفیت‌های در نظر گرفته شده این است که هم با نگاه سرزمینی و هم با نگاه فراسرزمینی به این نوع فعالیت‌های اقتصادی توجه شود تا نفت خام سبک و سنگین ایران در هر دو گرید به بهترین نحو فروخته شده و با ورود نفت خام حوزه کارون، نفت فوق سنگین نیز به بازار فروش و صادراتی اضافه شود که بهترین بازار آن، کشور هند است که پالایشگاه‌های این کشور بر اساس این نوع نفت فعالیت می‌کنند؛ البته کشور چین هم استفاده از نفت فوق سنگین را آغاز کرده که می‌تواند بازار مناسبی برای نفت فوق سنگین ایران باشد.

این کارشناس حوزه نفت و گاز گفت: با اقدامات برنامه ریزی شده، نیاز ما به ذخیره سازی نفت در نفتکش‌ها در روی آب‌ها کاسته خواهد شد و ظرفیت ذخیره سازی دوم ما در جاسک به عنوان پشتیبان این صنعت به چرخه افزوده می‌شود.

باقری تصریح کرد: طرح کانون انرژی در کمیته اقتصادی نفت و گاز به عنوان سند جامع انرژی بر اساس قطب تولید و مصرف برنامه ریزی و به نتیجه خواهد رسید و در کنار آن ظرفیت مصرف داخلی را نیز پوشش خواهد داد.

وی توضیح داد: البته طرح‌های متوقف شده در دولت فعلی مثل خط لوله انتقال گاز به پاکستان و ترکیه و گسترش خط لوله اسلامی به عراق و همچنین نگاه به بازار منطقه‌ای محصولات نفت و گاز و قراردادهای که در سال‌های گذشته متوقف شده را اجرایی خواهیم کرد؛ همچنین در حوزه بازارهای آسیای میانه می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی را به کشور باز گرداند.

 

انتهای پیام/ ط

منبع: دانا

کلیدواژه: آیت الله رئیسی کارشناس حوزه خام فروشی نفت و گاز فروش نفت شرق آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۱۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد

سید مهدی فرحی شامگاه یکشنبه در حاشیه بازدید از غرفه چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران گفت: میزان صادرات غیرنفتی برنامه‌ریزی شده برای سال‌جاری با ۲۳ درصد رشد نسبت به سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

وی اظهار داشت: این برنامه پیش‌بینی شده در بحث صادرات غیرنفتی جز با مشارکت همه استان‌های کشور محقق نمی‌شود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی برضرورت ارتقای بهره‌وری، تعریف برنامه‌های راهبردی، حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ملی از جمله تامین مواد اولیه، زیرساخت‌ها و مشارکت‌های مردمی برای تحقق برنامه صادرات غیرنفتی در کشور تاکید کرد.

وی در خصوص اهمیت زنجیره ارزش محصولات گفت: چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشتاز و نمونه در عرصه تعریف و معرفی زنجیره ارزش به شمار می‌رود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اضافه کرد: با تعریف و شناسایی زنجیره‌های ارزش‌ساز در استان‌ها و تبدیل آن‌ها به ارزش اجرایی و معرفی مدیران راهبر باید بهره‌وری را چند برابر کرد.

فرحی یادآور شد: تعریف زنجیره‌های ارزش در استان‌ها موجب ارتقای بهره‌وری، صادرات، تولید، اشتغال‌زایی و نوآوری در استان می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • طعنه‌زنی سنگین به دو مدیر ارشد اقتصادی دولت رئیسی
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!