Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:58:00 GMT

جنجال سیاسی در پی نخستین سفر خارجی هریس

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۱۶۵۹

جنجال سیاسی در پی نخستین سفر خارجی هریس

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری این روزنامه آمریکایی، «کامالا هریس» معاون رئیس جمهوری آمریکا نخستین سفر رسمی خارجی خود را دیروز سه شنبه به پایان رساند؛ سفری که با هدف از سرگیری روابط ایالات متحده و آمریکای لاتین در صحنه جهانی بود. اما وی پس از بازگشت با جنجال و انتقادات بسیاری بر سر سخنانش در این سفر روبرو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنان هریس در گواتمالا با خطاب قرار دادن مهاجران مستاصل این کشور آمریکای مرکزی ابتدا سبب خشم چپگرایان و جناح ترقی خواه آمریکا شد. او در سخنرانی در گواتمالا خطاب به مهاجران گفت: «به آمریکا نیایید» و سپس هشدار داد که در غیر این صورت به کشورهایشان بازگردانده می شوند. وی سپس با پاسخ های تدافعی در برابر سوالاتی در خصوص عدم موفقیتش برای سفر به مرز آمریکا و مکزیک گرد و خاکی سیاسی به پا کرد که مورد توجه راستگرایان قرار گرفت. سخنان معاون رئیس جمهوری آمریکا درحالی است که دولت «جو بایدن» تمهیدات فیزیکی از جمله دیوار مرزی که در دوران رئیس جمهوری پیشین آمریکا اعمال شده بود را بطور کامل کنار گذاشته است.

یکی از مسائل مهم آمریکا در سال های اخیر و بویژه در زمان دولت ترامپ، افزایش سیل مهاجران از مرزهای جنوبی به داخل این کشور بوده است. از سوی دیگر، دولت بایدن اگرچه برخی موانع فیزیکی در مسیر مهاجرت به آمریکا در مرزهای جنوبی را برچیده اما به نظر نمی رسد این اقدام، به معنای نرمش دولت جدید واشنگتن در برابر مهاجران باشد.

هریس در یک نشست خبری پیش از بازگشت به آمریکا سفر خود را موفقیت آمیز اعلام کرد و در  پاسخ به این سوال که آیا متعهد می شود از مرزی که مهاجران برای ورود به آنجا تجمع کرده اند دیدن کند یا خیر پاسخ داد: «بله سفر می کنم و پیشتر هم اینکار را انجام داده ام».

هدف او از سفر دو روزه به گواتمالا و مکزیک به منظور جلوگیری از هجوم مهاجران آمریکای مرکزی از طریق مکزیک به مرز ایالات متحده با پرداختن به دلایل اصلی این مهاجرت یعنی فقر و خشونت بود.

هریس در نشست خبری خود تاکید کرد ریشه این مهاجرت در یک سفر دو روزه حل نمی شود.

اما خبرنگاران پس از بازگشت هریس به آمریکا برای وی سوالاتی مطرح کردند که سبب خشم معاون رئیس جمهوری آمریکا شد. از جمله اینکه چرا وی به عنوان بخشی از ماموریت خود برای مقابله با "دلایل اصلی" مهاجران آمریکای مرکزی از مرز بازدید نکرده است. ضمن آنکه سخنان وی خطاب به مهاجران در خصوص عدم ورود به خاک آمریکا مورد انتقادات شدید قرار گرفت.  

«الکساندیا اوکاسیو-کورتز» نماینده ترقی خواه مجلس نمایندگان در توئیتر خود نوشت: «ایالات متحده دهه ها صرف کمک به تغییر رژیم و بی ثبات سازی در آمریکای لاتین کرد. ما نمی توانیم در به آتش کشیدن خانه شخصی نقش داشته باشیم و سپس آنها را به دلیل فرار از این شرایط مقصر بدانیم».

ائتلاف مهاجرت بین ادیان، گروهی از رهبران مذهبی مستقر در ایالات متحده هم در پی سخنان هریس، به وی هشدار دادند که درخواست پناهندگی غیرقانونی نیست.

برچسب‌ها کامالا هریس مهاجرت غیرقانونی آمریکای لاتین گواتمالا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کامالا هریس مهاجرت غیرقانونی آمریکای لاتین کامالا هریس مهاجرت غیرقانونی آمریکای لاتین گواتمالا ایالات متحده رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۱۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا

رسانه‌های غربی از واژگونی یک قایق حامل پناهجویان دیگر در نزدیکی جزایر قناری و مفقود شدن تعدار زیادی از آن‌ها خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس آنسایگر"، یک قایق حامل مهاجران در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا واژگون شد و ده ها نفر ناپدید شدند.

پس از واژگونی این قایق حامل مهاجران در حدود 100 کیلومتری جنوب جزیره قناری ال هیرو در اقیانوس اطلس، نیروهای امداد روز دوشنبه عملیات برای یافتن حدود 50 پناهجوی مفقودی را آغاز کردند. سرویس امداد دریایی اسپانیا اعلام کرد که یکی از هلیکوپترهای آن 9 نفر را که به قایق واژگون شده چسبیده بودند، سوار کرد.

خبرگزاری دولتی افه گزارش داد که پس از انتقال آنها به ال هیرو، نجات‌یافته‌ها گزارش دادند که قایق چوبی 9 روز پیش با حدود 60 سرنشین به راه افتاده است وروز شنبه مشکلاتی برای آن پیش آمده است.

سازمان امداد و نجات دریایی نتوانست بگوید چند نفر در قایق بودند. گارد مدنی در سانتا کروز د تنریف، پایتخت جزیره قناری تنریف نیز نتوانست اطلاعات بیشتری در مورد این حادثه ارائه دهد.

افه گزارش داد که این مهاجران از کشورهای جنوب صحرا آمده بودند. این مسئله که سفر آنها از طریق دریا دقیقاً از کجا شروع شد ناشناخته بود.

ده ها هزار نفر از مردم جنوب صحرا که از فقر، درگیری و بی ثباتی در غرب آفریقا فرار می کنند، هر ساله سعی می کنند با قایق خود را به اسپانیا برسانند. به گفته وزارت کشور، 16 هزار و 621 مهاجر از اول ژانویه تا 15 آوریل امسال با قایق وارد اسپانیا شده اند. در مدت مشابه سال گذشته تعداد این مهاجران 11681 مورد بوده است.

پناهندگان در حالی در جریان پناهندگی به کشورهای اروپایی با جان خود بازی می کنند که اتحادیه اروپا تلاش می‌کند در آستانه انتخابات در این منطقه طرح اصلاحات قواعد پناهندگی برای تشدید سختگیری‌ها علیه پناهجویان را از تصویب پارلمان بگذراند و به این ترتیب رای شهروندان را جلب کند.

در طرح اصلاح سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا که به زودی در بروکسل به رای گذاشته خواهد شد، پارلمان اتحادیه اروپا، کشورهای عضو و کمیسیون توافق کردند که رویکرد خود را در قبال مهاجران غیرقانونی تشدید کنند.

در این طرح از جمله، رویه‌های سریعتر در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا برای اطمینان از اخراج مهاجران بدون چشم‌انداز در نظر گرفته شده است. به گفته کارشناسان، با این حال، بعید است که این اصلاحات تا زمان برگزاری انتخابات اروپا در اوایل ماه ژوئن هیچ تاثیری داشته باشد.

بر این اساس در صورت افزایش شدید مهاجرت، مقررات بحران این امکان را برای افراد فراهم می‌کند که برای مدت طولانی‌تری در مراکز پناهندگی در مرزهای خارجی تحت شرایط زندان مانند نگهداری شوند.

بیش از 6 هزار پناهنده در سال 2023 در مسیر دریایی به اسپانیا جان باختند100 هزار ارمنی از قره‌باغ به ارمنستان پناهنده شدند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا