Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@00:16:03 GMT

بازار بورس در هفته‌ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۶۹۰۲

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت مانند چندماه گذشته با نوساناتی همراه بوده است، در رابطه با وضعیت بازار سرمایه و عوامل موثر بر وضعیت بازار از کارشناسان بازار سرمایه سوال پرسیده ایم.

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص چگونگی وضعیت بازار سرمایه در هفته اخیر اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت به دلیل تعطیلی شنبه و یکشنبه سه روز کاری بیشتر برای بازار سرمایه وجود نداشت و در این سه روز فعالیت بازار همان طور که انتظار داشته ایم بورس با افزایش تقاضا در روز‌های دوشنبه و سه شنبه مواجه بود، اما روز چهارشنبه بازار با افزایش عرضه همراه شد و خیلی از سهم‌های بزرگ که در روز‌های گذشته مثبت بوده اند چهارشنبه از مثبت به سمت منفی حرکت کرده اند و در کل در بازار عرضه‌ها بسیار زیاد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: فشار فروش‌ها در روز چهارشنبه سبب منفی شدن شاخص شد. اما به طور کل در طول این هفته شاخص کل حدود 0.02 درصد رشد داشت که بسیار عدد کم و غیر قابل توجهی است و می‌توان این را گفت که بورس در این هفته فقط در جا زده است.

فشار فروش سبب منفی شدن شاخص هم وزن شد

آسایش در ادامه بیان کرد: اما شاخص هم وزن نیز حدود ۱.۰۲ درصد کاهش داشته است که بیشتر، کاهش این شاخص مربوط به روز چهارشنبه بود که فشار فروش بسیار افزایش پیدا کرد و این موضوع سبب شد که شاخص هم وزن کاهشی شود.

او افزود: اگر بخواهیم به طور کلی بازار را بررسی کنیم باید گفت که بازار ترس را درون خودش می‌بیند و از سوی دیگر بحث برجام که توافق صورت خواهد گرفت یا خیر؟ موضوع دیگر بحث نوسانات نرخ دلار و شک در رابطه با خرید یا فروش سهام است که این باعث می‌شود بازار تا به اکنون با یک فشار فروش برخی از سهام ها روبه رو شود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: نکته ای که باید گفت این است که بسیاری از شرکت‌های کوچک که صف‌های فروش شان مدت‌ها پابرجا بوده است با گزارش "الف" یا برگشت از مجمع به صورت دامنه باز، بازگشایی می‌شوند و با این که بالاتر از ۱۵  تا ۴۰ درصد منفی بازگشایی شده اند و همچنان فشار فروش از این سهام برداشته نمی‌شود و حتی با منفی بزرگی نیز در صف فروش قفل می‌شوند.

آسایش در ادامه گفت: در چند روز گذشته یکی از سیاست‌هایی که به سود بازار بود را شاهد بوده ایم و آن کاهش نرخ بهره بین بانکی است و اگر این موضوع در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار گیرد و این نرخ نیز بیشتر کاهش پیدا کند می‌توان شاهد این باشیم بخشی از مبلغی که از بازار سرمایه به سمت بانک‌ها روانه شده بود به بازار بازگردد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: به طور کل و با توجه به روند بازار‌های موازی امید است که با کمتر شدن ابهامات سیاسی و اقتصادی کشور در هفته پیش رو بتوانیم هفته خوبی برای بازار داشته باشیم و امید داریم که شاخص کل در محدوده‌ای که قرار دارد به سمت بالا حرکت کند.

او افزود: اگر بخواهیم از لحاظ تکنیکال نیز شاخص کل را بررسی کنیم، طی روز شنبه و یکشنبه امید است که بازار مثبتی را داشته باشیم.

مناظرات و انتخابات بیشترین تاثیر را بر بازار داشته اند

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این پرسش که در طی هفته گذشته چه عواملی بر بازار سرمایه اثر گذار بوده است؟ بیان کرد: بازار سرمایه در طی هفته ای که گذشت یک روند رو به رشدی را پیدا کرد و برزسی‌های آماری نشان می‌دهد که نقدینگی در حال ورود به بازار سرمایه است. نکته ای که وجود دارد این است که قیمت‌ها اکنون به کف رسیده است و جذابیت بسیاری دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: موضوعی که در هفته اخیر بر وضعیت بازار بسیار تاثیر گذار بوده، بحث تحولات سیاسی بوده است در هفته ای که گذشت بحث مناظرات را داشته ایم که نما و چشم انداز کشور را نشان داده و انتخابات و مناظرات بیشترین تاثیر را در هفته ای که گذشت بر بازار داشته است.

منبع: الف

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه در ادامه هفته ای که گذشت وضعیت بازار فشار فروش شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۶۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۴۵ واحدی قرار گرفت و برای سومین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با کاهش ۶ هزار و ۱۸ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۳۹۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۹۵ هزار و ۴۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش معاملات امروز نیز به ۳۶ همت و ۱۸ میلیارد تومان رسید.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران نیز با ریزش ۱۸۹ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۹۹ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۸۵۸ میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۰۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۵۱۷ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های فجهان، خاور، مادیرا، بپاس، دماوند، هرمز و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار