Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل اذعان کاخ‌سفید به حضور نظامیان آمریکایی در یمن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اخیراً فراز و فرودهایی در پرونده یمن صورت گرفته که در همین راستا بحث حضور نظامیان ایالات متحده در این کشور مطرح شده و به نوعی به تیتر یک برخی از رسانه‌های غربی و عربی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که آمریکایی‌ها از حدود سه سال پیش در یمن حضور داشتند و این مساله مربوط به وضعیت کنونی نیست. حضور آنها در یمن زمانی افزایش پیدا کرد که رفتار انصارالله یمن از تدافعی به تهاجمی تغییر کرد و همین مساله نگرانی‌هایی را برای عربستان که رهبری ائتلاغ متجاوز عربی را به عهده داشت به وجود آورد. طبیعتاً سعودی‌ها برای کنترل رفتار انصارالله به آمریکا تکیه داشتند و از آنها درخواست کرده بودند که برای کنترل و مدیریت اوضاع وارد خاک یمن شوند که این اتفاق رخ داد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که آمریکایی‌ها از همان سه سال پیش در حال خدمات‌رسانی به سعودی‌ها در یمن بودند اما به هر ترتیب سعی می‌کردند تا این موضوع را به هر ترتیب که شده از نظرها پنهان نگه دارند؛ چراکه اقدام‌های آنها اصولاً بر اساس حمایت‌های اطلاعاتی و پشتیبانی‌های نظامی معطوف بوده است. حالا با گذشت این سال‌ها چند روز پیش کاخ سفید در بیانیه‌ای کوتاه مدعی شد که توصیه‌های نظامی و اطلاعات محدودی را به ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی در یمن ارائه می‌دهد. آنطور که آمریکایی‌ها می‌گویند، هدف این توصیه‌های نظامی و اطلاعات ارائه شده، صرفاً دفاعی و آموزشی است اما ماهیت اهداف دفاعی مشخص نشده است. از نظر ناظران بین‌المللی، صحبت از این اهداف، پوششی برای ادامه حمایت آمریکا از جنگ علیه یمن است و بدون تردید علنی کردن حضور آمریکایی‌ها در یمن، یک سناریوی مهم در پس خود دارد که بخشی از به مسائل سیاسی مربوط است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در این قضیه، تقارن زمانی انتشار حضور نظامی آمریکا در یمن، همزمان با شروع فعل و انفعالات سیاسی و دیپلماتیک تیم بایدن برای حل بحران یمن است. بر اساس داده‌های موجود، دستگاه دیپلماسی ایالات متحده باری دیگر حل و فصل بحران یمن را در دستور کار خود قرار داده و همچنین رفت و آمدهای سیاسی مقامات برجسته ایالات متحده حاکی از همین مساله است. در روزهای گذشته هم شاهد آن بودیم که رسانه‌های زیادی نه تنها نسبت به تایید حضور نظامی آمریکا در یمن، بلکه در مورد رفت و آمدهای دیپلماتیک به یمن برای حل مشکلات فعلی این کشور فعال شدند که این نشانه‌ای از احتمال تقویت گفت‌وگوها. در این میان موضوع مهم دیگری که باید بدان اشاره کنم این است که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند که بخشی از حضورشان در یمن به مبارزه با سازمان القاعده و گروهک تروریستی داعش مربوط است.

صدرالحسینی افزود: اینکه آنها حالا به دنبال مبارزه با داعش و القاعده افتاده‌اند نشان‌دهنده آن است که ایالات متحده بدون تردید یک سناریوی خطرناک در دست اقدام دارد. آمریکایی‌ها در آن زمان که بن‌لادن در افغانستان حضور داشت و حتی از سال‌ها قبل که او در سودان رفت و آمد داشت، می‌دانستند که سازمان القاعده از ۲۵ سال پیش تاکنون در یمن فعال است و حالا سوال این است که چرا ایالات متحده تاکنون به فکر مبارزه با القاعده و داعش نیفتاده است؟ بر این اساس معتقدند که این حضور در یمن می‌تواند به نوعی در راستای تقویت القاعده و داعش معنا شود؛ چراکه این دو جریان از سال‌ها پیش در حال فعالیت بودند و ارتباط وانشگتن و جامعه اطلاعاتی آن با این نوع گروه‌ها کاملاً مشخص است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم که آمریکایی‌ها صرفاً به دنبال حمایت از عربستان سعودی نیستند، بلکه آنها سعی می‌کنند تا القاعده و داعش را علیه انصارالله و به نفع سعودی‌ها در یمن گسیل کنند تا به قول خودشان بتوانند منافعشان را تامین کنند. شکی در این وجود ندارد که سعودی‌ها صرفاً به دنبال خروج آبرومندانه از یمن پس از حدود شش سال جنگ یکطرفه هستند. بر این اساس ایالات متحده قصد دارد تا القاعده را به نوعی علیه جریان مقاومت راهبری کند و در سوی دیگر به دلیل آنکه انصارالله در نزدیکی مأرب قرار دارد، آنها می‌خواهند معادلات میدانی را به نفع خود تغییر دهند. اگر بگوییم که القاعده برای ترمیم چهره ائتلاف و آمریکا در یمن به میدان آمده، گزاف نگفته‌ایم و در این راه قرار است از القاعده به عنوان بازیگر جدید برای ایفای نقش خود در زمین یمن بهره ببرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: القاعده عربستان سعودی یمن داعش آمریکا انصارالله مأرب ائتلاف عربی آمریکایی ها ایالات متحده حضور نظامی سعودی ها سال پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۵۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است
  • واشنگتن و لندن ناتوان از مقابله با حملات ارتش یمن
  • ناتوانی واشنگتن و لندن از مقابله با حملات ارتش یمن
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی