Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: بر هیچ کسی پنهان نیست که «المپیک» تنها یک رویداد ورزشی به حساب نمی آید، رویداد فرا ورزشی با ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که موفقیت در آن می تواند وجه جهانی یک کشور را به طور کلی تغییر داده و حتی به اصطلاح زیر و رو کند.

از همین رو چگونگی حضور در این آوردگاهِ همه گیر یکی از دغدغه های اصلی و همیشگی در میان مدیران ورزش است به گونه ای که بخش قابل توجهی از هزینه ها و انرژی سالانه آنها را به خود اختصاص می دهد تا در پایان یک دوره چهار ساله بتوانند نتیجه گیری دلخواهی از آن داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران هم اهمیت این رویداد عظیم و تاریخی مورد غفلت نبوده است. البته اگرچه دیر اما برای هر دوره المپیک تمرکز اصلی در برنامه ریزی ها و فعالیت های مدیران بر روی آن قرار گرفته تا حداقل از عملکرد و مدال آوری ورزشکاران‌مان در آن به عنوان نمره ای برای ارزیابی مدیریت خود بهره ببرند.

برای این دوره بازی های المپیک اما شرایط متفاوت تر از همیشه بود از این حیث که به نسبت ادوار گذشته رسیدگی بهتر و جامع‌تری به وضعیت المپین‌ها صورت گرفت و همین مسئله قاعدتا باید باعث جابه جایی بار مسئولیت و پاسخگویی از مدیران بالادستی به مدیران پایین تر شود.

گام حرفه ای که برای المپیک برداشته شد

موفقیت کاروان ورزش کشورها در میدان بزرگ المپیک در گرو عوامل داخلی و خارجی زیادی است. برای کشوری مانند ایران که دست ورزش آن از خیلی فاکتورهای خارجی همچنان کوتاه است، فاکتورهای داخلی مهمترین سکوی پرتاب برای موفقیت و خودی نشان دادن در المپیک به حساب می آید.

برنامه ریزی صحیح، اردوهای منظم، توجه به رشته های پرمدال، مدیریت استعدادیابی، توجه به آموزش مربیان و شاخصه های مدیریتی از جمله عوامل داخلی تعیین کننده هستند و البته مسائل مالی؛ حتی بیراه نیست اگر مدعی شد تمام عوامل داخلی در امتداد فراهم بودن بودجه کافی قابلیت عملیاتی شدن پیدا می کنند، فاکتوری که برای دوره جدید بازی‌های المپیک به موقع، کامل، درست و حرفه ای مهیا و تامین شد و همین مسئله عمده تفاوت اقدامات مدیریتی برای این دوره بازی ها نسبت به ادوار گذشته را شامل می شود.

چشم ورزشی ها از پول سیر شد

در اولویت بندی عوامل داخلی تاثیرگذار در موفقیت ورزشکاران «حمایت مالی» یکی از بالاترین رتبه ها را دارد به خصوص برای ورزشکاران ایرانی و مربیان و مدیران نزدیک به آنها که همیشه بابت مسائل مالی و کمبودهای‌شان گله مند بودند و هر بار در توجیه ناکامی و عملکرد ناخوشایندشان، بر طبل بی پولی می کوبیدند.

در واقع «کمبودهای مالی» و دست و پایی که از مدیران فدراسیون ها، مربیان و ورزشکاران برای اجرای خیلی از برنامه ها می بست، دمِ دستی ترین، کارآمدترین و قابل توجیه‌ترین ابزار بود برای آنها تا گناه ناکامی ها را از گردن خود ساقط کنند و توپ آن را به زمین مدیران بالادستی بیندازند.

این حربه اما برای المپیک تابستانی پیش رو پاسخگو نخواهد بود وقتی که تمام اقدامات در جهت حل و فصل مشکل همیشگی بوده است؛ مرور آنچه در راستای حمایت مالی از ورزشی ها در آستانه المپیک شد تکرار مکررات است اما یادآوری واریز حقوق ماهیانه ۵ میلیون تومانی به حساب مسافران توکیو - برای مدت یک سال و نیم-، پرداخت ۱۰ هزار، ۵ هزار و ۳.۵۰۰ هزار دلار به عنوان پاداش پای سکو - از طرف کمیته ملی المپیک- و تصویب پاداش ۲ میلیارد، ۱.۲۵۰ میلیارد و ۷۰ میلیارد تومان برای مدال آوران - از طرف وزارت ورزش- لازم است برای اثبات این ادعا.

این پشتیبانی ها البته جدا از حمایت مالی مستقیم کمیته ملی المپیک از فدراسیون هاست به گونه ای که این کمیته هنوز سومین ماه سال به پایان نرسیده ۵۰ درصد بودجه مصوب فدراسیون ها را پرداخت کرده و حتی بودجه رشته ای مانند کشتی که روی پُرمدالی آن حساب شده را از ۴ به ۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.

اقدامات وزارت ورزش هم در حمایت از فدراسیون ها دست کم از کمیته ملی المپیک نداشته است. این وزارتخانه هم به کشتی بودجه مازاد ۱۰ میلیارد تومانی اختصاص داده است.

در این میان از بودجه تخصیصی مجلس که برای اولین بار انجام شد و حمایت های مالیِ جانبی کمیته نباید غافل شد وقتی قرار است پیمانه اعتبارات ورزش در آستانه المپیک و سبک و سنگینی آن نسبت به همیشه سنجیده شود.

مقایسه رقم پاداش های مصوب و مقایسه آن با ادوار گذشته با توجه به نرخ تورم امروز در این گزارش نمی گنجد اما آنچه مسلم است برای نخستین بار است که همه کار انجام شد تا چشم ورزشی ها در آستانه المپیک از پول سیر شود تا تمرکزشان را از این فاکتور تعیین کننده بردارند و روی نتیجه گیری متمرکز شوند.

همه مسئولیت ها روی دوش فدراسیون هاست

به گزارش خبرنگار مهر، طبیعی است که بودجه و تامین به موقع و به اندازه آن تنها فاکتور تعیین کننده در موفقیت ورزشی نیست آنگونه که بگوییم هر چقدر برای ورزشکار یا تیمی بیشتر هزینه شده باشد، شانس نتیجه گیری بیشتر می شود اما به هر حال امروز کمبودی که همیشه دست و پای ورزشکاران، مربیان و مدیران‌شان را در اجرای برنامه ها و پیشبرد اهداف می بست، تا حد خیلی زیادی مرتفع شده است.

انگیزه های مالی محرکی بسیار قوی برای فعالیت ‌های انسان محسوب می‌شوند چرا که امروزه بسیاری از مشکلات و نیازهای انسان به واسطه پول و منابع مالی برطرف می‌شوند. مدیران ارشد ورزش به ویژه در کمیته ملی المپیک به این نیاز ورزشی ها در آستانه المپیک به درستی پاسخ دادند و اینگونه حقِ خود را به گردن آنها ادا کرده اند.

حالا فدراسیون ها می مانند و مربیان و ورزشکاران‌شان و از طرفی میدان المپیک که تعیین کننده عیار آنها خواهد بود. طبیعی است اگر موفقیتی حاصل شود در راستای تمام اقدامات المپیکی است و پاسخی خواهد بود به حمایت های دور و نزدیکی که از اعضای کاروان اعزامی به عمل آمده است. برای ناکامی های احتمالی اما هیچ توجیهی نخواهد بود مگر آنکه شرایطی خاص و استثنایی باعث رقم خوردن آن شده باشد.

در هر صورت اینکه باری که باید برای المپیک و توسط مدیران ارشد ورزش برداشته می شد، به مقصد هم رسیده است. از اینجا به بعد همه مسئولیت ها متوجه خود فدراسیون هاست و نمایندگان اعزامی آنها.

کد خبر 5231107 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیته ملی المپیک المپیک 2020 توکیو وزارت ورزش و جوانان لایحه بودجه تیم ملی فوتبال ایران فوتبال مسابقات فوتبال مقدماتی جام جهانی 2022 قطر لیگ ملت های والیبال کشتی فرنگی تیم فوتبال استقلال تهران تیم ملی والیبال ایران کشتی آزاد تورنمنت بين المللي تیم فوتبال پرسپولیس کاراته یورو 2020 والیبال کسب سهمیه المپیک کمیته ملی المپیک آستانه المپیک فدراسیون ها تعیین کننده عوامل داخلی ورزشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام عجیب خودی‌ها علیه ژیمناستیک/ اعتراض به سهمیه المپیک ایران!

به گزارش خبرنگار مهر، طبق اعلام سایت فدراسیون جهانی ژیمناستیک، مهدی الفتی، ملی‌پوش ژیمناستیک ایران توانست با قرار گرفتن در رده دوم رنکینگ مسابقات کسب سهمیه، به المپیک پاریس راه پیدا کند.

این اتفاق برای اولین بار در ژیمناستیک ایران رخ می‌دهد. الفتی با کسب ۶۲ امتیاز موفق شد حضور در المپیک پاریس را برای خود قطعی کند. ملاک فدراسیون جهانی برای کسب سهمیه، مجموع امتیازهای چهار جام جهانی است که مهدی الفتی در مسابقات جام جهانی مصر، قطر، آلمان و باکو که جزو مسابقات کسب سهمیه المپیک بود نتایج خوبی به‌دست آورد. او حتی در مسابقات جام جهانی آلمان که گزینشی المپیک محسوب می‌شد موفق به کسب مدال نقره شد.

در حالی که الفتی اولین ژیمناست ایرانی در ۶۰ سال گذشته است که توانسته سهمیه حضور در المپیک را به دست بیاورد، برخی افراد از داخل ایران نسبت به کسب سهمیه الفتی از سوی فدراسیون جهانی اعتراض کردند و نکته عجیب‌تر اینکه به برخی کشورها هم ایمیل زدند که نسبت به این موضوع اعتراض کنند!

ژیمناستیک ایران در این چند سال اخیر با حواشی مدیریتی زیادی روبه‌رو بود و در اوج این حواشی و بلاتکلیفی‌ها، این رشته ورزشی توانست بعد از ۸۰ سال در بازی‌های آسیایی به مدال نقره برسد که البته این مدال تاریخی توسط مهدی الفتی کسب شد.

همچنین این ورزشکار برای اولین بار در تاریخ رشته ژیمناستیک توانسته به سهمیه المپیک برسد اما برخی افراد حتی این موضوع را هم دست مایه منفعت طلبی خود می‌کنند و با ارسال ایمیل به کشورهای مختلف خواهان اعتراض به سهمیه به دست آمده ایران در المپیک پاریس هستند. این در حالی است که فدراسیون جهانی ژیمناستیک پس از کسب سهمیه الفتی این موضوع را به فدراسیون ژیمناستیک تبریک گفت.

کاروان ورزشی ایران تاکنون ۳۲ سهمیه در رشته‌های مختلف کسب کرده است.

کد خبر 6096831 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • ملی‌پوش اسلحه اپه: بعد از ناکامی در کسب سهمیه المپیک مصمم‌تر شدم
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم
  • اقدام عجیب خودی‌ها علیه ژیمناستیک/ اعتراض به سهمیه المپیک ایران!
  • حسن یزدانی کجاست؟
  • حسن یزدانی پیش از بوداپست به اردوی تیم ملی اضافه می‌شود؟
  • احضار مجدد مدیران سپاهان و پرسپولیس به کمیته انضباطی
  • احضار مدیران پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی