Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بیمارستان لبافی‌نژاد گفت: در حال حاضر برخی شرکت‌های دارویی سعی دارند با ارائه مشوق‌هایی، پزشکان را به سمت تجویز داروهای خاصی سوق دهند برای مثال در ازای تجویز یک برند خاص دارو، هدایایی به پزشکان داده می‌شود! - اخبار اجتماعی -

دکتر بهرام عین‌الهی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا با بیان این‌که باید جلوی رانت و فساد در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گرفته شود، اظهار کرد: نظام دارویی سه هدف ویژه را دنبال می‌کند که شامل دسترسی به داروها، کیفیت و مصرف منطقی دارو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاچاق معکوس نتیجه نبود نظارت بر زنجیره توزیع داروها

وی افزود: یکی از مشکلات حوزه دارو در کشور ما این است که گاهی کمبود دارو پیش می‌آید اما این کمبود، واقعی نیست؛ برای مثال گاهای با کمبود انسولین در کشور مواجه می‌شویم درحالی که این دارو به میزان مورد نیاز وارد می‌شود اما به دلیل آن‌که توزیع و نظارت بر زنجیزه توزیع آن مشکل دارد، از چرخه توزیع در داروخانه خارج و وارد بازار سیاه یا قاچاق می‌شود.

عین الهی با بیان این‌که کیفیت داروهای تولید داخل باید افزایش یابد، تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل مهم، کیفیت داروهاست که باید مدنظر تولیدکنندگان قرار بگیرد تا پزشکان با اطمینان از کیفیت داروهای ایرانی بیماران را به مصرف محصولات تولید داخل سوق دهند.

ارائه مشوق به پزشکان در ازای تجویز برندهای خاص!

وی با بیان این‌که یکی از معضلات گریبان‌گیر حوزه سلامت، تعارض منافع ارائه دهندگان خدمات سلامت است، خاطرنشان کرد: تعارض منافع در حوزه دارو بسیار دیده می‌شود که باعث مصرف غیرمنطقی داروها می‌شود؛ در این راستا نظام دارویی ژنریک می‌تواند به کمک بیاید؛ در حال حاضر برخی شرکت‌های دارویی سعی دارند با ارائه مشوق‌هایی، پزشکان را به سمت تجویز داروهای خاصی سوق دهند برای مثال در ازای تجویز یک برند خاص دارو، هدایایی به پزشکان داده می‌شود! راهکار این است که نظارت سازمان‌های بیمه‌گر بر نسخ تجویزی افزایش یابد و با اجرای پرونده الکترونیک سلامت، میزان و نوع داروهای تجویز شده توسط پزشکان، شفاف شود.

افزایش شدید تقاضای القایی پس از اجرای طرح تحول سلامت

رئیس کمیته سلامت ستاد آیت‌الله رئیسی با بیان این‌که پس از اجرای طرح تحول سلامت، به دلیل نبود نظارت کافی، تقاضای القایی به شدت افزایش یافته است، یادآور شد: به دلیل آن‌ که در حال حاضر نظارت کافی بر نسخ تجویزی و عملکرد پزشکان وجود ندارد برخی جراحی‌ها، آزمایش‌ها و فرآیندهای درمانی برای بیماران انجام می‌شود که بسیاری از آنها ضرورتی ندارد و دلیل این امر این است که درآمد بیمارستان‌ها وابسته به افزایش تعداد بیماران است!

لزوم شفافیت در روند درمان با اجرای پرونده الکترونیک سلامت

عین الهی با بیان این‌که یکی از معضلات نظام سلامت، نبود شفافیت در روند درمان به دلیل عدم اجرای پرونده الکترونیک سلامت است، اضافه کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت هم ارائه‌دهنده خدمت و هم ناظر بر ارائه این خدمات است؛ این امر باعث بروز تعارض منافع شده است؛ در حالی که با افزایش تعرفه‌ها در پی طرح تحول سلامت، پرداخت از جیب مردم افزایش یافته و سازمان‌های بیمه‌گر ورشکست شده‌اند و بنابراین باید سازمان‌های بیمه‌گر به طور مستقل بر فرآیندهای درمانی نظارت کنند.

وی درباره راهکار توزیع عادلانه تجهیزت پزشکی نیز عنوان کرد: اگر سامانه‌های الکترونیک، تکمیل و یکپارچه شوند و از زمان شروع ارائه خدمات درمانی به بیمار تا زمان ترخیص او از بیمارستان، همه فرآیندها به طور شفاف به ثبت برسند، جلوی بروز رانت و فساد و قاچاق معکوس گرفته می‌شود؛ در نظام سلامت کشور در دولت آینده باید همه فرآیندها هوشمند و الکترونیکی شود تا میزان مصرف دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران و سابقه پزشکی مشخص شود که یکی از رویکردهای دولت آیت‌الله رئیسی، هوشمندشدن همین فرآیندهای تشخیصی و درمانی است.

موانع تولید تجهیزات پزشکی

رئیس بیمارستان لبافی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که راهکار حمایت از تولید تجهیزات پزشکی چیست، تصریح کرد: ما تعداد زیادی متخصص تجهیزات پزشکی در کشور داریم اما متأسفانه به دلیل عدم جذب آن‌ها در شرکت‌های تولیدی، این متخصصین اکثراً کارهای غیرمرتبط با رشته تخصصی خود را انجام می‌دهند؛ از سوی دیگر به دلیل تخصیص ارز دولتی به واردات تجهیزات پزشکی، سود واردات تجهیزات بیشتر است و جلوی فعالیت مطلوب تولیدکنندگان گرفته می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: یکی از مشکلات دیگر در حوزه سلامت نیز فرار مغزها از ایران به کشورهای دیگر است؛ باید امکاناتی برای متخصصان تجهیزات پزشکی و جذب آن‌ها در نظر گرفته و مراکز تحقیقاتی از حالت انحصاری خارج شود تا از نیروهای نخبه در این حوزه استفاده شود؛ اگر بخشی از سرمایه‌گذاری عمده‌ای که در بخش واردات تجهیزات پزشکی انجام می‌شود به جذب نیروهای متخصص در این حوزه اختصاص یابد، در زمینه تولید این محصولات پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت.

اولویت‌های سلامت در دولت سیزدهم؛ 4 مانع بزرگ بر سر راه فعالان حوزه تجهیزات پزشکی/ امکان تولید 5 میلیارد دلار تجهیزات پزشکی در کشوربررسی اولویت‌های حوزه سلامت در دولت سیزدهم؛ "تعارض منافع" پاشنه آشیل نظام سلامت کشور

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح تحول سلامت پرونده الکترونیک سلامت تجارت دارو سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت طرح تحول سلامت پرونده الکترونیک سلامت تجارت دارو سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت پرونده الکترونیک سلامت تجهیزات پزشکی تعارض منافع حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها