Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، یکی از موضوعاتی که در روزهای منتهی به انتخابات شاید به آن کمتر توجه شود، «فرهنگ سیاسی» جامعه است. مسئله‌ای که قطع به یقین می‌توانیم یکی از محورهای مهم در راستای حرکت مردم به سمت انتخاب اصلح بدانیم زیرا فارغ از هیاهوی انتخاباتی و وعده و وعیدهای همیشگی این ایام، برنامه‌ها و رویکردهای نامزدهای انتخاباتی مورد ارزیابی جامعه قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین ارتباط، حسین محمدی فام در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در ارتقای فرهنگ سیاسی مردم اظهار کرد: دانشگاه‌ها به جای دفاع از احزاب مختلف، باید اعلام کنند که از لحاظ فکری هیچ وابستگی به جریان‌ها و گروه‌های سیاسی ندارند و به نوعی عملکرد احزاب را مورد نقد و بررسی قرار دهند.

وی افزود: اصلی‌ترین راه برای اینکه دانشگاه‌ها بتوانند عملکرد احزاب و گروه‌های سیاسی را مورد نقد و بررسی قرار دهند، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است؛ موضوعی که مقام معظم رهبری نیز به دفعات متعدد بر آن تاکید کرده است؛ اما در این بین عده‌ای به نام دفاع از آرمان‌های انقلاب و رهبری، مانع از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها می‌شوند.

محمدی فام ادامه داد: در جریان برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی امکان دارد جوانی علیه نظام و ولایت فقیه حرف بزند اما این موضوع هیچ اشکالی ندارد؛ در مقابل جریان انقلابی نیز دارای گفتمان است و می‌تواند تمامی شبهات مرتبط با نظام و انقلاب اسلامی را جواب دهد. ما نباید اگر در دانشگاهی کرسی‌ آزاداندیشی برگزار شد و چند جوان از نظام و ولایت فقیه انتقاد کردند، فضا را امنیتی کنیم و بگیر و ببند راه ‌بی‌اندازیم.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: جریان انقلابی دارای ادله کافی و مستدل برای دفاع از انقلاب، ولایت فقیه، مقام معظم رهبری و سیاست‌های ایشان است؛ ادله‌ای که دارای پشتوانه فکری و قانع کننده است. اما عده‌ای به بهانه دفاع از رهبری نمی‌گذارند که این فضای گفتمانی در دانشگاه‌های کشور شکل بگیرد و به نوعی حرف ایشان را در زمینه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی زمین مانده است.

وی با اشاره به لزوم برگزاری‌های کرسی‌های آزاداندیشی گفت: اگر کرسی‌های آزاداندیشی به صورت منصفانه و بدون جهت گیری خاصی در دانشگاه‌ها برگزار می‌شد، دانشگاه‌ها زنده می‌شدند. زنده شدن دانشگاه موجب زنده شدن جامعه می‌شود و جامعه می‌توانست رشد سیاسی خود را از دانشگاه بگیرد. متاسفانه بخش قابل توجهی از دانشگاه‌های کشور گرفتار نگاه امنیتی به برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی هستند و بسیاری از افرادی که مدعی دفاع از رهبری هستند، این نگرانی را دارند که نکند نظام و رهبری مورد نقد قرار بگیرند.

محمدی‌فام با بیان اینکه جریان انقلاب باید به نقدها جواب شایسته بدهد، تاکید کرد: اینکه جلوی فضای نقد را بگیریم، این در ذهن مخاطبان قرار می‌گیرد که جریان انقلاب جوابی برای دفاع از نظام و رهبری ندارد. درحالی که ما برای دفاع از انقلاب و رهبری جواب‌های مستدل و منطقی داریم و هیچ نگرانی بابت دفاع از آرمان‌های انقلاب نداریم. یکی از اصلی‌ترین مشکلات ما نبود فضای گفتمان است درحالی که اگر این فضا در دانشگاه‌ها ایجاد شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی با اشاره به توسعه فضای سیاسی و گفتمانی در دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: در دوره اصلاحات از فضای گفتمانی، استفاده سیاسی می‌شد. در آن زمان بحث کاملا یک طرفه بود و به برخی افراد مانند عبدالکریم سروش تریبون داده می‌شد و ذهن دانشجویان را مسموم می‌کرد. درحالی که فرصت نقد به طرف مقابل داده نمی‌شد. اینکه به مخالفان به صورت یک طرفه اجازه حرف زدن بدهیم، لزوما خوب نیست زیرا موجب مسموم شدن ذهن افکار عمومی می‌شود.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1099175 برچسب‌ها کرسی‌های آزاداندیشی گفتمان فرهنگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرسی های آزاداندیشی گفتمان فرهنگی برگزاری کرسی های آزاداندیشی دانشگاه ها جریان انقلاب ولایت فقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۳۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالله حاجی صادقی بعدازظهر شنبه در حاشیه یادواره شهدای روحانی در بهشهر با بیان اینکه هر اقتداری که وجود دارد به برکت خون شهیدان است، گفت: اقتدار رهبر و امت ما نیز به برکت شهدا است.

وی‌گفت: برگزاری یادواره شهدای روحانیت نشان دهنده این است که روحانیت فقط در بیان مدافع دین نیست و برای دین جان و مال خود را نیز فدا می‌کند.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با اظهار اینکه روحانیت نشان داده که در تمامی عرصه‌ها برای دفاع از دین خود آمادگی دارد و جان فدا می‌کند، به نقش روحانیت در دفاع مقدس اشاره و اضافه کرد: روحانیت در این دوران هم رزمنده بود هم رزمنده پرور و پشتیبان بودند و رزمنده‌ها بیش از آنکه به ما نگاه کنند به عمل ما نگاه می‌کنند.

وی‌گفت: برگزاری یادمان و کنگره شهدا فقط تکریم شهیدان نیست بلکه ادامه راه و موفقیت‌های ما همگی به برکت شهدا است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران تصریح کرد: اگر امروز رهبر ما با قدرت بر دشمن می‌خروشد و رزمندگان ما با قدرت بر سر دشمن می‌کوبند و عزت و اقتدار ما به برکت خون شهیدان است.

آیت الله محمد باقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه حضور روحانیت در دفاع مقدس مایه دلگرمی رزمندگان بوده است، گفت: تبلیغات فرهنگی روحانیان در جبهبه‌های رزم به عنوان رزمنده و جنگنده حضور داشتند برای ارتقای معنویت و روحیه دادن به رزمندگان بسیار مفید و مؤثر بوده است.

یوسف نوری استاندار مازندران نیز با اظهار اینکه روحانیت در دوران دفاع مقدس به عنوان رزمنده و تقویت کننده ایمان معنویت فعالیت می‌کردند گفت: بر پایه شهدا نوعی جهاد است و تکریم و تعظیم مقام شامخ شهدا به ویژه علما و روحانیون برای ما و جامعه سازنده است.

کد خبر 6096497

دیگر خبرها

  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند